Anna Pysslar

 

En liten tanke


God kväll

En superbra dag har det varit. Först har det varit kul på jobbet, härliga kollegor och kort arbetsdag för mig, jobbade 9-15 idag. Efter jobbet så gick jag iväg till garnbutiken här på Våxnäs och fick hjälp med att börja på virkningen. Det kvittade hur jag bar mig åt så fick jag inte till det. Jag skulle ha som en grön lite stjälk men jag fick bara en rund ring.

Nu har jag en början och kan nu jobba med det blåa garnet. Hon i butiken var verkligen trevlig och snäll. När jag var klar där så gick jag hem, planerade lite, virkade lite, testade kameran och nu chillar jag i soffan. Tobias jobbar kvällen och när han kommer hem så ska han hjälpa mig att planera ett viktigt samtal i morgon. I morse var jag även och hämtade bilen på verkstan, fyllde spolarvätska och tankade den. Jag upptäckte att det kommer nya fina blommor på balkongen. 😊

Ha nu en fin kväll. 😊


Veckans sötnöt





En liten tanke


En liten tanke


Dagens skratt


God kväll

Idag har jag fått lite uträttat. Jag pysslade lite med bloggen på morgonen, fixade med filten, var i väg till Gengåvan med saker, lämnade bilen på verkstan. Sen när det var klart så gick jag hem och väl hemma fixa det sista på datorn innan jag skulle iväg igen.

Tog bussen ner till stan och går in på banken. Världens längsta kö (igen) under tiden jag väntade så kollade jag själv på detta med BankID och löste allt på egen hand. Så jag struntade i att få deras hjälp och gick och handlade lite istället. Hittade två stuvbitar till att börja att sy. Ena tyget ska bli en enkel duk till balkongbordet och den andra något att träna på bara. Hittade även en tidning med mönsterark. Sen hittade jag två söta burkar att ha knappar och sånt i. Mötte upp Tobias på torget och sen gick vi till Telia butiken så han fick hjälp med nya mobilen. När vi var klara där så blev vi sugna på glass och gick till Carli. Tog en promenad hem och fixade med olika saker. Nu blir det att chilla i soffan. Hoppas ni har haft det bra. :)


Barnfilt

Då har jag virkat färdigt filten, dock pga att garnet tog slut och jag får inte tag på mer garn. Hade tänkt att göra en filt till en vuxen men inte lätt när garnet är slut. Så jag bestämde mig för att göra filt till ett barn då i stället. Mönstret är för en bebis men jag ökade maskorna i uppläggningen så det skulle bil en större modell. Så framtida bebisen har nu något att växa i så att säga. 
 
Jag känner mig supernöjd och stolt dels pga att jag räknade ut ökningen själv och det känns bra för den saken skull. Idag fäste jag trådarna och gjorde färdigt resten. :) Så nu ligger i farmors gamla kista där jag ska förvara sånt som jag vill spara på till bebisen som jag har tillverkat själv. Får se vad det blir härnäst, är sugen på en lite blåbärsmössa. :)
 
 
 

Testpilot för Husqvarna Viking Jade 20

Jag har ju skrivit något i ett tidiagre inlägg om ett projekt. Det är så att jag såg att Husqvarna sökte efter testpiloter till sin nya symaskin och jag är en av de utvalda. Jag ska alltså få låna en symaskin för att sy och sen för att lägga upp bilder och annat roligt på det jag har sytt, vad jag tycker om maskinen ovs. :)
 
Fick samtal då i onsdags om att maskinen hade kommit in i butiken och på torsdagen var jag och hämtade den. Så nu står den på mitt skrivbord redo för att användas. Dock har jag inget tyg att sy på än. Men ni får hålla utkik efter bilder och filmer. Jag ser fram emot och testa denna och se vad jag tycker. :) Jag trodde dock aldrig att jag skulle bli en av de utvalda, jag frågade om vad många som hade sökt och ett 70tal personer hade sökt och vi är endast 7 stycken som blev utvalda. Så nu blir det till att sy och pyssla. :) Ser fram emot detta och hoppas på att jag fastnar för att sy så jag kanske kan köpa en maskin sen. Jag skulle vilja sy mer än vad jag gör. Får hoppas på att detta är det som får mig att fortsätta. :) Om det blir fortsättning så kommer jag i så fall köpa en och jag frågade mig för i butiken och de ligger på runt ca 6000 kronor. Inte så farligt dyrt kan jag tycka som räknade på mer än 10000 kronor. 
 
Maskinen är vit och grön, enkel och stilren utsida, den är tänkt till ungdommar såväl som den morderna familjen. Den har 82 sömmar inklusive 5st 1-stegs knapphål, fix-funktion, inbyggd nålpåträdare, nålstopp uppe/nere och start och stopp knapp (sy utan fotpedal). den är även utrustad med ett extra högt pressarfotslyft vilket gör att den lätt kan sy i tjocka material, hastighetskontroll, spolning av undertråden via nålen, Snap-On pressarfötter och ett reglage för sänkning av matartänder vid frihandsquiltning. Finns även en syguide i locket så det är bara att leta upp tyget och välja söm. En perfekt symaskin för nybörjare.
 
Så håll utkik efter nya bilder. :)
 
 
 
 

En liten tanke


God morgon

Har knappt sovit någonting men trots det så är vi pigg nu. Funderar på att ta en promenad nu på morgonen då det ska komma regn i eftermiddag.

Det är alldeles för varmt för att sova, det går liksom inte att slappna av. Och min magen håller lådan också och är jobbig. Var hungrig men orkade knappt äta någon frukost. Tur att man är ledig idag.

Jaka, ha nu en fin dag allesammans. :)


God kväll

På jobbet har det fint och jag har stått i kassan hela dagen. Jag trivs verkligen där. Första året som jag har jobbat under midsommar. 

Suck, nu kom det över mig igen. Denna eviga barnlängtan. Men vi är inte riktigt redo än för det ansvaret. Känslan när du ser andra gravida, känslan när du ser andra söta bebisar och så vetskapen om att klockan tickar. Det börjar bli psykiskt stressande och jag vet att jag borde inte tänka så mycket men kan inte hjälpa det. 

Filten som jag har jobbat med får bli till framtida bebisen. Hade tänkt att virka till en vuxen men garnet finns inte att få tag på längre. Så jag fick bara avsluta filten som den är. Blev nöjd i alla fall. Ska nu börja med att virka en blåbärsmössa för bebis. :) 

Ha nu en fin kväll allesammans, det tänker jag ha. Ska nu vara ledig och njuta tillsammans med min älskling. :)




En liten tanke




Trevlig midsommar

Hej, ville bara titta in och önska er en trevlig midsommar. Jag ska först jobba några timmar och sen blev vi bjudna till svärmor. Har jag tur så kanske jag får lite bilder att dela med mig av. :) Hoppas ni får en fin dag med mycket kärlek, många skratt, god mat och härlig sällskap. :) 




En liten tanke




Projekt skapande

God morgon. Jag har sovit supergott i natt, vaknade faktiskt mer utvilad än på länge. Det har regnat i natt och vädret idag är mulet. 

Igår fick jag ett samtal och innan jobbet idag så ska jag iväg och hämta några delar till ett projekt som jag ska hålla på med. Kommer att göra en video om det så ni får ta del av vad projektet går ut på. Det ska bli spännande och kul, passar verkligen mig. Jag trodde dock inte att jag skulle bli utvald men de ville ha mig. :) Och det känns fantastisk! :D Efter jobbet igår så myste vi och tittade på Breaking Bad. 

För övrigt blir det jobb hela dagen men med härliga kollegor så det kommer flyta på bra ändå. :) Ha nu en fin dag allesammans och njut av livet. :)




Anna Testar - Video


Veckans sötnöt





En liten tanke




Dagens skratt





Brist på respekt

Här om kvällen så fick min sambo sms från någon när klockan var vid midnatt. Min tanke är då, vem skickar mitt i natten? Jag anser att det är brist på respekt när man skickar till andra mitt i natten då de flesta ligger och sover. Är det verkligen så bråttom med att skriva "ja, du kan komma klockan 15 i morgon" så man måste skriva mitt i natten? Kan man inte skriva på morgonen eller tidigare på kvällen? 

De flesta har barn som kan vakna till ljudet om man har en gäll signal och sen kanske man inte får barnet att somna om igen. 

Jag anser att man inte skickar mitt i natten om det inte är akut och är det riktigt akut så ringer man oftast. Det är verkligen brist på respekt med att skicka till andra mitt i natten om man inte har haft en smskonversation under kvällen. Men om jag har skickat till någon under dagen så vill jag inte ha svar klockan 1 på natten. Svara då istället nästa dag för på natten sover jag ju och kan inte läsa eller svara tillbaka. 

Om du inte vill att folk skickar till dig mitt i natten så skicka inte själv till andra mitt i natten. 




Bilder med nya kameran

 
 
 
 
 
 
 

En liten tanke




Dax för Karlstads stadslopp igen

Då är det dax för Karlstads stadslopp igen. :) Jag ska gå med pappa och min syster Sofie som vanligt och det ska bli kul. Hoppas på en bra tid och att vi kan slå förra årets tid på 1 timme och 53 minuter. Hoppas även att det blir bra väder så det inte regnar eller är allt för varmt. Utan sådär perfekt för ett lopp som detta. :) Hoppas även att få bilder att dela med mig av sen. :)




God morgon

Seg som tusan just nu, måste upp tidigare just för att hämta ut nummerlapparna till stadsloppet. Tobias sover ännu. 

Igår var vi till Grums på kalas, Evah fyllde år och sen firade vi mamma och pappa också. Mamma fyller i april och pappa i maj. Men pga olika omständigheter så kunde vi inte fira dem då. 

Jag har sovit oroligt under natten och krånglat mycket. Vädret här är lite blåsigt och mulet. Hoppas på att det inte ska bli regn i alla fall. Det kan få vara mulet hela loppet om det vill men inte regn. Nåväl, ha nu en fin dag så ska jag snart åka. 




En liten tanke




2 årsdagen i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Vad jag har sovit gott i natt. Även om jag tog det lugnt igår så var dagen rätt intensiv fast mer psykiskt. Inte så att jag mådde dåligt utan jag var förväntansfull och glad. 

Vi firade två år igår och Tobias jobbade och jag var ledig. Jag vilade mestadels igår men gjorde lite nytta ändå. Beställde en väska till kameran och en mp3 spelare från Media Markt, tog en dusch och fixade lite för vår dag. Mer än så gjorde jag inte. 

När Tobias kom hem så myste vi till det och sen var det dags att åka bort till restaurangen där jag hade bokat bord. Vi åt på Vedugnen och det var supergott! Och efterrätten sen var ju helt ljuvlig. När vi var klara där så ville vi inte åka hem utan tog en tur till Mariebergsskogen där vi gick runt och myste. Men det började blåsa en del. Vi passade även på att testa kameran både på restaurangen och ute på Mariebergsskogen. Väl hemma så kollade vi på bilderna och sen myste vi till en serie som vi kollar på. 

En underbar dag med andra ord. :) Bilder kommer senare i ett eget inlägg, ska sätta mig vid datorn lite senare och fixa med det. :)




Dagens skratt





2 år


2 år tillsammans med dig min fina älskling. Jag trodde aldrig att jag skulle finna kärlek och lycka. Jag trodde aldrig att någon så underbar och härlig som du kunde finnas. Du förgyller mitt liv med din kärlek, du finns där för mig i svåra stunder och du tar hand om mig när jag inte mår bra. 

För 2 år sen så var allt så nervöst och pirrigt, idag har vi en trygghet mellan oss som är stabil och jag känner mig så harmonisk med dig. Du har fått mig att lugna ner mitt temperament, du har lärt mig massor av nya saker och du puschar verkligen med att utvecklas på jobbet, med bloggen och youtube. Känns så skönt och ha stödet bakom sig och av någon som förstår. 


Jag ser fram emot vår framtid och allt som vi planerar med den. Jag ser fram emot allt roligt som väntar bakom nästa hörn och få uppleva det tillsammans med dig är det bästa av allt. Och jag känner oavsett vad som än händer både positivt och negativt så vet jag att vi kommer stå tillsammans på vår stabila grund. 

Det jag vill säga är att jag älskar dig och ser ingen framtid utan dig. Jag vill få barn med dig, jag vill åldras med dig och njuta av livet tillsammans med dig. För du är min stora kärlek! 





En liten tanke




Lite vänlighet har ingen dött av!

Vart är vänligheten i vårt land? Senast blev jag utskälld av en gubbe på tippen för att jag tog tydligen för lång tid på mig att kasta mitt skräp. Han stod bakom min bil med en släpkärra och kunde bara ha frågat mig artigt om jag kunde köra fram någon meter. Men nej, då tutar han ilsket och sen hoppar ur bilen för att gapa och gorma som att han äger hela världen.

När jag har stått i kön i en affär eller på en restaurang och personalen har haft mycket att göra så har vissa gapat och skrikit åt personalen som att denna gäst är den enda personen i världen som ska handla. Har även sett det ute på bilvägen då vissa anser sig ha rätten att vara odrägliga. 

Så vart är vänligheten och artigheten? Är det verkligen så svårt att vara vänlig? Visst man kan ha en jobbig dag, det har alla någon gång ibland men måste man vara så arrogant då? Du är ju inte den enda personen på jorden som vill slänga ditt skräp, du är inte den enda personen som är hungrig och du är definitivt inte enda personen på bilvägen som har bråttom. 

Om du vill att andra ska ge dig vänlighet och artighet så måste du själv ge det också. Du kan inte förvänta dig att om du beter dig som en skit så ska alla ge dig vänlighet. Om du beter dig som en skit så är sannolikheten väldigt stor att du kommer få skit tillbaka. 

Så lite vänlighet har ingen dött av!




God morgon

I natt har jag sovit supergott, känner mig något utvilad nu på morgonen. 

Igår var vi på bio och såg The Nice guys med Ryan Gosling och Russel Crowe. Vad jag tycker kommer i ett eget inlägg då jag vill ha den som veckans film. När vi kom ut från filmen så träffade vi en kompis till mig så vi snackade lite men jag var så kissnödig och kände mig lite dåsig. Men en promenad hem tog bort dåsigheten. Väl hemma så tittade vi på ett avsnitt på Breaking Bad. Sen blev det sängen och nu är det mysigt då sänglamporna är uppe. :) 

Vädret här är regnigt och ca 13.5 grader varmt. Det skulle vara lite regn nu på morgonen och förmiddagen. Hoppas ni får en fin dag oavsett väder. :) 




En liten tanke




Bilder med Nikon d3300

Här kommer det bilder från både igår och idag med den nya kameran. Jag träffade Evah en stund igår och idag kom mamma och pappa på besök och satte upp våra sänglampor. Sen när Tobias kom hem så åt vi mat coh sen ner till Rusta och köpte två prydnadskuddar till soffan. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anna Testar - Video


God morgon

Hade en underbar dag igår. Jag testade min nya kamera och hängde lite med Evah. Jag fick tag på en snygg jeansjacka och så chillade vi mest. 

När jag kom hem så spelade Tobias och jag la mig för att vila. Sen fixade han middag. Det blev panerad fisk, potatis, sallad, feta ost och remouladsås. Jag vilade i soffan under tiden som han fixade med maten. Efter maten så tog han hand om disken och jag fixade ner skräpet som vi ska köra till tippen senare idag. Under tiden som han diskade färdigt så satte jag mig ute på balkongen och tittade lite på kameran igen. Sen kollade vi på en serie och avslutade dagen med en film.

Jag har sovit supergott i natt och nu på morgonen har jag plockat rätt lite då mamma och pappa ska komma sen och hälsa på lite. Och vi hade det lite rotigt igen. Sen har jag testat att filma med kameran. Ska snart plocka lite till men det är inte mycket kvar nu. Bilderna med kameran från igår och idag kommer senare. :) 




En liten tanke




God morgon

Efter en god natts sömn så mår jag mycket bättre. Idag är det vila som står på schemat och typ en oplanerad dag med andra ord. 

Vi vaknade runt nio tiden och myste lite innan vi gick upp. Jag fick meddelande från Evah och hon ville ses så jag ringde upp henne. Sen fixade vi frukost som vi nu har ätit på balkongen. Sitter nu och chillar här en stund. Solen skiner, det är svalt men ändå skönt. Jaja, ha nu en fin dag. :)




Kan man inte glädjas åt andra?

Varför kan man inte vara glad när det går bra för någon annan? Måste man direkt hugga med något nedlåtande när det bra för andra? 

Som här på internet så tycks många tro att det är okej och skriva elaka saker. För det är ju inte på riktigt, det är ju bara på skoj och låtsas. Hur kan det inte vara på riktigt? Orden som skrivs är lika mycket på riktigt som IRL. Orden som skrivs är faktiskt lika sårande oavsett vart de skrivs och vart de sägs. Bara för att orden är skrivna på en dataskärm så gör det inte mindre verkligt eller sårande. Det är lika elakt att skriva dem på en dataskärm som att säga dem till någon ansikte mot ansikte. 

Ta tag i era egna liv istället för att sitta på detta sätt. Det är bara NI själva som kan lösa er egen situation och ingen annan. En annan person kan vara till hjälp men ni kommer inte få hjälpen när ni beter er på detta sätt. Det är inte mitt fel för att era liv är så krångliga så ni måste skriva nedsättande ord till mig. 

Jag har också haft det svårt i livet men jag går ju inte runt och är elak för det. Som ni själva vill bli behandlade får ni behandla andra. Tänk på det.





God morgon

Vilken dag det var igår. Helt sanslöst mycket att göra. Jag jobbade extra igen och det behövdes kan jag säga. 

När jag kom hem från jobbet igår så blev det film och mys. Vi tittade på Pirats of the Caribbean. Men jag var så trött så jag somnade. Dock så kunde jag inte somna när vi hade gått och lagt oss istället. Så jag somnade runt 2 tiden i natt. 

Så får vi se vad som händer idag. Hoppas det blir lugnare än igår. Nåväl ha nu en fin dag. :)




Veckans kärlek





En liten tanke




God morgon

Jag har varit helt utslagen i natt efter allt som hände igår. Det var en intensiv dag igår med andra ord. Men jag vaknade till vid 3 tiden och det var varmt, jag var kissnödig och törstig. Så jag gick upp på toa. Sen när jag la mig igen så slocknade jag snabbt. 

Nu ska jag äta frukost framför tv:n och sen göra mig i ordning för jobb. Jobbar idag 10-19. Solen skiner men det är inte mer är 9 grader ute. Jaja, ha nu en fin dag alla där ute. :) Hihi, kommer en bild igen här på mig och min efterlängtade kamera. ;) 






Jag är en krigare!

Oj, vilken dag det blev! Det blev inte alls som jag tänkte mig, jag hade tänkt att jag skulle ut på stan och chilla men eftersom Elgiganten skickade sms i morse om att min vara inte skulle komma förän den 29 juni så har hela min lediga dag gått åt till att lösa situationen. Jag vill inte vänta så länge på en produkt som jag har betalat för. Jag har då ringt en massa samtal, bla till konsumentverket för att få vägledning. Första gången som jag kom i kontakt med dem. Jag har även ringt Elgiganten ett antal gånger och pratat och försökt hitta olika lösningar, men blev så irriterad till slut så jag fick ringa hem till min kära familj en sväng. Som alltid får de mig att tänka förståndigt och rätar ut alla mina tankar. Tobias har också den förmågan men eftersom han var på jobbet så var det inte så lätt just då. 
 
Jag beslöt mig för att häva köpet på Elgiganten och sen boka den på Media Markt i Örebor istället. Ja, det är en bit att åka men för att få bra service så är det värt det. Jag tycker inte att det är värt all denna psykisa pressen som blir när det blir sådant krångel. Ja, nog för att andra butiker också krånglar men man får se till varje situation. Även mamma tyckte jag borde åka till Örebro. Sen får vi en dagsutflykt samtidigt. :P Jag gjorde mig sen iordning för dagen och körde ner till Elgiganten här i Karlstad och hävde mitt köp. När jag var klar där så tog jag mig en tur in till jobbet, käkade lite lunch och pratade med mina underbara kollegor. Att jag klarar de flesta motgångar idag beror ju såklart på att jag är stabilare i mig själv. Allt är tack vare familjen, Tobias och mina underbara kollegor. Genom med att de tror på mig och respekterar mig så kan jag lyckas i mycket annat. Jag ser ju skillnaden även här i bloggen och på min youtubekanal. Eftersom jag är tryggare i mig själv så speglas det i allt jag gör och då kan jag sen lättare hantera motgångar och konfliker, jag vågar nu mer säga ifrån om något är fel. Jag har blivit en krigare och jag sitter inte längre och tar all skit som kastas på mig! Jag står upp och gör något åt saken! Jag ser ju hur utvecklingskurvan går uppåt för varje dag både i jobbet och privat och det är en sådan härlig känsla. 

När Tobias kom hem från jobbet så tog han sig en snabbdusch och sen åkte vi mot Örebro. Han kontaktade Therese och Robin i fall de kunde ses. Så när vi hade varit in på Media Markt och fixat med kameran och allt så gick vi in på Mariebergs Köpcentrum och där satt de och väntade. Vi käkade mat tillsammans och se var vi in i en butik och Tobias och jag handlade två sällskapsspel till oss. På vägen hem börjar bilen krångla så vi fick stanna till och ringa våra pappor för rådfrågning. Vi bedömde att vi kunde köra hem utan problem i alla fall. Nu är vi hemma och chillar i soffan till lite tv. Ja, som ni ser så har dagen varit i full gång. Ingen ro och ingen vila här inte. Men helgen ska vi chilla mer istället. :) Ha nu en fin kväll. 






Veckans sötnöt





Trött på att inte räcka till!

Åter igen får man höra att man inte räcker till och att mina prylar är inte bra nog. 

Allt för många gånger i mitt liv så har jag fått hört att det märket på TV:n kan du ju inte ha, den bilen borde du inte köpa, hur skulle det se ut om en annorlunda person stod i kassan, du kan inte jobba med handikappade för du är handikappad själv. 

Vem ger dem rätten att säga så? Har de verkligen rätt att kränka mig på detta sätt? Jag köper den TV:n jag tycker passar mig, jag köper den bilen som passar mig och min ekonomi, jag kan alltid lära mig både kassan och att jobba med handikappade. Jag är trött på att få höra att jag inte är bra nog! 

Det är inte jag som sätter upp hindret utan den som säger de här sakerna. Är du som säger de här sakerna så missnöjd med ditt eget liv så ta tag i det istället för att kränka och sänka andra. Ditt liv blir inte bättre av att du behandlar andra på detta sätt. 

Ta tag i ditt liv istället för att förstöra för andra! 




1 MÅNAD!!!

Jag ska behöva vänta en jävla månad innan jag får min kamera!!! Jag köpte den 28 maj och fick sms nu på morgonen att den kommer 29 juni!!! Är detta verkligen rätt? Varför ens sälja en produkt som inte finns? Känner mig verkligen lurad. :( Vet inte ens vad jag ska göra längre! Får väl be om pengarna tillbaka och inte få någon kamera. Dåligt skött är det i alla fall. 

Jag har sovit gott i alla fall men dagen tycks börja med skit i vilket fall som senaste tiden. Önskar att jag aldrig hade brytt mig om den jävla kameran från första början! Den orsakar ju bara magsår och huvudvärk så att säga. Ha nu en fin dag.




God kväll

Idag har jag varit på alla stationer på jobbet. Har verkligen varit lite överallt. Det har rullat på med diverse uppgifter och jag har jobbat med härliga kollegor. 

När jag kom hem så grejade jag, tvättade, virkade, pratade med mamma i telefonen och så kollade jag lite på tv. Skön avslappning med virkning. 

Nu är Tobias hemma och vi tittar på film, Now you see me. Jag vill se den som kommer på bio och lägligt nog så går denna nu på tv. Är lite hungrig så jag ska ta något att äta strax. Nåväl, ha en fin kväll nu. :)





Dagens skratt





Veckans film #122

 

Den verklighetsbaserade och häpnadsväckande historien om Bielskipartisanerna som kämpade mot nazisterna och räddade ett stort antal liv under andra världskrigets mörka år.

Tre bröder som än i dag omtalas som de okända hjältarna, vågade trotsa nazisterna under andra världskriget och räddade 1200 liv, lika många som den betydligt mer berömde Oskar Schindler.

När deras familj tragiskt splittras av de tyska invasionsstyrkorna under ockupationen av Polen väcks en låga ingen kan släcka inom dem. Många vänner och familjemedlemmar mördas skoningslöst av tyskarna. Men istället för att ge upp och fly, bestämmer de sig för att stanna och överleva. De gömmer sig i de otillgängliga skogarna som omger deras hemort och med sig tar de hela sin bys befolkning. Med den täta skogen som bas bekämpar de sina fiender smart och skoningslöst. Deras mod och vilja att överleva är deras ultimata vapen.

Baserad på romanen The Bielski Partisans av Nechama Tech.

 

 

 


God morgon

Sovit helt underbart i natt, sov så gott nu när klockan ringde så jag orkade först inte gå upp, Tobias sover ännu.

Här är det molnigt, blåsigt och ca 14 grader varmt. Ser ut att kunna komma en skvätt regn. Jag börjar lite senare idag, klockan 9. Hoppas det blir lugnt på jobbet idag. Strax ska jag fixa frukost och se på tv. Sen blir det att göra sig i ordning för dagen. Ha nu en fin dag allesammans. 




God natt

Nu ska vi ta natten här. Är rätt sliten och pollenallergin är dryg. Har kliat i ögat hela kvällen.

Dagen har rullat på, jag har stått i kassan idag. Leveransen var supersen vilket var drygt, som tur var så var det en liten leverans. När jag kom hem från jobbet så satt vi och pratade en stund. Tobias åt lite mat och sen gav han sig iväg på möte för bowlingen. Jag pysslade med bloggen, kollade på tv och pratade med Evah en stund. 

Sen när Tobias kom hem så chillade vi på balkongen och sen tittade vi på tv:n. Så två avsnitt på Breaking Bad. 

Sov gott nu allesammans.




Har du inget vettigt att säga så var TYST!

Jag berättade för en person att jag hade försökt springa. Jag förväntar mig då i alla fall positiv respons men möts av att jag borde ha jobbat i stället. Jag förväntar mig inget beröm men jag kan tycka att man behöver inte antyda att jag är lat som inte var mer på mitt jobb. 

Jag var ledig från mitt jobb efter en lång arbetshelg. Jag hade bara en ledig dag för att sen jobba några dagar till. Jag skulle alltså ha jobbat i 8 dagar i sträck om jag hade jobbat på min lediga dag. 

När det går bra för någon, exempel som uppgradering på jobbet, man kanske har uppnått ett mål med vikt, eller gjort ett snyggt mål i fotboll eller vad det än kan vara så behöver man inte kommentera med något negativt. Säg grattis, bra jobbat eller något sådant istället för att komma med " vad då, du borde ju gjort ett bättre mål, du kunde ha gått ner mer i vikt" osv. Har du inget positivt eller konstruktiv kritik och komma med så säg inget alls. 

Att tala är silver och tiga är guld säger de. Fundera på detta, skriv era tankar och åsikter om ämnet. Måste man säga något alls om man bara har negativa kommentarer? 




God morgon

Igår när Tobias kom hem från jobbet så myste vi lite och pratade. Sen fixade han mat och det blev korv och makaroner. Efter maten blev det filmmys och vi kollade på den tecknade Alice i underlandet och sen på En djävulsk romans. Han hade köpt hem lite gott också. Som avslutning så två avsnitt på Breaking Bad och ett på family guy. 

Jag har sovit supergott i natt och känner mig något pigg. Börjar jobbet tidigt idag. Solen skiner och det är ca 16 grader i skuggan. Vi ska nu äta frukost och börja dagen. Hoppas ni får en fin dag. :)




God dag

Då har jag varit iväg och försökt att springa/jogga/gå. Är ju väldigt otränad för att springa och har fel skor. Men någonstans måste man ju börja. 

Det gick sådär till en början men sen lyckades jag hitta något tempo som funkade för mig. Det var skönt att röra på sig och sen sätta sig för att se på den vackra naturen och sjön. Dricka lite och äta lite nötter. 

Satt där och bara njöt och lyssnade på avkopplande musik. Det var helt underbart och jag har redan börjat planera nästa runda. Då ska jag ha med lite mer att äta som bananer och dylikt. Sen även en bra bok att koppla av med och hämta krafter till både kropp och själ. Nu kommer det lite bilder i alla fall. 













Grattis Sverige

Är orolig i kroppen, känner mig irriterad nu på morgonen. Känns som något är fel men jag kan inte sätta fingret på det. 

Jag är i alla fall ledig idag och tänkte faktiskt åka bort till skutberget och se om jag kan springa lite. Jag lyckades ju jogga på Vårruset så jag tänkte se om det är något som jag skulle kunna börja med. Haha, tänk om någon hade sagt till mig i skolan att jag skulle träna och motionera i vuxen ålder. :P Men jag har ju upptäckt den själsliga behandlingen som det ger också. 

Vad ska ni göra idag då? Nationaldagen och allt. Tobias jobbar idag så han får lite extra betalt idag. :) Vad vi ska göra sen får vi se. 




God morgon

Hej på er.

Jag borde vara glad när saker och ting börjar lösa sig. Men vaknade men en jobbig känsla idag och den vill inte släppa. 

Det rör sig framåt på många punkter men det går så sakta. Jag vill att allt ska vara klart redan nu! Jag har inte tålamod! Sen är det inte lätt när det kommer negativ respons som drar ner humöret. Jag försöker ignorera det men tyvärr började mina hjärnspöken att härja. 

Jag vet att jag är bra på det jag gör och jag vet att jag duger precis som jag är. Kändes så bra igår när jag fick den nya skylten och jag typ längtar till jobbet. :P Nu känns det som att jag har åstadkommit något och kan mer än vad många andra tycks tro. Jag tänker inte låta någon trampa på mig och det jag försöker åstadkomma! Jag tänker stå kvar och utvecklas ännu mer och visa alla negativa människor att det går!

Sitter nu och chillar på balkongen efter frukost. Börjar sent idag, 11.30 och går till 16. Jobbade lite extra igår så då jobbade jag 10-21.30. Var rätt så trött när jag kom hem. Men jag var tröttare på Valborg när jag gjorde långpass. 

Nåväl, ha en fin dag.





Stolt

Hej på er. 

Måste bara få skryta lite, känner mig så nöjd och stolt över mig själv. :) Jag ska ju utbilda mig till produktionsledare men jag lär mig långsamt och i etapper. Så första steget för mig i utbildningen är att bli to do ansvarig. Jag ska alltså bli städchef med andra ord. Det känns så sjukt nice och se min utveckling. 

Fick min nya skylt idag och det är så härligt att se den. :) Känns nu som jag kan flyga högt. :P Ser fram emot sommaren både med jobbet och privat. Mycket roligt kommer att hända....




Varför?

Varför beställde jag ens från Elgiganten? Deras leveranstid är ju helt åt helsike. Jag får sms varje morgon med förseningar men jag får inga orsaker eller förklaringar. Jag vill ju ha kameran någon jäkla gång!! 

Om den inte har kommit nästa vecka så vill jag ha mina pengar tillbaka så köper jag den någon annanstans i stället och aldrig mer handlar hos dem. Är verkligen besviken på dem. 




Veckans film #121

 
Det fredliga riket Azeroth står på randen av ett krig och deras invånare hotas av skräckinjagande inkräktare; orker, som är på flykt från sin egen döende värld för att kolonisera en annan.
När en portal mellan de två världarna öppnas måste en armé kämpa mot total ödeläggelse, och en annan för att undvika att utrotas. Och mitt i kriget, på varsin sida av slagfältet, kämpar två hjältar för sina familjer, sina folk och sina hem.
Warcraft: The Beginning är en oförglömlig saga om två världar på väg att kollidera. Filmen är baserad på de berömda datorspelen med samma namn.
 
 
 
WOW! Vilken film!! Många sa att man inte skulle förstå om man inte hade varit i kontakt med spelen. Men jag måste säga att de hade fel, jag förstod utmärkt och blev hajpad för filmen och verkligen nyfiken på spelen. Jag har en vän som ska visa mig spelen så jag får kolla in vad detta är. Visst de går snabbt i berättandet men det funkar och jag kom snabbt in i karaktärerna och kunde ta till mig allt. Nu älskar jag ju fantasy så det underlättar ju en del. Jag rekomenderar den verkligen och detta var den bästa filmen på länge i denna generen!
 
 
 

RSS 2.0