Man ger inte barn öknamn!!

Du som vuxen ska föregå med gott exempel! Du som vuxen ska lära barnen rätt och fel! Du som vuxen ska veta bättre än så!

Man ger inte barn öknamn såsom tönt, bög, fjolla, fikus. Då lär sig barnen att det är rätt att säga så. Som exempel; Lilla Peter tycker om att leka med dockor och han tycker om färgen rosa. Men han farbror Nils tycker att det är fånigt att killar leker med dockor och kallar honom för bög. Lilla Peter som inte förstår bättre börjar kalla någon annan för bög för det gjorde ju hans farbror. Då blir hans farbror arg och menar på att Peter ska visa respekt. 

Det kan bli så här också, lilla Peter vågar inte vara sig själv och leka med det han vill för att andra trycker ner honom och mobbar honom. Han får då bilden av att antingen så är man nedtryckt av andra och inte vågar vara sig själv eller så gör man samma sak, trycker ner andra.

Allt det är bara exempel och självklart handlar det också om föräldrarna hur de uppfostrar barnet. Men min poäng är att även vi andra vuxna har ansvar! Och det är verkligen elakt att ge barn öknamn! 

Jag tänker lära Lily detta med genusperspektiv och att även om man är kille så kan man använda rosa, klänning, kjol likaså att en tjej kan använda byxor, blått och andra "killsaker".

Vad är din tanke kring ämnet? Är det rätt att ge barn öknamn? Kommentarer
Postat av: Anonym

Men alltså herregud hur ofta händer det att någon kallar ett barn för bög? Skriv om något som faktiskt är vanligt förekommande istället för extrema fall av saker och ting.

Svar: Jag finner ämnet relevant och därför skriver jag om det. Bara för att det inte är så omtalat så behöver det inte betyda att problemet inte finns.
Anna Hansen

2018-12-10 @ 13:30:53
Postat av: Anonym

Vart har du fått infon från att vuxna kallar barn för bög? Det låter som något som borde anmälas till socialtjänst isåfall, inte skrivas om i en blogg. Är det baserat på något verkligt ens och vart har du isåfall fått infon om att det pågår? Anmäl istället vetja isåfall. Skriv om något folk kan relatera istället för att pusha fram ett ”debattinlägg” som ingen kan relatera till.

Svar: Det är egna erfarenheter bla. Socialen har viktigare ärenden än att utreda om en vuxen som möjligtvis inte är släkt med barnet har kallat ett barn för öknamn.

Om vi vill få en förändring i samhället där alla ska kunna känna sig accepterade så behöver vi skapa diskussion och debattinlägg. 🙂 Kolla på musikhjälpen i år. Där handlar det om att man har rätt att vara som man är, att man har ett värde oavsett hur man än är. Du är värdefull, kom ihåg det. ❤️
Anna Hansen

2018-12-10 @ 21:36:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0