Astrid Lindgrens värld

Vilken fantastisk resa!
Dag 1
Jag gick upp tidigt och började dagen med en dusch. Sen fixade vi allt för resan och när vi var klara så packade vi in det sista.

Vi kom iväg i den tid vi planerade och Tobias körde till Marieberg köpcentrum i Örebro där vi tog mat. Lily valde ju pannkakor, ingen överraskning om man säger så. 🤣 Jag själv tog kött, rödvinssås, bearnaisesås, potatis och Tobias tog fisk. Jag och Tobias har ätit på den restaurangen tidigare, 2018 på våren så vi visste att det var bra mat där.

Efter maten så tog jag över körningen och körde hela vägen till Vimmerby med 2 pauser. Man behöver pausa ibland när man kör långt. Ingen felkörning av oss heller. Väl framme i Vimmerby så kom vi fram till Stugbyn där vi fick vår lilla stuga och ja den är jätteliten! Men så himla söt och pittoresk. Ja det är trångt, varmt och ovant men så mysigt!
Vi installerade oss, kollade runt lite, åkte och handlade mat på närmaste Coop och gjorde kvällsmat, jag och Tobias tog jordgubbar. 

Dag 2:
Efter en varm och krånglig natt så vaknar vi upp till svalka, det var en sval morgon att äta frukost ute på verandan. Men så härligt ändå. Vi gör oss klara, packar det vi behöver ha med för dagen, planerar tiden med alla teaterar som vi ville se och sen får Lily ut och leka.

Vi kommer fram till parken och vi letar upp Villa villekulla och vi utforskar där. Efter stund så händer det en lite olycka, Lily ramlar och slår upp lite på sina knän. Vi plåstrar om henne och sätter oss redo för teatern som ska börja. Lily är fortfarande ledsen så hon får sitta i mitt knä en stund och när teatern sen börjar då har hon glömt bort det onda. Och det var bortglömt hela dagen sen.
Vi gick runt och kollade och på Emil, Ronja och hade det så härligt. Lily tog verkligen för sig av livet och det var en fröjd att se hennes glädje. Vi åt goda våfflor och glass, handlade i Pippi butiken och även inne på Posten. Efter allt i parken så gick till stugan och duschade av oss och sen bestämde vi vart vi skulle äta. Det blev pizza den här kvällen och sen tog vi oss en ny dusch och la oss för natten.

Dag 3: Vaknar upp svettiga och sega, sov inget bra. Gör frukost, planerar dagen och går iväg. Vi börjar med Ronja och Lily är så glad, pratar med allt och alla. Ibland blev hon en del av teaterfolket. 🤣 Hon gick och sjöng på en massa låtar, skuttade och såg så lycklig ut. Vi utforskade en del av parken och åt glass. Sen blev det mer teater med Emil och senare så ramlade vi på Bröderna Lejonhjärta. När vi gick vidare där ifrån så upptäckte vi bågskytte så det fick Lily prova på. Vad lycklig hon blev, de sköt med långbåge och jag provade också men som alltid när jag skjuter med långbåge så missar jag tavlan. Jag skjuter ju recurv med sikte och grejer.

Vi går vidare och sista teatern blev Ronja, fick då en plats i skuggan när teatern var slut så gick vi till butikerna och shoppade lite. På kvällen blev det god mat.

Dag 4 åker vi hem. Packar det sista och checkar ut från stugbyn. Vi gjorde flera stopp efter vägen som Cloetta butiken i Ljungsbro och sen Brunneby. Vi åt mat på Burger King i Linköping då passade bäst tidsmässigt för oss. Tråkigt nog mellan Vimmerby och Linköping så hamnade vi i en kö bakom stora maskiner som klipper gräs i vägkanten, de va hela 4 stycken. Gick inte att köra om heller. Men sen fick vi chansen att ta oss förbi.

Väl hemma i Karlstad igen så var vi så trötta och slitna. Men så roligt vi har haft det och kommentarer från Lily så man har skrattat. Hon hade ett band på sig med sitt namn och mitt mobilnummer ifall hon skulle komma bort. Hon säger då med attityd "Jag har ju bandet så det är ingen fara". Men vi höll ju koll ändå.


RSS 2.0