Up date - Mycket roligt som har hänt

Nu var det ett tag sen jag skrev pga mycket att göra, tekniskt strul med bloggen osv. Men ska väl försöka sammanfatta så mycket som möjligt.

Det kom massa snö så vi passade på att åka så mycket pulka vi hann med, det har varit kalas för mig hos Lilys mormor och morfar och det var sånt röj på barnen och det var så kul. De fick klä en gran och busade för fullt. Jag fick fina presenter och en underbar tårta. Men det bästa av allt var att vi köpte nya skridskor till Lily och hon älskar dem. Så dagen efter vi hade köpt dem så fick vi möjlighet att åka och först var det osäkert och trevande men sen blev hon modig och ville åka själv med stödbocken. När vi skulle där ifrån så vägrade hon, hon ville åka mer. Inte nog med det, jag är ingen bra skridskoåkare. Jag har ingen bra balans och kan inte åka men vågade till slut att åka utan stöd helt och hållet och orkade hålla mig kvar.🤣

Sen har jag fått glädjen att se balett live och det var så härligt. Det var Kiev Grand Ballett från Ukraina som uppträdde med Nötknäpparen. Jag trodde aldrig att jag skulle få se balett och så underbart det var. Och vi fick en fantastisk fin lucia, Lily och jag gick här hemma som vanligt. Jag och Tobias har även varit på bio och såg Avatar The way of water i 3D. Jag säger bara wow!

Nu kan jag nog inte skriva mer utan låter bilderna tala för sig själv.


Skridsko premiär

Vilken dag! Klockan ringde tidigt och vi startade dagen med att mysa i sängen och se på julkalendern. Sen blev det grötfrukost för oss alla men jag och Lily valde mannagrynsgröt eller mammagröt som hon säger. Tobias tog havregrynsgröt, alltså pappagröt. Sen så hade ju Lily fått ett nytt brev från tomtenissen med ett nytt uppdrag så vi gjorde uppdraget. Gjorde sen iordning för att ge oss i väg till Tingvalla ishall där vi mötte upp Inca och farfar.

Vi provade ut ett par skridskor till Lily då jag och Tobias har egna. Sen in omklädningsrummet och på med skridskorna och hjälmar. Första åket för Lily var jobbigt, hon såg så förtvivlad ut, rädd och ledsen. Så jag sa till att hon kunde få sätta sig hos farfar en stund. Sen när vi åkte in för att kolla läget så sa hon Jag vill åka igen så Tobias och Inca som kan åka skridskor tog med henne. Åh, vad hon skrattade! Då såg hon tjusningen med det hela. Sen ville hon inte sluta. 🤣

Själv är jag inte alls bra på skridskor och måste ha stöd. Vid ett tillfälle dunsade jag ner på rumpan, det var ju bara att resa på sig igen och fortsätta. Efter skridskoåkningen så åkte vi hem, där gick Tobias ur bilen och jag och Lily åkte vidare till Bergvik där vi åt mat och handlade. Tobias fick besök av en vän och jag och Lily roade oss på Bergvik med shopping. När vi var klara på Bergvik så åkte vi hem men Lily somnade på vägen. Hon va så trött stackarn. Nu har besökaren åkt hem till sig, Lily leker, Tobias grejar och jag vilar. En fantastisk dag med många härliga minnen. 


Julmarknad i Mariebergsskogen

Hej på er! Idag startade vi dagen med att mysa i sängen till julkalendern och sen var det dax att dra igång dagens aktiviteter. Vi åt en rejäl frukost och sen gjorde vi iordning för att åka iväg. När vi kommer ut så utbrister Lily med sådan glädje Det snöar! Och mycket riktigt så snöade det men bara snöblandat regn i princip men gav ändå en härlig känsla. Så när vi kommer fram till Mariebergsskogen så kom det stora snöflingor. Där mötte vi upp Catharina, Henrik och deras son Robin. Sen kom Sandra och hennes dotter Oliva och vår gemensamma kompis Jenny.

Vi började med ponnyridning och det tyckte barnen var så roligt. Lily är dock lite rädd pga att hon ramlade vid ett tillfälle i höstas. Men hon vågar i alla fall prova igen och tycker det är kul. Sen gick vi upp och åkte häst och vagn, hela gänget fick plats på vagnen vilket var kul. Vi besökte även tomten och la brev till tomten i en brevlåda där. Fanns getter där också som man fick klappa och Lily och Olivia var snabbt där och klappade. Efter en stund säger barnen att de var hungriga så köpte vi varmkorv och det var gott. När energin var påfylld så gick vi till Acksjöns kapell och tände ljus, barnen pysslade lite. Träffade en hel del som jag känner också. Sen ville Lily leka i lekparken och de andra gick åt annat håll en stund. Vi sprang på syrran och hennes familj också. De kom dit när vi skulle gå.

Efter julmarknaden så åkte vi till Bergvik köpcenter och där åt vi mat och hade trevligt. Lily och Tobias tog pizza och jag åt kebabtallrik och det var så gott. Vi satt och pratade en stund, pratade gamla minnen då jag är barndomskompisar med Jenny och Sandra. Pratade sen gamla minnen med Henrik och Catharina eftersom de är mina bågskyttevänner.

Väl hemma efter en aktiv dag så blev det tv och lite marknadsgodis som Lily fick köpa. Hon såg stora klubbor men det sa vi nej till och så fick hon välja enklare godis. Hon somnade rätt snabbt ändå, helt utmattad efter en busig dag.


RSS 2.0