Veckans mammatips


Denna veckan tänkte jag tipsa om babysim. Jag tycker det är viktigt att barnen får vänja sig med vatten tidigt och att det är kul att bada. Många barn kan bli rädda för vatten pga att vi vuxna upplever det som jobbigt när man exempelvis ska dyka med de små barnen. De känner av vibbarna som vi sänder ut och då känner de själva en rädsla. Känner vi oss trygga med det vi gör så är de också trygga. 

Så babysim är inte bara för barnen utan även för oss vuxna. När jag är med Lily på babysim så skrattar jag mycket och är glad, då upplever Lily det som positivt. Men denna gång så tyckte hon det var läskigt med en övning och jag märkte på henne att hon inte tyckte om det. Vi skulle dyka tillsammans och jag skulle ha simglasögon på mig. Innan vi dök så var allt okej men när vi kom upp ur vattnet så blev hon jätterädd. Det viktigaste då är att lyssna på barnet och trösta barnet. 

Det bästa med babysim är att man får träffa andra barn och de lär sig även att umgås med andra.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Babysim är kul ,men kan även öka risken för spädbarnsdöd.

Svar: Det har jag aldrig hört att babysim kan öka risken. Har du någon källa på det? Här kan du läsa om plötslig spädbarnsdöd. https://www.1177.se/Varmland/Tema/Barn-och-foraldrar/Skador-och-olycksfall1/Barnsakerhet/Plotslig-spadbarnsdod---forebyggande-rad/
Anna Hansen

2019-03-19 @ 21:29:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0