Dagens outfit

Ännu en dag till ända

God kväll. Idag var det jobb igen. Lily vaknade tidigt så Tobias och hon gick upp, jag sov en stund till då jag var sååå trött! När jag vaknade så myste jag med Lily och Tobias en stund. Sen behövde Lily sova och jag åt frukost. Det blev en LCHF frukost idag. När klockan var ca 10.20 så gick jag ner till jobbet.

Det rullade på bra idag och tiden gick snabbt då man inte tänkte på klockan alls. Stod i kassan idag med och det var kul. Det känns bra att vara tillbaka och alla nya är fantastiska, härliga och roliga att jobba med. Jag fick jobba över en kvart och när jag slutade så stod Lily och Tobias på parkeringen utanför och vi åkte och hämtade en grind. Hämtade även ett paket, jag deltog i en tävling på Facebook som Klossbutiken och Klossfestivalen hade ordnat. Väl hemma så fixade vi mat. Vi åt rester, stekte upp lite potatis som vi hade kvar i kylen, jag åt morotsbiffar, stekt potatis, avokadosallad, gurka och vitlökssås 

Nu sover Lily och vi ska chilla i soffan resten av kvällen. Bjuder på lite bilder. Lilys outfit, en ny ljusblå body från Cubus, ett par rosa sparkbyxor som fanns i min familj när jag och mina syskon var små, strumporna är köpta av mormor och morfar och solhatten köpte vi begagnad på Tradera. 
Min viktresa del 2

Hej på er. En del av 2017 så hade jag en liten serie där jag skrev om viktresan jag gjorde då. Ville komma ner lite i vikt inför bröllopet så klänningen inte skulle sitta så tajt, jag tränade pole dancing och höll igång. Sen så kände jag att jag ville lägga fokus på att njuta av livet och så blev jag gravid. 

Nu är Lily född och nu så har jag fått tillbaka mitt beroende med godis. För mig är maten inte det stora problemet men allt socker som O'boy, Coca-Cola, godis mm. Så jag tänkte börja igen med en viktresa där jag försöker låta bli godis, läsk och annat under veckorna och så får jag äta om vi ska ha mys hemma, gå på bio osv. Jag lyckades ju låta bli Coca-Cola i ett helt år och nu kan jag dricka någon gång men inte ofta. Jag vill gå ner i vikt så jag orkar leka och busa med Lily utan att bli andfådd och sen också för att jag i höstas fick gallstensanfall så jag fick operera bort gallblåsan helt. Så jag måste tänka på vad jag äter osv.

Min viktresa börjar på 61,6 kg och målet är att gå ner till ca 55 kg. Jag kommer uppdatera en gång i veckan, om vad jag har gjort för typ av träning och vilken typ av mat. Tillbaka på jobbet

Hej på er. Igår så var jag sååå trött! I alla fall så började dagen med att Lily väckte oss, jag tog en dusch och sen åt vi frukost. Sen åkte jag och handlade, Tobias och Lily tog en promenad. Väl hemma så blev det lunch och sen så kom BVC på besök. Lily väger nu ca 10,04 kg och hon fick en bok av sköterskan som hon tog till sig genast. Sen tog vi en promenad på eftermiddagen och de följde mig till jobbet. Väl på jobbet så uppdaterade jag mig om allt, pratade med de nya kollegorna, fick stå i kassan och det var kul. Lite rörigt för mig men det gick bra. Jag fick en bild från Tobias när Lily lekte här hemma. Hon busade runt med leksakslådan. När jag kom hem så sov Lily och vi kollade på hockeyn och myste.

Idag så vaknade Lily rätt tidigt och jag och Lily gick upp. Vid 7 kom Tobias upp, vi åt frukost, gjorde oss iordning för dagen och gick ut på promenad och hade möte med en förskola. När vi kom hem så tog jag ett mellanmål och myste med Lily. Sen var det dax att gå till jobbet, Lily var lite hu ska du gå ifrån mig. På jobbet så fick jag stå i kassan och det var några bekanta ansikten i personalstyrkan idag. Det rullade på över lunchen och det var kul. Men det märks att jag inte har jobbat på 1 år då jag blir fort trött. När jag kom hem så hade Tobias maten klar, Lily blev så glad och kunde inte slita sig från mig. Vi åt mat och Lily satt och busade för fullt. Sen blev det disk, nattning och dusch. Tobias berättade för mig att Lily hade hämtat en kloss ifrån klosslådan. Hon är så busig, duktig och härlig! 

Hoppas att ni har haft 2 fina dagar. Bjuder på 2 bilder på Lily. 
En liten tanke
Glad påsk

Hej. Ville bara titta in och önska er alla en riktigt glad påsk. Detta är Lilys första påsk och vi har påskpyntat lite och fixat. Vi kommer fira dagen i Grums hos mormor och morfar. Hoppas att ni får en fin dag. 🐥

Mammaledigheten är slut

Ja då är mammaledigheten slut. Idag ska jag börja jobba egentligen men mjukstartar med 3 lediga dagar och när jag börjar jobba så är det kortpass 16-20. 

Hur det känns? Det känns jobbigt på ett sätt för jag vill ju vara med min skrutta hela tiden. 😍 Men det känns ändå bra på ett annat sätt. Det som känns bra är ju att nu får ju Tobias ta vid så det blir far och dotter tid, det är väldigt viktigt det med. Sen känns det bra att jag får komma hemifrån en stund och kunna göra något annat. På jobbet så är det inte många bekanta ansikten. Det är en kollega och chefen, resten av den gamla stabben är borta. Lite nervös nu, jag har liksom inte jobbat på över ett år. Kommer att känna mig som en nybörjare igen. Men jag tror det kommer gå bra. 

Jag undrar hur Lily kommer att reagera. Det ska bli kul och se hennes reaktion på allt. Någon dag när det passar tänkte jag att Tobias och Lily ska komma ner till jobbet och hälsa på så hon får se mamma på jobbet. 

Det ska bli kul och se hur Lily kommer reagera när jag kommer hem från jobbet osv. Bjuder på en gammal bild från jobbet.En liten tankeEn liten tankeTestade att tova

Hej på er. Igår var det full rulle. På morgonen så åkte jag och Lily och handlade vår veckohandling och sen blev Lily så trött. Hon märkte inte att vi kom hem. Sen var det bus och lek, vi gick och gungade lite. När pappa kom hem så åt vi mat och busade lite mer.

På kvällen så tog jag min cykel och drog iväg. Det var kyrkan som hade en aktivitet och man fick prova på att tova. Det var jättekul och testa men som alltid när jag gör något så skadar jag mig. Råkade sticka tovningsnålen i mitt finger. Sen testade jag på att karda ull och det var också roligt. Jag hann och tova 3 ägg som påskpynt. Det var väldigt många där och mycket trevliga människor, många olika åldrar också. 

När jag kom hem så blev det lite mackor, te och tv med Tobias. Sen tog vi natten. 


Veckans mammatipsDenna veckan tänker jag tipsa om självlysande nappar. Det är märket MAM som Lily använder och det finns då självlysande nappar hos dem, vet inte om andra märken har det också. Men de är väldigt bra på natten då det är svårt att hitta i mörkret och man får leta efter napparna. 

När de lyser i mörkret så behöver man inte leta särskilt länge och man riskerar inte att väcka barnet heller. Mycket bra tycker jag.

Vad vill ni att jag ska testa, tipsa om osv?


Gung gungeli gung

Hej på er. Igår kväll fanns det vare sig ork eller tid för att skriva. Lily väckte mig tidigt igår och vi gick upp och myste i soffan. Vi åt frukost när pappa hade kommit upp och efter han åkte till jobbet så tog Lily lite frukostvila. 

Vi tog en promenad sen och fixa lite ärenden. När vi kom hem så innan vi gick in så fick Lily testa gungan. Åh vad kul det var! Det bubblade skratt i henne och hon såg förtrollad ut. 😍 Vi åt lunch och sen gjorde vi påskfint här hemma. 

Tog en promenad till badhuset och Lily sov hela vägen. Väl framme så bytte vi om och Lily tyckte det var kul som alltid men jag märker på henne att det är ändå fel tid på dagen. Hon gillar inte den tiden. På vägen hem så var hon vaken hela vägen hem och hade svårt att somna när vi var hemma. Hon fick ligga mellan oss i dubbelsäng en stund och varva ner. Hon behöver vår närhet väldigt mycket och visar det verkligen. 

Resten av kvällen blev tv för mig och Tobias. En bra dag, här kommer det lite bilder.


Livet, döden och LSS

Jag läste på Facebook om Lovisas syster Tyra och deras historia. Hjälp vad jag grät! Jag grät för att jag känner sorgen, känner hjälplösheten, rädslan och skräck. En dag kommer jag och få det samtalet och jag bävar för den dagen. Då kommer min värld rasa samman och jag har då förlorat en del av mig själv. 

För nya följare så är min lillasyster Sofie svårt sjuk och kräver LSSvård dygnet runt. Hon är några år yngre än mig och varit min pärla, mitt ljus och min sol vilket hon är fortfarande. Hon är nu också en stolt moster och hon och Lily myser verkligen tillsammans. Sofie har alltid varit den som har varit mest glad, positiv och busig. Jag har alltid kunnat sätta mig bredvid Sofie när jag har varit ledsen och nedstämd. Hon har alltid tröstat på sitt underbara vis. Jag minns den dagen när hon kom som igår. Det var en kall novembernatt som allt började och jag fick åka till vår farmor och lägga mig. Nu när Lily kom till världen så är hon en kopia av Sofie tycker jag. 

En dag kommer sjukdomen ta henne ifrån oss. Men kommer den dagen tidigare än väntat för att våra politiker inte kan ta hänsyn till andning, sondmatning och våra grundläggande behov? För att det är viktigare med utsikt över Vänern än att få leva ett bra liv? De inser inte vikten av LSS utan de ser bara det som ett problem som måste bort. Vi har inte gått framåt i utvecklingen där utan vi går snarare bakåt. 

Jag fasar för när dagen kommer! Rädda LSS nu!! 
#tystaintetyra

https://www.metro.se/artikel/debatt-jag-%C3%A4r-19-%C3%A5r-och-r%C3%A4dd-f%C3%B6r-min-framtid-om-jag-inte-f%C3%A5r-r%C3%A4tt-hj%C3%A4lp
Smaka tårta

Hej på er. I helgen så var vi bjudna på kalas och det var kul. Lily var finklädd och var pigg och glad. Det var våra vänner som hade kalas för sin son. Men lilla killen var så trött så han somnade från allt, inte lätt att vara liten.

Lily fick smaka på tårta för första gången och det gillade hon. Men hon fick inte så mycket utan hon fick en fruktklämmis som hon kunde smaska på. Men som alltid så charmar hon alla och hon bjöd på många skratt. Hon är vårt lilla charmtroll! 😍

Väl hemma så var hon så trött, somnade rätt snabbt sen. Jag och Tobias kollade på film vi kollade på Flickan som lekte med elden. Den var väldigt bra, den är klippt som en serie i 2 delar och finns på Netflix. Jag tyckte den var toppen och riktigt spännande. 

Män som inte hatar kvinnor

Jag läste för någon dag sedan en diskussion på Facebook angående det Morgan Alling har startat. Kroka arm för att hjälpa utsatta kvinnor. Många tycker det är toppenbra intiativ och stöttar det men många menar på "nu tar männen plats när det är kvinnors kamp" "vart var de tidigare" "att bara göra saker på nätet hjälper ju inte till i verkligheten".

Då till min fråga, hur ska männen vara? När de inte står upp så är de riktiga svin men när de står upp så är det också fel. Män som tar diskussionen och kämpar för kvinnor gör ju något i alla fall. Ska vi tysta ner dem för att sen klaga på dem? Då är vi ju inte bättre själva. 

Nej, det Morgan Alling gör är bara bra! Män lyssnar på män så vi behöver fler män som Morgan Alling som tar fajten tillsammans med oss kvinnor! En mammas tankar

❤️ Inte min text men ord som alla mammor och pappor som behöver höra. ❤️

Till alla mödrar som gömmer sig i badrummet för att få en stunds lugn och ro, med tårarna rinnande nedför kinden.

Till mamman som är så trött att hon känner att hon inte fungerar länge och skulle göra vad som helst för att ligga ner och få vilan hon behöver... 

Till mamman gråtandes på soffan efter att hon skrikit på sina barn för något lite och känner skuld och som hon är värdelös.

Till mamman som desperat provar att få på sig de gamla byxorna, eftersom hon vill se sig själv i spegeln och känna att hon ser bra ut..

Till mamman som inte kan lämna huset för att hon har så mycket att göra..

Till mamman som ringer och beställer pizza för hon inte hade tid för den hälsosamma middagen hon hade planerat..

Till mamman som känner sig ensam, oavsett om hon är i ett rum ensam, eller är ute bland folk..

Du är tillräcklig.

Du är viktig.

Du är värdig.

Detta är en fas för oss. Detta är en mycket svår, utmanade och "galen" fas i våra liv.

I slutändan kommer det att vara värt det. Men just nu är det svårt. Och det är svårt för så många av oss på många olika sätt. Vi pratar inte alltid om det, men det är svårt och det är inte bara du.

Du är tillräcklig.

Du gör ditt bästa.

De små ögonen tittar upp på dig - de tycker att du är perfekt. De tycker att du är mer än tillräcklig.

De små händerna som sträcker sig efter dig för att hålla dig - de tycker att du är den starkaste i världen.

De små munnarna som äter maten du ger dem - de tycker att du är den bästa i världen, för deras magar får mat.

De små hjärtan som når ut till dig - de vill inte ha något mer. De vill bara ha dig.

För att du är tillräcklig. Du är mer än tillräcklig, mamma.

Du. Är. Fantastisk.En liten tankeVeckans mammatips

Hej på er. Veckans mammatips blir Mammasanningar podden. Den drivs av Vivi Wallin och Carin Da Silva, två extremt underbara personer som jag hade äran att få träffa på Barnmässan här i Karlstad. 

De pratar om hur mammalivet verkligen är och de skräder inte orden. De förgyller min vardag med sina stämmor och jag får mig ett gott skratt då de bjuder på sig själva hela tiden. Det är den perfekta podden att lyssna på när du lagar mat, bakar, när du viker tvätt/hänger upp tvätt, när du bara vill sitta ner och ha lite egentid.

Än så länge är min flicka så liten så allt de säger i poddarna kan jag inte relatera till. Men det är ändå kul att lyssna på och ta del av deras berättelser. Ni kan lyssna på dem via Spotify och ni hittar dem på Instagram och Facebook. 
https://www.mammasanningar.se/podcast-vivi-wallin-carin-da-silv


In och lyssna!Älskade Lily!

Älskade Lily, idag blir du 8 månader! Vart tar tiden vägen? Det är bara, BARA 4 månader till din 1 års dag!! Älskade unge, du är så fantastisk!

Det har varit en jobbig period för dig nu där dina tänder börja komma plus förkylning på det. Under några nätter så kunde du inte sova själv utan behövde vår närhet. Men för övrigt så är du så full i bus och hittar på massa tokigheter. Nu springer du omkring i gåstolen, du rymmer så fort du får chansen, du hämtar saker från bordet om de ligger lägligt. Du har fått prova att äta själv, du älskar verkligen att bada och lärt dig massor. 

Ibland låter det som du försöker säga pappa. Du pratar, busar och leker för fullt och jag njuter av att se dig. Du har börjat klappa händerna och tycker det är skitkul att göra det. Du står upp i din säng och ser så stolt ut. Du älskar verkligen stunden på förkvällen när du får din ersättning och vi ligger i sängen och läser en saga samtidigt. 

Lily, jag älskar dig så mycket så orden räcker inte till. ❤️
Familjeutflykt

Hej på er. Igår så mådde Lily bra, jag och Lily tog en promenad in till stan och fikade. Hämtade paket och uträttade lite ärenden. Idag vaknade hon tidigt så vi gick upp allesammans. Efter frukost tog Tobias disken och jag var fortfarande trött så jag la mig en stund på soffan. Lily var med pappa och busade runt. När dagens sysslor var klara så packade vi in oss i bilen och åkte till badhuset.

Väl framme så var det mycket folk i kön men det gick ändå snabbt. Vi bytte om och gick in till upplevelsebadet. Lily hade aldrig varit där innan men hon busade för fullt. Vi började i den lilla poolen för de yngsta, gick över till en liten varmare pool. Då fick Lily ha sin nya badring och plaska runt med. Sen gick vi till småbarnsdelen igen och där fanns det en bubbelpool. Lily och jag testade den men efter en stund började hon gråta och frysa. Hon ville ha mat så vi tog en matpaus. 

Sen ville Tobias åka rutschkana så jag och Lily satt i änden och tittade på. Jag hatar att åka i en stängd rutschkana som är format som ett rör. Jag får panik. Men att sitta där och se alla när de kom ner så vattnet flög runt omkring tyckte Lily var fantastiskt roligt. Hon skrattade, studsade upp och ned i mitt knä och klappade sina små söta händer. 😍 När han hade åkt några gånger så gick vi i ner i badet igen och Tobias träffade en kompis. Vi plaskade runt ett tag till men sen gick vi upp och duschade och åkte hem. 

Lily somnade i bilen på vägen hem och somnade om fort när hon kom ner i sängen. Tobias gick över till Burger King och köpte mat. Vi kollade på Harry Potter och myste. Men nu på kvällen så mår jag dåligt och Lily är lite dålig igen. Tänder på gång, spännande aktivitet idag och grejer. En bra dag ändå. 

Veckans mammatips


Ja denna veckan tänker jag tipsa om en produkt som har hjälpt oss mycket. Men det var svårt att övertyga Tobias om att köpa denna produkt. Den är rätt dyr i inköp men verkligen värd sina pengar. Jag talar om ersättningsmaskinen Baby Brezza.

I början så delammade jag och så fick hon ersättning. Då hade vi tempererat vatten på termos och öste upp pulver själva. Det jobbigaste var när man gick upp på natten och skulle ge ersättning. Man var så trött, gjorde fel och krånglade. Jag då som gått hemma hela första tiden tröttnade till slut och sa att jag vill ha maskinen. Då är det en vattentank, en pulverbehållare och en tratt. 

Det är bara att sätta en flaska på plattan, trycka vilken mängd du vill ha så doserar den rätt mängd tempererat vatten och rätt mängder pulver. Men det man ska tänka på är att det finns ett mäthjul i pulverbehållaren som måste vara rätt inställd efter den ersättning eller välling man använder. För mig har den varit guld värd och har underlättat så mycket i min vardag med Lily. För under tiden som den tappar upp så kan jag pyssla med något annat under tiden. När jag ska ge Lily mat på kvällen vid 22.00 så kan jag duka fram tallrik, sked och sånt för frukosten under tiden som maskinen gör ersättningen. Jag minns ett tillfälle där Lily var superhungrig och bara grät och grät. Jag står och öser upp pulver och räknar MEN mitt i allt så glömmer jag bort vad många skopor jag har haft i. Därför tycker jag att maskinen har hjälpt mig. Jag behöver inte oroa mig för att jag har haft för mycket pulver eller för lite pulver. 

Rekommenderas varmt! Bästa inköpet enligt mig! 

Lily mår inte bra

Hej på er. Ett tag sedan jag skrev men jag har varit så trött och inte vetat vad jag ska skriva om. I helgen som var så var det Barnmässan och vi deltog bland utställarna och var med kyrkan på Babyrytmik. En dag med mycket folk och mycket att titta på. Jag träffade många gamla bekanta som jag inte har träffat på flera år. Sen var ju Fayme från unga mammor där och även Mammasanningar podden, Carin Da Silva och hennes kollega. 

Under veckan så har vi varit trötta och tagit det lugnt. Igår så var vi och kollade på en förskola och en pedagog som visade oss runt jobbade med Tobias när han var liten och gick på förskolan. Så det var kul, hon var mycket trevlig och lätt att prata med. 

Idag har Lily haft det jobbigt. Hon har varit så hängig och trött. Inte alls sitt vanliga busiga jag. Hon har nästan sovit hela dagen dock verkade hon lite bättre när vi var ut en stund. Vi hade lite ärenden att göra. Nu när vi försökte natta henne så kräktes hon stort 2 gånger så vi fick byta i sängen. Hon har ju varit väldigt snorig och slemmig i natt och under dagen. När jag kollade in i hennes mun så såg jag att det är en tand på väg. 

Under dagen så har jag och Lily läst sagor, kollat på Barbapapa, Babblarna, pyjamashjältarna, Timmy Lamm och massa annat. På förmiddagen så bakade jag lite kakor. 

RSS 2.0