Veckans mamma tips


Denna veckan tänker jag tipsa om att göra To do lista, att göra lista eller vad man nu än vill kalla det. 


Att göra listor är ett utmärkt verktyg för att strukturera upp vardagen och se till att man får något gjort. Jag vet att bla Helen Torsgården gör listor över vad de behöver göra och det ger struktur och ordning och reda. Man ser vad man har kvar att göra, det känns så tillfredsställande när man kan stryka saken från listan. Många tycker att göra sådana listor till män är larvigt och att de borde veta vad som ska göras. Jag anser inte att det är larvigt för han kan inte veta vad jag vill ska göras. Och jag vet inte vad han tycker ska göras. Så då kan man sätta sig ner tillsammans och diskutera vad ska vi göra i veckan, vilka aktiviteter har vi, vilken mat ska vi äta osv.


Jag och Tobias har kört med listor i flera år men nu efter Lily kom så gör vi det ännu mer. Vi planerar veckans mat och gör en matsedel, vi gör en lista på vad vi ska göra i veckan om det är något som viktigt eller något som vi gör för sällan. Detta kanske inte funkar för alla men för min familj så funkar det jättebra. Och då vet både jag och Tobias att det här ska vi ha gjort den här veckan, och vi ställer inte för stora krav utan några saker i veckan och inte 20 stycken. Sen som vardagliga ting så som matlagning, tvätt, disk, handling, där flyter det på liksom. Som tvätten måste man ta oftare nu än innan då Lily smutsar ner sig osv. Så det är inget vi behöver sätta på någon lista. Sen ha en gemensam almanacka för hela familjen så man ser vilka tider man ska lämna på förskolan, vilka aktiviteter barnen och vuxna har, läkartider mm. Vi satt senast i söndags och planerade tillsammans. Då gick vi igenom fakturor, matsedel, To do och aktiviteter. 



Som sagt så är listor ett hjälpmedel och ett jättebra verktyg att jobba med. Något som jag kan rekommendera. Såhär ser våra listor ut just nu.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0