Du får inte säga vad du vill!

Jag hörde en dag av en väninna om en händelse på en butik. Människor tror ju att man får säga vad som helst till butikspersonal, restaurangpersonal, ja all offentlig personal. Detta är faktiskt grova kränkningar och jag tycker inte det är okej. Ni kunder vill ju ha ett bra bemötande och respekt. Men det vill personalen också. Man ska respektera varandra och vara snälla.

 

Hur kan man säga till någon, Vi tycker din röst är så himla ful så vi skrattade ihjäl oss, eller Din frysyr är så bedrövlig hur kan du visa dig så, eller Åh, äntligen en riktig svensk här bland alla fula utlänningar. HUR I HELA HEL*VETE KAN MAN SÄGA SÅ? Har ni ingen skam i kroppen ni som säger såhär? Det är ju så man skäms för mänskilgheten när man kan uttrycka sig på detta sätt. Är inte alla människor lika mycket värda? Hade någon sagt så till er som säger detta så hade ni blivit asförbannade och tyckt att mänskligheten är svinig. Hur kan du tro att du har rätt att säga så till någon annan människa?

 

NYHET: DU HAR INGEN RÄTT TILL DET!! Visste du det? Visst, vi har ytrrandefrihet men det innebär inte att du får kränka andra, det innebär inte att du får säga nedsättande saker till andra, det innebär inte att du får såra andra. Något du ska tänka på, Behandla andra så som du själv vill bli behandlad och att säger du till fel person så kan du bli misshandlad. Det som tar emot budskapet kan ta det så hårt så den ser rött och slår dig sönder och samman. Men visst det är ditt val men ha det i åtanke när du säger något. 

 

Ord kan skada hårt, mer än vad du själv inser. Ord är makt och var försiktiga med vad ni säger där ute. Ett tu tre så är det någon som har fått nog och tar till knytnävarna i stället och det kan gå illa.

 

 

Kommentarer
Postat av: Mathias

bra inlägg du har så rätt i ditt inlägg ^^

Svar: Tackar så mycket :)
Anna

2016-10-09 @ 12:57:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0