Män skyller alltid ifrån sig

Det är aldrig hans fel, det är alltid hon som får skulden. Omvärlden ursäktar hans beteende med kassa ursäkter. Jag kan ge några exempel:

Han är otrogen, han skyller på henne. Ja men det är inte mitt fel, hon var så snäll och sexig säger han. Jag: För tusan, det är väl ändå du som har kuken?!

Vid våldtäkt: Hon får skylla sig själv, hon var lättklädd. Jag: Okej, så om du går i badbyxor så får jag våldta dig?! Du får ju skylla dig själv!

Hushållssysslor/barn: Barnet har svårt att somna, mamma gör allt på dagarna med aktiviteter och kommer på olika sätt för att få hemmet att fungera: han säger, det här går inte. Barnet behöver inte vila på dagen (han vet inte alls vad som har hänt under dagen när han har varit på jobb)
Jag: kom på en lösning du då?! Eller hänger det bara på mig?!

Tonårskille tafsar på tjej: Omvärlden ursäktar med "vetenskapligt syfte" "pojkar är pojkar" "kärlek börjar alltid med bråk" Jag: Va?! Lägg ner denna jävla bullshiten nu!! Lär pojkarna respekt istället! 

Jag är feminist av den enkla orsak, jag vill att pojkar, killar och män ska inte blir ursäktade något mer! Att de står för det dom gör och att omvärlden slutar med denna skiten! Om nu männen kunde stå för det de gör istället för att skylla ifrån sig så skulle det var så mycket enklare!

Det är sådan jävla bullshit rakt av när männen kan göra vad som helst i princip och bli ursäktade. De lär sig redan från blöjåldern att de kan komma undan med vissa saker. Vilket jag finner för jävligt! Jag ska i alla fall uppfostra min dotter att hon inte ska tåla vilken jävla skit som helst!

Girl power! ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0