Gott Nytt År

Hej på er! Ville bara titta in och önska er alla ett gott nytt år. Här blir det mys, matlagning och vila. Jag har lingonveckan med kraftig PMS och värk så det blir inget partaj så. 

Lily sover nu efter en busmorgon och vi ska mysa lite till tv innan jag startar i köket. Det kommer i veckan en årsresume av 2018. 

Ha nu en underbar dag allesammans. 
 
 


Samarbete med Vanimeli.se

I våras blev jag kontaktad av företaget Vanimeli.se på Instagram för ett samarbete och jag tackade ja. Deras produkter är verkligen så fina och bra. Då hittade jag inte så mycket att köpa men nu inför jul här så hittade jag 2 saker som jag köpte till Lily i julklapp. Först så köpte vi en rosa sänghimel och sen en rosa volangmatta till hennes myshörna. Hon älskar sin hörna med en gång och det var så härligt att se henne.
 
I hörnan så har jag också då lagt in en kudde som ser ut som en stjärna i färger Petrol med en rosa toffs på toppen som också är från Vanimeli, en rosa kudde med ett moln med regndroppar och så står det god natt från Jollyroom, en enhörning som kan spela vaggvisa och som blinkar i softa färger (en julklapp från moster Carola), en stor elefant som ligger ner som vi fick från min familj och sen en filt som jag har virkat själv. 
 
Uppe i toppen av sänghimeln har jag knutit fast en ljusslinga som jag köpte på Rusta för ett tag sedan och sedan på utsidan satte jag fast en slinga med fuskblommor som jag köpte på Wish för några år sedan som jag inte har haft användning för än. Dock finns inte blommorna med på bilden. 
 
När Lily fick se sin mys och sagohörna så blev hon superglad och hon älskar att ligga där inne, dock är hon lite för liten ännu. Men nu är den redo för henne. :) Vi har i alla fall invigt den och det var supermysigt att ligga där inne tillsammans med henne och läsa saga.
 
 
 

Promenad till farmor

Hej på er. Igår så var det en chill dag  där vi tog en promenad till farmor. Började först dagen med att mysa i sängen och sen frukost. Sen chillade vi lite, Lily vilade i sitt babygym och kollade på Babblarna som är hennes favorit och jag var så seg... all energi är som bortblåst och jag vill bara mysa med Lily, äta gott, se film och bara vara. Men samtidigt så finns det ju en del måsten och så är det när man har familj. 
 
I alla fall så tog vi oss en promenad och det var kallt men mysigt. Lily somnade snabbt och väl framme hos farmor så vaknade hon och ville leka och busa. Så vi la hennes ena filt på golvet så hon fick leka lite. Faster Therese och hennes familj hade gett oss julklappar som vi fick öppna då vi inte firade med dem så fick vi klapparna nu istället. Från kusinen Axel fick Lily ett gosedjur i form av en giraff och sen till Lily fick vi fina dregglisar. Mycket användbart nu när hon börjar få tänder. Farmor bjöd på ris ala malta (jag brukar inte äta det men smakade nu), pepparkakor, ost och lite frukt, det var gott. Vi pratade och bara umgicks sen var det dax för oss att gå hem. Vi hann inte långt förän Lily somande. 
 
Väl hemma så sov Lily länge och vi fixade middag till oss, det blev tacos. Kollade lite på tv och sen var det dags för Lilys kvällsmat och kvällsrutin. När Lily sov sen för natten så kollade jag och Tobias på Mary Poppins (den gamla filmen) och åt lite gott. Efter filmen så gick vi och la oss, jag var trött som attans.
 
En fin dag med härligt väder och massa gott att äta.
 
 
 

Fika med moster Evah

Igår tog Lily och jag en biltur hem till moster Evah och Dennis i Munkfors. Lily sov gott på vägen och vädret var soligt och fint. Klarälven låg så vackert och det var så fint med snö och frost. Lyssnade på P4 som är min favoritkanal på radion. Där spelade de Backstreet Boys, Tomas Ledin och massa annan bra musik som jag kunde sitta och nynna till. Det kändes så bra och köra och så mysigt att färdas i vårt vackra vinterlandskap. 

När kom fram till Evah och Dennis så blev det fika och mys. Vi fotade lite, pratade och myste. Sen så åkte jag, Evah och Lily in till Munkfors och åt mat. Åt sådan god pizza och en av de godaste! Det var oxfilé, vit sparris, lök, mozzarella och bearnaisesås. Sen var det dax för mig och Lily att åka hem. 

Väl hemma så var det mat, blöjbyte och natten för Lily. Sen kom Tobias hem och kunde få Lily att somna, hon hade längtat efter pappa och kunde inte somna utan honom.  Sen när hon sov så myste jag och Tobias med lite godis, dricka och film. En härlig dag med andra ord.









En liten tanke




Dagens skratt






En fantastisk jul!

För första gången på många, många år som jag har haft en sådan fantastisk jul. Vi fick snö på julafton (inte mycket men något i alla fall), hela min familj var samlad med respektive och lilla Lily som bjöd på de underbara skratten. Jösses vad hon höll på!! 😂 

Först på julaftons morgon så myste vi här hemma och fixade för att kunna åka iväg till mormor och morfar. Lily blev så exalterad över julklapparna hon fick och hon härjade bra redan på morgonen. Väl hos mormor och morfar så myste hon med mostrarna under tiden som jag och Tobias hjälpte till med maten. När vi åt mat så sov Lily, sen vaknade hon till lagomt till Kalle Anka så hon fick vara med och se. Under programmets gång så fick hon smaka på 🥕 och hjälp vad skratt det blev. Men hon verkade tycka om det. Och värre skratt blev det när tomten kom med alla julklappar! Hon blev som galen när hon fick en julklapp, typ lyrisk och hur exalterad som helst!! 😂😂
När vi kom hem från mormor och morfar så var hon och jag så övertrötta. Hon somnade rätt fort då Tobias vaggade henne till sömns. Men jag själv fick ligga en stund på soffan och varva ner. 

Juldagen var lugnare för oss då vi var hemma. Vi hade visserligen massor av julklappar att öppna och så men vi delade upp det lite. Lily vaknade först vid 4 på morgonen och var hungrig så jag gav henne mat. Vi sov en stund till och sen vaknade hon igen och då lyfte jag över henne till våran säng så låg vi där och myste, öppnade några julklappar och bara hade familjmys. 😍 Gav henne mer mat och sen sov hon en stund till. 
Under dagen så blev det promenad, paketöppning och mys. Vi hade också eget julbord. När Lily låg i sitt babygym så vände hon på sig från rygg till mage helt själv för första gången. 😍 För övrigt så tog vi det bara lugnt och Lily var så trött och sliten. 

Annandag jul var också lugn och började med mat vid 4 på morgonen. Mys i sängen sen och efter det så somnade hon gott i sin säng. Jag och Tobias fixade lite med hushållssysslor och sen vaknade Lily och ville vara med. Så lek, bus och massor av mys stod på schemat. Den här dagen fick hon smaka på 🥔 och det var jättegott. Sen blev det en promenad och resten av dagen var det vila.

Men vilka mysiga dagar det har varit. Det har varit fullt med kärlek, mys, glädje, skratt och massa bus. Så som jul ska vara. Jag har också filmat Lily sedan första advent för att klippa ihop en liten video till er följare. Det kommer att bli stillbilder med också och det kommer också bli en och annan film med mobilen. Så det kommer bli blandat. 

Hoppas att ni har haft en bra jul och vi önskar er alla en riktigt god fortsättning. ❤️










God jul

Hej på er. Ville bara titta in och säga god jul. Lily sover just nu, hon har haft en orolig natt och ville sova intill mig. Så när hon väl somnade i natt så sov vi som små grisar alla 3. 😂 Det är verkligen så skönt att sova intill henne och känna hennes hud mot min hud. Få höra hennes andetag och känna hur hennes kropp och hela hennes väsen känner trygghet och ro. Jag tror att när hon mår såhär så har hon en utvecklingsfas och behöver extra mycket närhet på natten. 

I alla fall så vaknade jag strax efter klockan 5 nu på morgonen och Lily var hungrig. Så jag gick upp och gav henne mat och sen väckte vi pappa och så hade tomten varit här i natt med paket som han hade lagt i julstrumpan. Lily blev alldeles till sig när hon fick strumpan och paket. Åh, kan det bli sötare liksom. 😍 Jag fick en bok av tomten och Tobias fick några paket med kort till spelet Magic. Vi har en varsin julstrumpa. 

Igår kväll spelade vi bingolotto på uppesittarkvällen men vann inget. Visserligen såg vi inte färdigt på hela men vi spelade alla bingodelar. Vi smakade av skinkan och den blev god. Nu ska jag förbereda för resten av dagen. 










En tur till Munkfors

Hej på er. Igår så var det en slödag först. Jag var så trött och seg och vi sov rätt länge. Efter frukost så gick jag och la mig i sängen en stund och kollade på Disneydags. Lily sov och Tobias fixade lite med annat. Sen så myste vi alla tre i sängen.

Vi skulle ha varit till Nora men det blev inställt. Men vi fixade här hemma och sen åkte vi till MAX och åt mat. Sedan där ifrån och upp till Munkfors. Evah bor där numera med sin kille Dennis. Åh så vackert det var!!! Ett riktigt vinterlandskap uppöver där. Mamma, pappa, Carola och Sofie var där också. Riktigt mysigt och härligt. Det var tårta, saffransrutor (hembakat) och massor av gott fikabröd. Sofie och Lily myste mycket. De har en särskild kontakt mellan sig och en gång när Sofie blev spänd så reagerade Lily och blev orolig. Lily försökte hjälpa Sofie men när det inte gick bra så vände sig Lily till mig och gnällde lite. Jag förklarade med lugn röst att Sofie mår dåligt och att Sofie får medicin som hjälper henne, att mormor och morfar tar hand om Sofie. Då lugnade Lily ner sig och kunde mysa igen. Det var så gulligt och helt underbart att se drm tillsammans. 😍

Här kommer det lite bilder.













Varit på musikal

Hej på er. Efter en slödag tillsammans med Lily så fick jag en underbar och mysig kväll. Först idag så har jag och Lily bara slappat, myst, gosat och busat. Hon har gjort små försök till att börja krypa, hon har velat kramas hela dagen och och försökte att öppna en kökslåda tidigare. Fullt ös här med andra ord och jag får så många underbara minnen och stunder. 

Men nu på kvällen så fick Lily vara hos farmor en stund och Tobias och jag var på Tempelriddaren och såg musikalen Sweeney Todd. Den var så bra!!! Jag klädde mig fint också och jag kan ha klänningen igen vilket känns fantastiskt. I pausen åter jag salami och brieost. Gott!! 

Efteråt så åkte vi hem och bytte om och sen hämtade vi Lily. Nu snart blir det natten här. Men man ska fixa lite innan. Här kommer det lite bilder. 
















En fin Lucia

Hej på er. Idag vaknade jag och Lily strax runt 5 tiden. Hon var hungrig och ville äta så jag gick upp. Hon somnade så gott sen och jag myste till tv. När Tobias gick upp så käkade vi frukost tillsammans. Efter Tobias åkt till jobbet så kollade jag på lucia på SVT 2 och myste. När klockan var strax före 8 så vaknade Lily på nytt och vi myste lite tillsammans och sen lekte hon en stund. 

Hon fick mat och så fick hon sin fina tomtedräkt och så gick vi ner till lokalen där det skulle vara luciafika med bostadsrättsföreningen. Hon charmade alla och hon var så nyfiken på allt. Sen blev hon så trött så en promenad och sen hem. Hon sov ett tag och sen mat igen och hon var så trött. Dock hade hon svårt att somna så jag fick testa lite olika saker. Jag sov en stund jag också. 

Sen fixade vi middag, det blev korvstroganoff idag.  Gav Lily mat och sen var det dax att ge sig iväg till kyrkan. Det var fint luciatåg dock tog jag ingen bild. Lily var vaken och kollade och myste för fullt. 😍 Men sen blev hon trött och ville sova så vi gick på promenad istället. 

Nu är vi hemma och Lily sover. Vi myser till tv:n. Ha nu en fin fortsatt kväll. 



Trevlig lucia

God morgon. Trevlig lucia önskar vi er. Lily ligger och sover, Tobias har precis cyklat till jobbet och jag myser med tända ljus till luciamorgon på SVT 2. 😍 Idag ska Lily få fira sin första lucia och få delta i en rad olika aktiviteter. Vi börjar med luciafika i vår bostadsrättsförening. Sen i eftermiddag så blir det ett besök i Västerstrands kyrkan. Ha nu en fin lucia allesammans. ❤️❄️🎅 




En december dag

Hej på er. Idag har det varit full rulle. Började dagen med att sortera Lilys kläder. Sen så bakade jag saffransrutor och diskade, fixade i ordning i köket, tvättade och fixade med lite av varje. Det snöade under tiden som jag bakade  och lyssnade på julmusik. Tobiasiväg på ett ärende och sen så vilade hela familjen. 

Efter Tobias åkte till jobbet på eftermiddagen så slöade jag i soffan. Jag och Lily hade en sagostund  i myshörnan som jag hade gjort i soffan. Sen gick jag och Lily en promenad. Det snöade lite då med och det var så mysigt. Efter promenaden så åt jag mat, läste bok och lyssnade på avkopplande musik. 

I söndags så var vi på julmarknad i Mariebergsskogen och myste. Åt sen på Burger King och umgicks med en god vän. Bjuder på lite olika bilder.










En liten tanke



Mamma är så stolt!

Hej på er. Nu har vi varit på besök hos BVC och Lily följer sina kurvor fint och utvecklas jättebra. Vi fick en massa information om mat och sånt då Lily kan börja smaka på saker nu. 

När vi väl är där så sätter jag henne i vagnen och hon sitter då själv utan som helst stöd från mig. 😍 Jag blev så glad och varm i kroppen. Som vanligt så charmar hon alla som finns i närheten. I skrivande stund busar hon i babygymmet. 

Är så stolt och lycklig! 😍





Grattis underbara Lily!

Idag blir du 4 månader! Tiden går så fort och du är verkligen snabb i din utveckling. Redan när du kom ut så hade du en egen vilja och en stark personlighet. När jag ser dig så ser jag en person som vet vad den vill, som är bestämd, som är envis och mycket busig. Jag ser så mycket av mig själv i dig. 

Idag blir du i alla fall 4 månader och du står bra när man ställer dig upp, du försökte igår att sitta själv utan stöd och du är verkligen nyfiken på allt. Det är så sjukt roligt och spännande att följa din utveckling och jag njuter för fullt och varje sekund som går när du busar och leker. När jag har smörjt dig med salva på bröstkorgen så har du småskrattat och jag vet inte riktigt om det är för att du är kittlig där eller om det är för att du tycker det är skönt. Det kan ju vara både och. Men det är så härligt att höra dig. 

Hur som helst, grattis min älskade Lily!! 




Man ger inte barn öknamn!!

Du som vuxen ska föregå med gott exempel! Du som vuxen ska lära barnen rätt och fel! Du som vuxen ska veta bättre än så!

Man ger inte barn öknamn såsom tönt, bög, fjolla, fikus. Då lär sig barnen att det är rätt att säga så. Som exempel; Lilla Peter tycker om att leka med dockor och han tycker om färgen rosa. Men han farbror Nils tycker att det är fånigt att killar leker med dockor och kallar honom för bög. Lilla Peter som inte förstår bättre börjar kalla någon annan för bög för det gjorde ju hans farbror. Då blir hans farbror arg och menar på att Peter ska visa respekt. 

Det kan bli så här också, lilla Peter vågar inte vara sig själv och leka med det han vill för att andra trycker ner honom och mobbar honom. Han får då bilden av att antingen så är man nedtryckt av andra och inte vågar vara sig själv eller så gör man samma sak, trycker ner andra.

Allt det är bara exempel och självklart handlar det också om föräldrarna hur de uppfostrar barnet. Men min poäng är att även vi andra vuxna har ansvar! Och det är verkligen elakt att ge barn öknamn! 

Jag tänker lära Lily detta med genusperspektiv och att även om man är kille så kan man använda rosa, klänning, kjol likaså att en tjej kan använda byxor, blått och andra "killsaker".

Vad är din tanke kring ämnet? Är det rätt att ge barn öknamn? 



Happy birthday to me

Hej på er. Idag är det min födelsedag. Vi ska mysa idag och bara njuta. Det blir Lilys första julmarknad och massa annat roligt. 

Men veckan som gått har varit fullmatad med aktiviteter. Först i måndags så var jag hos diakonen i kyrkan, sen demonstration för LSS. Sen på tisdagen så var jag på möte med feminist gruppen i Vänsterpartiet och sen var det julavslutning på handarbetesträffen. Onsdagen så bakade vi här hemma och Tobias och jag fixade med saker inför min resa till Stockholm i februari. Torsdagen så träffade jag en kompis och så handlade jag lite julklappar. Fredag så var det lugnt, myste hemma och tog det lugnt. Det hade dock snöat så jag och Lily tog en promenad i vinterlandskapet.

Sen igår så hade jag och Tobias barnvakt och vi myste här hemma först, åt god mat, vilade och sen blev det bio. Vi såg Fantasics beast crimes of Grindelwald. Jag fullkomligt älskar filmen och är helt såld!! Men mitt i filmen så börjar jag längta efter min lilla goa tös. Så när vi hämtade henne så fick jag så mycket goa kramar och pussar från henne. Hon ville bara kramas med mig och mysa. Men hon var så trött också så på vägen hem så somnade hon och sov hela natten. Dock vaknade hon till då och då när hon tappat nappen så jag har fått ge henne den. När vi kom till hennes farmor så stod de och tittade ut och när hon fick syn på oss sken hon upp som en liten sol. 😍 

Nu är klockan 5:45 när jag skriver, Tobias ligger och sover, Lily ligger intill mig på soffan och sover. Finns det något finare och se sitt barn sova så fridfullt? Jag känner mig så lycklig och välsignad över mitt liv. Jag blir nu alltså 37 år och jag är inte längre ensam. Jag har en egen familj och det är verkligen så mysigt och härligt. Vad som händer idag, ja jag vet att vi ska gå på julmarknad i Mariebergsskogen. För övrigt så ska vi väl ta det lugnt. För nästa vecka är det full fart igen. Ha nu en fin dag. 🌸 








Rädda LSS!

Idag har jag och Lily varit med i en demonstration här i Karlstad. Det är föreningen JAG som ordnade tillsammans med RBU och FUB. Jag träffade en och annan bekant som jag stod och pratade med. Lilys första demonstration och Linda var med och även min kompis Viktor. 

Tyvärr var det halvdant väder och snålkallt men de serverade glögg så jag drack lite av det. Det var mycket trevligt och kul att prata med de andra. Sen var det dags för mig och Lily att åka hem då det var mat och pyjamas för Lily. Nu ligger hon och sover och jag myser med Tobias.

LSS idag hänger på en skör tråd och jag hoppas att det blir bättre. Ju fler som kämpar för LSS och jämställdhet ju desto bättre. 

STÄRK LSS - STÄRK ALLA BARNS RÄTT!!! 







Bilder från helgen















Dagens skratt





Hejdå november och hej december

Hej på er. Då är det första december idag, första dagen på adventskalendern. Jag vet att jag är vuxen och har barn men jag var tvungen att köpa en chokladkalender till mig själv. 😂 Jag älskar verkligen julen och börjar gärna tidigt med den. 

Det är ju Lilys första jul så jag satsar stort och jag älskar att pyssla. Jag kommer försöka filma och fota så mycket som möjligt. Igår var vi hos mormor och morfar igen och myste. Lily trivs verkligen där och alla älskar att mysa och pyssla med henne. 

Idag blir det att träffa kusinen Axel och faster Therese. Nu på morgonen så kollade vi på första avsnittet av julkalendern. Lily var så trött så hon sov i mitt knä men jag och Tobias satt och kollade. Nu blir det att göra sig iordning för dagens äventyr.





RSS 2.0