Händig man

Idag har det inte hänt särskilt mycket på jobbet, fick gå hem tidigare. Det har varit soft på jobbet men jag gillar när det händer saker. Så jag kände mig rätt uttråkad. När jag kommer hem så har min underbara älskling skruvat ihop de nya sängborden och bäddat rent i sängen. :) En händig man är han. ;) 

Vi åkte till Grums, hälsade på familjen först och sen till kyrkogården för att sätta ljus där. Jag har ju både farmor och farfar där. Sen åkte vi över till Nors kyrka där han har morfar och mormor ligger. Mysigt att åka runt och tända ljus, avslutade med Rud där min mormor ligger. Tyvärr har vi inte morfar här, han är begravd någon annanstans i Sverige, vet ej vart. Han dog när mamma var liten, så jag har aldrig träffat honom. När vi kom hem så gjorde jag i ordning äggtoddy och det är ju bara så gott. :) Nu väntar vi på en av våra favoritserier.
Tänd ett ljus för änglarna

Nu ikväll ska jag och min sambo och runt till gravarna och tända ljus och tänka på våra änglar i himlen. Då jag jobbar till 18.00 så blir det ju mörkt vilket är mysigt. Sen är det mysigt att vi gör det tillsammans också. 
Veckans film #103

 
Berättelsen i Ted 2 tar vid där händelserna i Ted slutade. John Bennett (Mark Wahlberg) är förkrossad efter uppbrottet med Lori. Den levande teddybjörnen Ted (med röst av Seth MacFarlane) har däremot bättre tur med kärleken. Han gifter sig med sin Tami-Lynn (Jessica Barth) och överväger att skaffa barn. I samband med att lämpligheten i att en teddybjörn adopterar ett barn ifrågasätts börjar även andra delar av Teds liv ifrågasättas. Kan han vara gift? Kan han ha ett jobb? Är han en människa eller en ägodel? John och Ted kontaktar advokaten Samantha Leslie Jackson (Amanda Seyfried) och tillsammans börjar de slåss för Teds rättigheter.
 
 
 


 

En liten tanke
En liten tanke
Min nya vårdcentral

Idag blev jag hemma från jobbet, var hemma hos familjen och ringde min nya vårdcentral. Fick en tid redan idag klockan ett, vilket var skönt. Åkte sen och handlade åt familjen, fixade med räkningar åt pappa och sen åt lite mat. Åkte hem till Karlstad och gick till vårdcentralen. Sjukgymnasten var superbra och noggrann. När jag var klar där så gick jag till affären och köpte tidningar åt pappa och där efter en promenad till sjukhuset. Var där ett tag och vi tog en promenad inne på sjukhuset och satt i cafeterian en stund. Gick hem och hann och träffa min älskling innan han drog till bowlingträningen. Sitter nu och slappar i soffan och ser på tv. 
En liten tanke
Jobbiga dagar

Usch, vilka jobbiga dagar. Igår morse ringde mamma och sa att jag var tvungen att komma hem till dem, då pappa är dålig. Han var såpass dålig så han fick åka in med ambulansen till akuten. När vi kom in så blev han undersökt och de pratade på navelbråck. Han kom upp på avdelningen och jag gick iväg för att äta och köpa tidningen till pappa. Sen fick han komma in på röntgen och där såg de att blindtarmen var dålig. Så han blev akutopererad i natt. 

Idag hade jag besiktning på min lägenhet och den gick bra. Så nu är jag Karlstadbo på riktigt. Åkte sen på en massa ärenden för familjen och åt mat hemma hos familjen. Åkte därefter hem till Karlstad och hade möte med vicevärden och min sambo. Hälsade på pappa efter mötet och i natt ska jag sova hemma hos familjen. Inte nog med detta, har själv problem med armen och vet inte vad det beror på. Men jag har lärt mig mycket.
En liten tanke
Anna tipsarBurger Kings nya chicken fries är supergoda! Saftiga, smakrika och helt ljuvliga! Ni vuxna och även barnen kommer älska dem!! :D 

Att våga tro på sig själv

En tanke slog mig här om dagen, jag tror inte riktigt på mig själv. Jag tror inte jag kan fylla på spolarvätska i bilen själv, jag tycker att jag ser alldaglig ut fast än min sambo säger jag är vacker. Jag blir glad när han säger det men om jag kunde se det själv också. Men igår fyllde jag spolarvätska själv och för dig som läser kanske det inte är en stor sak, men för mig är det det. Samma sak med att stå i kassan på jobbet när vi säljer 6000, det stärker min självkänsla enormt. 

Jag måste börja tro på mig själv och våga ta för mig mer. Men hur? Det jag har kommit fram till är att personer runt omkring spelar stor roll. Tror de på en och låter en utvecklas så kanske jag kan börja tro på mig själv mer. Jag ser ju redan nu en stor förändring i samband med restaurangbyte och flytten. Vad är era tankar om detta? Dela gärna med er av era tankar. :) 
Dagens skratt

En liten tanke
Intensiv dag

Idag så var jag bort till städföretaget och hämtade tillbaka min nyckel. Sen fyllde jag på spolarvätska och åkte till jobbet. Åt lite innan jag skulle börja jobba, sen var det dax att gå in och byta om. Stod först i produktion och fick mycket beröm av chefen då jag var snabb på att få ut maten till kassan. Sen fick jag stå i kassan och under en timme sålde vi 6000 kr när jag var fram i kassan med Emelie. Jag kan inte fatta att jag klarade det, men det gjorde jag. Visst, besvärlig ibland men jag har lärt mig mycket nytt. Sen när kvällspersonalen kom så hamnade jag tillbaka in i köket för att grilla och fritera. Nu är jag hemma med älsklingen för lite fredagsmys. :) 
Att vara perfekt?

I dagens samhälle är det stora krav på människan. Varför? Vi ska ha perfekta kroppar som är solbrända året om och vältränade, välstädade och perfekta hem, ett aktivt fritidsliv med träning, fika med vänner, fester, idrott, klättra på kariärstegen, välfyllda kylskåp med hälsoprodukter så vi är med i svängarna, göra bra ifrån oss på jobbet/i skolan, ett arbete på åtta timmar om dagen samtidigt ska vi räcka till för vår partner/familj. 

Men har dygnet inte mer än 24 timmar och tiden och orken räcker inte alltid till utan man får prioritera vad som måste göras först och sen kommer det andra. Vi är inga robotar och jag tänker inte ha dåligt samvete för mina prioriteringar för just nu måste jag lägga fokus på mitt nya hem, min kärlek, jobbet och vila.

God natt

Vilken dag det har varit. På jobbet var jag todo kapten igen och det känns grymt bra och riktigt kul att få ansvar. :) Stod lite i kassan också och hade även hand om produktion. Så jag har varit lite över allt idag. När klockan var strax innan fyra så kom min älskling ner till jobbet och så åkte vi tillsammans där ifrån och in till bion. Första filmen var rolig, spännande, lättsam och mysig, även häftig. Andra filmen hade inte samma kvalité men favoritdelen då de hade med hur det kunde se ut 21 oktober 2015. :) I övrigt tycker jag att film nummer 2 var mest upprepningar. Men film nummer 3 var överraskande härlig, även den lättsam med skön humor. Den var också riktigt spännande på sina ställen. 

Men nu blir det natten då jag är trött som fasiken. Gött att vi fick skjuts hem men det hade inte varit dumt med en promenad heller, skulle ha cyklat men Tobias har punka på sin cykel. Tur att jag börjar 11 i morgon. :P
Biokväll

Yeah, biokväll i kväll då. Det blir alla tre filmerna med Back to the future (Tillbaka till framtiden.) Sjukt nice att se dem tillsammans med min darling, jag har inte sett dem på länge. Hoppas på pauser mellan filmerna. :)  Kommer att skriva i ett inlägg senare om hur jag tyckte kvällen var. :)
En liten tanke
Åh så mysigt

Det är så mysigt att pyssla i den nya hemmet och få göra i ordning. Fast det är lite jobbigt när man inte riktigt vet vilka grejer som ska vart eftersom det är så mycket grejer. Men det börja bli mer och mer ordning. 

Idag har jag haft myskänsla i kroppen hela dagen. På jobbet har det varit kul, fått stått i kassan och lyckades att slå in kupongrabatt helt själv för första gången. Sen fick jag lära mig lite nytt också. :) 
Veckans film #102

 

Spy är en amerikansk actionkomedifilm som hade världspremiär på filmfestivalen South by Southwest den 15 mars 2015 och sverigepremiär den 5 juni samma år. Filmen är regisserad av Paul Feig och medverkas av bland annat Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne, Jude Law och den svenske komikern och skådespelaren Björn Gustafsson.

Susan Cooper (Melissa McCarthy) är en anspråkslös, skrivbordsbunden CIA-analytiker. När hennes partner Bradley Fine (Jude Law) och toppagenten Rick Ford (Jason Statham) råkar illa ut erbjuder Cooper sig frivilligt att gå undercover för att infiltrera vapenhandlaren Rayna Boyanov (Rose Byrne) och förhindra en global katastrof.
 
 
 

Bilder från igår
En liten tanke
Myser

Kallt ute, solen skiner, träden har så vackra färger, en vacker dag med andra ord. Jag var ute tidigt och bytte däck på bilen och sen var iväg och lämnade nyckel till städföretaget som ska sköta flyttstädningen åt mig. Kontaktade även HSB för hjälp med elstolpen till motorvärmaren. Sen lite jobb på datorn och nu soffan och hem till gården som avkoppling innan jag ska iväg igen. Vi ska till banken och ordna lite och även andra ärenden. 


En bild från igår. :)

Förändring

Oj, vilken förändring som har skett under de här åren. Både kroppsligt, mentalt, jobb och övriga livet. Jag ser verkligen en förändring nu. När jag ser bilder från tidigare år så ser jag en person som försöker hitta sig själv, en person var halvnöjd med livet och en person som inte trivdes med sig själv fullt ut. Idag ser jag en vacker kvinna som mår bra och som hittat sig själv och kommit till rätta med vem hon är, hur hon vill vara även privat och arbete. En kvinna som mår bra helt enkelt och som har funnit sin plats i livet tillsammans med en underbar man. 
En liten tanke
Min underbara kärlek

Igår kväll sa min fina sambo något vackert, han menade på att han låg och filosoferade lite och kom fram till att äntligen har han hittat hem. Jag kan bara hålla med honom och alla problem runt om har fått oss starkare och jag blir mer och mer kär i honom för varje sekund som går. 

Jag har äntligen hittat mannen i mitt liv, mitt hem som jag vill dela med honom. Han gör mig glad, han får mig att känna mig speciell, han får mig att våga prova på saker som jag har känt en viss rädsla för innan, han får mig att se stjärnor, han får mig att bli varm. Han kan lugna ner mig när jag är ute på vift med humöret. 

Som igår överraskade han mig på Ikea med att snurra runt mig, nästan som en piruett för att bara sen ge mig en underbar puss. Han får mig att känna mig vacker, stolt, snygg, sexig. Han får mig att känna känslor som jag inte ens visste att de fanns, han får mig att skratta och våran humor är på samma plan. Vi klickar verkligen och jag har hittat min andra hälft. 

Det jag vill säga är, Tobias jag älskar dig så oerhört mycket. <3 
En liten tanke
Längtar....

Åh vad jag längtar!!! Ska försöka pynta och göra ordning här på allra bästa sätt!! :D Det ska bli så kul att få göra iordning vårat hem för julen, låta dofterna flöda och känsla infinna sig. 
Frostig morgon

Brrrr....kyligt värre men ändå mysigt. Kliver ur sängen och känner att mina kläder är iskalla och tittar på termometern, den står på 0.5 grader. När jag tittar ut så får jag se den vackra frosten på taken och kände mig förväntansfull som jag alltid gör vid den här tiden på året. En tanke slår mig, när det är fuktigt på vägen nu så kan det vara halt på vissa ställen. Tur att jag inte kommer använda bilen nu på morgonen och att jag ordnat för däckbyte på måndag morgon. 

Jag har sovit supergott i natt och snart ska jag fixa frukost. Dagen ser ut att bli fin så ni som är lediga, passa på att njut av dagen. Själv ska man jobba och sen blir det mer slit efter jobbet. Sambon och jag ska ut och kolla på torkställning, nattduksbord och fixa en present. :) 

Underbar dag

En alldeles förträfflig dag på jobbet, först börjar det lösa sig med alla invecklade missförstånd med flytten, sen är älsklingens lägenhet ur leken och min är snart ute ur leken och jag har fått stått i kassan på jobbet nästan hela dagen. Mina underbara föräldrar hjälper mig med det sista på min lägenhet så vi kan flyttstäda den till veckan, de sliter och har verkligen slitit för min skull. Utan mina föräldrar och Tobias hade jag inte orkat med. 

Sen har jag också mina underbara kollegor som tror på mig och som ser möjligheter med mig. De ser inte ner på mig utan jag får utvecklas. Idag fick jag prova på kassan och det gick bra. Stod där nästan hela arbetspasset, kände på slutet att jag var helt yr. Både av koncentration och glädje. :) Fick beröm och alla tyckte att det funkade bra. Även gästerna verkade trivas bra med mig som jag med dem. :) Så himla kul att lära sig nya saker och jag ser en massa möjligheter nu både i jobbet och privat. :) Allt känns så underbart men jag är nu trött som bara den. Uppdaterar datorn och har en tvätt igång men annars ska jag inte göra något alls ikväll. 


En bild på söta Nalle från igår när jag var ute med honom. 

En liten tanke
God morgon

Vilka tuffa dagar det har varit! Nu kan man bara hoppas på att det lugnar ner sig och att det inte händer mer onödiga saker. 

I natt har jag sovit djupt och vaknade med huvudvärk. :/ Vi gick och la oss tidigt för en gång skull och det var skönt måste jag säga. Det har varit kallt ute i natt och temperaturen ligger nu på ca 3.9. Brrrr....kyligt värre. Men ser solen komma fram så det ser ut att bli en fin dag i alla fall. :)
En liten tanke
Piss off!

Ikväll är det ett rent helvete! Har inte känt såhär på många år. Orkar inte förklara men känner mig bara så trött, arg, ledsen, sliten och ja helt utpumpad. Jag har tryckt undan alla jobbiga känslor i flera veckor och nu resulterade det i mens/damp utbrott. 

Mina utbrott är inte så att jag skriker, bråkar, och slåss utan det är gråtattacker och invärtes utbrott. Kan känna mig så upprörd så det gör ont i varje fiber i hela min kropp. Det kvittar ibland vad jag gör så går det inte över, bara att vänta ut stormen. Det värsta är att jag inte ens vet alla gånger vad som är problemet och hur ska min sambo förstå när jag ens förstår själv? Hoppas han står ut med mig och mina jobbiga sidor, för jag älskar honom så innerligt mycket. 

Jag brukar kunna behärska mig då jag blir så trött mentalt av dampen. Men nu är det mens, negativ stress och positiv stress som är med i bilden. Vilket komplicerar det hela. Tog mig i alla fall en promenad i min nya stad och utforskade lite promenadstråk. 


Dagens skratt

Krasslig

Usch, jag känner mig krasslig och fick gå hem tidigare. Ligger nu i sängen och vilar, väntar på att glamour ska börja. Älsklingen har grejat lite och sitter nu och spelar i vardagsrummet. Ska fixa något att äta sen. Men annars ska jag inte göra något alls ikväll. Ska höra med älsklingen sen om film eller annat avkopplande. Ha det gött nu. :) 
En liten tanke
God morgon

Sovit supergott i natt och idag börjar jag klockan 11 och får gå upp tidigt. Att jag är uppe tidigt beror på att de ska komma och fixa med ventilationssystemet, de börjar 7:30. 

Igår efter tvätten var avklarad och älsklingen var klar med datorn så myste vi lite och sen fixade vi mat. Tog oss en tur över till hans gamla lägenhet och lämnade några papper till kyl och frys som råkade följa med. Sen försökte vi lära oss tv-boxen och det var lite krångligt. Men fick ordning på det, gick sen och la oss för att kolla på Big Bang theory på kanal 5. 
En liten tanke
Onsdag

Idag fick jag gå hem tidigare från jobbet, inte så mycket att göra och jag mår inte så bra. Gick till affären och handlade mat, sen packade jag upp lite mer saker. Fick igång min tv i sovrummet och sen fick vi igång tv-boxen från bredbandsbolaget. Nu ligger jag och vilar en stund i sängen och kollar på tv under tiden som älsklingen håller på med att fixa den stationära datorn. 
God kväll

En dag med pyssel, fika, shopping och lite vila. Efter sambon hade åkt till jobbet så satte jag igång en maskin med tvätt, plockade upp lite mer porslin och pysslade. Ringde en del samtal också. Sen kom min vänninna och hälsade på och vi fikade en stund. Vi åkte där efter ner till Ikea och sen till Bergvik. När vi var klara så körde jag hem henne och när jag kom hem fixade jag lite lunchlådor, packade upp det jag hade köpt. Kollade sen på Harry Potter och somnade till en stund. Skön vila måste jag säga. Strax före nio kom min älskling hem och nu kollar han på någon serie. Själv skriver jag här, ska strax göra mig i ordning för natten. 

En liten tanke
God morgon

Det gick bra att sova med den nya madrasshöjden, jag trillade inte ur. :P På vår nya säng så kan man ställa in höjden på madrassen och vi hade den på lägsta. Men var inte nöjda med det utan ville höja den. 

Idag ska jag småpyssla här hemma. Ska även träffa en väninna och åka till Ikea för lite shopping. :) Vädret är soligt men kyligt, nästan lite kallt. Ca 6 grader varmt ute, men det är ju ändå oktober. 
En känslomässig dag

Idag har jag jobbat som ett djur, fick hjälp av min goa, underbara familj. Utan er hade jag inte orkat med dagen. Nu är jag och min underbara sambo i vårt hem och myser. Ätit gott och jag är nyduschad och sitter under duntäcket och slöar. Svärmor ska komma hit snart och hämta något som hon hade glömt. Ikväll gör jag inget mer utan denna kvällen blir bara fylld med mys och en massa kärlek. Får köra på nytt i morgon igen. Ha nu en fin kväll allesammans. :) 
God morgon!

Nu har vi bott här i en vecka. Det har varit en vecka full med pyssel och kärlek. Uppe tidigt och sent i säng. 

Idag ska jag till Grums och jobba lite, var där igår kväll och frostade ur min frys. Sen blir det mer pyssel här hemma. Vet att svärmor och hennes kille kommer hit och ska fixa med lite. Men nu är det mesta färdigt och jag börjar se slutet på själva flytten. Nu återstår det att få ordning på det nya hemmet. 
Primäranvändning på tvättmaskin

Nu har jag slitit hårt. Först jobbat hela dagen och sen när jag kommer hem så kör jag tvättmaskinen med min morgonrock så den är fräsch. Torkar sen ur lite skåp och lådor i köket och gör i ordning. Rensat lite också, det behövs då vi har vissa dubbletter och nog för att man inte får för mycket av en del saker. Men man kanske inte behöver 10 tillbringare. :P Jag längtar mest hem när jag är på jobbet, men det är för att det är kul att pyssla i vårt nya hem. Kan inte fatta att det har hänt, att vi är sambos nu. Känns lite overkligt än, men när jag tittar mig omkring i röran så ser jag att det är sant. Varje natt som han vänder på sig och jag vaknar till så slås jag av tanken att det är sant. Väntar nu på att älsklingen ska komma hem då han jobbar lite extra. Ha en fin fredagskväll. 
RSS 2.0