Veckans Film #18

 
Den mästerliga regissören Tim Burton har här gjort film av en gammal men skrämmande sägen!

Den handlar om den huvudlöse riddaren som börjat halshugga oskyldigt folk i en liten by. Ichabod Crane är en påhittig utredare som får fallet. Snabbt kommer han något på spåret, men allt är mycket mer invecklat än han kunde ana... och mycket mer hemskt än han kunnat föreställa sig!
 
 
En rätt okej film men jag blev inte rädd dock. Spännande men inte någon större favorit måste jag säga. Jag kanske hade för höga förväntingar. Men jag kommer att behålla filmen i samlingen då jag gillar Johnny Deep och Tim Burton. :) (Informationen och bilden är hämtad från Ginza.se) 

Dagens låt

 

Good evening

Hoppas ni har haft en bra dag, själv har jag jobbat hela dagen lång. Nu är jag äntligen hemma och har en maskin med tvätt igång. Nu sen blir det bara en massa tv-tittande och jag ska se på Pengarna på bordet och Mitt liv är ett skämt. Brukar ni se på de programmen? Jag ska även försöka planera lite då jag har en tävling till helgen. :) Ha en forsatt bra kväll. :) 
 

Höstrusk och kyla

God morgon på er i höstrusket. Här regnar och blåser det och är ca 3 grader varmt. Strax ska jag ta och fixa frukost  och vakna till ordentligt. Idag är det jobb som gäller. Vad ska ni hitta på idag då? Jag känner att det vore skönt och ligga i soffan hela dagen och inte behöva gå ut alls. Men så är ju livet. :P Önskar er alla en god fortsatt måndag. :)
 

Happy Monday

 

God kväll på er!

Hoppas allt är bra med er. :) Här är det fint men är trött och sliten. Idag har jag varit ledig och det har varit skönt. Var till kyrkan på gudstjänst och sen var jag hem till syrran på kalas då hon fyllde år tidigare i veckan. :) Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och tittar på tv, men jag ska snart åka hem och lägga mig i soffan och slappa lite. :) Nu är det verkligen kallt ute och när jag klev upp i morse så låg det på -2 grader. Men jag tycker det är mysigt ändå. :) Här kommer den en gamal vinterbild. :)
 

December bloggmingel

SKA NI DIT? DET SKA JAG!
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL ANMÄLAN!
 

Videoblogg från igår kväll

Happy Halloween

 

 


En liten tanke

 


 
 Hur det började

Sommare, 2008, jag ligger i soffan hos mamma och pappa. Är själv i huset för de andra är på semester med husvagnen. Jag slötittar på en film på Disney Channel, Robin Hood är det som de visar. Jag har aldrig varit överförtjust i filmen som barn men ju äldre jag har blivit så har jag börjat tycka om filmen. En favoritreplik är "Tummen smutsig". :D Nåväl, jag låg där och softade och när Robin sköt sina pilar så fick jag en idé.
 
 
Det där borde jag testa, det ser roligt ut att skjuta var min tanke. Så jag lånade mammas och pappas dator och googlade fram en klubb i Karlstad. Men utan körkort, bil, jobb och pengar blev det svårt. Även livet kom ivägen så att säga så det blev inget med att jag provade på just då. Men sen 2010 så fick jag se en annons att det skulle vara en tävling i Karlstad så jag och en kompis åkte dit. Det verkar vara en helhäftig sport så jag passade på att skaffa lite information på plats. Men åter igen kom livet ivägen och jag fick fokusera på annat istället. Året försvann och det blev 2011, en ny tävling kom och jag åkte och tittade på den med. Kort där efter tog jag mig mod att åka till Älvenäs Bågskytteklubb för att prova. Jag kände redan efter första pilen att det här är min grej, att detta är jag bra på och kan utvecklas. Så nu har jag skjutit där sedan januari 2011 och älskar den här sporten. 
 
 
Jag är nöjd med att tog sådan tid innan jag bestämde mig för att prova. För under de åren så utvecklades jag som person och fick mer muskler som behövs till bågskytten. I samband med jobbet där man lyfter tunga kartonger så har jag arbetat upp kroppen med starkare muskler så jag orkar med bågen och fått en bättre hållning. Jag har provat en mängd andra sporter genom åren men ingen har varit rätt för just mig. Men nu har jag hittat hem i alla fall. :D

En liten tanke Dagens låt

 

Nytt i garderoben

 
 
 
Den fina väskan har äntligen kommit! :D Har väntat på den sedan juli men nu är det änligen min! :D

Veckans film #17

 
Klassikern från SVT, visades första gången 1981 och är bara visad ett fåtal gånger efter det. Nu kan man för första gången avnjuta denna klassiker på DVD, stifta bekantskap med det elaka trollbarnet Fjant, den sibiriske tomten Kostja och alla de andra oförglömliga karaktärerna i tomteskogen.

Ett sagobröllop stundar i skogen mellan tomtarna Tor och Lisa. Alla firar utom trollen, som avskyr tomtar mer än någonting annat eftersom de befriar djuren ur trollens fällor. På bröllopsdagen sätter trollfamiljen sin ondskefulla plan i verket - Att med alla medel göra sig kvitt tomtarna för gott. Men skogens invånare ställer sig bakom sina godhjärtade små vänner, som inte tänker ge sig utan strid....
 
 
 
En underbar film som har följt med mig sen barnsben. :) Så himla underbart att få den på DVD och kunna titta och njuta. :) En toppenfilm enligt mig! :D

Morsning!

Hoppas allt är bra med er, här är det rätt så bra. Lite trött och seg men i det stora hela är det bra. Man ska lixom inte klaga eftersom det kunde ha varit värre. Idag är det jobb som gäller och jag börjar klockan 12. Så det är en soft start så att säga. :P Vädret är kyligt ca 3 grader varmt ute, lite mulet men i bland har solen tittat fram. Nåja, ha en bra dag i alla fall. :)
 

Dagens låt

 

Däckbyte+Städning

 
 
 Tidig morgon fast jag är ledig. Men det är för att jag ska byta däck på bilen och sen städa vardagsrummet. Jag skulle till tandläkaren idag men de ringde igår och sa att tandläkaren var sjuk. Just nu i skrivande stund är det mörkt ute och det är 4.7 grader varmt. Jag är lite trött och sliten då jag var på vattengympa igår kväll och jag kommer vara ännu tröttare ikväll. Vad ska ni hitta på idag då?
 
 

Veckans Träning

 

Nu är alla former av vattenträning hett! Här får du veta mer om aqua pilates, aqua qigong, aqua circuit, aqua spinning och vatten aerobics. Vattenträning är skonsamt både för muskler och leder och passar alla åldrar. Även den som har ont någonstans eller är gravid kan träna med vattnet som motstånd.

Aqua pilates – avstressande och stärkande

Som pilates på land fast rörelserna utförs i vatten. Pilates utvecklades av tysken Joseph Pilates i början av 1900-talet och är en träningsform som kombinerar styrketräning, yoga och stretch. Det är en avstressande och lugn träningsform som stärker och stabiliserar de små så kallade ”core-musklerna” i bålen och förbättrar balans och smidighet. Bra för vad? Främst för ökad styrka och stabilitet i mage, ländrygg, skulderblad och axlar. Rätt utförda rörelser ger ökad styrka, smidighet och stabilitet i hela kroppen.Krävs utrustning? Ja, flera redskap tillhandahålls på plats: hantlar, en avlång skumgummirulle, en ”sko” och ”handske” som träs på fot respektive hand.


Aqua qigong – som att sväva i frihet

Rofyllda deltagare som utför långsamma, flytande rörelser för att finna energi, balans och inre lugn – så känner vi sedan tidigare till den urgamla kinesiska träningsformen qigong. Som träningsform i vatten finns den bland annat på Sats sedan mitten av 1990-talet. Det handlar om skonsam träning i vatten med fokus på styrka, kondition och rörlighet för den som vill öka kroppsmedvetenheten och bli bättre på att vara här och nu.  Vad är aqua qigong?Lugna långsamma rörelser i vatten. Deltagarna uppmanas att medvetandegöra sin andning och kanske till och med sluta ögonen för att ytterligare vända uppmärksamheten inåt och upptäcka sin egen kropp och balans. Som avrundning utförs avslappnande övningar flytande i vattnet med flytredskap.Bra för vad?För att medvetandegöra andningen vilket i sig ökar lugnet och dämpar stressen.Krävs utrustning?Ja, flytredskap tillhandahålls på plats.

Aqua circuit – tuff cirkelträning

Cirkelträning – visst minns vi styrketräningspassen i ring med olika stationer bestående av hopprep, svettiga mattor och hala ribbstolar från skolidrotten. Och vattengymnastik i sin tur kanske ger associationer till en bassäng full av personer med reumatiska besvär. Aqua circuit har, trots sitt moderna namn, faktiskt utvecklats med just klassikerna cirkelträning på land och vattengymnastik som förlaga.
 Vad är aqua circuit?
Effektiv cirkelträning i vattnet. Styrke- och uthållighetsövningar utförs stationsvis under ett givet tidsintervall.
Bra för vad?För styrka, balans, uthållighet och rörlighet på ett skonsamt sätt.
Krävs utrustning? Eventuell utrustning som kan göra övningarna tyngre och effektivare tillhandahålls på plats.

Aqua spinning – trampa vatten i bassäng

Aqua spinning är en allsidig träningsform som trots sitt namn inte har så mycket gemensamt med traditionell spinning. Det är ett pulshöjande styrkepass i vatten där man använder en så kallad aqua bike som redskap och ”cyklar”, det vill säga trampar vatten, i olika tempon. Träningen är ett skonsamt sätt att stärka mage och rygg samtidigt som konditionen förbättras. Vad är aqua spinning?
En blandning av klassisk vattengymnastik och spinning. Med hjälp av redskapet aqua bike trampar man vatten (”cyklar”), gör armhävningar och situps och förflyttar sig i bassängen. De flesta muskler i kroppen tränas samtidigt, bland annat armar, ben, mage och rygg. Bra för vad?
Framför allt styrka i bål och ben, men även balans och kondition tränas på ett skonsamt sätt. Krävs utrustning? Ja, en aqua bike, ett träningsredskap som kan liknas vid en hybrid mellan en cykel och en käpphäst. Den har styre, sittstång och två flytkuddar, en fram och en bak.

Vattenaerobics – skonsam konditionsträning

En spegelklädd lokal där energisk dansmusik pumpar ut ur högtalarna medan en instruktör försöker få deltagarna att lära sig en avancerad koreografi. Det är väl vad vi förknippar med traditionell aerobics på torra land. Men hur fungerar den här svettiga träningsformen i en bassäng och vad är skillnaden mellan traditionell vattengympa, vattenaerobics och specialvarianten djupvattenaerobics?

 ”Vanlig” vattenaerobics utförs i grunt vatten. I ett djupvattenpass sjunker kroppen ytterligare lite mer ner i vattnet, vilket gör att rörelserna måste pareras hela tiden för att aktivera musklerna runt mage och rygg. Vad är vattenaerobics?
Skonsam träning där kroppens alla muskler arbetas igenom till musik. Vattnet fungerar dämpande och bromsande och förhindrar ryckiga rörelser. Bra för vad?
I friskvårdande syfte, i medicinskt syfte (med sjukgymnast) samt under och efter graviditet. Skonsamt för lederna och samtidigt effektiv konditions- och muskelstärkande. Krävs utrustning?
Den egna kroppen med vattnet som motstånd räcker, men det kan bli både jobbigare och roligare med hjälp av redskap. Några exempel är hantlar, bollar, kängor och vristbälten. I djupvattenaerobics används flytbälten.

 
Fick bli en sådan här bild då jag inte har någon på mig själv. Vattengympa är härligt roligt. :D Rekomenderas verkligen! 

Sköna söndag

Soft dag idag, började dagen med att vara seg och trött. Men piggnade till lite sen. Tog då en promenad till affären och sen när jag kom hem så satte jag igång tvättmaskinen, plockade rätt och bakade. Gjorde matbröd till jul och jag tyckte inte att det kändes bra när jag rörde ihop degen men när brödet var färdigt så smakade jag av och det blev bra. :) Men inte lika gott som förra gången. :P Annars har jag virkat, planerat, kollat på tv och läst lite i en bok. Hoppas ni har haft en bra söndag i alla fall. :)
 

Mysig lördag

Igår var det en mysig lördag. :) Jag var hemma hos mamma och pappa och där var det mys för hela slanten. Skönt med såna dagar där man bara myser och har det skönt. :) Vi åt gott och tittade på film sen lyssnade vi på musik och hade kul. :) Tyvärr åt man för mycket så man fick lite ont i magen. :P Men så ska det vara ibland. :D
 

TRÖTT

Idag är jag trött och seg som tusan! Har inte ork att göra något alls, kört igång en maskin med tvätt i alla fall. Orkar inte skriva så mycket heller. :P
Skönt med en dag där man inte gör något. :) 
 

weekend glitters

 

Lördag

Idag är det lördag och allt. Vad som händer idag vet jag inte riktigt, men jag ska träffa en väninna. Vad det blir annars det får vi se. Ska väl senare hem till familjen och mysa och slappa. :) Känner mig så slö och trött idag och har ingen ork att komma i gång riktigt. Just nu tittar jag på Disneydags och försöker vakna till. Nåja, gårdagen var riktigt bra faktiskt, en av de bästa dagarna på länge. :D Vad ska ni göra idag? 
 
 
Min underbara familj! <3

Favoriter

 
Mina favoriter i X-Factor är:
 
AWA
MANDA
ISAC

En liten tanke


Dagens låt

 

God morgon sötnosar!

Äntligen fredag! Vaknade upp ren och fräsch i en renbäddad säng, helt underbart! :D Det var precis det jag avsåg också. :P Ja, en tidig  morgon är det och det är mörkt ute ännu, ca 10 grader varmt. Jag ska iväg sen och jobba och börjar 8.30. Där av så är jag uppe tidigt. Vad jag ska göra efter jobbet vet jag inte riktigt ännu men det får vi se. :) Vad ska ni göra idag då?
 

God kväll!

Vilken dag! Idag har jag fått en hel del gjort. Först i morse så plockade jag rätt i lägenheten, bäddade rent i sängen och sen bar jag ned saker i förrådet. Sen vid 11 tiden så åkte jag till jobbet, började då 12. Sen har man jobbat och slitit på jobbet. Vissa stunder har det var mycket att göra men det har varit en skön dag med andra ord. Det rullade på i en bra takt men vissa stunder så hade vi inte en enda kund alls. Efter jobbet var jag iväg och handlade lite, sen när jag kom hem så fixade jag till mys i soffan och tog mig sen en dusch. Nu sitter jag här och slappar för fullt. :) Nu kan fredagen och helgen börja med skön feeling. ;)
 
 
En gammal bild

Veckans film #16

 
Öppna dörren till tidernas mest förtrollade slott och kliv rakt in i ett magiskt äventyr tillsammans med Skönheten och Odjuret. Med digitalt restaurerad animering, Oscar®-belönad* musik och massor av magi bjuder denna
Specialutgåva av Disneys Klassiker på en oförglömlig filmupplevelse. När den vackre men själviske prinsen drabbas av en förbannelse förvandlas han till ett odjur med ett utseende så skrämmande att ingen längre vågar möta honom. Det enda sättet att häva förbannelsen är att hitta någon som kan älska honom för den han är - fast vem kan älska ett odjur? Men så av en slump hamnar den vackra Belle på slottet, där lampan Lumiére, klockan Clocksworth och alla andra förtrollade ting gör allt för att romansen ska börja spira.
 
 
En underbar film som jag har älskat sen jag såg den första gången. :) Jag är ju svag för tecknat och tittar gärna och ofta på det. :) Den här visar att utseendet inte spelar så jättestor roll utan att det är våra handlingar som gör en person fin. Ett nyinköp i min hylla då jag har haft filmen på vhs. (Informationen om filmen och bilden är tagen från ginza.se)

December bloggmingel

 
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KUNNA ANMÄLA ER!

Hejsan!

 
 
Hoppas ni har sovit gott. Själv har jag sovit superskönt. :) Idag är det jobb som gäller men jag börjar inte förrän 12. Skönt med att börja så sent. :) Vädret är mulet men det ligger på 10 grader varmt ute i alla fall. Snart måste jag sätta på vinterdäcken ifall halkan och snön kommer. För man vet aldrig så noga med andra ord. :) Vad ska ni göra idag då?
 
 

Hahaha...

Så kan det gå om man inte är försiktigt! :D så jäkla rolig film!
 
 
 
 

Dagens låt

 

SE MIG!

Jag har funderat på en sak, och det är att ALLA människor vill bli sedda för den de är och inte för den någon annan tycker att de ska vara. Jag vill att folk ska se mig precis som jag är och acceptera mig precis som jag är. Många gånger känner jag mig inte sedd och det känns för jävligt med andra ord. Det kvittar hur jag än gör så blir andra inte nöjda. När jag gör som de säger så blir det inte bra och gör jag på något annat vis så blir inte det heller bra. Så hur i hela friden ska man då göra? Jag försöker lyssna mycket till mig själv men det är svårt när man är vilse. :( Jag försker se alla mina medmänniskor och vara dem till lags men det är svårt när man inte mår så bra. Jag vill att alla ska må bra och jag vill att alla ska vara glada och jag vill inte göra någon ledsen eller såra någon. Jag kanske är för snäll mot andra, inte vet jag. Men det är sådan jag är i alla fall och i många fall så kan det straffa sig på ett eller annat sätt. Så mitt sista ord är se varandra och ta inte varandra förgivet.
 

Dagens låt

 

Nice...

 
 
På jobbet idag så har det rullat på bra. Först var det ju leverans och grejer men det var inte så mycket så det gick fort i alla fall.  Det har inte hänt något speciellt annars, förutom att det är kyligt nu. Men jag myser för fullt. :D Efter jobbet så var det handlingsdags och det blev en hel del att handla. När jag kom hem så svabbade jag ur badkaret, handfatet och toan, plockade även rätt lite. När det var färdig så gjorde jag i ordning After Eight dryck och det var mumma det. :) Nu blir det X-factor och slappa. :)
  

Veckans film #15

 
För den buffliga men ändå charmiga kaptenen Jack Sparrow är Karibiens kristallklara vatten som en enda stor lekplats full av äventyr och mysterier. Jacks idylliska liv kapsejsar den dag då den girige Kapten Barbossa stjäl hans ögonsten, skeppet The Black Pearl. Barbossa attackerar sedan staden Port Royal och kidnappar guvernörens vackra dotter Elizabeth Swann.

Elizabeths barndomsvän Will Turner beslutar sig för att tillsammans med Jack beslagta den brittiska flottans snabbaste skepp HMS Interceptor i ett vågat försök att rädda henne och samtidigt återta The Black Pearl. 

 

 
En av mina favoritfilmer! Har älskat den här sen första gången på bio. :D Johnny gör sin roll perfekt och det är en riktig superfilm. :) Sevärd med andra ord. (Inofrmationen och bilden är hämtad från CDON.com)

Kyla

God morgon i kylan! Det är -0.5 ute nu och frostigt över allt. Jag har sovit jättegott i natt, har ni det? Idag är det ju fredag och allt. Skönt, men jag ska ändå jobba och slita. Men jag jobbar bara till 17.00 idag så jag får en myskväll med andra ord. :) Vad ska ni göra idag? Dela gärna med er. :)
 

Good Morning Comment For MyspaceTränat bågskytte

Ja, det var ju träning ivkäll då. Det gick väldigt dåligt och det kändes inte alls bra idag. Det kändes som om leder och muskler var för korta och orkade inte med alls. :/ Men det var skönt att komma dit och bara skjuta lite i alla fall och träffa de andra. :) Jag brukar tänka på att även om träningen går dåligt så är det ju kul att vara där i alla fall och man lär sig ju alltid något nytt. Det gjorde jag idag och då känns det inte lika jobbigt. Jag missade tavlan nästan hela tiden och fick ont över allt. Så det var verkligen en kass träning men jag är nöjd i alla fall. :)
  
 

Personalmöte+god mat

Ja, nu ikväll var det personalmöte. Först satt vi på jobbet och diskuterade och chefen tog upp en massa viktiga saker inför högsäsongen mm. Sen var det dags för att åka till Grums Pizzerian och där blev det god mat. Jag valde ost och skinksallad. Som vanligt blev det en massa skratt och skoj. :D En bra kväll med andra ord.
 
 

Fruit of the week

 

Satsuma (Citrus reticulata Unshiu-gruppen) är en grupp av sorter inom arten småcitrus (C. reticulata). Den har sitt ursprung i Japan där den heter "unshū mikan". Den är ungefär lika stor som en småcitrus men saknar i allmänhet frön (kärnor).

Citrus Unshiu har figurerat i ett antal studier där man mätt innehållet av synefrin i fruktjuice. Nivåer på mellan 73,3 till 158,1 mg per liter uppmättes.

Småcitrus (Citrus reticulata) är en art i familjen vinruteväxter, tidigare kallad mandarin. Småcitrus är en av de ursprungliga arterna som fanns redan innan människan började selektera och korsa fram sorter för olika ändamål.

Det är en sötaktig mindre typ av citrusfrukt som är populär som mellanmål. Småcitrusar har i allmänhet kärnor, men klementinen är en framtagen variant av småcitrus som saknar kärnor. Beroende på källa påstås frukten ursprungligen komma från antingen Mauritius eller Kina.

Det finns flera sortgrupper inom arten som skiljer sig i egenskaper och karaktärer hos frukten.

  • Klementin (Clementina-gruppen)
  • Medelhavsmandarin (Deliciosa-gruppen)
  • Satsuma (Unshiu-gruppen)
  • Tangerin (Tangerina-gruppen)
 
 
 
En supergod frukt som är nyttig och helt underbar. :) En av mina favoriter. :) De är så små och lätta att äta till skillnad från apelsinen då. Det är också väldigt gott som mellanmål tillsammans med julmust eller varm choklad. :)

Julbak

Ja, idag har jag pysslat en hel del. :) Jag har tvättat, plockat rätt och bakat. Jag har bakat matbröd för jul och det gick så fort att göra det. Jag kommer ihåg de första gångerna jag skulle baka brödet. Vilken tid det tog för mig och nu går det snabbt och lätt. Visst ska ju brödet jäsa i 30 minuter två gånger och sen ska det stå i ugnen i ca 30 minuter. Så det tar ju tid ändå men det tog dubbelt så lång tid förr. :) Nåja, övning ger färdighet så att säga. :) Nu har jag smakat av brödet och tagit ett glas julmust till det. Det var supergott. :)
 

Nytt i garderoben

 
 
 
Adidaströja från Sportbutiken 500 kr NU 199 kr. Nagellack Malava från Affection 45 kr. Glasögonfodral från Rusta 30 kr. DVD film från Karlssons Varuhus 99 kr. Väska från Adriatik 199 kr.

Jobb, jobb, jobb

Söndag och jag har jobbat typ hela dagen. Sov först fram till klockan var tio och sen gick jag upp och tog frukost. Åkte till jobbet sådär lagomt vid halv tolv och när jag kom dit så hände det inte särskilt mycket. Men sen drog det i gång med än det ena än det andra. Så det har varit mycket idag med andra ord. Men så är det. :) Igår kväll då så var det mys med familjen. Mamma och jag åt god ostbricka och syrran Evaaaahs.se åt baugette som jag har gjort i ordning. :) Vi tittade även på film och det blev en av mina favortiter. :) Pirates of the Caribbean blev det. :D Hoppas ni har haft en fin helg, dela gärna med er av vad ni har gjort. :)
 
 

Lördagkväll

 
 
Idag då så har man jobbat och slitit så nu är man bra trött. Det har rullat på till och från, när det inte har varit så mycket kunder så har jag mest städat och preppat. I övrigt har det inte hänt något speciellet på jobbet utan det har varit som vanligt med andra ord. Vädret har varit fint idag men väldigt kyligt. I morse fick jag skrapa rutorna på bilen och det var inte mer än 1 grad varmt ute. Så nu är det snart dags på riktigt med kylan och jag hoppas vi får en riktig vinter med lagomt med snö och kyla. Men jag myste faktiskt när jag skrapade rutorna. :P Tyvärr hade jag inga vantar med mig ut så det blev lite kallt om händerna men det funkade i alla fall. Nu då ska det bli ostbricka och film med mamma och syskon. Pappa ,han är till Göteborg och kollade på Frölunda när de spelade.
Ha det så bra alla underbara! :) 
 

Happy SaturdayVeckans Träning

 

Styrketräning är en träningsform som handlar om att träna upp styrkan i huvudsakligen muskler men även skelett, senor och ligament.

Den belastning man tränar med vid styrketräning, relativt muskelns maximala styrka, spelar stor roll för hur styrkan och muskelvolymen påverkas av träningen. Detta uttrycks ofta i "repetitioner" eller "rep max", som innebär att man tränar med den största belastning som man förmår göra ett visst antal repetitioner av övningen. För maximal styrka är det vanligt att träna med 1-5 repetitioner, för volym med 6-12 repetitioner och för muskeluthållighet med fler än 12 repetitioner.

 

 
Man kan träna styrka i vardagen. Vilket är väldigt praktiskt och billigt. :) Själv så tränar jag varje gång jag är med på leveransen. Idag exempel så lyfte jag 18 kartonger med Pommes Frites och de väger 12,5 kilo styck så samman lagt lyfte jag 225 kilo pommes. Sen var det ju allt annat där till. :) Men hur man göra hemma då, bor man hemma hos föräldrarna så kan man hjälpa till med att bära matkassar, tyngre skräp från trägården mm. Det är bara att använda fantasin. :) Lycka till. :)

Tankar om ADHD

Vi med ADHD/ADD blir inte arga, vi blir fly förbannade! Vi blir inte tråkade, men vi blir totalt uttråkade! Inte blir vi lite glada heller, men vi blir överlyckliga.

Det jag menar är att våran medkänslan är så stark, så vi går in med allt med livet som insats. Det är verkligen slitigt men samtidigt så tror jag det är en bonus. Allt vi lever och upplever är mycket starkare än andra, både på gott och ont.... Här är en liten beskrivning jag tycket passar perfekt:

När jag sörjer, är mitt hjärta i tusen bitar. Allt jag gör, gör jag mer. Allt jag ser, är skarpare. Allt jag hör, är vackrare och underbarare. Älska mej för den jag är. "
 

God morgon!

Sovit gott? Det har jag i alla fall. Äntligen är det fredag och allt. :) Har nu ätit frukost och ska snart göra mig i ordning för jobbet och grejer. Vädret är trist och kylig men vad kan man vänta sig? Jag har redan börjat med vinterjackan. Nåja ha en bra fredag i alla fall. :)
 
 

Good MorningEn liten tanke


Dagens låt

 

Bågskytteträning

Ikväll så var jag på bågskytteträning och vi har ju nu startat innomhus igen. Det var skönt att komma till klubben och träffa alla. Det är så mysig och skön gemenskap och alla är så goa. :) Jag känner mig verkligen hemma där. :) Det gick rätt okej på träningen, sköt en del 9:or men inga 10:or och det blev en del missar. Men jag är nöjd ändå. Det är ju ett tag sen jag sköt och är lite sliten efter allt som har hänt. Längtar redan till nästa vecka. :)
 

SHF

 
Nu ska jag titta på svenska hollywoodfruar!
Vem tycker ni bäst/sämst om?
 

Hopplöshet

Har ni känt någon gång att det kvittar vad ni gör så räcker det ändå inte till? Den känslan har kommit och gått för mig nu snart i ett års tid. Jag kämpar mig gul och blå för att räcka till och vara andra till lags hela tiden. Vet ej hur länge jag orkar fortsätta, kanske det är dags att bryta upp och börja på en ny fas här i livet. Man kan inte fortsätta när man mår dåligt utan till slut får man säga till sig själv med att börja på en ny kula så att säga. Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om att det här är förändringsns höst och av att dömma på allt jag har tänkt på de sista dagarna så är det verkligen förändring på gång i mitt liv. Nåväl, jag har min underbara familj och mina underbara vänner vid min sida som tur är. All my love to you!
 
 


Fruit of the week

 

Kapkrusbärphysalis, även kallad guldbärlyktbär eller incabär (Physalis peruviana) är en växt med bär som ofta går att köpa i fruktdisken. Den liknar en liten orange tomat inuti ett pappersliknande hölje. Hela bäret (förutom pappershöljet) konsumeras. Smaken är lite syrligt frisk med viss sötma, konsistensen påminner lite om just en tomat, dock inte lika vattnig. Fröna går bra att odla även i Sverige med bär som resultat. Dock sker den största importen av bäret från Colombia.

Tack vare sitt dekorativa utseende används kapkrusbär ofta i det sentida svenska köketsom pynt på exempelvis efterrätter och smörgåstårtor.

ColombiaChileEcuador och Peruväxer kapkrusbäret vilt. Namnet kapkrusbär kommer av att det odlades kring Godahoppsudden (Cape of Good Hope, därav namnet) i början på 1800-talet. Inplanteringar har skett på många håll i världen, i speciellt tropiska och subtropiska områden, men förekommer även i tempererat klimat.
 
Jag gillade inte den här frukten då jag tycker den var sur. Men den är fin som dekoration med sin härliga färg. Men inget för mig att äta i alla fall.

Fina bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstpromenad

Första oktober idag då och ledig. Jag har då varit till frissan idag och gjort i ordning håret lite, sen har jag varit med pappa och handlat för i morgon, myst lite med Sofie och sen tog jag mig en go höstpromenad med Nalle. :) Jag hade en del att tänka på och inget passar då bättre än att gå ut på en promenad. Vi passade på att ta lite fina bilder som kommer upp senare i ett eget inlägg. Vad har ni hittat på idag då?
 

RSS 2.0