Woodjoggen - Hur det gick

Ja, idag var det Woddjoggen här i Grums och det var kul och vara med. Men det krånglade lite för mig med spotify appen och med mobilen över huvudtaget. Många ansikten man kände igen och det var kul att träffa så många. Carola var med och hejade på mig. :) Först gick det segt men sen kom jag igång och då gick det rätt så fort. Men snabbast var jag mellan 4 och 6 km.  Det tog mig 53 minuter och 2 sekunder att gå den sträckan vilket är en klar förbättring från Vårruset på 1 timme och 20 minuter. :D Känner mig supernöjd! :D
 
 
 

Veckans film #74

 
Den ultimata X-Men-ensemblen slåss för sin överlevnad över två tidsepoker i X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Alla karaktärer från originaltrilogin går samman med sina yngre jag från X-MEN: FIRST CLASS i en kamp där de måste ändra det förflutna för att rädda vår framtid.
 
 
En mycket bra film som man kan se om och om igen, den är ett måste i min samling. Jag rekomenderar den varmt. Det är mycket spänning och action.
 
Källa

Woodjoggen i Grums

Woodjoggen är Grums egen lillar löparfest! Jag minns att man gick den varje år i grundskolan och att det typ ingick i idrotten. Sen försvann den ett par år men nu är det tillbaka igen. Och i år ska jag ställa upp och gå de 5 km som banan är på. Jag ska försöka slå tiden från vårruset och jag kommer att gå ensam denna gång. :) Bilder och sånt kommer senare. :)
 
 

Ännu en bra text

Det tog lång tid att förstå
Allt du ger till mig
Det tog lång tid att besegra
Min grå misstänksamhet
Så lång tid att ta till mig
Alla äkta ideal
Det tog lång tid att förmå mig
Att öppna upp mitt skal

Jag faller ner på knä
Och ber en stilla bön
Ber om att din kärlek ska få leva
Och aldrig nånsin dö
Jag faller ner på knä

Det tog lång tid att förstå
Allt du visar mig
Det tog tid att våga lämna
Min trygga ensamhet
Så lång tid att ta till mig
Kraven från en vän
Det tog tid för mig att inse
Att du och jag var en

Jag faller ner på knä
Och ber en stilla bön
Ber om att din kärlek ska få leva
Och aldrig nånsin dö

Jag faller för mig själv
Ingen får se på
Ber om att den styrka du planterat
Varar i 1000 år
Jag faller ner på knä
Jag faller ner på knä

Jag faller ner på knä
Och ber en stilla bön
Ber om att din kärlek ska få leva
Och aldrig nånsin dö
Jag faller för mig själv
Ingen får se på
Ber om att den styrka du planterat
Varar i 1000 år

Jag faller ner på knä
Jag faller ner på knä
Jag faller ner på knä
Jag faller ner på knäBilder från söndagen

 
 
 
 

Söndagens outfit

Jag vet att denna bilden kommer upp lite sent, men bättre sent än aldrig. :P
 
 
 

Gjort om hemma

Idag har jag gjort om väldigt mycket hemma. Jag är supernöjd och vi hade kul under tiden. När vi var klara med allt så spelade vi musik och hade det lite mysigt. Så tack mamma, Evah och Carola för hjälpen. :) Här kommer bilderna i alla fall. :)
 
 
 
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 
 

Veckans film #73

 
Detta är bland det roligaste du kommer att se på mycket länge, garanterat!

Tänk dig en fjärrkontroll som utförde allt du bara ville! Det låter väl som en dröm? Det är det inte för Michael som kommer över just en sådan. Till en början så verkar allt gå som det ska, men snart så får det mycket knasiga konsekvenser....
 
 
 
Vill du skratta? Är du uttråkad? Då ska du se den här filmen. Den har humor, glädje, sorg och kärlek. Den får en och tänka efter också. Se den så förstår du vad jag menar. :)
 
Info

Kosttips

 
  E-VITAMIN HÖJER LUSTEN. E-vitamin anses vara en av de viktigaste vitaminerna för att öka sexlusten, bland annat enligt forskare vid American Medical College of Homeopathy. Ät mer spenat, nötter, avokado, fisk och broccoli, för att boosta dina E-vitaminförråd!
 
  TRYPTOFAN GÖR DIG GLAD. Känner du dig lite trött och hängig? Ät mat som är rik på tryptofan, som bland annat finns i kalkon, nötter och bönor. Tryptofan är en essentiell aminosyra som behövs för att kroppen ska kunna producera lyckohormonet serotonin. Försök också att undvika stimuli så som kaffe, socker och alkohol.
 
  NÖTTER GYNNAR SPERMIERNA. Bara en handfull naturella nötter förser dig med tillräckligt mycket nyttigheter för att de ska kunna göra underverk för sexlusten. Jordnötter, valnötter och mandlar är bra källor till bland annat L-arginin, en aminosyra som visar sig ha positiv effekt på blodtillförseln ut i könsorganen. 
 
  GOJIBÄR ÖKAR TESTOSTERONET. Oavsett om du älskar eller hatar dem så kvarstår det faktum att gojibär innehåller massvis med antioxidanter, och kan enligt nya studier dessutom ha en positiv verkan på nivåerna av det manliga könshormonet testosteronet, som exempelvis är gynnsamt för blodcirkulationen.
 
  VATTENMELON MINSKAR UPPBLÅSTHET. En svullen och uppblåst mage kan vara rena katastrofen för en lyckad romantisk kväll. Men visst du att vattenmelon kan hjälpa mot uppsvälldhet? Den läskande frukten består av hela 92% vatten, men är också en bra källa till kalium och natrium, som bidrar till att reglera vätskebalansen,
 
  B12 BOSSTAR ENERGIN. Sexlivets fiende nummer ett måste vara trötthet. För även om lusten finns är det helt enkelt inte alltid som vi orkar, när vi sent på kvällen stupar i säng efter att ha jobbat, hämtat på dagis, lagat mat, fixat läxläsningen, tränat eller vad nu som kan ingå i ditt vardagsliv.
 
 
Källa: http://www.halsaochfitness.se/

Hjärnyttinga kryddor och örter

  Torkad oregano innehåller 30 gånger mer av den hjärnläkande antioxidanten än hos färska blåbär, vilket gör den till en av de kraftigaste hjärncellbeskyddarna på planeten.
 
  Gurkmeja innehåller en kemikalie som visat sig kunna minska det plack i hjärnan som misstänks orsaka Alzheimers sjukdom.
 
  Saffransextrakt har i tre studier visat sig vara lika effektivt som antidepressiva läkemedel.
 
  Salvia hjälper till att boosta minnet.
 
 Timjan är känt för att öka mängden DHA i hjärnan.
 
 

Dagens låt

 

Myshelg!

Jag har haft en toppen helg! Mycket mys, mycket skratt, mycket film och mycket gott att äta. :) Jag kom hem sent väldigt sent i fredags och vaknade sent igår morse och kände mig lycklig. Solen sken och vädret var lockande härligt. Samma var det i morse, känns så bra med allt just nu. Jag vaknade lycklig och känner mig hoppfull för framtiden. Hoppas ni har haft en lika fin helg som jag har haft. :)
 
 

Hjärnyttingt ätande

 
  ÄT KALORIER AV HÖG KVALITET! Sikta på att äta och dricka högkvalitativa kalorier i måttlig mängd. Forskning visar att ett begränsat kaloriintag triggar produktionen av nervtillväxtfaktorer i hjärnan. Näringsrik mat dessutom är mer mättande tack vare sitt innehåll av fibrer, protein och vatten. Man får bättre energi, bättre fokus, bättre minne och bättre humör.
 
  HÅLL VÄTSKEBALANSEN! Din hjärna består till 80% av vatten. Allt som torkar ut den, som koffein eller alkohol, minskar din tankeförmåga och försämrar ditt omdöme. Även en lätt uttorkning gör att du får mer stresshormoner i kroppen vilket innebär att du inte tänker lika bra. På sikt gör denna ökning av stresshormoner att du riskerar att drabbas av problem med minnet och fetma. Att set till att hålla vätskebalansen är nyckeln här. Sikta att dricka kalorisnåla vätskor som är fria från konstgjorda sötningsmedel, socker, koffein och alkohol.
 
  ÄT HÖGKVALITATIVT MAGERT KÖTT! Protein hjälper till att balansera ditt blodsocker och bidrar med byggstenar för hjärnans hälsa. Protein innehåller L-tyrosin, en aminosyra som är viktig för syntesen av hjärnneurotransmittorer. L-tyrosin återfinns i råvaror som kött, fågel, fisk och tofu, och är ett förstadie till många av de kemikalier, till exempel dopamin, som är viktiga för att din hjärna ska kunna hålla ditt humör och energi i balans. Tillskott av tyrosin har visat sig att kunna förbättra den kognitiva förmåga under perioder då du är trött och stressad. I protein återfinns även L-tryptofan som behövs för att bilda serotonin. Det hjälper till att stabilisera ditt humör, förbättrar din sömn och gör dig klarare mentalt. Att äta proteinrik mat som fisk, kyckling och nötkött gör att du även får i dig amoniasyran glutamin, som behövs för att bilda neurotransmittorn GABA (gammaaminosmörsyra). GABA stabiliserar nervceller och har en lugnande effekt som liknar den hos antideprissiva läkemedel.
 

  ÄT SMARATA KOLHYDRATER! Högt blodsocker är dåligt för din hjärna. Testa att äta kolhydrater som inte bildar blodsockertoppar och som är rika på fibrer, som fullkorn, grönsaker, frukt och bär som äpplen och blåbär. Kolhydrater i sig är ingen fiende. Istället är det raffinerade kolhydrater som vanligt socker, som är boven i dramat. Ät mindre portioner och mer mellanmål med frukt håller blodsockernivån bättre. 
 
  BYT TILL NYTTIGA FETTER! Nyttiga fetter är viktigt eftersom hjärnans solida vikt består till 60 % av fett! Nervcellerna i din hjärna behöver essentiella fettsyror för att fungera effektivt, så koncentrera dig på att äta nyttiga fetter, särskilt de som innehåller omega 3-fettsyror, som återfinns i feta fiskar som lax, makrill, plus avokado, valnötter och gröna bladgrönsaker. Fettet i din hjärna bildar cellmembran och spelar en väsentlig roll i hur dess celler fungerar. Neuronerna är även rika på omega 3 -fettsyror. 
 
  ÄT EN REGNBÅGE! Ät alla regnbågens färger- från blåbär och jordgubbar till gul paprika, apelsiner, spenat och plommon - för att boosta antioxidantnivåerna i kroppen och hålla din hjärna ung. Åtskilliga studier har funnist att en antioxidantrik kost signifikant minskar risken för  att utveckla kognitiv försvagning.
 
  ANVÄND HJÄRNNYTTIGA ÖRTER & KRYDDOR! Att använda kryddor på ett kreativt sätt är en lätt väg att hålla nere på kaloriinehållet samtidigt som smaken behålls. Kryddor ökar inte bara smaken hos råvaror utan att tillsätta salt, utan de flesta har även fantastiska anti-ageing-egenskaper. Det krävs bara en tesked kryddor för att ge en kraftfull antioxidanteffekt.  
 
Källa: http://www.halsaochfitness.se 

Dagens outfit

 
 
Detta var min outfit igår kväll. :) 

Bilder från Vårruset

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dax för Vårruset

Då är det dags för att gå Vårruset för första gången. Vi har ett lag från min bågskytteklubb och så ska några vänner med också. :) Det ska bli så himla kul. :D Sträckan är hela 5 km lång och mitt mål är att gå den på en timme eller mindre. Men eftersom vi är fler som går tillsammans så får vi se. :) Bilder och sånt kommer senare. :)
 
 

Dagens fråga

 

Bloggextra.se

Veckans film #72

 
Brandy inser att hon inte är redo att börja på college så länge hon fortfarande är oskuld. Med hjälp av sina vänner påbörjar hon ett sommarprojekt. Hon måste ta sig igenom listan av alla "sociala aktiviteter" som hon missade i gymnasiet. Brandy och hennes vänner får en hektisk sommar.
 
 
 
En rolig film, påminner lite om Linas kvällsbok. Har ni tråkigt? Vill ni skratta? Se då den här! :)
 
Info
 

Videoblogg


Årets första utomhusträning

Ja, idag ska jag se om jag kan skjuta lite med den nya bågen utomhus, men det beror på vädret. Regnar det allt för mycket så avstår jag. Men jag kommer att vara med på träningen i övrigt. Det känns pirrigt då jag aldrig har skjutit med bågen och pilarna utomhus ännu. Så det ska bli intressant och se hur det går och med det så är det enda målet att bara skjuta och lära sig bågen för utomhusbruk. :) Får hoppas på bättre väder i alla fall. :)
 
 

Lite cirkelträning

Jag försökte mig på lite cirkelträning nu och det var tufft. Särskilt situps med vikter, den var en aning jobbig. Men det kommer så småning om att ge resultat om jag gör detta regelbundet. Fast jag blev uttråkad rätt fort märkte jag. :P Hoppade även lite rep och armhävningar, jag gjorde även plankan och den första klarade jag på 0:19:63 och den andra på 0:20:41. Även den är tuff men rätt spännande och se vad länge man orkar hålla ut. 
 
 

Så bra låt!

Du kommer jämt i tid
Jag är alltid sen
Du doppar hela kroppen
Jag svalkar mina ben

Du är vaken varje natt
Jag somnar vid teven

Hur det än verkar så hör vi ihop
Som solen och månen, sidor i en bok
Hur det än verkar så hör vi ihop
Vi passar tillsammans

När du viskar runt, i mina ord som rop
När du väljer bort sväljer jag, alltihop

När du förtrollas av nån dag
Så skymtar jag en grop
Hey

Hur det än verkar så hör vi ihop
Som solen och månen, sidor i en bok
Hur det än verkar så hör vi ihop
Vi liknar varandra

Hur det än verkar så hör vi ihop
Som solen och månen, sidor i en bok
Hur det än verkar så hör vi ihop
Vi passar tillsammans

Hur det än verkar
(Hur det än verkar så hör vi ihop)
Så hör vi ihop
(Som solen och månen, sidor ihop)
Ja hur det än verkar
(Hur det än verkar så hör vi ihop)
Så hör vi ihop, ihop, ihop, aha, aha, aha

En liten tanke

 
Glitter Text @ Glitterfy.com

Dagens låt

 

Dagens låt

 

Långpromenad

Idag tog jag en riktigt långpromenad igen i det blöta vädret. Men med rätt kläder och rätt inställning så går allt. :) Jag mådde inte riktigt så bra men var ute i alla fall och det var skönt att bara få vara ett med naturen. Såg en del fåglar också och hoppades på att få andra djur. Jag passade på att ta lite bilder och göra en video också men det var inte lätt i regnet. När jag kom hem var jag trött och lite lätt frusen och hungrig. Så det blev en dusch och sen lite mat och vila på det. Jag gick ca 5,54 km.
 
 
 

Videoblogg

 

Dagens låt

 

Veckans film #71

 
Den årliga grönsakstävlingen närmar sig och invånarna i det lilla grannskapet drabbas av riktig "odlarfeber".

Rädslan är dock stor för salladsälskande skadedjur, såsom kaniner, men Wallace och Gromits "Anti-pesto" -metod har rönt stora framgångar. Men en natt drabbas grannskapet av en mystisk inkräktare, som skövlar allt i sin väg.
 
 
 
En helt underbar film men brittisk skön humor. :) Vill ni ha ett gott skratt se då den här! :D

Olika outfits

 
 
 

Mina drömskor

Har ni någon gång sett ett par skor i ett skyltfönster som ni sedan gått och suktat efter? Har ni kännt att hela eran garderob skulle vara komplett bara man hade just DE skorna? 
 
Jag har upplevt just detta och det var med Buffaloskorna som var så populära på slutet av 90-taler och början på 2000. De var riktigt dyra och alla ville ha sådana skor. Varenda tonårig gick med sådana skor och när jag såg dem i skyltfönstret så blev jag alldeles kär. Jag ville så gärna ha dem, men hade inte råd att köpa dem. De dyraste jag tittade på kostade ca 1500 kr och de var med fejkade krokodilskinn.
 
Men när jag hittade mina våren 2001 så fanns de på rea för 995 kronor. Eftersom jag så gärna ville ha dem så slog jag till direkt. Jag ångrar inte en sekund att jag köpte dem och jag har dem kvar ännu idag då de är hela och fina. Jag använde de välsigt lite med tanke på att de var så dyra. Jag valde mina tillfällen så att säga. :) Det hända att jag använder dem någon gång idag med, men väldigt sällan.
 
Med de här skorna så kände jag mig speciell och jag hade något moderiktigt just då. Det är en tid i mitt liv som jag aldrig kommer glömma. :)
 
 

Svar på frågestunden del 2

Martin
- Har du någon pojkvän? Svar: Nej, inte ännu.

 

- varför klipper du inte lugg? Samt din mamma och dina två syskon, skulle se mycket bättre ut eftersom ni har enormt högt hårfäste allihop. Ett tips bara :) Svar: Jag har haft lugg och ville nu ha håret annorlunda än innan. Man vill ju förnya sig.

 

- använder du stringtrosor? Svar: Nej, det gör jag inte.

 

- vart köper du helst dina kläder? Svar: Gina tricot, Stadium, Intersport.

 
- vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Svar: Det jag vet med säkerhet att jag skulle göra är att betala av på billånet så jag blir av med det.

 
- har du stora bespsringar på banken och känner att du kan göra exakt vad du vill? Svar: nej, det har jag inte.

 
- Du verkar få dyra saker i julklapp/present av dina föräldrar, hur har de råd? Ni är ju fler syskon! Svar: De jobbar som alla andra.
 


- vad tycker du om att ta sms-lån? Svar: Jag tycker det är en dålig idé.

 

- Skulle du vilja bo någon annan stans?  Svar: Nej, om jag inte flyttar för jobb eller kärleken så.

 

- Är du kär? Svar: Lite tidigt att säga ännu.


 
- Umgås du med några skolkamrater? Svar: Några av dem.
 


- varför gick du i specialklass? Svar: För att jag har DAMP och dyslexi.

 
- anser du att du har svårt med det sociala samspelet? Tänkte på att du gått i särskola. Svar: Nej, man måste ju inte ha svårt med det sociala samspelet bara för att man har gått särskola. Det finns andra problem utöver det.

 

- Har du kollat in wolfmickes blogg? Verkar han som en bra kille åt dig? Svar: Jag har kollat hans blogg ibland och det är svårt att säga om han är det. Jag har ju aldrig träffat honom.

 

- gillar du dansband? Svar: Ja, det gör jag.

 

- vill du ha din stora mage? Ser gravid ut på gamla bilder och det är ju inte så hälsosamt. Svar: Jag gillar min mage precis som den är.

 
- varför uppdaterar du aöfrig handarbetsbloggen? Svar: För det är så sällan jag handarbetar och det finns inget nytt att uppdatera med.

 

Anna.G
Vart nån stanns skulle du vilja åka eller resa, om du fick välja helt fritt..?! Svar: England

 

* Vilken är din favoritmat som du helst skulle vilja äta.?! Svar: Leverbiff och mos med lingonsylt.

 

* och vilken mat skulle du vilja ha att bjuda din familj på ?!! Svar: Kycklingwook med nudlar och alla tillbehör.

 

* Vilken är ditt favogodis och dryck. ?! Svar: Mjölkchoklad och Coca Cola

 

* Vilken serie tidning och bok gillar du mest ?!  Svar: 91:an och böcker är svårt att säga då jag gillar så mycket olika. Men 50 nyanser serien är kanon.

 

* om du skulle göra nån god kaka, vilken skulle du göra då. ?! Svar: Husets chokladtårta.

 

* vilken årstid gillar du bäst. ?! Svar: Oj, svår fråga då alla årstider är fina på sitt sätt. Men vintern är min favorit.

 

* vilken film är en av de bästa, du har sett.?! Svar: Hunger Games och Hobbit 2.

 

* vilket TVprogram (av serier) gillar du mest att se på ?! Svar: Hem till gården och Trolljägarna.

 

* hur länge har du jobbat! där du är nu. ?! Svar: 5 år.

 

 

 

 

Svar på frågestunden del 1

 

Tove
Har du något roligt eller speciellt inplanerat det här året? Svar: Ja, en del har redan hänt. SM inomhus i Bollnäs, SPA helgen med mamma och syskon. Det som är kvar är SM utomhus på Gotland, sommaren i övrigt.

 

Vad längtar du mest efter? Svar: Oj, en svår fråga. Just nu längtar jag mest efter sommaren och semestern.

 

Vilka hemsidor besöker du oftast? Svar: Väldigt olika från dag till dag, men Evahle.se är en av de jag besöker mest.

 

Hur går det med kärleken? Svar: Ja, det har varit svårt men jag hoppas nu att det är på rätt väg.

 

Använder du smink till vardags? Svar: Nej, då jag jobbar mycket så blir det inte att jag sminkar mig. Men ibland när jag är långledig så kan det bli även till vardags.

 

Om du bara fick äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle du välja? Svar: Leverbiff och mos med lingonsylt.

 

Josefina
Vad fick dig att börja blogga? Svar: Det började mest som en rolig grej bara för att syrran håller på att blogga.

 

Hur motiverar du dig till att fortsätta blogga? Svar: Jag har insett att det är kul och att det ger mig en hel del att skriva. Sen tycker jag att det ger mycket av att dela med sig också.

 

Kan du lägga ut fler videos om din vardag/inköp/klädsel? Svar: Visst kan jag det.

 

Vad är ditt drömjobb? Svar: Jag ville jobba inom vården förr och helst med handikappade barn och ungdomar. Idag skulle jag vilja prova på att jobba i klädbutik.

 

Hur lång tid tar det att lära sig skjuta pilbåge så bra som du skjuter? Svar: Oj, tack för berömmet. Det tar olika lång tid, det är så individuellt. En del har lättare för att lära sig och en del tar det längre tid för. Men hemligheten bakom är att träna mycket skytte lika så träna styrka, simning och annan typ av träning så musklerna orkar med att skjuta.

 

Vilken är din favoritfilm? Svar: Min favoritfilm förutom Harry Potter då är det Hunger Games. De filmer är så himla underbara!

 

 

Mina frisyrer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens fråga

 
 
Bloggextra.se

Dagens skratt


RSS 2.0