Covid-19, nagellack och disco

Hej. Under veckan som har gått så har både jag och Tobias haft Covid-19. Det började på onsdag kväll förra veckan med Lily som fick över 38 i feber. Hon sov oroligt under natten och mer eller mindre yrade i sömnen vilket hon aldrig har gjort förut. Sen på torsdag morgon kände både jag och Tobias oss sjuka. Så på fredagen så testade vi oss och jag fick svar att jag hade Covid-19. Men Tobias svar sa att han inte hade det men tog ett test i söndags och fick svar här om dagen som sa att han också hade det.

Det har blivit en hel del tv och eftersom Lily blev frisk fortare än oss så har hon haft det väldigt tråkigt. Vi har försökt att sysselsätta henne på bästa sätt men när man är sjuk själv så orkar man inte lika mycket. Det va en dag jag hade lite mer energi så jag och Lily pysslade lite med pärlor, målade och så.

Men idag är vi friska och starka. Men behöver ändå vila lite då och då. Det blev latmat idag, pizza. Efter maten så gick Tobias och la sig en stund och jag och Lily hade nagelsalong och disco. Vi dansade till Gangnam style, Caramelldansen, Barbie girl. Hon älskar verkligen att få dansa och sjunga, hon älskar att få naglarna målade. Igår kväll fick hon duscha innan läggdags och när hon och jag satt i hennes säng och kammade och flätade håret så säger hon
Mamma du är bäst!
Åh, tack! Vad är jag bäst på?
På att kamma mitt hår!
Sen efter en liten stund säger hon
Mamma du är duktig!
Tack gumman! 
Du är duktig på att fläta håret!

Så himla härligt när hon blir så nöjd! 🥰
En liten tanke

Video - Vänsterdagarna


Mitt 2021

Hur mitt år har varit? Med ett ord, omtumlande. Jag menar det har varit mycket upp och ner och vissa stunder varit väldigt jobbigt och vissa stunder fantastiskt.

Jag började ju året med arbetslöshet och fick krångla mycket med att förstå hur man fyller i a-kassan, få tag på min handläggare på arbetsförmedlingen och fixa med olika saker. När jag sen fick stöd och matchning så blev det en massa möten. Jag har fått prova på att jobba som personlig assistent, på ett boende i Forshaga, i köket på centralsjukhuset i Karlstad. Jag har varit på minst 3 intervjuer i veckan. Vissa dagar var jobbigare än andra, kändes så jäkla jobbigt och inte få jobba. Man kände sig så jävla värdelös.

Sen i början av juni så ringde de från köket på centralsjukhuset och frågade om jag var intresserad, vilket jag var. Så jag fick provjobba där i 2 dagar. Det var riktigt roligt och bra arbetskamrater. Men i samma veva så ringer de från hemtjänsten på Hammarö och ber om en andra intervju och på den så säger han att de vill anställa mig på schemarad för 3 månader 85% som utbildad undersköterska. Jag skolades in under 3 dagar och gruppen jag hamnade i var fantastisk! Så underbara människor! Jag trivdes så himla bra och ville verkligen få jobba kvar. Jag jobbade där från 14 juni fram till 10 oktober men då hade jag sökt andra jobb eftersom jag fortfarande är inskriven på arbetsförmedlingen. Så jag hade sökt kost och lokalvård på Hammarö och de ringde mig och erbjöd mig jobb som timvikarie. Jag blev bokad i flera veckor framöver.

Under tiden som jag jobbade som lokalvårdare så fick jag åka på en resa med Vänsterpartiet till Göteborg. Jag lärde känna så många nya människor och lärde mig så mycket, fick lite egentid och sova på hotell var aldrig fel. Sen så ringde de från hemtjänsten och erbjöd mig en schemarad 100% för 2 månader vilket jag tackade ja till. Under året så har vi också varit på dop i Nora och Lily fick sova på hotell för första gången. Vi har varit ute på utflykter, Lily åkte båtbuss för första gången, hon har ridit på en ponny, åkte häst och vagn. Hon har börjat på en avdelning för stora barn på förskolan, slutat med blöjan helt båda på dagen och natten, hon har slutat med nappen, hon har sovit själv hos farmor 2 gånger.

Vi har gjort så mycket roligt i år trots arbetslöshet och Corona. Det är viktigt att ta vara på de små stunderna i livet tillsammans med familjen, släkten och vänner. Jag har träffat så många fantastiska människor under året som gått och jag har lärt mig så otroligt mycket.

Så god fortsättning till er alla! ❤️
RSS 2.0