Allergier,fel produkter och offentliga platser

Jag har funderat kring detta med allergier som gluten, laktos mm. Om jag går in på en butik och fråga efter laktosfri choklad så ska de inte ge mig en choklad med mindre socker i. De ska veta vad de ger mig. Jag kanske ska baka till en som är känslig mor laktos och inte vet själv något om produkten och ber därför om hjälp i butiken. Jag tycker det är en grovt yrkesfel att ge ut en produkt som är så felaktig. Jag menar hade jag velat haft sockerfri choklad så hade jag sagt det och inte sagt laktosfri.

Samma sak är det med nötter och offentliga platser. Det finns jättemånga i vårt samhälle som är jätteallergiska mot jordnötter. Läste nu för en kort stund sen om en kvinna som åkte buss och som inte blev tagen på allvar för sin allergi. Hon satt alltså på bussen när en passagerare kommer in med några matkassar och sätter sig framför henne. Hon tar upp en påse jordnötter och kvinnan som är allergisk säger då till. Hon säger till att kvinnan med nötterna får sätta sig längst bak eller äta dem senare och förklarar sin allergi. Kvinnan med nötterna bryr sig inte och tycker att lite nötter är väl inte så farligt. Den allergiska kvinnan vill inte bråka så hon pratar med chauffören som också säger till kvinnan med nötterna. Kvinnan med nötterna blir jättearg och menar på att det är hennes rättighet att äta dem på bussen.

 

 

 

Här börjar jag fundera lite. Vad då för rättighet? Så hon har alltså rätt att äta sina nötter men om någon dör pga det spelar alltså ingen roll? Jag tycker det spelar en jäkla f*cking stor roll! Ja, nu svär jag lite men det är för att jag blir så arg! 

Den allergiska kvinnan klarade sig i alla fall som tur var. Men jag tycker det är så hemskt egoistiskt gjort av kvinnan med nötterna. Det finns något som heter medmänniska. Vi är inte ensamma i samhället. Det finns människor med allergier och dem utan allergier. Kvinnan med nötterna tyckte de skulle respektera henne men vart fanns hennes respekt för den allergiska? Den fanns inte alls. Vill du ha respekt får du också ge det.

Vad är era tankar och erfarenheter om detta? Dela gärna med er. :) 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0