Cykeltur och mors dag

Igår så tog jag och Lily en cykeltur in till stan, Tobias hade lämnat sin cykel på jobbet. Vi var i museets park en stund och lekte och busade. Vi gungade i en kompisgunga och det var riktigt roligt, även jag tyckte om det. Sen träffade vi på lite bekanta. Vi cyklade sen iväg och fixade det som behövdes från några butiker. På vägen hem så somnade Lily i vagnen.

Dock bestämde vi oss för att cykla till farmor och bonusfarfar. Vi hade redan bestämt att vi skulle dit men istället för att krångla med Lily ur cykelvagnen och in i den kokheta bilen så tog vi cyklarna. Vi hämtade saker här hemma först och lämnade det vi hade handlat. När vi kom fram till farmor så var Lily lite avvaktande men sen blev det lek och bus. Hon ville vara med och hjälpa till med att vattna trädgårdslandet, pyssla med gatukritor och utforska allt som gick. Hon blev nyfiken när Birgit klippet Tobias's hår så vi gjorde i ordning så Lily fick sin lugg klippt. Hon ville ju göra som pappa. 😍 Sen blev det god mat och efterrätt. Lily åt med god aptit och njöt av maten. Vi satt ute i det fina vädret, dock blev det svalt då och då men det gick bra. Sen plockade vi rätt och gjorde oss klara för att cykla hem. Väl hemma så blev det dusch för oss alla vilket var behövligt efter en busdag.

Idag så sov Lily länge och Tobias gick upp och stekte pannkakor och fixade nybakat bröd till frukost. Jag själv vaknade tidigt men låg i sängen och drog mig. Jag fick en påse Lindt Lindor och en trisslott, vann inget på trisslotten. Jag har fått en bok med Harry Potter på engelska tidigare i morsdags present. Sen fixade vi ordning här hemma och jag gjorde vit chokladmousse till kladdkakan vi bakade igår. När allt var klart så packade vi bilen och åkte till mormor, morfar och moster Sofie. Där var moster Carola också och det blev god mat, fika och massa bus. Lily härjade som vanligt och var med morfar på promenad i trädgården. Myste med moster Carola och gav moster Sofie leksaker. Det var så härligt väder och Lily lekte så hon var sjöblöt av svett och var alldeles rosig om kinderna.

Haft en helt fantastisk helg med härligt väder och mycket härligt sällskap. Att vara ute tycker Lily är roligt och jag älskar att få vara ute med henne. Det är så kul att få upptäcka och utforska världen med henne, se lite genom hennes ögon så att säga. Bjuder nu på lite bilder. 




















Min älskade lilla flicka!

Du har blivit så stor! Det händer saker nu som kommer förändra mycket för oss alla. Vi har tagit bort ena spjälsidan på sängen och du verkar sova bättre nu. Vi ser tecken på att du snart är redo för en växasäng och du är så självständig. Idag tappade vi bort nappen och du grät inte särskilt mycket, visst du fick en annan napp men du brydde dig inte så mycket om den. Jag ser det som ett tecken på att försöka sluta med napp på dagarna och så får du nappen vid enstaka tillfällen och sen för att sluta med den helt. Vissa mornar när vi har lämnat på förskolan så har medvetet valt att ta bort nappen för att vara utan den hela din vistelse på förskolan.

Men jag ser också en vis osäkerhet hos dig som jag inte har sett innan. Jag vet varför och att det är vanligt, i takt med att kroppen växer så upplever du att du blir ostabil och vågar inte riktigt klättra ner från vår säng, vågar inte riktigt stå på den stora pallen i köket mm. Men jag vet att det är fullständigt normalt för det blir mycket att hålla reda på när man växer. Annars är du ditt självsäkra jag som älskar att upptäcka världen och hålla igång. Du har börjat dansa mycket och så fort vi slår på lite musik så börjar du. Du till och med visar med ditt kroppsspråk vad du vill lyssna på. Du har även börjat att dricka ur mugg/glas utan piplocket, fortfarande svårt men med lite träning så kommer du snart klar det. 

I varje fall så har vi börjat att ordna ett eget rum till dig. Det är så mycket jobb men det är kul och få fixa. Du har blivit så självständig och jag ser verkligen en stolt kvinna i dig redan. Men du är också hjälpsam och omtänksam. Du vill gärna hjälpa till med allt mer eller mindre och du är envis.

Men fasen, vad jag älskar dig!! 



1 år och 9 månader

Tiden går verkligen fort, jag hinner inte riktigt med. Du växer så det knakar och du utvecklas i rasande fart. Men varje sekund, minut och timme med dig är en gåva! När jag vaknar varje morgon och får se dig så tänker jag, vad jag älskar dig! Varje kväll när jag går och lägger mig så står jag en stund och tittar på dig när du sover och tänker min fina, underbara älskling!

Det senaste så har du börjat uttrycka dig med vad du vill, hur du vill ha saker och ting, du är väldigt hjälpsam, vill vara med överallt. Du har fått favoritprogram, hittat dina favoritgosedjur, du älskar att baka och äta. Du vill vara som mig på många sätt, du vill ha en handväska, likadan keps som mig, du vill ha håret uppsatt som mig ibland. Du trivs verkligen på förskolan och du skapar din identitet mer och mer. Fröknarna är så glada i dig och du är hjälpsam även på förskolan. Du har även börjat tycka om kläder och när jag tar på dig fina kläder så ser man verkligen att du känner dig fin. Men samtidigt så älskar du myskläder precis som jag. Inte nog med det, du går oftare på toaletten och gör mindre i blöjan. Man ser på dig att du känner dig stolt när du sitter där på toaletten.

I helgen så träffade vi din kusin och du visade sådan glädje och kärlek till goa Melvin. Du visar samma kärlek, respekt och glädje till din moster Sofie och det är så vackert att se. Trots att du är så liten så är du så klok redan. Du utforskar allt som går och du trivs när vi gör våra utflykter i skogen. Du tycker om att gå runt i skogen och upptäcka världen. Du har även börjat gå ner i trappan själv med stöttning såklart och med dig så har jag själv utvecklat förmågor och förbättrat mig själv. Vi har ju också minskat ner din sovtid på dagen och vissa dagar sover du längre men det beror på att du är så aktiv och busig.

Nu har vi planerat att du ska få ett eget rum och vi har börjat ordna med det. Jag tror du kommer trivas bra i ditt rum sen och det ska bli så roligt att få göra fint åt dig. 😍 Men det är ett stort projekt men det är värt allt slit för du är våran älskling.

Älskar dig min underbara Lily!



Träffade mormor, morfar, mostrar och kusin

Först i fredags så började vi dagen med att stressa iväg på morgonen. Sen rullade dagen på och Lily och jag åkte en snabbvisit till mormor, morfar och moster Sofie. Det var kul tyckte Lily och det var skönt att få träffa dom igen. Sofie blev glad när vi kom. Väl hemma så fixade vi tacos och myste. När Lily sov sen så tittade vi på Harry Potter och de vises sten. Åt popcorn och nötter, lite läsk till det.

I lördags så åkte jag och Lily till Munkfors och hälsade på kusinen Melvin, moster Evah och morbror Dennis. Det var så underbart väder och vi tog en promenad med barnen jag och Evah. Så himla härligt och skönt att få prata med kära syster. Lily blev så glad i sin kusin och ville pyssla om honom men eftersom hon är så liten själv än så var hon lite hårdhänt än när hon ville vara gosig. Men hon är ändå van med Sofie och lärt sig redan att vara mjuk och försiktig så gott hon kan. När vi kom hem så skulle vi ha gjort våfflor men tiden räckte inte till så vi fixade annan mat. Åt på balkongen istället för köket och sen gick Tobias och Lily ut en stund och jag passade på att prata med min kära storasyster. Sen körde vi igång för kvällen och Lily somnade rätt snabbt. Vi kollade på Star Wars och myste.

Igår fick vi sovmorgon, Lily vaknade ca 7.30 och det är skönt. Dock så vaknade jag mellan 3-4 i natt och hade svårt att somna om. Det var så varmt och när jag väl somnade om så drömde jag mardröm. Sen har vi grejar lite och håller på att planera för att göra om här hemma. Vi pysslade och grejade under hela dagen och sen gick Tobias och Lily ut en stund. Det blev våfflor igår också och det var gott! Lily somnade rätt sent igår kväll och vi satt sen och slöade framför tv:n.

En underbar helg trots allt.









Du vet att du är mamma när...

👶 Du lägger dig klockan 21:00 en lördagskväll

👶 Du somnar till varje serie/film ni än kollar på, även om det är din favoritfilm/serie.

👶 Du vill ruffsa om håret på ett okänt barn på förskolan när hen säger ett gulligt hej

👶 Du uppskattar barnprogrammet mer än vad barnet gör

👶 Du somnar under tiden som du skjuver vagnen för nattning





1:a maj

Idag har vi firat 1:a maj på ett annorlunda sätt. Började dagen med sovmorgon vilket var skönt, ironiskt nog så "gnällde" jag tidigare i veckan att jag aldrig får sovmorgon. För Tobias som jobbar kväll på onsdagar får för det mesta sovmorgon för Lily vill alltid sova länge då. Jag som börjar 7 varje dag jag jobbar går ju upp i min vanliga tid. Men idag så fick jag sovmorgon och det var så skönt. Jag och Lily åt frukost och sen myste vi till lite tv. Efter myset så bakade vi chokladbollar och det var kul tyckte Lily. Dock blev det pärlsocker över allt så vi fick städa efter oss. Vi hängde också upp rött på balkongen för att visa våra färger en dag som denna.

Sen blev det dax för mellanmål och vila, hon ville testa att ligga i sängen men hon blir alldeles för uppvarvad och kan inte komma till ro. Så jag la henne i vagnen och vaggade henne en liten stund och sen somnade hon. Men när jag skulle väcka henne för att hon får inte sova för mycket på dagarna då hon har svårare att somna på kvällen sen så ville hon inte vakna. Hon bara tittade upp när jag var henne in till soffan och hon somnade om i min famn. Det var ändå supermysigt att sitta så, sen var jag tvungen att hänga tvätten och la ner henne i soffan och hon sov vidare. Till slut vaknade hon till och hon hade sovit klart. Vi gick på toa och och hon fick sitta på toan och sen bytte vi kläder. Hon fick sitta en stund i sin stol och tittade på Madicken först men hon ville inte se det så vi bytte till Pippi under tiden som jag lagade mat. Det blev Dragonkotlett med ris, Lily gillade inte kotletten än, har lite svårt med att tugga den. Sen tog vi lite efterrätt, chokladbollar och saft. Efter det så gick jag och Lily ut en stund i regnet. Vi gick till affären och sen var vi lite i lekparken. Träffade 2 hundar som vi sa hej till och lekte i vattenpölar, gungade på stora gungan.

Nu har hon ätit kvällsmat och kollat på Bolibompa, nu ligger hon för natten och vi ska se på film. Det blir Sagan om ringen och lite gott att äta. Hoppas att ni har haft en bra 1:a maj trots allt som händer. 





























Ingen ska behöva välja mellan vård eller ekonomisk stabilitet

Det är många orsaker till att jag är Vänsterpartist. Men de ord som jag först och främst tänker på så är det solidaritet och välfärd. Jag anser att alla har rätt till samma vård oavsett ekonomi, att alla har rätt till samma levnadsvillkor och standard, att alla har rätt att finnas till. För mig har alla människor samma värde oavsett normalstörd, utvecklingsstörd, hudfärg, etnicitet, religion, ekonomi, förutsättningar. För mig är det viktigt med ett välfärdssamhälle där ett solidariskt tänkande är ett måste. Vi har i allt för många år blivit nedrustade i vården och nu ser vi effekterna av det. Vi har rustat ner försvaret och vi såg effekterna av det sommaren 2018. Just för att inget får kosta i vårt samhälle och därför blir det såhär.

Vi kan ta USA som exempel, där var det en man som hade varit på affärsresa till Kina och när han kom tillbaka hem till USA så tog han på eget initiativ kontakt med sjukvården och det visade sig att han inte hade Corona, han gjorde alltså vad en god medborgare ska göra. Vad fick han betala ur egen ficka? Jo, 1.400 dollar, vilket motsvarar 13.500 kronor. Vem har råd med att betala 13.500? Inte jag i alla fall! I USA så finns det 28 miljoner människor som saknar sjukförsäkring och de kan alltså inte få den hjälp som behövs. Vill vi ha det så här? Nej! Reflektera över detta, han fick betala 13.000 kr men här i Värmland så betalar vi 200 kr för ett sjukvårdsbesök. 

Vi måste bli bättre på att vara medmänniska och mindre egoist. Ett ordspråk som passar in är just, Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Om vi inte steppar upp till nästa nivå nu och gör Sverige till det solidariska välfärdssamhället som det en gång var så är vi verkligen ute på hal is. På 1980-talet så byggde Sverige upp en krissjukvård i världsklass men detta monterades ner under 1992, 1996 och 2000. Det var socialdemokratisk regering och borglig regering som monterade ner Sverige i småbitar.

Just nu är det bara Vänsterpartiet som driver en vård för alla och reglerar vården tillbaka till staten, landstingen och stoppa utförsäljningen. Det borde ligga i alla partiers intressen att bedriva vård för alla för alla kan bli sjuk, rik som fattig.

Nu står vi med ena foten i graven och funderar på hur blev det såhär?

Källor: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hoga-vardskostnader-hindrar-amerikaner-fran-att-soka-hjalp/
 https://www.gp.se/ledare/hur-sverige-slarvade-bort-sin-beredskap-1.26107481




RSS 2.0