Man kan göra saker trots barn

Nu har jag varit mamma i 2 år och 2 månader och jag älskar verkligen att vara mamma. Men ja det är tufft ibland och man är trött rätt som det är. Då är det skönt att få komma bort ibland eller bara få lägga sig en kväll och läsa när hon har somnat. Oftast som mamma får man sällan egentid och vissa vill inte ha det utan ser på ett annat sätt på det hela vilket är okej.


I alla fall så lyckas jag ibland att få till egentiden och ibland har jag med mig Lily när jag träffar vänner. Som här om dagen fick jag egentid då jag åkte till frisören och fixade håret. Jag är hos frisören alldeles för sällan men det har bla med ekonomi att göra. Men i fredags så var jag ute med en vän på fika och det var så härligt att bara få vara Anna en stund. En annan gång så träffade jag gamla vänner och hade då Lily med mig, jag träffade min syster och hennes underbara son här om veckan och då var Lily med. Men något som jag tänker på så är det att männen får mer egentid än kvinnan. 


Däremot så kan det behövas planering ibland för när man har små barn framför allt så är det inte bara att säga Nej du får klara dig själv till pappa kommer hem. Sen är det också planering för om barnet har aktiviteter, man ska vara med där, veckohandling, matlagning, tvätt, städning. I dagens samhälle så ska man presterar sönder sig helt. För vänner vill ses (vilket är jättekul), man ska hinna med att ha ett välstädat hem, laga nyttig mat utan socker och andra tillsatser, man ska vara vältränad och se snygg ut varje sekund, man ska hinna med att vara mamma och fru. Man ska också orka prestera på topp på jobbet också.


Hur ska man få ihop den ekvationen? Min erfarenhet är att man inte får det. De vänner som inte förstår att man måste planera är inga vänner. Så jag väljer att planera min tid med de arbetstider som min familj har, efter vad vi har för måsten och efter vårt schema. Däremot så behöver fler kvinnor få lite tid för sig själv om det bara är för att gå på toaletten i lugn och ro eller få duscha ifred. Och när man träffar andra mammor så blir det prat om barnen, blöjor och annat. Inget konstigt med det tycker jag. Men jag kan även prata om annat så som mat, film, musik mm.


Så bara för att man har barn så är man inte låst men man får planera lite mer då man har ansvar för fler än sig själv.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0