Äntligen hemma

Ja, då var man hemma igen efter helgens påhitt i Eslöv i Skåne. Vi har rest mycket och långt. Det var Bågskytte SM och jag deltog i tävlingen. Hur det gick och bilder kommer i ett inlägg i morgon. Är nu så trött och sliten så jag gör bara en kort uppdatering. Hoppas ni har haft en bra helg. :)

TIPS - Bågskytte på youtube

 
På den här sidan kan ni se från olika tävlinga och vem vet, man kanske syns med någonstans utan att veta om det. ;) 

Med i tidningen

 
 
Lite halvtaskig bild men det får gå ändå. Tyvärr finns inte tidningen i affären men ni kan läsa om bågskytte här: http://iof1.idrottonline.se/default.aspx?id=281

En liten tanke


GLAD PÅSK

 

Ville bara önska er alla en riktigt glad påsk! :D

Dagens låt


HEJA HEJA

HOPPAS PÅ VINST IKVÄLL!! :D

Dagens skratt

 

Blogguppehåll

Jag hade velat haft en vidoblogg här istället men det funkar inte att ladda upp den alls. Den kommer bara till 1 % och så kan det stå i en timme eller mer. Så nu har jag tröttnat och har inte heller tid. Ibland är det verkligen drygt att ladda upp. :/ Nåja, jag får skriva istället. Under helgen har jag blogguppehåll då jag har så mycket att göra så jag kan inte blogga. Men jag har tidsinställt en massa inlägg så ni har något att läsa. :) Jag kommer tillbaka på måndag och har då mycket att skriva om och mycket bilder. :) Hoppas ni får en fin påsk.
 
GLAD PÅSK PÅ ER!
 
 

Bak och planering

Idag har jag bakat kakor till mina kollegor. Fick lust med det bara och sen åkte jag ut till jobbet med dem. :) En liten påskpresent. Annars idag har jag fixat inför helgen och jag har lite kvar att göra. Det är disk, i ordningplockning, bädda rent, duscha och måla naglar. De tre sista kan jag göra i morgon som tur är. :) Hade tänkt att allt skulle vara färdigt redan nu så jag hade bara bäddningen och duschen i morgon men det blir inte alltid som man tänkt sig. Nåväl, hoppas ni har haft en fin dag. :)
 

Bågskytteträningen

Ja, igår var jag så trött efter träningen så jag orkade inte uppdatera. Men det gick rätt okej i alla fall men jag var så himla trött så jag kände ingen ork att fortsätta till slut. Så jag packade ihop mina saker och åkte hem istället. Men det var kul att träffa de andra och prata lite. Men jag är nöjd ändå då jag fick någon 10 och någon 9:a. 
 

Dagens låt

 

Bågskytteträning ikväll

Yeah, ikväll är det träning igen. Ska skjuta lite på 3-spot och lite på 10-ring. Målet idag är att få 2 tior eller 2 nior på 10-ringen och sätta 6 pilar i 3-spoten. Hur det går berättar jag om senare och lägger in bilder på det. :) Men det ska bli kul i alla fall. :)
 

God morgon

Hoppas ni har sovit gott. :) Jag hade svårt att somna först men sen sov jag jättegott. Fint väder är det ute och några plusgrader. Det ser ut att gå åt rätt håll i alla fall. Får hoppas att våren kommer snart. :) Idag är det jobb som gäller för mig men jag börjar klockan 11 så det är rätt sent ändå. Vad ska ni göra idag då?
 
 

Dagens låt - with love

 

God kväll

Hoppas ni har haft det bra idag, själv har jag jobbat och slitit. Men det har varit en bra dag ändå tycker jag. Det har rullat på bra men inte varit för mycket att göra heller, utan så där lagomt. :) Fint väder har det varit också, vilket är underbart med sol. Nu har jag en tvätt igång och ska nu bara slappa i övrigt. Sen om jag kommer på nått som måste göras får vi se. :) Ha en trevlig fortsatt kväll. :)
 

Nytt i garderoben

 
 


 

Frissan och shopping

Idag var jag och Evah till frissan och det var inte helt fel att få bli lite ompysslad och grejer. Hos frissan blev vi även bjudna på våfflor. :) Efter frissan åkte vi ner till Bergvik och shoppade lite, åt mat och sen så när vi hade gått runt och kollat lite till så åkte vi till BK på Wåxnäs och tog en fika. :) Har haft en toppen dag och fint väder och allt. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens skratt

 

God morgon!

Vad jag har sovit gott i natt och hoppas ni har gjort detsamma. :) Idag är jag ledig och är upp tidigt. Jag har rätt mycket ärenden idag som ska fixas. Nu har jag betalat räkningarna och ska starx in i duschen. Sen ska jag åka och hämta upp syrran Evah för hon ska med mig. Hoppas ni får en fin dag. :)
 

Veckans film #33

 
Efter att ha separerat från sin make flyttar Dahlia med sin dotter Cecilia till ett nedgånget hus på Roosevelt Island i New York. När hon har flyttat in upptäcker hon en fuktfläck i taket som kommer från våningen ovanför. Där bor det dock ingen. Cecis lärare berättar att Ceci har en låtsaskompis. När Dahlia pratar med sin dotter hävdar Ceci att Natasha inte alls är någon låtsaskompis utan finns på riktigt.
 
 
En mycket spännande film där man fick rysningar. Kände mig lite rädd sen när jag skulle hem och det är den känslan man är ute efter när man tittar på skräck/rysare. Rekomenderas varmt. :)

God förmiddag

Jag vaknade tidigt i morse trots att jag är ledig och allt. Men jag lade mig i soffan och kollade på tv:n och somnade om sen. Det kändes skönt och kunna göra så och veta att jag kunde vakna till sen när jag kände för det. :P Jag har inga tider att passa idag eller några måsten alls. Det är en sådan dag där jag gör det jag känner för. :) Vad ska ni hitta på med då? 
 
 

LOVE


God morgon

Jisses vad jag har sovit gott. Hoppas ni har gjort detsamma. :) Igår kväll tittade vi på någon skräckfilm och när jag skulle åka hem så kändes det lite läskigt. :P Men jag kunde somna sen i alla fall som tur var, jag var ju ändå så väldigt trött. Här skiner solen men det är kallt ute vilket jag tycker börjar bli jobbigt. Jag vill ju ha våren nu. Idag är det lördag och allt, jag ska jobba och slita. Vad ska ni hitta på med?
 
 

Saturday



En liten tanke - LOVE

 
 
 
 
 

Dagens låt

 
 
 

ÄNTLIGEN...

 
 

weekend glitters

 
 

Nedräkning...

 
 

God morgon på er alla!

Vad jag har sovit gott! Skönt att kunna vakna något utvilad. Hoppas ni har sovit gott. :) Det är kallgrader idag och mulet. Men jag hoppas att solen kan titta fram en stund i alla fall. Idag är det jobb som gäller för mig. Undrar om det kommer att bli mycket eller vad det kommer att bli. Det är ju torsdag och på torsdagar brukar det vara mycket men med tanke på att vi börjar sakta men säkert gå ner i lågsäsong så vet man aldrig. Nåväl, det är just det som är kul med det här jobbet, man vet aldrig exakt. :)
 
 

Dagens låt

 

En bra träning

Ja, då har man varit iväg och tränat igen. :) Det var roligt och jag fick en del goa skratt. Men det bästa av allt är att jag lyckades nå mitt mål jag skrev om tidigare idag. Målet var att jag skulle sätta alla tre pilarna i 3 spoten och jag lyckades. :) Så det känns extra bra just nu. :D Fick bra poäng också vilket bådar gott. :) Är stolt och nöjd med kvällens prestation. :)
 

Yeah, träning

Då är det träning ikväll igen! :D Ska bli kul att skjuta lite och tjattra med de andra. Mitt mål ikväll är att träffa 3 spoten varje gång. :P Hur det går på träning skriver jag om ikväll om orken finns annars kommer det i morgon bitti. Hoppas jag kan ta lite bilder också. 
 
 

God morgon

Jag har sovit rätt så gott men ändå oroligt och drömt konstigt. Vid flera tillfällen vaknade jag till och kände en extrem huvudvärk. Men nu har det mesta släpt i alla fall och det känns ytterst lite. Anledningen till att jag sov så oroligt var att pappa och min syster Evah var på väg hem från Göteborg mitt i natten. När klockan var runt 2.30 så fick jag sms att de var hemma i alla fall. Då kunde jag somna bättre. Idag är det jobb som gäller (som vanligt) :P Vad ska ni hitta på med då?
 
 

Trött men glad

Jisses vad jag är trött! Men glad, är sliten efter en arbetsdag med leverans och allt. Igår fick jag ett glatt besked och där är därför jag är glad. Jag är även tacksam för att mitt liv nu har äntligen ordnat upp sig. :) Känner mig så nöjd med allt just nu. :)
 

INSPO - LEGGINGS

 
 
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

JIPPIE!!

 
 
Jag känner mig bara så jäkla glad just nu men trött som tusan. :D Jag ska strax ta mig en go dusch och skämma bort mig själv! Känner mig så stolt och duktig! :D Och jag vill tacka min underbara familj som finns där i alla lägen, jag vill tacka mina underbara vänner och vill tacka mina goa, snälla arbetskamrater och min underbara chef för det stödet jag har. :D Och er läsare förstås. :) 
 
 
Bjuder på en gammal bild. :)

Veckans film #32

 
BREAKING DAWN - Part 2 är den uppmärksammade fortsättningen och avslutande delen i Stephanie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek. Efter att Bella och Edwards dotter Renesmee fötts så tvingas Cullens att samla andra vampyrfamiljer för att hjälpa dem att skydda barnet. Volturi hotar Cullens med falska anklagelser och de behöver all hjälp de kan få.
 
 
 
En mycket spännande film där man sitter på nålar i princip hela tiden. Jag fick rysningar av den här och den är underbar! Sevärd och ett måste i samlingen!   

God morgon på er

Vad jag har sovit gott! Hoppas ni har gjort detsamma. :) Nu skiner solen här men det är fortfarande kallt ute. Men skönt att se solen i alla fall. :) Det känns som att det går åt rätt håll ändå. Idag är det jobb som gäller för mig hela dagen lång. Om vi har tur så är det en lugn dag. Vad ska ni hitta på med idag?
 
 

Junior SM

 
 
 
Till priserna! :D De andra två som var med och tävla var ej med på någon bild. Ett stort GRATTIS till mina goa klubbkamrater! <3 De tog silver i lagtävlingen och två guld individuellt. 

Mår bättre

Ja, igår hade jag kraftig värk i rygg, axlar och nacke. Fick ta värktablett och vilade mycket. Visserligen hade jag tänkt och slöa i alla fall då jag hade planerat en lat helg med andra ord. :P Åkte hem till mamma och pappa och myste med dem. Vi kollade på hockey och Färjestad vann. :D På kvällen gjorde Evah och André kebabtårta och den var supergod! Jag åt så jag fick ont i magen. Och så tittade vi Smartare än en femte klassare och Twilight och myste. När jag sen kom hem tog jag en Alvedon när jag skulle sova och har sovit supergott i natt. Jag känner nu en svag värk men det är så mycket bättre men jag får tänka mig för och inte göra någon jobbig rörelse. Så jag skippar styrketräningen på tisdag så jag inte skadar mig inför min stora helg. :) Hoppas ni har haft en bra lördag och en bra förmiddag. :)
 
 

Dagens låt

 

God förmiddag

En mysig men jobbigt morgon. Jag vaknade tidigt i morse och hade jätteont i ryggen, axlar och nacke. Jag gjorde mig illa här om dagen på jobbet (så går det när man är klantig). I alla fall så hade jag väldig värk men hittade en bekväm ställning så jag kunde somna om. När jag vaknade till för dagen hade jag svårt att komma ur sängen men när jag väl kom ur så kom smärtan med besked! Jag fixade frukost och lyssnade på melodikrysset. Kunde en del (som vanligt) men en del var för svårt. Nu har jag tagit en värktablett och ska lägga mig och vila och hoppas på att det går över. Hoppas ni har haft en bra morgon. :)
 

Möte...

Med arbetsförmedlingen idag då. Vi ska träffa den nya handläggaren och planera det fortsatta året. Känner mig lite smått nervös ändå och det som är jobbigt är att jag måste gå och vänta ända till 14.30 ungefär. Nåja, det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. :)
 

Thank God it´s friday

 

Have a Great Weekend

 

Dagens skratt

 

Dagens låt

 

Dagens fråga

 



Nedräkning...


En rolig träning

Ja, då har man varit iväg och tränat. Det gick bra men ändå dåligt. Jag fick i alla fall ett par nior och en tia och det känns bra. Men alla andra gånger sköt jag över allt utom där jag skulle. :P Men jag sköt ju då på en 3 spot i den vertikala varianten. Det blev många skratt med de andra och stämmningen var på topp. :) Men nu känner jag mig trött och slö. Men känslan när jag såg att pilarna satt där skulle var magisk. :D
 

Träning i kväll

Ja, ikväll är det träning och det ska bli så kul och skjuta lite. :) Och sen träffa alla också förstås. :P Jag längtar verkligen! :D
 

Dagens låt - with love

 

SLUTSPEL I HOCKEY

 
Håller tummarna ikväll! :D

God morgon

Jag har sovit supergott men drömt konstigt. Har ni sovit gott? I alla fall jag kom i säng sent då jag hade varit på möte och kom hem senare än jag räknade med. Det var personalmöte och det var intressant. Fanns en del som man faktiskt inte har tänkt på. Innan mötet så var det fika och de serverade kladdkaka. Den var god men mäktig. Sen efter mötet så var det några arbetskamrater och jag som åkte till Mc Donalds på Wåxnäs i Karlstad och käkade. Vi satt där och pratade en stund och hade det trevligt utan för jobbet. Sen var det dags att åka hem. Nåväl, idag då så är det jobb nu på dagen som gäller för mig och sen på eftermiddagen ska jag bara slappa. Hoppas ni får en bra och fin dag. :)
 

http://villemo.webblogg.se - Videoblogg - Inför mötet


Ledig och massa möten

Idag är jag ledig från jobbet men var ändå uppe tidigt. Jag var i väg och besiktade bilen på morgonen och det gick igenom. Fick ingen anmärkning eller nånting alls. Den är i toppskick med andra ord. :) Sen när jag kom hem så ringde jag bilverkstan för att det ska göra ett kamremsbyte och oljebyte. Så jag kollade upp priset. Det kommer att bli dyrt men det kommer att bli dyrare om jag inte gör detta nu. Snart ska jag ta mig en dusch och göra mig i ordning för mötet som jobbet har. Fast jag är trött och skulle vilja ligga kvar i soffan. Nåja, hoppas ni har haft en bra dag. :) 
 

Veckans film #31

 
Farväl trista Ohio, äventyret kan börja. Henry och Nacy Clark, ett äkta pars vars känslor för varandra svalnat sedan länge. När deras yngsta dotter lämnar hemmet, får de väletablerade paret Clark från Mellanvästern chansen att flytta till New York och göra karriär. Världen står plötsligt öppen och allt kan hända. Och det kan man verkligen säga att det gör de närmaste 24 timmarna. Bagage och bokningar försvinner spårlöst. En stund av enskild äktenskaplig lycka blir till allmänt beskådande. En oförskämd hotelldirektör gör livet surt för dem och de blir jagade av en ilsken rottweilerhund.
 
 
Haha, en sådan rolig film alltså! Helt toppen med andra ord. :) Den är verkligen sevärd och ett måste! :D
 

Videoblogg med Evah och Sofie

En video tillsammans med mina systrar Sofie och Evah


Skidresa

Har ni känt att det är en sak ni måste uppleva innan ni blir för gamla? Det är just så jag känner. Jag skulle vilja åka till Alperna och lära mig att åka skidor. Det är en stor dröm jag har och när jag ser bilder så blir jag så sugen. :) Tänk solen skiner, vädret är perfekt och du står där i backen och väntar på den rätta känsla innan du kastar dig ut i pisten. Du känner vinden i håret, snön yr omkring dig och livet bara leker. Problemet är bara att jag inte kan åka skidor men man kan alltid lära sig. Just nu finns det billiga skidresor till Alperna att hitta. Passa på och uppfyll din dröm och upplev något magiskt. För det är inte bara skidor utan även en vacker natur som slår en med häpnad. Och det bästa av allt, det finns något för alla, oavsett barn, tonåring, vuxen, ensam, vänner eller familj.

 
Detta är ett sponsrat inlägg.

MELLO MYS!

Igår kväll var det mello mys på hög nivå. :) Bra startfält, hög stämning och mycket gott att äta. :) Och jag får inte glömma det underbara sällskapet. :) Det var en toppen kväll och jag kände mig upprymd. Dessutom så var det rätt låt som vann också. Det är inte ofta det händer att min favoritlåt vinner. :) Så kvällen var perfekt med andra ord. :D
 

INSPO - KJOLAR

 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna kommer från http://weheartit.com

GRATTIS!!

 
 
 
En värdig vinnare! <3

Nedräkning...


God morgon/god förmiddag

Strålande sol men kyligt ute. Jag vaknade runt 8.30 och gick upp. Kollade lite på tv:n först och sen var det dags för att fixa frukost. Blev äggröra, kokt skinka, morotsbröd med marmelad, ett glas juice och en mugg oboy. :) Inte helt fel. :) Lyssnade till melodikrysset men blev så trött efter halva programmet så jag somnade. :P Är fortfarande väldigt   trött och funderar på att krypa ner snart igen och sega riktigt mycket. Är ju ledig och allt. :) Men jag måste ut i solen sen och njuta lite när jag kan. :) Hoppa ni har haft en bra morgon. :)
 

Hehe...

 
Vilken rolig reklam! :D Com hem reklamerna är bara bäst! :D

Nedräkning...


Dagens skratt

 

INSPO - VÄSKOR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna är från http://weheartit.com

Sen torsdagskväll

Jisses vilken dag! Klockan blev mer än jag tänkte mig. På schemat så står det att jag slutar 20.00 men chefen skickade ett sms tidigare idag med frågan om jag kunde jobba till 21.00 istället. Och det gjorde jag, blev kvar till 21.10 typ. Det har varit så mycket folk idag och hur mycket som helst att göra. Sen när jag kom hem från jobbet så var det disk och i ordning plockning som fanns här hemma också. Men nu är det mesta färdigt och jag kan slappna av för en stund. Snart blir det sängen för mig och min trötta kropp. Sov gott och dröm sött. :)
 

Sweet Dreams

 
 

Anna dissar

 
 
 Människor som inte plockar undan efter sig utan förväntar sig att andra ska göra det! Det är verkligen birst på respekt! De klagar på om det är skitigt och om man inte hinner med, men tänk på det då när ni lämnar skräpet.
 
 Halka! Usch fy och blä för is! Man kanar omkring och hoppas på att man inte bryter benen. Nu på vissa ställen har jag fått gått omvägar för att inte halka.
 
 Allt köttfusk som har förekommit! Bättre kvalite på köttet tack! Mer kontroller på allt köttproduktion så slipper vi sånt här skit! 

God morgon

Jisses vad jag har sovit gott! Har ni det? Idag vaknade jag före klockan igen och det känns bra. :) Ja, det är jobb idag igen, 11-20 passet är det som gäller för mig. Undrar om det blir mycket att göra. Under högsäsongen har vi alltid mycket att göra på torsdagar men nu går vi sakta men säkert ner i lågsäsong. Så det är svårt att säga om det blir mycket eller lite. Nåja, solen skiner i alla fall och det är vackert där ute. :) Hoppas ni får en bra dag. :)
 

Dagens låt - with love

 

Bågskytteträning + årsmöte

Ja, då var det min första organiserade träningen på länge. Det var kul att träffa alla och få prata och få tips om olika saker. :) Vi skjöt ju inte lika länge som vi brukar då vi skulle ha årsmöte efteråt. Men jag kom dit rätt tidigt så jag kunde träna en stund innan alla kom. Jag skjöt rätt så bra trots att det är nästan en månad sen jag tränade. Känner mig nöjd i alla fall. Sen på mötet blev jag utsedd till valberedare igen och det är kul tycker jag. :) Vi fikade såklart, man kan ju inte ha ett möte utan fika. ;) Och vad mycket nytt folk det har kommit in men det är bara kul. :) Sen pratade jag lite med de som ska på SM för att förbereda mig. :) Spännande med SM.
 
SM HERE I COME!! :D
 

Anna hissar

 
 Våren! Nu är den äntligen på väg! Så himmla skönt och se när snön smälter bort och man kan njuta av solens varma strålar. :) 
 
 Träning på gymmet! Känns så underbart att få röra på kroppen ordentligt och sen ta ett bastubad. 
 
 Frukt! Är så gott året om och nyttigt dessutom! :D
 
 Sömn! Äntligen har jag kunnat vända rätt dygnet. Sover mycket bättre nu på nätterna och vaknar utvilad på morgonen. :) 

God morgon

Har ni sovit gott? Det har jag i alla fall. Jag vaknade till och med före klockan. Det var länge sen det var så. Idag har jag lite träningsvärk då jag var på gymmet igår. Men det känns ändå bra. :) Idag vankas det jobb igen och sen ikväll är det bågskytteträning och årsmöte. Så mitt schema är fullspäckat som vanligt. Vad ska ni hitta på med idag då? :) Dela gärna med er.
 

Dagens låt

 

Dagens skratt


Dagens låt

 

INSPO - KLÄNNINGAR

 
 

 
 
 
 
 
 
Bilderna är från http://weheartit.com

God morgon på er

Vad jag har sovit gott! Visst,. jag somnade sent igen då jag inte kunde lägga bort boken men när jag väl hade läst färdigt så somnade jag så gott. :) Har ni sovit gott i natt? Vädret här är lite mulet men solen bryter lätt igenom. Ca 3 grader varmt och det ser ut som att det inte blåser något. Idag är det jobb som vankas för mig men jag börjar klockan 11.00. Vad ska ni göra idag då? Dela gärna med er. :)
 

Annas kyckling

Annas Kyckling
 
Kycklingfilé som du doppar i lite solrosolja med honung och flingsalt, strö över lite krossad dragon.
Stek kycklingen.
 
Avokadosalladen: Avokado, feta ost, rödlök, solrosolja, citron och örtsalt.
Blanda detta och låt det sen stå och dra.
 
Honungsrostade Cashewnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna med lite salt till en gyllenbrun färg.
Häll upp dem i en skål och låt svalna och sen rör om med honung. 
 
Lägg upp ruccolasallad på en tallrik, skär gurka i skivor och lägg längs med kanten. Dela några vindruvor och lägg på andra sidan. Lägg upp avokadosalladen och kycklingen. Strö nötter runt om.
 
Dryck: Citronvatten.
 
 

Fruit of the week

 

Avokado (Persea americana) är en art i familjen lagerväxter, som odlas för sina frukter. Arten kan ha uppstått i södra Mexiko, men redan innan européerna kom odlades den ända ner till centrala Peru. Numera odlas arten över hela världen på platser med lämpligt klimat.

Avokado blir ett 20 meter högt städsegrönt träd och har 12-25 centimeter långa blad. Trädet tål inte frost och växer enbart i subtropiska och tropiskaklimat. Frukten är ett knytnävsstort bär med stor kärna. Fruktköttet är mört och gult till ljusgrönt, medan skalet, som ej går att äta, är grönt till mörkgrönt. Ett normalt avokadoträd ger omkring 120 frukter per år.

Ordet avokado kommer ytterst från ahuacatl på aztekernas språk nahuatl. Det betyder ordagrant testikel och kom till svenska genom spanskan. Frukten kallades förr även advokatpäron, då formen är päronaktig och på grund av en folketymologisk koppling till advokater. Andra namn varkrokodilpäron eller alligatorpäron, då skalet påminner om krokodilers och alligatorers skinn.

Avokado äts vanligen rå, ofta i förrätter och sallader. Den serveras ofta i halvor med kärnan avlägsnad. För att kunna konsumeras måste avokadon ha rätt mognadsgrad, då lossnar kärnan och skalet lätt och köttet har lagom mjuk konsistens. En mogen avokado ger efter en aning om man trycker försiktigt vid skaftfästet. Fördjupningen som den borttagna kärnan lämnar efter sig kan fyllas med olika fyllningar. Löjrom, majonnäs eller enklare kaviarär omtyckta ingredienser när avokado i denna form serveras som förrätt. Avokadoköttet kan också skäras i mindre skivor eller bitar och blandas in i grönsaks- eller andra sallader. Avokadopuré kan även användas i söta efterrätter som avokadoglass och avokadomousse. Avokado är huvudingrediensen i den mexikanska dippen guacamole.

Avokadofrukten kan innehålla upp till 30 procent omättat fett, men det vanligaste är att den innehåller ca 15% fett, främst enkelomättat sådant. Den har även ett högt innehåll av kalium, ett essentiellt mineral som är nödvändigt för normal hjärt- och muskelfunktion.

 
Jag har aldrig tyckt om avokado men när jag fick smaka på den här sallade hos en väninna så blev jag kär. Men det är enda gången jag kan äta avokado. 

Melodifestivalmys

Igår satt jag hemme hos mamma och pappa tillsammans med syskonen och myste till melodifestivalen. Vi åt gott och lyssnade på bidragen. Det var många bra låtar med och jag har ju ändå missat två avsnitt så en del låtar hade jag inte hört innan. Sen gillade jag Peter Jöback. Ett perfekt mellannummer enligt mitt tycke, men jag kände att han inte passade så bra för låten i sig. Jag vill ha en mer mörkare mansröst än Peters. Nåja, jag nöjt i alla fall och hade det jättemysigt. :)
 

Nytt i garderoben

 
 
 

Shopping

Igår vad jag och shoppade lite med familjen. :) Det var kul och först hittade jag inget att köpa men sen så hittade jag skor, en bok och en skiva. Vi var först runt mitt inne i stan och sen åkte vi ner till Ikea och Bergvik. När vi kom till Bergvik så gick jag till Skopunkten och hittade underbara skor. :) Bild på de kommer senare. Sen gick vi in på Coop och där fick jag en bok av mamma och pappa och så köpte jag mig en skiva. Hoppas ni hade en fin fredag. :)
 
 

Dagens låt

 

Annas magiska bröd

Morotsbröd med vetekli
 

Tid: 1½ timme Ca 15 st
Margarin 100 g
mjölk 5 dl
jäst 50 g
salt 1 tsk
socker 1 tsk
vetekli 2 dl
vetemjöl special 1,2 L
morötter efter smak
 
Smält margarinet i en kastrull och häll i mjöken, låt vätskan bli finger varm, ca 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke, lös upp den med lite av degspadet. Häll resten av vätskan samt salt, socker, mjöl, vetekli och morötter. Arbeta degen väl, låt den jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter. 
Ta upp och kavla ut degen på bordet till en ca 1 cm tjock kaka. Markera t.ex. med en kopp (ca 10 cm i diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på en smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga och låt dem jäsa i 30 minuter. Grädda kakorna mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. Tips; istället för tekakor kan degen formas till 2-3 stora brödkakor, följ receptet men grädda i 225 grader i ca 15 minuter. :)
 
 

Månadens bok

 
Romantisk, befriande och fullkomligt beroendeframkallande.

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras. E L James utforskning av sexuellt maktspel är chick lit med feministiska förtecken.
 
 
Jag hade hört och läst mycket om boken, såg den i affären strax för jul. Var osäker på om jag skulle köpa den då. Men jag väntade och läste sen på nätet en massa positiva åsikter om boken. Till slut köpte jag den och jag säger bara WOW! Vilken bok! Visst, man måste komma ihåg att detta är en påhittad historia och inte ta så allvarligt men den passade mig perfekt då jag gillar den här typen av litteratur. Så ni som gillar att läsa sexig romantik så till er rekomenderar jag den här. :)

RSS 2.0