Ta vara på de små stunderna

Corona hit och Corona dit, ett himla tjat. Man får höra i olika medier att man ska isolera sig, undvika folksamlingar mm. Barnen som är snuviga ska stanna hemma, vuxna som hostar ska stanna hemma och ja med all rätt. Vi har inte kunskaper om Coronaviruset eller Covid 19 som den heter. Så man måste alltså då ta försiktigthetsåtgärder och försöka minska spridningen. Men med detta så menas det inte att man ska bunkra toapapper, mediciner, handsprit mm för en hel levnadstid utan att man faktiskt kan göra andra saker än att låsa in sig i sitt hem och glo på Netflix, sitta vid datorn, spela. Sen de som är i riskgrupper är en annan sak, men hen som inte är det behöver inte oroa sig allt för mycket. Ta vara på den här tiden istället för att bunkra. Idag var vi på picknick ute på Skutberget här i Karlstad och det var helt underbart!  Vi valde att åka ut i naturen istället för att låsa in oss. Vi valde naturen istället för badhuset, biblioteket, Leklandet mm. Det finns så mycket aktivitet utomhus för barnen och ja man träffar folk utomhus också men man blir inte så nära inpå varandra som man blir inomhus.


Vår picknick idag var fantastiskt, sol, blå himmel och helt fantastisk utsikt över Vänern. När vi kom dit så var Lily sjukt trött och rätt gnällig, hon vaknade alldeles för tidigt idag. Så vi fick ta en promenad på 3,5 km så hon fick sova. När hon hade sovit sin timme så tog vi fika och vi hade med mackor, banan och äppelkaka. På Lilys macka så var det leverpastej och jag hade stekt ägg. Hon satt där i vagnen och mumsade på och sa MMM flera gånger. Hon myste av att sitta ute i solen och äta, man blir ju så hungrig också av sjöluft. Vi gick in på motionscentralen sen och bytte blöja och när vi kom ut så var det fler människor där. Lily fick springa runt lite och utforska men hon var fortfarande trött. Vi såg även en ekorre, tyvärr var den för långt bort för att Lily skulle se den. På vägen hem svängde vi in på Bergvik och var in på apoteket. Var även in på Polarn och Pyret och Lily bestämde sig för ett par stövlar, hon behövde ett par andra skor nu. Sen in på Coop och köpte lite som vi hade glömt. 



Väl hemma så rockade vi sockorna och så fixade vi middag. För Lily blev det rester från igår, hon orkade inte vänta på middagen så vi fick ge henne innan. Vi åt vegetarisk mat, pasta med tomatsås och fetaost, gott och mumsigt. Nu ser Lily och jag på Emil i Lönneberga och Tobias diskar. För övrigt ska vi inte göra så mycket mer idag. Hoppas att ni har haft en fin dag, vår dag har varit fin. Och Lily älskar verkligen sina nya stövlar. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0