Ingen ska behöva välja mellan vård eller ekonomisk stabilitet

Det är många orsaker till att jag är Vänsterpartist. Men de ord som jag först och främst tänker på så är det solidaritet och välfärd. Jag anser att alla har rätt till samma vård oavsett ekonomi, att alla har rätt till samma levnadsvillkor och standard, att alla har rätt att finnas till. För mig har alla människor samma värde oavsett normalstörd, utvecklingsstörd, hudfärg, etnicitet, religion, ekonomi, förutsättningar. För mig är det viktigt med ett välfärdssamhälle där ett solidariskt tänkande är ett måste. Vi har i allt för många år blivit nedrustade i vården och nu ser vi effekterna av det. Vi har rustat ner försvaret och vi såg effekterna av det sommaren 2018. Just för att inget får kosta i vårt samhälle och därför blir det såhär.

Vi kan ta USA som exempel, där var det en man som hade varit på affärsresa till Kina och när han kom tillbaka hem till USA så tog han på eget initiativ kontakt med sjukvården och det visade sig att han inte hade Corona, han gjorde alltså vad en god medborgare ska göra. Vad fick han betala ur egen ficka? Jo, 1.400 dollar, vilket motsvarar 13.500 kronor. Vem har råd med att betala 13.500? Inte jag i alla fall! I USA så finns det 28 miljoner människor som saknar sjukförsäkring och de kan alltså inte få den hjälp som behövs. Vill vi ha det så här? Nej! Reflektera över detta, han fick betala 13.000 kr men här i Värmland så betalar vi 200 kr för ett sjukvårdsbesök. 

Vi måste bli bättre på att vara medmänniska och mindre egoist. Ett ordspråk som passar in är just, Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Om vi inte steppar upp till nästa nivå nu och gör Sverige till det solidariska välfärdssamhället som det en gång var så är vi verkligen ute på hal is. På 1980-talet så byggde Sverige upp en krissjukvård i världsklass men detta monterades ner under 1992, 1996 och 2000. Det var socialdemokratisk regering och borglig regering som monterade ner Sverige i småbitar.

Just nu är det bara Vänsterpartiet som driver en vård för alla och reglerar vården tillbaka till staten, landstingen och stoppa utförsäljningen. Det borde ligga i alla partiers intressen att bedriva vård för alla för alla kan bli sjuk, rik som fattig.

Nu står vi med ena foten i graven och funderar på hur blev det såhär?

Källor: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hoga-vardskostnader-hindrar-amerikaner-fran-att-soka-hjalp/
 https://www.gp.se/ledare/hur-sverige-slarvade-bort-sin-beredskap-1.26107481




Kommentarer
Postat av: Evahle - mammalivet och psykisk hälsa

Så bra skrivet <3 Vänsterpartiet är just nu det enda parti som jag tycker stämmer överens med mina värderingar

Svar: Tackar så mycket. ❤️ Ja, jag känner detsamma och för att vi ska få tillbaka det solidariska välfärdssamhället vi en gång var så måste vi jobba för det.
Anna Hansen

2020-05-01 @ 10:06:12
URL: http://evahle.se
Postat av: Sabina

Så bra skrivet Anna 🙌 det är så tufft att se saker plockas isär och det är en så orimlig idé att folk såna som jag och du tjänar på att det finns privata vårdföretag som bara tar sig an enkla ”kunder” med en enkel snabb diagnos och sp skickar räkning til, staten. Alla de långdragna svåra sjukdomarna finns kvar hos det gemensamma men med mindre resurser 😞

Svar: Tackar så mycket. ❤️ Ja det är verkligen tufft och de som lider mest är ju de som har minst med pengar.
Anna Hansen

2020-10-23 @ 21:02:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0