God morgon/god förmiddag

Idag är det nyårsafton och jag är seg. Sov rätt länge men ska snart sätta fart med dagens bestyr. Ville först skriva lite här nu när jag fick lusten. :P Som ni har sett så har jag inte vara så aktiv och det beror på att jag har varit för trött helt enkelt. Man stressar ju så inför jul och så har det varit mycket på jobbet då högsäsongen har kommit igång. Men nu blir det ett nytt år där jag ska satsa på bågskytten och skriva om det så mycket som jag bara kan här i bloggen. Hoppas ni får en fin dag. :)
 

Happy New Year 2010

 
 

Dagens låt

 

God kväll!

Vilken dag, sov länge i morse och det var skönt att få sova ut och slappa. :) Sen så gjorde jag min i ordning för dagen och var med pappa till affären. Vi handlade i för i morgonen då jag ska laga god mat till familjen. Sen var vi hem och åt lite mat och sen var det dags för mig att åka hem till mig och duscha och hämta lite mer grejer. Tyvärr så är jag så glömsk och glömde en del saker så jag får åka hem i morgon igen och hämta det. Sen var det hem till mor och far igen och vilade bredvid Sofie. Sen så målade jag naglarna och blev nöjd med resultatet. Så jag har fått en del gjort ändå. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Min jul

 
 
 
 


 
 




 
 
 

Award

Jag blev tilldelad en Award hos Evaaaahs.se den 12/12-12. Det innebär att jag ska svara på frågor och sedan skicka vidare.
 
Drömresa?
England
 
Favoritsyselsättning?
Bågskytte, resa,laga mat.
 
Hur många gånger går du in på Facebook per dag?
Vet faktiskt inte, men många är det i alla fall. ;)
 
Vad önksar du dig i julklapp?
GPS, en skiva, böcker
 
Favoritmat på julbordet?
Köttbullar, skinka, ost, leverpastej, sås
 
Drömyrke
Undersköterska
 
Thaimat, Grekiskt, Italienskt eller svensk husmanskost?
Svenska husmanskost
 
Favoritdesigner
Hmm... vet inte
 
 


What makes you happy on a Monday?
Artiga kunder

What drives you to write your blog every day? 
Det vet jag inte. Skriver när man får lust och idéer.

Where do you want to live if you could choose freely?
Karlstad i ett fint hus

City girl or country girl?
City men det beror på vad livet har att erbjuda

Which is your greatest asset according to yourself?
Att jag är bra på bågskytte

What do you think your friends would say is your greatest asset?
Att jag är en snäll ocb bra vän

Favorite food?
Leverbiff med mos och lingonsylt

Do you have a famous person you are inspired by?
Helena Bergström

Do you belive in the power of thoughts?
Ja, det gör jag.

Where do you want to go on your next vacation?
England
 
Dessa fem underbara bloggarna vill jag ska få denna award...
 
Linnhanne , Linnea , Kaffehörnan, Jennifer , Mix

JULSÅNG

 

MERRY CHRISTMAS

 
 

4:de advent

Ja, idag är det 4:de advent och klockan är tidigt. Jag har satt skinkan på spisen och bäddat rent i sängen. De sängkläderna ligger i tvättmaskinen så man blir av med det på en gång. Nu ska jag ta det lugnt en stund och sen ska jag plocka lite till. Vad som väntar idag då är jobb. Börjar vid 12 och jobbar till 19 och sen efter jobbet blir det MYS med familjen. :) Ska bli så gott att få slappa och ta det lugnt. :) Hoppas ni får en bra dag i alla fall. :)
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 

En liten tanke

 
Så sant! Jag är fotografen och har redigerat bilden. :)

Dagens låt

 

Julavslutning

Ja, idag var det julavslutning på bågskytteklubben. :) Vi hade en liten tävling och mitt lag kom 2:a. Men alla fick ett pris ändå i form av en julprydnad som man fick välja. :) Sen var det fika och lite planering inför 13 dagspilen. Jag och min väninna Linnéa bytte juklapp med varandra och av henne så fick jag boken Egoboost. :) Så nu har jag mer att läsa. Visst, jag har ju läst boken men den är bra och jag kan läsa den igen. :) Det var roligt och det är alltid så skönt att få komma till klubben, jag slappnar av där. Sen då den 5 januari har vi då 13 dagspilen men jag ska inte vara med och tävla utan jobba. Och det är också kul, jag ska baka till det också. :) Tänkte baka minttoppar och glutenfri sockerkaka. Linnéa hade ett bra recept på det så hon ska skicka det till mig. Ska bli kul i alla fall. :)
 
 

Julstök

 


Idag hade jag tänkt och inte göra något alls. Men så blev det ju inte, på morgonen så diskade jag och packade in de sista juklapparna. Sen blev det ner på centrum med familjen. Efter det så blev det mat och annat pyssel. Jag har nu gjort färdigt alla köttbullar och har bara rischokladen kvar att göra. Så nu börjar allt att bli färdigt så man kan börja mysa mer. Julkorten är skrivna, skickade och en del har kommit fram. :) Känner mig nöjd men sliten. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Veckans film #24

 
Det här är berättelsen om de fyra syskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy som genom ett stort klädskåp kommer till landet Narnia, ett märkligt land i en annan värld och tid. Barnen möter jättar, talande djur och värst av allt den onda drottningen, Vita Häxan, som har förvandlat djuren till stenar och beordrat ständig vinter över hela landet! Aslan, det stora lejonet, leder barnen i en strid mot den onda häxan och hennes följeslagare. Men häxan har egna planer...
 
 
En underbar film! Jag har älskat den här sagan sen jag såg den tecknade varianten som liten. :) Visst, dåliga effekter då filmen är gjord 1988 men det gör det hela bättre för min smak. Jag tycker om alla varianter som har kommit ut. Men musiken i den här är mycket bättre enligt mig. Mycket sevärd! :)

En liten tanke

Sanna ord! Det är jag själv som tagit bilden och redigerat. :)

Söndag

Ja, idag är det söndag och 3:dje advent.Jag har varit seg men ändå fått lite gjort. Jag har tvättat arbetskläderna, julpyntat det sista, diskat, plockat rätt. Ska väl snart gå ut med Nalle på en promenad, får passa på ifall snön försvinner. Sen blir det bara mys för hela slanten. :D
 

Jag och syrran sjunger

 
 
 
 



Varit i kyrkan

Nu på kvällen så var jag i Nors Kyrka och tittade på luciafirandet. En av mina bästa vänninor bjöd mig eftersom hennes dotter var med i luciatåget. Det var så fint och vackert, den där speciella känsla infann sig. Jag har sökt efter den hela dagen men den kom när jag satt där i kyrkan och såg på barnen. :) Bilder och sånt kommer i ett senare inlägg. De blev lite mörka tycker jag så jag ska se om man kan ljusa upp dem lite. Hoppas ni har haft en bra lucia i alla fall. Själv har jag jobbat men jag och en kollega gick och sjöng lite då och då. :D Nu blir det natten för min del. :)
 
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 
 

Trevlig lucia

Ville bara önska er en trelig lucia. :) Hoppas ni får en bra och härlig dag. Hittade ingen lucia bild som jag ville ha så det fick bli denna. :)

Happy Christmas



Veckans film #23

 
En saga du aldrig hört förut! En rolig och varm komedi om Fred Claus, jultomtens bror, och totala motsats. Efter att ha vuxit upp i helgonlika Nicks skugga har Fred blivit en surpuppa som tappat tron på julen. En magisk decemberdag flyger Fred norrut (förstaklass med ren) och upptäcker att Nick är i knipa: en beräknande effektivitetsexpert har bestämt sig för att lägga ner julen för gott! Räkna med slädvis av skratt när Fred försöker rädda julen och samtidigt blir påmind om värdet av sin familj. Vince Vaughn, Paul Giamatti, Miranda Richardson, Rachel Weisz, Kathy Bates, Kevin Spacey med flera bjuder på julgodis som räcker i flera år framöver.
 
 
 
En toppen film som får en att fundera på varför vi firar jul. Mitt i all stress glömmer man faktiskt bort det viktiga. Kärleken till våra medmänniskor. Men den här filmen påminner en om det viktiga och den fick mig att börja fundera. Mycket sevärd och ett måste i samlingen. :)

MYS

 
Jag bara älskar Disney!! <3

Mysig födelsedag

 Igår blev jag firad av familjen. Vi satt och myste och kollade på film. Jag vill inte längre ha ett vanligt kalas utan jag vill ha avslappnat mys bara. Kalas innebär så mycket förberedelser och grejer och jag orkar inte med sånt då jag fyller så sent på året. Det är ju så mycket pyssel och stress för jul och grejer så jag känner det att för mig räcker det med något enkelt och gemenskapen med när och kära. När vi tittade på filmen så var jag så avslappnad och slö och det var riktigt skönt. :)
 
 

JIPPIE!!

 
 
 
 
 
 

Veckans film #22

 
Johnny Depp spelar huvudrollen i John Waters anarkistiska och omåttliga musikal om ungdomsbrottslingar. Wade 'Cry-Baby' Walker (Depp) är den snyggaste och tuffaste värstingen i skolan. Hans förmåga att gråta en enda perfekt tår driver tjejerna tokiga, och särskilt Allison Vernon-Williams (Amy Locane). Den vackra överklassflickan dras obönhörligt in i Cry-Babys rebelliska gäng och börjar entusiastiskt insupa de onda 
vibbarna från rockabilly och snabba bilar. År 1954 skildras färgstarkt och fartfyllt med läckert absurda och medryckande musikalnummer och en rollbesättning bestående av bland andra Polly Bergen, Susan Tyrrell, Ricki Lake och Traci Lords, som samtliga är i toppform!
 
 
En underbar film och jag fick rysningar i hela kroppen av Johnny. :) Härlig musik och perfekt skådespelarteknik. Rekomenderas varmt. :)

Snö och julbak

Ännu en kall dag. Har frusit som tusan idag och fötterna är kalla som istappar. På jobbet så har det inte hänt så mycket. Det mesta var i morse när det var leverans, oljebyte och rengöring av glassmaskin. Men de som jobbade kvällen igår var så söta så att de hade dragit in oljetunnan och även tömt glassmaskinen. Så det gick lite fortare men tyvärr var leveransen sen som tusan. Men vi hann i alla fall med allt innan vi öppnade. Sen var jag ut och städade på utsidan och var fullt påklädd med varma byxor, jacka, mössa, ja allt som kan behövas. Efter jobbet nu så åkte jag direkt hem och bakade och pysslade. Nu blir det soffhäng och glo på dumburken en stund. Sen blir det natten för min del. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Julosten

4:00, klockan ringer och jag bara öhhh, vill inte! Sov vidare till klockan var 5:00, masar mig upp ur den goa sängvärmen men kroppen vill inte riktigt. Hjärnan är inställd på tävling men inte kroppen. Kroppen orkar inte komma igång så jag får verkligen tvinga bort sömnen. Till slut är jag tillräckligt vaken för att fixa frukost och det allra sista innan det är dags att gå ut och vänta på skjutsen. När jag kommer ut så tänker jag "Shit vad kallt". Som tur är så hade jag min mössa på mig men glömde tyvärr vantarna men det gick ändå. När Urban kommer så är bilen något varm och skön, jag lastar in sakerna i bilen och tar av mig mössan och vi börjar vår resa. Jag försöker med frusna fingrar och knappa ett sms till familjen om att vi åkte från Grums.

 

Det var mörkt över allt och när vi hade kommit en bit bortanför Kristinehamn så blev det kallare och kallare. Nästan -20 grader kallt var det, så började gryningen sakta men säkert. Det var så vackert att se när naturen vaknade till liv och se snön och all frost. Jag bara satt och myste där i bilen och var förväntansfull för dagen.

 

När vi kom fram var jag stel i kroppen och trött som tusan. Men vaknade till när vi kom in i idrottshallen. Vi anmälde oss och letade upp våra tavlor och sen var det dags att sätta ihop grejerna. När det var gjort så var det dags för att värma upp med olika övningar. Sen var det dags att ha uppvärmningsskjutningen och den funkade fint. Fick ändå två stycken 10:or. Sedan började allvaret och tävlingen var igång. Det var en riktigt bra tävling där jag fick massor av bra skott. Visst, en del blev fel men helheten blev toppen. Fick en 10:a och fyra 9:or, efter 30 pil så hade jag 154 poäng och hade som mål att slå mitt resultat i Eskilstuna där jag slutade tävlingen med 194 poäng. Och det gjorde jag, fick hela 289 poäng och känna mig stolt över. Hela 95 poäng mer än förra tävlingen och det känns SUPER!

 

Visst, jag kom inte till finalskjutningen utan kom sist. Men vad gör det?
Jag klarade mitt mål och hade en toppendag. Det känner jag är viktigast. Men två av mina klubbkompisar gick till final och grejade det. Några andra ur klubben kom också på pallen. Sen var det dags för hemfärd och åter igen mörkt och kallt. Men jag somnade till en stund men annars satt jag bara och myste och kände mig nöjd med dagen.


Julosten 2012

 
 
Ja, idag var det då tävlingen Julosten. Priset var ju förstås en ost. :P Kommer mer en utförlig text senare men här kommer det lite bilder i alla fall :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens låt


TÄVLINGSDAGEN

 
 
Ja, idag då är det tävling och det ska bli skitkul, men jag är lite nervös ändå. :) Jag har inte tränat så mycket men jag ska göra mitt bästa och ha kul. :) Jag ska försöka slå mina 194 poäng från Eskilstuna och då tävla mot mig själv. Man har ju kollat startlistan över nätet och det är samma tjejer som förra gången. Så det blir tufft, men kul. :) Håller på att fixa det sista nu och sen drar jag till tävlingen. Ha det så bra mina vänner. :)
 
 

Fruit of the week

 

Ananas (Ananas comosus) är en växt i familjen ananasväxter som ursprungligen hör hemma i Brasilien och Bolivia men som spridits runt i världen. Christoffer Columbus var den förste europé som fick smaka ananasen. Han hjälpte sedan till med spridningen av ananasen. Ananasen trivs bäst i 25–30 grader och den vill ha 1000–1500 mm regn per år. Det gör att den trivs väldigt bra i det tropiska Amerika, det enda stället där den påträffas vilt. En odlad ananasplanta lever i cirka 3 år. När plantan är 2–3 år bär den frukt, sedan vissnar den och dör. Ananasen har en frukttyp som kallas fruktförband som är en förenad spridningsenhet bildad av en stor mängd blommor runt stammen.

De vanligaste användningsområdena för ananasens frukt är i olika efterrätter och fruktsallader. Frukten är vanlig i frukt- och grönsaksdiskarna, numera inte enbart vid julutan även andra tider på året.

För att kunna ätas måste det taggiga skalet och det träiga partiet i mitten av frukten (ananasstocken) avlägsnas. Därför har konserverad, skivad ananas ofta formen av en relativt smal ring med ett stort hål i mitten. I konserverad form är även mindre ananasbitar vanliga. Ananas kan också köpas som kanderade fruktbitar. Ananasfrukten kan väga över 2 kg. Den vanligaste pollinatören av ananas är kolibrin.

Ananas är en rosettväxt.

Om du äter färsk ananas kan du efter ett tag märka en stickande känsla i gommen och på tungan. Detta är på grund av att ananasen innehåller ett enzym som heter bromelin. Bromelin är ett proteinförtärande enzym och därför irriteras både hud och slemhinnor vid kontakt med enzymet.

Bromelin extraherat från ananasen används inom medicinen bland annat som ett antiinflammatorisk medel som appliceras utvändigt. Forskning visar även på att bromelin potentiellt kan användas vid behandling av tarmcancer. 

Fyra varieteter erkänns:

  • dvärgananas (var. ananassoides (Baker) Coppens & Leal)
  • skärmananas (var. bracteatus (Lindl.) Coppens & Leal)
  • var. erectifolius (L B Smith) Coppens & Leal
  • var. parguazensis (Camargo & L.B.Smith) Coppens & Leal
 
En supergod frukt som jag äter mycket av. Främst med någon god kall sås till, som på bilden. :) Brukar även ha ananas i olika maträtter. :)

JUUUL

 
 
 
Evah bakade bullarna och jag gjorde köttbullarna. :)

Äntligen December

Äntligen är det min månad och det går mot lul. :) Idag börjar ju kalendern och jag sitter just nu och väntar på den. :) Idag blir det att baka, göra köttbullar och fixa inför i morogn. Annars är det mys som står på listan. Kallt, är det också men man ska inte klaga nu när vi har fått lite vinter så här vid 1:a advent. Hoppas ni får en bra dag, det tänker jag ha i alla fall. :)
 

Merry Christmas

 
 

RSS 2.0