Internationella kvinnodagen

Ja idag är det 8 mars! Kvinnodagen!

Men hur mycket har vi utvecklats  egentligen när det gäller synen på kvinnor, flickor, tjejer?

Hur långt har vi kommit i samhället och med jämställdhet?

Här om dagen så tog Hovrätten i Västra Sverige upp snippa fallet igen och förövaren blev dömd, vilket han skulle ha varit från början! Men ordet snippa var tydligen otydligt för de som dömde i andra rättsalar. 

Samma sak med grabben som bad om ursäkt för att han hade pullat sin flickvän i sömnen men Göta Hovrätt i Jönköping  hade svårt med ordets betydelse trots att det ordet har funnits i hela min ungdom.

Så summa summarum är att män rent krasst kommer undan, de är ursäktade för de förstår inte orden. Ska vi börja använda grova könsord för att de ska förstå?
Så vart har vi kommit då? Ingenstans!

Så idag vill jag uppmärksamma STOPP MIN KROPP!


Bolibompa Draken och Sommarskuggan

I lördags var det ju mello fest på stora torget här i Karlstad. Vi åkte in till city där vi köpte en present och sen en ny väska till Tobias. Och när vi var klara med det så gick vi till torget som redan var knökat med folk.

Jag och Lily trängde oss fram i folkmassan och fick en riktig bra plats så Lily kunde se. Det blev först en presentation av några artister som skulle tävla, bla Marcus och Martinus. Vilket öronbedövande ljubel det blev! 🤣 Där efter kom ju Scarlet upp på scen och Lily blev så till sig, hon gillar dem. Och helt plötsligt så vinkar en av tjejerna till Lily och oss andra som stod där. Lily sken som en sol och vände sig mot mig och sa Mamma, hon vinkade till mig! 🥰

Sen blev det dags för Bolibompa Draken och Sommarskuggan och jösses vilket ös det blev på barnen! Men så roligt och så härligt! Jag blev lite starstuck när jag fick se Sara och Ayla, beundrar de så himla mycket. Och sen att få både Draken och Sommarskuggan var wow även för mig. Men bästa av allt är att se Lilys lycka!

Tobias stod längre bak och såg på en stor skärm. Han berättade att de hade filmat Lily och mig flera gånger och Lily såg så lycklig ut.

Vi gick runt efter det och kollade lite och så var det dags för Dansstudion att uppträda. Dansarna var så bra och Lily var glad. Mitt i allt detta så sprang vi på syrran Evah och hennes familj. Så Lily lekte lite med Melvin och Milton. När Dansstudion hade uppträtt blev det mat på Burger King.

Väl hemma så chillade vi lite och sen var det dags vär melodifestivalen! Som varje vecka är Lily taggad upp i hårfästet! Vi hade en jättemysig kväll och flera gånger sa Lily, BÄSTA DAGEN NÅNSIN! 🥰

Bjuder på lite bilder.

Jag kan åka skridskor

Ja nu har sportlovet varit och vi jobbade lite men tog även lite ledigt. Så i torsdags så åkte vi till ishallen och hade med fika och sällskap.

Det svårt att komma igång men till slut så kom vi ut på isen. Jag älskar att åka skridskor nu för tiden och blir bättre för varje gång. Det trodde jag inte för 10 år sen. Och Lily hon va så trött för hon hade varit på en kvällskurs i dans kvällen innan och även då gått upp tidigt och varit på förskolan. Men hon åkte det hon orkade. 

På fredagen så åkte vi till ishallen igen och åkte mer skridskor. Hade med fika även den här dagen. Båda dagarna så var Lilys farmor med och hennes sambo Inca. Skönt att ha med någon som kan knyta mina skridskor när jag inte kan. 🤣 Vi åkte så mycket vi orkade även den här dagen. En kul familjeaktivitet och så motion på det.

Mello dans

I onsdags kväll så var det en extra lite kurs för barnen på Dansstudion som man kunde anmäla dem till. När jag såg det så anmälde jag Lily direkt. De skulle få dansa till mello låtar och Lily tokälskar både mello och dans så det var ingen tvekan om att hon skulle vara med.

I varje fall så upp tidigt på onsdagen och iväg till förskolan och jobb. Sen möttes vi upp på dansstudion och Lily bytte om. De tränade under 1 timme och sen fick vi föräldrar komma in och de hade uppvisning för oss. Hon trivs verkligen med dansen och hon har utvecklats så mycket sen hon började med detta.

Som avslutning så fick vi se en annan dansgrupp som hade repetition inför fredagens uppvisning.

Jag är så stolt över Lily! 🥰RSS 2.0