Veckans film #46

 
Komedi från 2013 av Teresa Fabik med Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason.

En romantisk komedi om kärlek, vänskap och modet att följa sina drömmar, baserad på succéromanen med samma namn av Kajsa Ingemarsson. Agnes är kock och hon älskar att laga mat. Hon har ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som alltid ställer upp. Plötsligt en dag blir hon både sparkad från lyxrestaurangen och dumpad av sin kille. Därför har hon inget att förlora när en kompis hör av sig och undrar om hon vill vara med och starta en restaurang. Samtidigt lyckas hon bli förälskad i den enda som inte får veta vem hon egentligen är.
 
 
En underbar film som får mig att vilja titta fler gånger! Sevärd och ett mycket bra köp. Ett måste i hyllan enligt mig. :)
 
Bildkälla

En rolig träning

Ja, då har det varit träning igen. Jag sköt inte så många pilar. Det blev sex pilar skjutna på 20 m avstånd. Men däremot fick jag lektion i hur man vaxar strängen och så planerade vi lite för lördag. Sen diskuterade vi en rolig sak som jag eventuellt ska göra. Men allt är bara på förslag ännu så jag tänker inte avslöja något än. ;-)


Träning

Yes, då är det träning igen då. :) Ska bli kul att komma bort till klubben och träffa de andra. Jag kom ju inte iväg förra veckan eftersom jag var utan bil vid det tillfället. Jag har inga specifika mål utan ska vara där och bara ha skoj är min tanke. :)
 
 

Lunch

Ja, det var inte helt fel med lite lunch. Snart ska man in och jobba vidare. Det har varit en bra morgon. Hoppas er morgon har varit bra. :-) Fint väder är det också så det verkar bli bra till kvällen. :-D

Dagens låt

 

Fina bilder

 
 
 
 
 
 

God morgon

Idag vaknade jag före klockan. Gör man det så har man sovit bra. Hoppas ni har sovit bra. :-) Har en maskin med tvätt igång och ska snart börja plocka rätt lite. Det ser ut att bli en fin dag. :-) Ha en Bra dag.


God kväll

Vilken dag. Det har vart rätt varierande dag. Men jag har stått i kassan och jag tycker det är skitkul! :-D Men nu är jag hemma och nyduschad. Ska se på Idol och äta gott. :-)


Anna Tipsar

Jag vill tipsa om APPen Run Keeper. Det är väldigt bra och man håller verkligen koll på allt med den. Enda problemet jag har så är det att den är på engelska och jag har lite svårt med just de orden som används och även en del andra siffror som jag fattar. Men annars är den toppenbra och man lär sig allt efter som. :)
 
 

Dagens låt

 

Slappdag och promenad

Ja, idag har jag slappat mest men varit ute på promenader. Först var jag ute med Sofie och gick, använde appen på telefonen men mitt i all så slutade det fungera så den mätte inte hela promenaden tråkigt nog. I alla fall så det som blev mätt var ,061 km på 14 minuter och brände 62 kalorier. Men eftersom det slutade att fungera så blev det ju lite fel. Sen var det god mat när vi kom hem och det var inte helt fel. Efter maten vilade vi lite och tog igen oss. Sen tog jag med Nalle ut på promenad och då funkade appen bättre. Gick ca 1,76 km på 33 min och brände ca 111 kalorier. Sen var jag och Nalle ute på gården och tog lite kort. :) Nu blir det bara mys resten av kvällen.
 
 
 

Utmaning, svar på 8 frågor

 
 
Jag blev utmanad av Evahle att svara på 8 frågor:
 
1: Vad är den godaste maträtten du vet?
Jag älskar leverbiff och potatismos med lingonsylt.
 
2: Vad är du mest nöjd med när det gäller dig själv, både på det yttre och inre?
På mitt yttre så är det mina lår och brösten. När det gäller mitt inre så är det att jag har lätt att känna empati.
 
3: Om du fick bli exakt vad du vill, vad skulle du bli då?
Sjuksköterska
 
4: Vilken är den bästa bloggen du vet?
Din såklart ;) Annars har jag ingen favoritblogg så. Läser lite olika.
 
5: Vad är ditt favoritcitat?
Carpe Diem, jag tycker man ska göra det bästa av varje dag även om det är att slappa en hel dag. :)
 
6: Vilka tre saker klarar du dig inte utan?
Bilen, mobilen och TV:n
 
7: Vad väljer du, cola, fanta eller sprite?
Cola såklart :D
 
8: Har du någon tatuering, i så fall vad?
Nej, men skulle vilja ha en pilbåge tatuerad i så fall. :)
 
Jag utmanar:
 Mary och Ida
 
Mina frågor till er:
1: Vilken är din favoritfärg?
2: Vem är din förebild?
3: Håller du på med någon sport?
4: Vilken är din favoritfilm?
5: Vad har du för mobil?
6: Har du läst 50 nyanserserien?
7: Har du några husdjur?
8: Vad är ditt senaste köp?
 
Även ni andra som inte har en blogg får svara på frågorna. :)

Dagens låt

 

Nytt i garderoben

 
 
 
 

Shopping och promenad

Ja, idag var jag ut med familjen på lite shopping. Jag fick ta på det jag skulle och det kändes bra. :) Skönt och få komma ut lite och bara se på olika saker. Bilder på det jag fick tag kommer i ett annat inlägg. :) Vi åt ute på restaurang idag också. Sen när vi kom hem så gick jag och Nalle ut på en promenad, fick ett bra foto på honom. :P Vi gick 1 km på 19:37 minuter och jag brände ca 79 kalorier. Hoppas ni har haft det bra. :)
 
 
 
 

En jobbig dag

Idag har det varit en jobbig dag på många vis. Men mest känslomässigt. Känner mig deppig, slö och väldigt trött. Men nu funkar min dator igen i alla fall och bilen har man fått tillbaka. Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. Min har varit turbulent men okej. Är nu hemma hos familjen och slappar.

Solig morgon

I natt har jag sovit väldigt gott, hoppas ni har sovit gott. Äntligen är det fredag igen och denna helgen ska jag bara slappa och mysa. :-) Men först är det jobb som gäller. Ha en bra dag. :-)

God kväll

Hur har er dag varit? Min har varit okej men med trötthet och träningsvärk. Jag fick tillbaka bilen idag och det kändes skönt. :-) Nu har jag duschat och ska strax ta lite mat. Sen blir det natten. Hoppas ni får en bra natt.

God morgon

Jag somnade tidigt igår, var så himla trött. Men vaknade två i natt och var klarvaken. Hoppas ni har sovit gott i alla fall. :-) Igår var det ju Idol igen, det fanns ju en och annan bra.

Min kvällsmat.

Sliten!

Nu är jag trött som tusan! Jag har nämligen cyklat från jobbet och hem. Det tog hela 26 minuter att cykla ca 5 km. Och på det brände jag ca 175 kalorier. Det var jobbigt så otränad som jag är. Men jag gjorde det i alla fall. :-D Nu ska jag fixa något att äter och sen se på Idol. :-) Hoppas ni har det bra.

Dagens låt

 

God morgon på er!

Jag har sovit väldigt oroligt i natt. Jag har drömt konstiga drömmar och haft en underlig känsla i kroppen. Idag blir det jobb som gäller. Vad händer för er?





SHF

Nu blir det att titta på Svenska Hollywoodfruar tillsammans med familjen. Dagen på jobbet har varit rolig men väldigt lite att göra. Det har varit fint väder ändå tycker jag. :) Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. :)

Idolmys igår

Ja, då var första programmet av Idol avklarat. Det var lika underhållande som vanligt. :-) Det fanns två som jag tyckte var bra och de gick vidare. Tråkigt nog minns jag inte namnen. Kollade ni på programmet?


Äntligen!

Nu börjar idol igen och det ska bli toppen! :D Har längtat efter det! Ska bli kul att se alla och få följa deras resa så gott jag kan. :) YEAH!!
 
 

Dagens skratt

 

Älvenäs BSK - 60 år!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seg idag

Idag är jag seg som tusan. Det var ju 60 årskalas igår på bågskytteklubben. Jag kom inte hem förrän halv ett i natt. Bilder och sånt kommer i ett senare inlägg. Hoppas ni hade en bra dag igår. Min var toppen! :-D

God morgon

Jag har problem med datorn så de uppdateringar jag kan göra kommer att ske från mobilen om jag inte är hos familjen. Jag kan ju klura ut inlägg som jag sen gör i ordning och tidsinställer. :-) Hoppas jag får ordning på min dator.

Mina priser :-D

Memories

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kylig morgon

God morgon på er. Jag har nu varit uppe ett tag men inte kunna bloggat då det var massa uppdateringa i windows som skulle göras. Sen har jag haft fullt upp med tvätt, ringa samtal, vattna blommor mm. Nu har hösten kommit, det är inte mer än 15.8 grader här och lite lätt regn. Lite för tidigt för mitt tycke, brukar ju komma i början av september eller nått sånt. Hoppas ni får en fin dag, själv har jag massor att göra trots att jag är ledig. :P Det får bli utan bild då vare sig dator eller mobilen vill göra som jag vill. Hade tänkt att ha en fin höstbild men det funkar inte alls för mig idag med teknik.
 
 
 
 
 

Träning

Yes, då är det träning ikväll. :) Ska bli så roligt och träffa alla. Jag har inga speciella mål för kvällen utan ska bara skjuta och umgås med de andra. Får hoppas på bra väder och inte så svalt utan rätt varmt.
 
 
 

Anna Tipsar

 
 Om du är förkyld så hjälper det att äta vitlök. Det lättar då i bröstet och man känner sig bättre. Jag fick tipset själv av en vän och var tvungen att prova det. Och det funkade verkligen. På något sätt så får man lättare att andas och man hostar minder. Jag är ju inte helt bra från förkylningen ännu men mycket bättre. :)
 
 
 

Dagens låt

 

God morgon

Hoppas ni har sovit gott, själv har jag sovit oroligt. Nu skiner solen här och det är 13.3 grader varmt i skuggan. Jag börjar sent idag och det är skönt. Ska försöka få lite hushållsarbete gjort innan jag åker. Just nu är det reprisen på Våra bästa år som jag sitter och tittar på. Hoppas ni får en fin och bra dag. :)
 
 
 
En gammal bild

God kväll!

Hoppas ni har haft en bra dag. Min dag har varit okej, det rullade på bra på jobbet. Först var det lugnt men sen så kom ruschen. Vet inte vad mycket vi sålde för men det var mycket folk i alla fall. Efter jobbet så handlade jag och sen så skulle jag hem och diska och duscha. Men då kom oväder med åska, blixtar och regn. Så jag fick plocka med lite annat först. Men nu har jag diskat och duschat. :) Nu blir det lite tv för mig. Ha en bra kväll. :)
 
 
 

DM Hallsberg

Ja, då var det DM (Distriktmästerskap) i Hallsberg. Det var lika roligt som alltid och vi hade tur med vädret under delen tavla. De som gick jakt och fält hade mer otur. Vi åkte runt 7 tiden på morgonen här i från så jag var uppe runt 5 redan för att fixa med det sista. Det var så vackert när vi åkte för naturen höll på att vakna till liv för dagen. Det var lite lätt dimma/dis och när solen sken på det så blev det något speciellt. När vi kom fram så letade vi upp våra platser, satte ihop bågen och betalde anmälningsavgiften. Sen blev det uppvärmning och den började bra. De första serierna började superbra för mig och jag ledde över Sanna och My. Sen efter pausen så gick det utför för mig och det gick bättre för Sanna. Så tråkigt nog halkade jag ner från 1:a plats till 2:a plats. Men jag hade toppendag och fick ändå ett pris. :) Känner mig glad och stolt. :D
 
Sen efter prisutdelningen så var det dags för jakt och fält. Så jag och min klubbkompis Malin fick sitta och tjöta och bara ta det lugnt. Men sen kom ovädret och då fick vi gå in i deras klubblokal och sittar där och vänta. Det blev lite tråkigt till slut men det fanns så många att prata med så tiden gick ändå rätt fort. Vi kom iväg därifrån när klockan var ca 19.50.
 
När jag kom hem var jag helt slut, tog lite kvällsmat och sen satt jag bara och slappade en stund. Men tillslut blev jag så trött så det var bara att gå och lägga sig. Men en toppen dag med andra ord. :D
 
 

Bilder från DM i Hallsberg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott, själv var jag så sliten så jag sov djupt men oroligt. Det var en spännande och rolig dag igår men den var slitsam ändå. Det kommer bilder och mer utförligt om det i ett senare inlägg. Nu på morgonen har jag kört en maskin med tvätt och ätit en mysfrukost. Har kollat på tv och slappat i övrigt. Vädret är trist och jag har börjat få höstkänslor. Hoppas ni får en bra dag, själv ska jag till klubben på arbetsdag. :)
 
 
 
En bild från igår

Tävling

 
God morgon! Klockan är sex på morgonen jag fixar för fullt inför dagen. Det ska bli kul och spännande dag och jag ser verkligen fram emot det hela. :) Jag ska inte köra bilen den här gången utan jag får skjuts. Nåja, kommer att ha massor av update sen efter tävlingen. :)
 
 
En gammal bild

HELG!

 
 
Gött att det är fredag då. :) Det har varit rätt mycket på jobbet att göra men det har känts bra i alla fall. Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och skriver. Ska mysa lite med dem sen då jag inte kan träffa de så mycket under helgen. Jag har massor att göra och det ska bli så kul! :D Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. :)

Dagens låt

 

Nyduschad

Nyduschad och fräsch. :) Idag har det varit hur mycket som helst på jobbet men det har varit kul ändå. Jag är nu trött och sliten som tusan men mår ändå bra. :) Jag jobbade 12-20 passet och det tar en del på kroppen. Efter jobbet så var jag och handlade och Carola behövde ha handlat så jag fixade åt henne det hon behövde. När jag sen kom hem så tog jag mig en dusch, fixade i köket och sen blev det lite kvällsmat. Nu sitter jag här och skriver. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 
 

Härlig träning

Ja, igår kväll var det första träningen för hösten eller vad man ska säga. :) Det var toppen och kul att få träffa alla igen. Det var lite svalt ute på planen men jag hade med kläder så jag inte skulle bli dålig igen. Eftersom jag inte har skjutit sen juni och så har jag varit sjuk så tog jag det lugnt. Jag sköt 21 pilar sen kände jag att det fick räcka, dessutom så gick jag direkt på 30 m och det gick hur bra som helst. Några missar i början då siktet var lite fel inställt. Jag känner mig positiv inför höstens träningar och tävlingar. :)
 
 
 
En gammal bild

Träning

Yay!! Då är det dags för träning igen då! :D Ska bli så skönt att få komma iväg men jag får inte skjuta för mycket. Jag har ändå varit sjuk och grejer, har inte skjutit sen juni heller för den delen. Så jag får inte ta i för mycket och värma upp är viktigt. Undrar vilka som kommer på träningen. :) Målet idag är bara att ha kul. :)
 
 
En gammal bild

God morgon

Jag har sovit supergott i natt, hoppas ni har gjort detsamma. :-) Jag var helt slut igår kväll, orkade inte ens läsa. Idag är det jobb som gäller. Vad ska ni hitta på med? Dela gärna med er. :-)


Dagens låt

 
 
 

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort i alla fall. Jag börjar jobba 11 idag men jag måste med Carola ner till vårdcentralen så jag börjar ännu senare. Men vet ej när. Vädret här är mulet men ändå varmt. Ja, det är skönt att få vara tillbaka på jobbet ändå. Undrar om det blir mycket att göra. Nåja, det märks. Hoppas ni får en fin dag. :)
 
 

God kväll!

Ja, då har man jobbat idag. Vi sålde rätt bra men det kändes inte jobbigt eller så. Det gick lätt och jobba idag tycker jag. :) Det är så skönt när det är så. Vi städade en del före lunch men sen drog det igång med allt. Sen var jag hem till syrran och lämnade värktabletter och sen till affären. När jag kom hem så plockade jag rätt lite och nu tittar jag på Lotta på Liseberg. :) Är lite trött i ryggen så jag måste göra lite övningar sen innan sängen. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 

Dagens låt

 

God dag!

Ja, då var man hemma hos sig igen. Idag har jag tvättat till tusen så nu är det rent. :) Efter lite tvättande så tog jag mig en promenad till affären och provade att använda spotify ute. :) Det var ju hur bra som helst. :D Sen fixade jag mat och det blev blodpudding, fläsk och lingonsylt. MUMS! :) Sen kollade jag på film och slappade och nu sitter jag här och skriver en stund. Har lite småtråkigt just nu men det går ändå. Hoppas ni har en bra dag. :)
 
 
 

Visste du att...

 
 En starköl 40 cl innehåller 186 kcal
 
 Ett glas rött vin 15 cl innehåller 108 kcal
 
 Ett glas vitt vin 15 cl innehåller 101 kcal
 
 Ett glas champagne 15 cl innehåller 111 kcal
 
 Ett glas cosmopolitan 4 cl innehåller 120 kcal
 
 Ett glas gin & tonic 4 cl innehåller 150 kcal
 
 En liten whisky 4 cl innehåller 89 kcal
 
 En vodka sour 40 cl innehåller 80 kcal
 
 En pinacolada med allt i innehåller 644 kcal
 
 En long island ice tea med allt i innehåller 780 kcal (en brakmiddag!)
 
Om man vill gå ner i vikt så skippa alkoholen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten tanke

 

Bättre och bättre

Ja, nu blir jag bara bättre och bättre. :) Nu har familjen kommit hem också och det är skönt. Nu har jag jobbat i två dagar och det har gått oväntat bra. :) Är fortfarande hes men ju mer jag pratar och håller i gång så mår jag bättre. Hoppas ni har haft en bra dag. :)

RSS 2.0