Lily sa...

Det finaste man kan få höra från sitt barn är Jag älskar dig, att man är fin och osv.


I tisdags så hade jag klätt mig propert för en arbetsintervju och jag höll på att klä Lily för att åka till förskolan och jag hade berättat för henne att det var en viktig dag och att jag var nervös. Då tittar hon uppskattande på mig uppifrån och ner sen ler hon och säger Fin med värme i rösten. 😍 Mitt hjärta smälte av kärlek till denna underbara flickan.


Så himla härligt att få höra henne prata, höra henne berätta om vad hon vill, vad hon tycker, vad hon känner. Hon har alltid visat med sitt kroppsspråk när hon har velat uttrycka sin kärlek, massa kramar och pussar. Men nu sa hon ett ord och det betyder så mycket för mig! Hon sa att jag var fin, hon tycker att jag är fin och hon ser upp till mig. 😍 Hennes ord stärkte mig under hela dagen och nu tänker jag på det så fort jag mår lite dåligt. För det betyder så mycket!


Min fina älskling sa att jag var fin. ❣️Mycket att fira!

Oj oj oj! Nu har det hänt grejer! Börjar först med att i tisdags så var jag på arbetsintervju och den gick väldigt bra. De blev intresserade av mig och jag fick träffa brukaren redan samma dag. Sen på onsdagen var det massor av telefonmöten och Tobias uträttade några ärenden och jobbade kvällen. Igår torsdag så vaknade jag 3:30 och kunde inte somna om och klockan ringde 4:15. Anledningen till att klockan ringde så tidigt var just för att jag började 7 och skulle köra Lily till förskolan. Sen är det ju frost på bilen och vi har ingen kupevärmare så det tar sin lilla tid med bilen också. Sen gjorde jag min första dag som personlig assistent, jag håller på att skolas in. 😄


Det var roligt att jobba och med det jag har drömt om. Det kan vara intensivt när man lär känna en ny person. Man måste kunna läsa av och vara med hela tiden. Efter jobbet så hämtade jag Lily på förskolan, fixade middagen och hade ett telefonmöte. Sen blev jag så himla trött så jag fick lägga mig och vila. 😴


Idag var jag rätt så trött när klockan ringde vid 4:45 men masade mig upp. Var ut till bilen och fixade med den men frosten var dryg idag. När jag kom upp så var Lily uppe och var på toa. Men hon var lite ledsen på morgonen. Blev bättre sen när vi skulle ge oss iväg. Hon fick åka cykel idag vilket hon älskar! Tobias lämnade idag och det blev cykelvagnen eftersom det är så himla kallt. På jobbet så kändes det bra och jag vill verkligen jobba med detta, jag vill kunna hjälpa andra. På eftermiddagen så hämtade jag en trött men glad Lily. Vi lekte en del när vi kom hem och när Tobias kom hem från jobbet så åkte jag iväg för att besikta bilen. Och den gick igenom. 😄 Åkte sen där efter och köpte mat.


Det blev Burger King då vi också har mycket att fira. Vi firar först att jag har ett nytt jobb, sen att det går framåt med Lilys språkutveckling då hon pratar mer och mer. Och vi har hittat ett sätt som gör att hon väljer bort nappen självmant vid flera tillfällen. 😍 Ja det är jobbigt med Corona då vi inte kan ha aktiviteter nu på samma sätt men vi har så mycket positivt som händer ändå. 🤩


En liten tanke
Yay me!!!!!

Nu har det hänt grejer! Det började först i fredags med ett samtal och sen igår så var jag på arbetsintervju. Jag har sökt en tjänst som personlig assistent åt en tjej och det visade sig som så att jag gjorde ett gott intryck på intervjun och fick träffa brukaren redan igår eftermiddag. Så igår var det en intensiv dag för mig men så rolig.

Idag så ringde de från Jengla Omsorg som är assistent företaget, alltså min arbetsgivare. Sen har vi mailat varandra fram och tillbaka. Äntligen har jag ett jobb igen men först ska jag skolas in på brukaren och se hur det fungerar. Det tar ändå ett tag för oss att lära känna varandra.

Känns så himla bra och jag tycker det ska bli fantastiskt roligt. Detta har jag drömt om i så många år. Nu firar jag och Lily med film, Emil i Lönneberga och så fikar vi lite. Och jag ska provjobba redan i morgon. Nu ska jag njuta av eftermiddagen tillsammans med Lily. 🤩
Veckans mammatipsJag fick en fråga på DM av en person som har problem med mat till sitt barn, barnet i fråga är 1 år nästa månad. Så här kommer det några tips från mig. 


"Alltså var Lily såhär vid 1 års ålder? Min son vill inte äta vanlig mat längre. Han bara spottar ut allt. Testat ägg, köttbullar, barnmat som både är väldigt pure och lite mer bitar. Testat gröt. Inget duger, knappt ersättning men det är det enda som funkar nu. Han gallskriker vid läggning, oavsett om det är dag eller natt och natten tar nån timme nu att genomföra. Sen vaknar han många gånger per natt när han väl somnat. Påklädning, avklädning, blöjbyten, sitta i matstolen, bilbarnstolen, allt genomförs med skrik och protester till att börja med. Blir galen 😭"


Här kommer mina erfarenheter och tips.


 • Yoghurt
 • Fil
 • Kräm
 • Ostkaka
 • Frukt
 • Havrefras
 • Potatismos
 • Köttbullar
 • Äggröra
 • Leverpastej
 • Majs
 • Korv
 • Broccoli
 • Blomkål
 • Morötter
 • Ärtor
 • Ost
 • Gurka


Låt barnet testa att använda bestick, låt barnet kladda runt, låt barnet undersöka mat, former och vad som händer. Det är så de lär sig om vad som går att äta och inte äta, de lär sig olika konsistenser, former och använda sin kropp.


Middag: 


köpta köttbullar och hemmagjort potatismos någon grönsak till i pure eller bitar.


Korv med rotfruktsmos (potatis och morötter)


Pasta med köttfärssås


Fiskbullar och potatis (inget jag har provat)


Kvällsmat:

Fullkornsgröt med någon fruktpure på, macka och ersättning/välling (en skvätt mjölk/vatten om det funkar istället för ersättning)


Frukosten:

Yoghurt, fil, havrefras, macka, ersättning, välling.


Just nu äter Lily en hård macka och banan och mjölk till frukost. Sen lunch på föris och sen middag med oss hemma. Igår blev det köttbullar och makaroner med grönsaker till. Sen försöker vi variera kvällsmaten. Lily behöver variera precis som vi vuxnq. Så här om kvällen gjorde jag äggröra med lite ost, mjölk och lite salt. Lily satt och sa Mmm hela tiden. Igår kväll fick hon få mannagrynsgröto och ikväll kan hon få yoghurt med havrefras eller en mannafrutti. Vi äter alltid något tillsammans med Lily och middagen äter vi tillsammans.


Det är bara din egen fantasi som sätter gränser egentligen. Gör matsedel vecka för vecka, strukturera upp maten och se till att det alltid finns mat hemma så det är bara att fixa i ordning. Frys in rester, på så vis blir det mer ekonomiskt, det finns allt något att tillgå och det är klimatsmart.


När det gäller allt det andra så kommer det falla på plats tror jag när maten är på plats. Det är ju svårt att fungera om maten inte fungerar. Alla måste ha bränsle. Sen tänker jag rent generellt att barnen testar ju gränser, de kollar hur deras kropp fungerar, vad händer om jag gör såhär osv. Allt är i en utveckling som är fullständigt normal. Sömnen funkar om maten funkar likväl som aktivitet. Allt hänger liksom ihop. Vi har haft svåra stunder med Lily där vi har fått gå långa promenader ibland på nätterna, ibland på kvällen och till slut efter att ha frågat efter hjälp så hittade vi en metod som fungerade. Vi hade barnvagnen inne och vaggade henne i den. I somras fick hon eget rum och det gjorde att hon kunde gå tillbaka till att vi läser sagor och sen ny rutin. Att somna i sängen. Under hösten så slutade vi dagvilan hemma men hon har den på förskolan i ca 30 minuter. 


Det viktigaste av allt, du är en bra mamma även i de svåraste stunderna. För vet du vad, du är mänsklig! 
Lilys språkutveckling

Ja, det går framåt med Lilys språkutveckling. Det kommer mer och mer och hon försöker verkligen. Vi läser massa böcker, vi använder tecken som stöd och vi spelar spel.


Men det som verkar fungera bäst är faktiskt att läsa böcker och framförallt Babblarna. De älskar hon och hon har ju även tallrik och bestick med Babblarna så hon sitter ofta vid maten och säger deras namn eller färger. Ibland gör hon tecken till ibland säger hon bara namnen. En kväll när vi gjorde kvälls toaletten så såg hon att hon hade en gul tröja på sig, stod på sin gula pall med sin gula tandborste. Då sa hon Gul och pekade på varje sak som är gul.


Förr förra veckan så sa hon sin första 2 ordsmening mening. 😍 Den löd Mig med som är en fras ur Greta Gris på Zoo. Igår kväll så sa hon en 3 ords mening och den löd som så Hej hej Babba. Sen gick hon igenom alla Babblarna i boken. När vi skulle lägga bort boken så sa hon klart och tydligt Min bok! Hon pratar mer och mer och det är så roligt när hon svarar. För det mesta svarar hon Nej i olika former. Men många gånger när man säger godnatt så säger hon natt. Hon härmar ord som hjälp, hej, aj. Hon säger här, där, min. En favorit hon har just nu är Bamse.


Det börjar lossna mer och mer och talet kommer förhoppningsvis snart ordentligt. Men vi fortsätter kämpa på med att läsa för henne, prata med henne även med tecken som stöd, vi jobbar på att vara utan nappen. Under helgen så har hon valt själv vid flera tillfällen att vara utan nappen. 

Lilys första 3 ordsmening

Hej på er. Hoppas att allt är bra och att ni har en bra helg. Min helg har varit bra även om jag har varit lite ledsen.


Först i fredags så lagade vi god mat, jag fick ett positivt besked och och det var bara en bra dag. Lily var hemma från förskolan då hon mådde lite risigt men det har gått över nu. Så vi myste hela dagen lång. På kvällen så kollade vi på På spåret och vi tog några poäng i alla fall.


Sen igår vaknade jag och kände mig så trött och ledsen. Det höll i sig hela dagen tyvärr men vi hade det mysigt ändå. Vi kollade på filmen The Trial of the Chicago 7 och den var riktigt bra. Inte alls så tung som jag trodde.


Idag däremot har det varit en bra dag. Först så myste vi i sängen innan frukost och sen kollade på tv i soffan. Jag var till svärmor för att kopiera lite papper. Då fick jag med skridskor hem, jag har ju velat ha det ett tag och nu så fick vi det. Väl hemma igen så grejade vi lite. Organiserade på balkongen lite och sen fixade jag middagen. Det blev Rotfruktssoppa, dock ville inte Lily ha maten idag. Vi chillade sen efter maten och det var skönt.


När jag läste godnattsagor för Lily så läste vi Babblarna och Lily har nu 5 utav gosedjuren. Så hon satt med alla och sa Hej hej Babba, Hej hej Bobbo och sa det med alla 6 stycken. Så Lily har nu sagt sin första 3 ords mening. 😍 Så himla härligt att se utvecklingen gå framåt. När hon sov så spelade jag och Tobias Magic the gathering comander och jag spelade bra men inte tillräckligt bra så han vann i alla fall. 


En fin helg trots allt.
En mysig hemmadag

Iag sov vi lääänge. Jag vaknade när klockan var 8 och knuffa på Tobias. Lily hade precis då kissat igenom blöjan men sängen klarade sig. De gick upp på toa och jag försökte vakna till. Eftersom Lily väckte mig vid 2 tiden inatt och sen tog det någon timme innan vi somnade om igen så hade jag svårt att vakna till idag. Hade dessutom en rejäl värk i fötter och rygg så de fick massera mig och sen kunde jag komma igång. Vi fixade frukost och sen gjorde jag smeten till våfflorna.


Efter frukosten så kollade vi på film och myste, det blev På rymmen med Pippi. Vi åt lite gott till filmen också. Efter filmen så plockade vi ut julgranen och tog bort granen helt. Lily var med och hjälpte till och det var inga protester alls. Vi lyssnade på musik samtidigt och vi bytte gardiner i vårt sovrum. Men när allt var klart så var Lily så trött och ledsen. Vi kröp upp i sängen och kollade på Bamse och tjuvstaden och vilade. Efter det så gick vi till köket och stekte våfflor. Haha, Lily var så taggad på att få äta våfflor så när de första var klara så tittade hon längtans fullt på dem och sa Mmm… 😂


Våfflorna blev supergoda och efter maten så hängde Lily och jag tvätt. Sen gick vi in i hennes rum och lekte och busade. Nu är duschen klar, kvällsmaten intagen och nu nattar Tobias henne. En fantastisk mysig dag.


En fantastisk fin vinterdag

Vilken fantastisk dag det har varit! Lily kom och väckte mig strax runt 4 i natt och behövde gå på toa. Sen kröp vi ner i dubbelsängen igen och sov fram till klockan var 7:50. Segade oss ur sängen och fixade frukost. Gick ut i det underbara vädret och jag fick inviga mina nya termobyxor. Dock är de för långa så jag måste fixa det. Vi åkte pulka, lekte tittut i snön, tog en promenad och sen mer pulka. Man får liksom passa på. Jag var ute i 3 timmar och sen gick jag in och började med maten. Tobias och Lily var ute ett tag till.


Efter middagen så åkte jag iväg och köpte lite nya kläder till Lily, hon behövde fler ullunderställ och lite sånt eftersom det är så kallt nu. Sen behövde jag nya vinterskor så jag hittade ett par rejäla på rea och tillsammans med ett presentkort på Bergvik så gick det bra. Väl hemma igen så har Tobias och Lily språkträning och spelade Fånga ballongerna. Jag sköljde upp de nya kläderna och fixade. Sen var det dags för kvällen. Lily var så himla trött efter den här busiga dagen.


När vi läser godnattsagan Greta Gris på Zoo så säger hon meningen Ej mä som betyder mej med. 😍 Hon sa det flera gånger också. Jag så stolt över den här underbara flickan. 😍 När vi sen släckte lampan så ville hon kramas och pussas lite innan hon skulle lägga sig tillrätta. Men jag fick vända ryggen mot henne så hon kunde kura in sig bakom min rygg och där somnade hon så gott.


En fantastisk dag med min underbara familj. ❤️ 


En liten tanke
Lilys första 2 ordsmening!

Åh igår var det en härlig dag! Vaknade upp till massa snö och gick ut direkt efter frukosten. Dock tyckte inte Lily om all snö eftersom det var så svårt för henne att ta sig fram. Vi var ute någon timme och sen gick vi in. Tråkigt nog så hade HSB ett planerat strömavbrott så vi kunde liksom inte se på tv eller så. Men vi hade laddat ner några program och en film från Netflix så jag och Lily kröp ner i sängen och myste till det. Tobias var iväg på möte och när strömmen kom tillbaka så fixade vi mat och så.


Efter middagen så kollade jag och Lily på film igen. Första blev ett antal kortfilmer med Nalle Puh. Och andra blev På rymmen med Pippi Långstrump. Haha vid ett tillfälle i filmen så sa jag Titta Lily, Lilla gubben kom tillbaka. Då gick hon och hämtade sin käpphäst. 😂 Sen dansade vi lite och lyssnade på musik. Vid kvällsbestyren så kom jag på att jag hade glömt att diska så det var bara att göra det. När vi sen läste godnattsagor så läste vi Greta Gris på Zoo och i slutet av boken säger Herr Lejon "Mig med." Jag brukar använda en annan röst för att göra karaktären. Lily tittar i boken och säger meningen Mig med. 😍 Sen ville hon somna i min famn samtidigt som hon fick massage på magen.


När hon sen sov så kröp jag upp i soffan och myste. Lite Anna tid innan Tobias kom hem från jobbet. Kände mig så glad, nöjd och stolt. Lily har under kvällen sagt sin första 2 ordsmening! 🤩 Det är något stort och speciellt. Det är en milstolpe i hennes utveckling! Sen kom Tobias hem och vi kollade på Battlestar Galactica och sen blev det sängen för oss också.

Perfekt förälder?

Vem är det egentligen? Ingen!

Och vad är en perfekt förälder? Är det när man aldrig skriker? Är det när man aldrig är trött? Är det när man aldrig är ledsen? Eller är det när barnen aldrig trotsar och det är ett rosa skimmer hela dagen lång?


Jag kommer aldrig bli en perfekt människa för guess what! Den perfekta människan existerar inte! Jag menar vi har känslor, tankar och behov. Alla är trötta någon gång, alla är ledsna någon gång, alla skriker vi någon gång, barnen trotsar och en dag kan vara nattsvart istället för skimmerrosa. Men man är inte en sämre människa för det eller en dålig mamma/pappa. Det är just detta som gör oss mänskliga!


Ja Lily får ha nappen ibland och vi jobbar på att få bort den. Men hon är utan nappen alla timmar som hon är på förskolan men jag är inte en dålig mamma för det. Oftast är hon väldigt trött och ledsen på eftermiddagen och nappen är en trött och tröstnapp. Det händer att hon många gånger väljer bort nappen men jag hinner inte fånga det på bild för att hon faktiskt säger ifrån för att vara med på bild och det får jag respektera. Hon säger numera till att hon inte vill bli fotad vilket jag respekterar även om jag fotar henne mycket. Så bara för att nappen syns ibland på bilder så innebär det inte att hon har den 24 timmar om dygnet. Även Lily är mänsklig och har behov.


Jag är så oändligt trött på denna momshaming som existerar i vårt samhälle! Jag gör det som jag tycker är bäst just för mitt barn och det får andra respektera. Jag är långt ifrån perfekt men jag lär mig varje sekund vem Lily är, vilka behov hon har, vad hon vill. Jag vill lära Lily att hon duger exakt som hon är, att man inte behöver ha ett perfekt liv, att man inte behöver ha de perfekta kläderna, att man måste vara perfekt som människa för bara man är sig själv så räcker det i mina ögon i alla fall.


Jag är mig själv, jag är långt ifrån perfekt men jag är stolt över den jag är!Friluftsliv

Ja, under det senaste året har jag börjat intressera mig mer och mer för friluftsliv. Dock lider jag av en fobi, jag är rädd för myror så på sommaren har jag svårare att gå i skogen men jag försöker trots allt. Och jag har funderat på varför friluftsliv är så viktigt. Jag ställde frågan i 2 grupper på Facebook och fick dessa svar.

 

Det är viktigt bl.a. för att minskar psykisk ohälsa och man tillfrisknar snabbare efter större operationer. Det bidrar också till ett naturligt rörelsemönster för både barn och vuxna. Barnen som vistas mycket i naturen får bättre syn och koordinationsförmåga och får mindre allergier. Men det är också en typ av livsmedelsförsörjning av svamp, bär, olika typer av viltkött. När solen är framme så får vi i oss D-vitamin som är svårt att få via maten. Man får bättre koncentrationsförmåga och man har en fritidssyssla som inte styrs av öppettider, lokaler, träningstider. Man kan lära barnen om djur, växter, geologi och upptäckarlusten och nyfikenheten får ta plats.

 

Vad tänker jag själv? Jag kan till att börja med hålla med om allt som de svarade. För mig så handlar det främst om att hitta lugnet i vår stressiga vardag och övervinna min fobi för myror och andra småkryp. Men sen också hålla mig i form utan att behöva gå på gym och betala en massa pengar. I naturen så finns det så mycket som man kan använda sig av och på många ställen runt om i landet så finns det utegym. På Skutberget i Karlstad så finns det ett utegym längs motionsspåret och det finns även andra aktiviteter. Men sen är det viktigt för mig att min dotter Lily får utvecklas och ta del av naturen. Hon älskar att vara ute och upptäcka världen. Så i fredags så tog jag och dottern en skogspromenad och hon älskade det. Och jag med, en sådan fin upplevelse som vi fick tillsammans när vi gick där i skogen och hennes stora passion just nu är att plocka stenar. När vi kom fram till fikaplatsen så blev hon så glad när hon fick sin smörgåslåda och lite choklad. Efter fikat så utforskade vi området och det fanns en liten koja man kunde gå in i och den uppskattade vi mycket. Så jag vill börja mer med ett friluftsliv men saknar en viss kunskap känner jag.

 

Så jag ska börja planera in olika turer där vi tar med fika, ibland hela familjen och ibland Lily och jag och ibland jag ensam. För att vi alla behöver tanka energi och vad passar bäst då om inte att vara i naturen.

 

 

 

 

 


Lek och bus med bästa kompisen

Idag så kom Lily och väckte mig när klockan var strax efter 6. Vi gick upp på toa och sen kröp vi ner i sängen igen och snozade. Hon la sig så tätt intill pappa och myste rejält. När klockan ringde vid 7 så blev hon hur pigg som helst och började busa. Men innan vi gick upp helt så blev det pusskalas. 😂 Hon var givmild idag och ville pussas hela tiden och kramas. Det skulle gnuggas näsa också. Så en mysig start på dagen. Mer mysigt blev det när vi åt frukost i soffan och så tittade vi på Allsång på Skansen sommaren 2020. Lily tyckte det var så roligt att se på det och efter frukosten började hon att dansa och hålla på. Sen fick hon för sig att börja klättra upp på en av sina stolar  och var på väg flera gånger att skada sig så vi fick bromsa och ta en paus med barnprogram och vila. Dock blev jag så trött så jag somnade och Tobias och Lily fixade mellis.


Efter mellis så gjorde vi oss redo för att åka ut till Coopparken på Södra Råtorp. Där fanns det lite mer snö och vi åkte pulka. Efter en stund så kom Lilys bästa kompis dit och de skrattade när de fick se varandra. Dock var Nellie (kompisen) så trött så hon tog en powernap. Men sen var hon på banan och lekt för fullt med Lily. De fann varandra på förskolan och pedagogerna har berättat för mig att de leker mycket och gärna med varandra, de blir så glada när de får se varandra, de sitter tillsammans på samlingen mm. Det var så härligt att få se flickorna leka tillsammans och de är så söta tillsammans. Men det var kallt åt mig trots att jag var bra klädd. Dock är inte mina överdragsbyxor hela alls så de släpper in en hel del kyla, mina skor är inte heller de bästa längre tyvärr. Men sen fanns det stunder där jag höll mig varm eftersom man måste ändå vara med i leken. Haha, vid ett tillfälle så ville Lily åka i en större backe med pulkan, den välte på slutet så hon trillade ur och Tobias som stod längst ner och tog emot Lily var beredd. Jag kunde inte gå ner, halkigt så jag satte mig och åkte kana utan pulka. 😂 Nåväl, jag kom ju ner i alla fall. 😝 Sen var det dags att åka hem.


När vi kom hem så var vi lite småfrusna allihop och Lily och jag bytte om till myskläder. Tobias gick och köpte pizza, oj vilken aptit man får när man har varit ute. Lily åt mer eller mindre en halv bit av en normalstor pizza och jag tog andra halvan. Sen så myste vi till lite Greta Gris och efter det så duschade vi. Avslutade med lite lek i Lilys rum.


Just nu så håller Tobias på att natta Lily. Hon är supertrött efter den här dagen. En annan rolig sak, Tobias visade Lily en bild på henne själv och frågade Lily vem det var. Då svarade Lily klart och tydligt Jag. 🤩 Bjuder nu på lite bilder.

Att göra ingenting

Ibland så måste man göra ingenting, ni vet bara vara och mysa. Vi är ju rätt aktiva människor av oss och har svårt att ta det lugnt. Men nu idag så sov vi jättelänge, jag vaknade till 7:55. Visst, jag vaknade till i natt vid 2 tiden av att Lily står och tittar på mig. 😂 Då behövde hon gå på toaletten och sen letade hon efter nappen som hon hade tappat i sängen. Den gömde sig under täcket. Vi gick till dubbelsängen och somna om så gott.


Frukosten blev i soffan till tv:n och sen dess har vi legat i soffan. Det är så himla skönt att inte göra något utan ta det lugnt. Nog för att Lily leker och busar lite men det är så det ska vara. Vi ska snart gå ut en stund. För övrigt så ska vi ta det lugnt idag och njuta av livet. 


Ha nu en fin lördag. ❤️
En liten tanke
Vandring med Lily

Idag tog jag och Lily en promenad i skogen, vi gick till Generalens äng och fikade. Den ligger intill järnvägen så man kan titta på tågen, där finns det eldstad, vindskydd och bänkar med bord. En fin lite glänta i skogen. Den ligger inte så långt ifrån hennes förskola egentligen så hon har varit där tidigare.

Det tog tid innan vi kunde komma iväg, ni vet att klä på en 2,5 åring är värre än att gå på gym. 😂 Jag var sjöblöt av svett när vi lyckades komma ut. När vi hade kommit fram till vägskälet som leder till Generalens äng så släppte jag ner Lily så hon fick gå själv. Jag vill träna henne på sådan här vandring och även ge henne rörelse och motion. Hon gick hela den vägen som är 1,4 km. Totalt sett så har vi gått 7,6 km idag hemifrån och tillbaka. Men den sträckan som Lily gick var 1,4 km. Hon var så duktig, nyfiken och glad. Dock tröttnade hon när vi nästan var framme men när hon fick se vart vi var så blev det bråttom. Jag dukade upp för fika och sen satt vi en stund och åt. Hon fick smaka på varm Oboy, hon har provat tidigare men inte tyckt om det alls. Idag verkade hon ändå tycka det var okej. Vi utforskade gläntan och efter ett tag var det dags för att gå hem.

Väl hemma så skulle hon bära upp sin väska jag hade gjort i ordning med hennes smörgåslåda, vattenflaska mm. Men jag skulle bära min väska upp för trapporna också så vi var lika. Åh, tänk vad stolt hon såg ut när hon gick där på vägen med sin väska på ryggen. 😍 Viktigt att få göra som mamma och vara som mamma. När vi hade kommit in så tog vi oss en dusch och sen vilade vi i sängen. När pappa kom hem så åt vi god mat och sen lite mer vila. När pappa hade fixat med disken så lyssnade vi på musik, Melodifestivalen blev det. Hon ville ha partyhattar och dansa.

Snart sover hon för natten och vi ska se På spåret ikväll och bara mysa. Bjuder på lite bilder från dagen.
Mys hos mormor och morfar

Igår var vi hos mormor och morfar. Där var moster Sofie och moster Carola och det var massa kärlek.


Lily och jag hade likadana kläder och hon var så nöjd. Jag var dock trött, hade inte sovit så bra under natten. Men det var så skönt att få träffa dem. Jag lagade mat, köttfärsbiffar med sötpotatis pommes, hemmagjord vitlökssås, baconlindad sparris. Det var så himla gott och alla tyckte om maten. Vi fikade också och Lily älskade verkligen den hembakade bullen och åt en chokladboll. Lily lekte och busade rejält. Det var så mysigt och vid ett tillfälle så kröp Lily upp i soffan intill Sofie och de satt där tillsammans. De såg så fina ut tillsammans. 😍


Det fanns en massa roligt att leka med och pussel var en rolig aktivitet för små som stora. Vi pratade en del och lekte lite kurragömma och spöke som Lily tycker om. Sofie mådde lite risigt pga sin epilepsi men myste ändå. Vid flera tillfällen så såg jag att hon verkligen trivdes med sällskapet och aktiviteten. Men hon var så sliten så hon orkade inte med så mycket.


När kvällen kom så åt Lily skorpor med pålägg och drack mjölk. Hon fick sitta och se Bolibompa samtidigt vilket hon uppskattade. Sen blev det pyjamas och efter det när vi skulle säga hejdå så kryper hon upp i soffan intill morfar och myser till det med filt och bara satt där. 😍 Men när vi skulle ta på henne ytterkläderna så hade vi med en annan jacka som vi tänkte att hon skulle ha när vi åkte hem. Men det gick hon inte med på, hon skrek och protesterade rejält. Så Tobias fick hämta hennes finjacka och då skrattade hon förtjust och blev jätteglad. I bilen slocknade hon och väl hemma så var det bara att bära upp henne, lägga henne i sängen och klä av henne ytterkläderna. Sen sov hon gott resten av kvällen.


Här kommer det lite bilder från igår.


Månadens bok


Äntligen är Eragon, Saphira och Alagaësia tillbaka!

Det har gått ett år sedan Eragon lämnade Alagaësia på jakt efter det perfekta stället för Drakryttarna att föda upp en ny generation drakar på. Hans schema är fullt av tråkiga uppgifter: krångla med leverantörer, beskydda drakägg, hantera högfärdiga alver och stridssugna urgaler. Lyckligtvis får hans arbete några välförtjänta pauser tack vare berättelser fyllda med magi, trollformler och drakar!

Hur besegrar man sina fiender endast med hjälp av en gaffel? Vad innehåller egentligen en häxas självbiografi? Hur handskas man bäst med draken som förpestar ens liv?

Svaren får ni via tre berättelser från Alagaësia, där några av favoritkaraktärerna från de tidigare böckerna om Eragon är huvudpersoner!

Med över 35 miljoner sålda exemplar är böckerna om Eragon och Saphira en av de allra största fantasysuccéerna. "Gaffeln, häxan och draken" innebär kära återseenden för de som läst serien, men fungerar också alldeles utmärkt att läsa fristående.


En bra bok men lite seg för min smak. Vissa kapitel var så himla långa och att den gör tidshopp i sin berättelse fram och tillbaka. Men historien var ändå så spännande och man ville ändå veta fortsättningen så man ändå vill läsa vidare. Jag kan ha svårt för vissa fantasy böcker där man flyttas i tid och rum för snabbt. Jag får liksom inget sammanhang och tappar fokus då rätt fort. Personligen tyckte jag bäst om delen som heter Gaffeln. Den var mest tajt berättad och mest lättläst.

För er som gillar den här typen av böcker så säger jag läs den! Jag är ändå glad över att jag läste den.
En liten tankeRSS 2.0