Kvällspromenad

Klockan var runt 18.30 när jag gick ut. Solen var på väg ner, lite kyligt, ca 7 grader varmt. Jag sätter i gång musiken och börjar gå. Jag hade redan bestämt hur jag skulle gå och tog en tur genom Grums. Det blev hela 7 km och det tog ca 1 timme och 26 minuter. På det brände jag 415 kalorier. Jobbigt nog fick jag skavsår på hälen. Men då vet man att man lever. :-P Nu är jag hemma och har tagit mig en dusch och lite mat. Nu blir det soffan och se på tv. :-)

Chokomint dryck

 
Till 4 pers:
5 dl mjölk
8 st after eight plattor
vispad grädde
 
Värm mjölken, hacka chokladen och rör ner den i mjölken.
Häll upp i koppar, klicka på grädde och strö över med kanel.
 
Supergott en kylig höstkväll eller framför en varm brasa en kall vinterdag. :)
 
 
 

Dagens låt

 

Slappdag

Idag har det varit en slappdag. Jag vaknade sent och låg sen på soffan i några timmar och kollade på tv. Åkte sen hem till mamma och pappa och fick lite mat. Var ute med Nalle och tog lite bilder kommer i ett senare inlägg. Sen så bytte jag kupéfilter och luftfilter på bilen själv men pappa var med och förklarade så jag fick lära mig. Nu blir det soffhäng med Sofie. :)
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 

Shopping

Ja, idag var jag med mamma och syrran Evah på lite shopping. Jag kunde inte köpa så mycket då jag köpte mig en frys igår så det mesta av lönen har gått åt redan. Men jag fick tag på ett par snygga skor i alla fall. Så jag känner mig supernöjd. Det var skönt att komma ut lite och bara kika runt lite på olika saker. Sen var vi hem till mig och fikade lite. Nu så blir det soffhäng resten av kvällen. :)
 
 

Gott

Då har det kommit ut julmust i affären. Lite tidigt men några klunkar nu skadar ju inte. ;-) Jag älskar julmust och allt som har med jul att göra. :-P


Cool träning

Idag så var det bågskytteträning och jag hade ingen ork att skjuta. Men jag gjorde annat roligt i stället. Jag fick vara med och vara tränare. :-D Jag har anmält intresse för att bli tränare och nu får jag hjälpa till. Det känns toppen! :-D

Veckans film #48

 
Billy Crystal, Bette Midler och Marisa Tomei bevisar i denna hysteriska familjekomedi att vad som är roligt… är relativt. När de mer traditionella morföräldrarna Artie (Crystal) och Diane (Midler) blir fast med barnpassningen av deras hyperaktiva dotters (Tomei) överbeskyddade barn, får de mer än vad de räknat med. Det går från hektiskt till hysteriskt när Artie inser att barnen tagit över hemmet med sin moderna teknik. Men han spelar efter sina egna regler, som inkluderar sötsaker, gammaldags lekar samt tuff kärlek, och lyckas till slut överlista barnen och uppnå det omöjliga – att föra familjen närmare varandra.
 
 
En mycket rolig film och rörande. :) Bra skådespelare, skön humor, kärlek och äventyr. :) Rekomenderas varmt om du är i behov av skratt. :)
 

Vattengympa

Snart är det dags för vattengympa då. :-) Ska bli skönt att få röra på denna stela kropp. :-P Hoppas på en bättre gång ni. För förra veckan då mådde jag dåligt på natten sen. Nåja, det spörs. Ha det så bra nu. :-)

Bilder från helgen

 
 
 
 
Personalfest på de två första bilderna och de andra två är hockeykväll från igår. :)
 
 

Kallt!

Brr, nu är det kallt på morgonen. Det ligger på ca 4 grader varmt bara, dags att ta ut kupévärmaren till bilen. Nu ska jag jobba hela dagen lång och ikväll blir det lite skoj. :-) Bilder och sånt kommer senare. :-P Ha en bra dag. :-)

God morgon

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort i alla fall. Idag börjar jag 12 men är uppe tidigt ändå för att tvätta och grejer. Man måste ju sköta om sitt hem. :P Nu är det mulet, dimmigt och grått ute. Ca 5 grader varmt. :/ Nu är hösten här på riktigt. Hoppas ni får en bra dag. :)
 
 

En bra träning

Ja, jag var ju på träning ikväll och det gick bra. Jag uppnådde mina mål och ännu bättre. :) Jag fick till och med en tia och en nia. :D Bättre än jag räknat med. :) I alla fall så sköt jag hela 33 pilar och sen testade jag på en starkare båge. Den jag har nu är på 26 pund och den jag testade är på 32 pund. Och den på 32 var okej att dra upp så eventuellt ska jag söka efter en sådan. :) Ja, jag känner mig nöjd i alla fall. :)
 
 
 
 

Träning!

Bågskytte nu då. :D Mitt mål är att vara i det röda fältet på tavlan och det innebär att få 7:or och 8:or. Sen blir jag ju glad om jag skjuter i det gula som är 9 och 10. Men målet är att värma upp nu inför inomhussäsongen med att börja med 7:or och 8:or.
 
 
En bild från tävlingen Munktellträffen 2011

Vattengympa

Nu är det dags för vattengympa. Ska bli kul och komma igång med den igen. :) Kommer att bli lite jobbigt då jag inte har tränat på ett tag. Men man gör så gott man kan. :)
 
 
 

Veckans film #47

 
3096 DAGAR är den otäcka filmatiseringen av Natascha Kampuschs gripande självbiografi om åren i fångenskap efter att hon som tioåring blev kidnappad. I rollen som Kampusch syns Antonia Campbell-Hughes (Albert Nobbs) i en oförglömlig insats och i övriga huvudroller märks de danska stjärnorna Thure Lindhardt (Änglar och demoner) och Trine Dyrholm (A Royal Affair). 3096 DAGAR är regisserad av den prisade regissören Sherry Hormann (En blomma i Afrikas öken).

År 1998 kidnappades tioåriga Natascha Kampusch mitt på ljusa dagen i Wien. I åtta år hölls hon fången i ett trångt källarutrymme, innan hon slutligen lyckades fly. Det här är den gripande och sanna historien om hennes 3096 dagar i fångenskap.
 
 
En väldigt bra film som var spännande från början till slut. Jag fick veta att det är en bok och jag måste läsa boken också. Kan tänka mig att den är gripande.
 

Myshelg

Denna helgen har varit mysig och skön på många vis. I fredags gjorde vi hemgjord pizza och den blev supergod. :) Sen var det mys och film resten av kvällen. I går var jag och Sofie ute på gården och vi plockade upp fallfrukten och rensade lite. Det gillade Sofie. :) Sen var jag ut på promenad med Nalle och så började hockeysäsongen. Idag så har jag plockat rätt hemma och fixat lite. Rensat i skafferiet, varit ute på promenad med Nalle och nyss gjorde jag en smulpaj med äpplen. :) Gott! :D
 
 
 
 
 
 
 

Här håller alla på FBK!

YEAH, då är det dax igen då. :D Får hoppas på vinst!! ;)
 
 

God morgon

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort när jag väl somnade. :P Idag är det gråväder ute men jag känner mig glad ändå. Det händer så mycket bra just nu i mitt liv och allt känns så bra. :) Idag ska man jobba från 12 till 20 då. Så ikväll är jag rätt så sliten. Nåja, hoppas ni får en bra dag. :)
 
 

I'm so happy!

Idag har det varit en omtumlande dag på ett bra sätt. :) Först på jobbet så städade vi mycket men efter jobbet så var det träning och det gick sådär. Sköt en bra serie i alla fall och efter det så pratade ordförande och vice ordförande med mig om en speciell grej. Och det var ett positivt besked. :D Sen på kvällen ringen en goding så vi pratade lite. :) Känns som att denna hösten kommer att bli kanon! :)
 
 

Yeah, träning!

Då är det dags för inomhusträningen igen då. :) Det är den första för säsongen och det ska bli skönt att skjuta inne igen. :) Jag har inga speciella målsättningar idag utan ska bara skjuta och ha kul. Sen eventuellt prata med Daniel och Lena om den roliga saken jag nämnde tidigare i ett inlägg. :)
 
 

Dagens låt

 

Dagens låt

 

Månadens Bok

 
Marian Keyes efterlängtade nya roman med familjen Walsh är äntligen här! 34 år gammal har Helen Walsh liv inte blivit som hon tänkt sig. Sin lägenhet har hon blivit av med, arbetet som privatdetektiv går inget vidare och hennes underbara pojkvän insisterar på att vara väldigt godvän med sin exfru.

Så när Helens ex Jay Parker hör av sig med ett fall för henne, blir hon nyfiken. När det visar sig att det gäller försvinnandet av Wayne Diffney, en fjärdedel av Irlands största pojkband någonsin, då är hon minst sagt fast.

Bandet har en återföreningsturné på gång och Helen dras in i en värld av märkliga frisyrer, stora herrgårdar och ännu större egon, där alla har en baktanke. Men det finns fortfarande inga tecken av Wayne och tiden håller på att rinna ut.

Kommer hon att kunna knäcka fallet och ge sin karriär en ny start? Kommer Jay lyckas ta sig tillbaka in i hennes liv? Ska de mörka tankarna som alltid förföljer henne komma ikapp igen?
 
 
En mycket bra bok, spännande, lite romantik och en gnutta humor här och var. När man har kommit igång att läsa den är den svår att släppa ifrån sig. :)

Dagens låt

 

En liten tanke

 

Dagens låt

 

Nytt i garderoben

 
 
 
 
 
 

Natten

Ja, då är det natten. Sitter här och lyssnar på lite musik och softar. Tänker på en speciell person som får mitt hjärta att slå dubbla slag. :) Passar på också att kolla kommande tävlingar men det är lite svårt när tankarna är på annat håll. :P Dagen på jobbet har varit bra men det blev stressigt en sväng. Jisses vad folk det kan komma ibland, man glömmer det stundvis när det är för lugnt. Nåja, sov gott där ute. :)
 
 
 

Bilder

 
 
 
 
 

Svarta Oliver

 
En mysig restaurang som var ren och prydlig. Fanns en fin uteplats där man kunde sitta också och det var många platser. Jag beställde kycklingspett med pommes, tzatziki, fetaost och svarta oliver. Kycklingen var supergod med tyckte att tzatzikin var för rinnande för min smak men annars var den god. :) Det var snyggt upplagt. Det fanns en tv och det gillade jag men ljudet var lite för högt. Inredningen var mysig och det var en hemtrevlig miljö där man kunde slappna av efter en stunds shopping. :)
 
Den får 4 stjärnor av 5 möjliga.
 
 
 
 

Dagens låt

 

EGO!

 
 
 
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 

Dagens låt

 

Fruit of the week

 

Honungsmelon (Cucumis melo Honungsmelon-Gruppen) är en sortgrupp av melon som är lätt ovalt formad och vanligen mellan 15 och 22 centimeter i diameter. Skalet är jämnt och grönt, gult eller gulvitt med ett kött som är mycket ljust grönt.

Smaken påminner lite om honung, därav namnet.

Näringsvärde per    100 g

Vatten    90 g
Energi    37 kcal / 154 kJ
Kolhydrater    7,9 g
Kostfiber    0,6 g
Fett    0,1 g
Askorbinsyra (C)    25 mg

Mineraler
Järn    0,1 mg


 
 
 En väldigt god melon som passar bra till lufttorkad skinka. Jag rekomenderar den här till alla. :)

Annas Äggtoddy

 
 
2 glas/muggar
 
2 äggulor
4 msk strösocker
4 dl mjölk
1 apelsin
 
Vispa ägg och socker pösigt. Sjud mjölken i en kastrull och häll mjölken i äggsmeten.
Droppa i en apelsin. Vispa skummigt och servera. :)
 
 

Fina bilder

 
 
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Promenader

Ja, idag har det varit fint väder men lite blåsigt och kyligt ändå. Det märks att hösten har kommit. Jag passade på att ta en promenad med Sofie och sen en med Nalle. Det var roligt med Sofie för hon busade som vanligt och såg bara glad ut. :) Med Sofie så gick jag ca 1 km på ca 20 minuter och brände ca 78 kalorier. Sen så var vi hem och åt middag och efter det så gick jag ut med Nalle. Då gick jag och Nalle ca 2 km på ca 40 minuter och brände ca 144 kalorier. Så nu är jag rätt slö. :P Hoppas ni har haft det bra. :)
 
 
 
 

Nu är hösten här

Ja, nu har hösten kommit. Igår var det regnigt, mulet, grått och svalt, nästan lite kallt. Det är mysigt när hösten kommer och man kan krypa upp i soffan under en mysig filt. Helst tillsammans med någon också. :) Igår så satt vi och tittade på sista avsnittet av Sommarkrysset och jag och mamma drack varm äggtoddy. :) Idag är det finare väder i alla fall. Vet ej hur många grader men i natt låg det bara på 7 grader varmt. Brr... Hoppas ni får en bra dag. :)
 
 
 
 

RSS 2.0