En liten tanke
Bakat med Lily

Hej. Idag så kom Lily strax efter 6 och väckte mig för att gå på toa. Sen la vi oss i sängen och myste till barnprogram och drog oss. Efter att ha legat där ett tag så gick vi upp och fixade med frukost och sen körde jag igång en tvätt, Tobias fixade med disken och soporna. Sen var det lek och bus med Lily.


När klockan var närmare halv tolv så åkte Tobias iväg på en aktivitet. Då började Lily och jag att baka banankaka. Åh vad hon trivdes. Hon räknade hur många deciliter mjöl, hon sa hur många ägg vi skulle ha, hon mosade bananer och var med hela vägen. Det är så kul att få baka, pyssla och vara med Lily. Det bästa av allt är väl ändå att slicka ur skålen. 😂 Att få vara med i köket älskar hon, visserligen älskar hon att få hjälpa till med allt. Under tiden som kakan var i ugnen (den skulle vara inne i 1 timme) så satte vi igång en film, På rymmen med Pippi. En favorit här för både mig och Lily. Sen när kakan var färdig så fortsatte vi att kolla på film men mitt i filmen blev Lily hungrig så vi fixade mat. Sen kollade vi färdigt på filmen.


När Tobias kom hem så blev Lily så glad. Hon frågade efter pappa flera gånger, han satte sig och åt och jag gick och la mig en stund. Under tiden så har de lekt, duschat och så. Nu ska jag ta mig en dusch.


Bjuder på lite bilder.
Utflykt till Mariebergsskogen

Hej på er.


Idag gjorde vi en utflykt till Mariebergsskogen igen och utforskade naturen, kollade in djuren, lekte och busade. Vi åkte hemifrån ca 9 och då hade packat med mat och grejer. Lily fick göra sin egen Pastasallad med korv som hon och Tobias stekte. Sen fick hon lägga den i sin låda.


När vi kom fram så gick vi längs strandängarna och Lily gick en bit själv men tyckte det var lite läskigt. Sen gick vi upp till Lillskogen och kollade på djur men det blåste så jäkla kallt så även djuren drog sig under tak. Vi gick till lekplatsen och lekte en stund, vi lekte affär, gungade och utforskade. Efter ett tag gick vi ner till de nedre lekplatserna och där klättrade Lily en hel del. Dax för mat, vi gick till bilen tillsammans och hämtade väskorna med mat. Ett toabesök innan maten och när maten dukades upp blev Lily alldeles till sig. Hon åt med god aptit och tyckte verkligen om maten.


Efter maten så gick Lily och jag till djuren igen och Tobias gick till bilen med grejerna. Det blev mera lek och bus för Lily och vi satt en stund i solen och mådde skönt när Lily klättra upp i lekställningen och sen åkte kana ner själv. När vi åkte hem så slocknade Lily väldigt fort men inte undra på det. Vi var ute i 4,5 timme med massa aktivitet. Vi åkte till affären och handla lite som fattades och när vi kom hem blev det mellis. När mellis var över så kröp vi ner i dubbelsängen och kollade på film. Jag somnade och sov väldigt gott.


En fin dag med härlig aktivitet. Bjuder på bilder från dagen.


Det positiva i det mörka

I dessa tider är det svårt att vara positiv och glad. Många har det svårt och lever så extremt isolerade och mår dåligt psykiskt på olika sätt. Jag är inte den enda som känner mig instängd och mår dåligt. Jag vet att jag skrev för ett tag sedan att jag har ett jobb men tyvärr av oförutsedda händelser så fungerade det inte riktigt.


Men i dessa mörka tider så vill jag ändå lyfta det som är positivt i mitt liv. För trots allt som är jobbigt så händer det bra saker. Men när man mår dåligt psykiskt så är det lätt att man inte ser de bra sakerna.


  • Lily har slutat med nappen

  • Lily är blöjfri här hemma på dagarna

  • Vi har nya sköna madrasser att sova på

  • Lily pratar mer och utvecklar språket


Jag vill också lista saker som jag är bra på. Man behöver boosta sig själv i tider som dessa.

Jag är bra på


  • lyssna

  • laga mat

  • Pyssla med Lily

  • Vara pedagogisk

  • Vara mamma till Lily


Nu utmanar jag dig som läser, vad är bra i ditt liv och vad är du bra på? Dela med dig i kommentarsfältet. ❤️1 månad sedan

Tänk att det har gått 1 månad sedan som du slutade med nappen. Tiden går verkligen fort och du har klarat det jättebra. Ja det har funnits tillfällen där du har bett om den men vi har löst det tillsammans. I början hade du svårt att somna på kvällen men vi ersatte nappen med ett gosedjur. Du var också lite orolig på vila på förskolan men det gick bra, bara du fick din tid för att varva ner.


Du har blivit mer harmonisk och gladare tycker jag i alla fall. Du har börjat utveckla ditt språk mer och nu pratar du på här hemma. Du säger meningar som min mat, åh mat, min mamma, min boll, godnatt, mina bord, mera bok osv. Jag är så stolt över dig och ser verkligen hur det utvecklas. Du har blivit så mycket mer självständig sen du slutade med nappen. Det är så härligt att höra dig prata, höra dig när du provar nya ord. Det är så härligt att se dig utvecklas och bli en egen individ. Ja, det är också tålamodsprövande men samtidigt så härligt.


Vi ska fira detta på något sätt i helgen. Det är ett stort framsteg när man slutar med nappen och jag tycker att du har gjort det jättebra. Du är så himla duktig och jag är galet stolt över dig! Min fina lilla Lily, du är en stor tjej nu. 😍 Bjuder på två bilder, en med napp och en utan, ca 1 månad mellan bilderna.


Månadens bok


En handbok i hur man räddar sitt barn från utseendehets och kroppsförakt. Med hjälp av egna erfarenheter från uppväxten praktiserar Kajjan Andersson kroppspositivt föräldraskap. Ett tjockt barn blev en ätstörd ungdom som efter många år av ätstörningar, självskadebeteende och kroppshat landade i en kroppsaktivists accepterande kropp. I dag är Kajjan Andersson vuxen. Men vad var det som gick fel där på vägen? Och vilka är de livsviktiga frågor vi måste prata om för att våra barn ska slippa möta samma kroppsförakt som så många av oss gjorde? Kajjan Andersson tar oss med på turerna mellan skolsköterskans undersökningsrum, familjens matbord och barnets ensamma stunder framför spegeln.

Den här boken fångade mig direkt! Ångrar så att jag inte har läst den tidigare! Den ger nyttiga handfasta tips och man får ta del av olika berättelser och i många kan jag känna igen mig i, en del förfäras jag över och jag känner att jag ska lära min dotter att vara kroppspositiv och se till att vare sig BVC, skolhälsovården eller sjukvården i allmänhet inte ska få trycka ner mitt barn! Jag får en enorm kampvilja och en glöd för att skapa en bättre framtid för mitt barn.

Den får mig också att reflektera över hur vi lever här hemma och vi gör redan mycket positivt men har också en del att lära. Det har förekommit en diskussion om socker i maten, att man inte kan äta just den produkten för det är så mycket socker. Jag sa till direkt att så pratar vi inte här! Vi ska inte diskutera socker och sånt vid matbordet utan det får vi prata om senare. Lily får ofta vara med vid matlagningen, vi bakar och hon är delaktig i köket på många sätt. Precis som författaren så vill jag skapa en positiv känsla kring mat. Mat är något man ska njuta av inte straffas för. Jag skulle vilja skriva så mycket om boken och ämnet men då blir det säkert en hel roman. 😂

Det jag vill säga är att den här boken är en gudagåva! Framförallt för familjer som kämpar med det här. För vi blir matade i samhället på olika sätt att vara "tjock" är fult. BVC och tandläkare börjar redan när barnen är 1,5-2,5 års ålder. Tack vare den här boken så har jag nu verktyg för att stå emot pressen. 


En liten tanke
Tur och otur

Hej på er. Jag har haft så himla mycket att göra på senaste tiden och så jag inte vetat vad jag ska skriva om. Senaste jag skrev var att Lily har slutat med nappen. Nu har det 2 veckor och det har gått superbra för henne, ja det har varit en tuff omställning men hon har klarat det kanon. Mycket är väl för att vi har stöttat henne hela tiden och funnits där när det behövdes.


Sen här om veckan fick jag ett telefonsamtal och det var från Forshaga kommun och de ville anställa mig under en period så jag får jobba som timvikarie under våren så jag får erfarenheten. Jag började i måndags på den nya arbetsplatsen och trivs så jäkla bra. Jag kände mig hemma direkt och jag har verkligen kämpat för att få komma dit där jag är nu. Jag jobbade sen kväll under tisdagen och kände att nu vänder livet. Jag kände mig så glad och harmonisk. Under natten sen så hade jag svårt att somna, våra madrasser är för gamla och vi har köpt nya. Det kvittar i vilken position man lägger sig så ligger man inte bra.


Dock under natten så hör jag ett ljud som skrämmer vettet ur mig och vrider mig på ett onaturligt sätt så jag vrider axeln ur led. Helvete vilken smärta!!! Jag fullkomligt skrek och höll på att svimma och kräkas på samma gång. Vi ringde 112 och de hänvisar mig till akuten, svärmor och plastsvärfar kör dit mig. Jag kom in ca 1 på natten och klev innanför dörren här hemma 5:30 på morgonen. Så jag sov inget alls den natten i princip. Men jag fick bra hjälp från sjukhuset och jag fick mitella och en remiss till sjukgymnasten. Så jag fick flytta mina inskolningstider till nästa vecka på det nya jobbet.


Så igår och idag har jag legat mest i sängen och vilat. Gjort såna sysslor som man kan göra i sängen så som ringa samtal, fixa med saker på datorn mm. Jag har behövt hjälp av Tobias med viss av och påklädning för jag har inte orkat lyfta armen alls.


I alla fall så har jag tur eftersom jag har fått ett nytt jobb där jag ska få delegering, gå en kurs i förhandlingsteknik mm. Men otur med armen. Nåja nu är det påsk och jag ska använda dessa lediga dagar att vila upp mig och mysa med min familj. ❤️


RSS 2.0