Vecka 28 - Föräldragrupp

Då har vi gått in i den tredje trimestern, bebis väger nu i början av veckan 1,26 och i slutet 1,4 kg. Bebis är ca 35 cm lång från huvud till fot. Veckans första morgon så ligger jag kvar i sängen och drar mig, småpratar med bebis och jag är lite orolig. Så jag ber bebis att tala om för mamma att allt är lugnt så sparka lite så mamma vet att du är okej. Smeker magen samtidigt och så börjar bebis röra på sig. Så himla mysigt och ha det bandet emellan oss. 

Första föräldraträffen. Barnmorskemottagningen har träffar för föräldrar som ska föda i samma månad osv. I den här gruppen var det lite blandat då några som ska föda i juni inte fick plats i förra gruppen och några som ska föda i september. Eftersom barnmorskemottagningen har extra mycket att göra på sommaren så har de inga grupper då. Vilket gjorde att de som föder i september får gå i gruppen nu. Vi presenterade oss, gick igenom en del av förlossningen osv. Det var roligt att träffa andra och en ensam mamma visade sig vara en av våra grannar.

Där emot så har jag fått ett rejält tryck i underlivet och det kommer främst på kvällen oavsett vad jag har gjort på dagen. Men i övrigt så är det okej. Vi har även satt ihop garderoben och gjort i ordning lite. Handlat en fin matta till bebis, lite andra småsaker till bebis. Var till barnmorskan och allt såg bra ut. Blodtryck 100/65, Symfys Findus 27,5 vikt 68,3 och bebisens hjärtljud 150 slag/min.

Sedan har vi varit på bildvisning inför förlossningen. Det var mycket intressant och se, de gick igenom det viktigaste och jag kom fram till eventuella smärtlindringar. Vid något tillfälle så blev jag lite känslomässig av mig. Efter bildvisningen åker vi hem och Tobias lägger sig med huvudet i mitt knä och gosar med magen och pratar med bebis. Så himla mysigt och avslappnade.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0