Dagens låt

 

Panik, stress, ångest!

Blir galen på allt detta! Önskar man kunde få raka besked men ingen vill säga något. Är trött på att bara gå och vänta, vänta och vänta. Jag vill inte vänta, jag vill veta här och nu hur det ska bli. Sen all denna teknik som ska krångla till jag mister mitt förstånd och pengar som man sliter för men ändå försvinner lika fort. Just nu en ständig oro i kroppen som klöser mitt inre med sina vassa klor. :'( Oro för framtiden... Men jag får vänta vidare och hoppas jag är hel när jag får besked. Blir domen nej går jag sönder. :'(

God morgon

Jag har sovit hur gott som helst men somnade jättesent. Har ni sovit gott? Vädret idag är mulet och ca 16,5 grader varmt. Jag börjar jobba klockan 16.00 idag så jag har typ hela dagen hemma för att pyssla. Jag ska polcka rätt på rentvätten, diska och ringa några samtal. Annars ska jag bara slappa. Vad ska ni göra idag då?
 

God kväll

Ja, idag har man jobbat 14-22. Är nu rätt trött och sliten. Ska strax ta och lägga mig för natten och läsa lite innan jag ska sova. Det har inte hänt något speciellt på jobbet utan allt har flutit på i en bra takt. Har bara städat på som vanligt och i samband med att vi har gått in i lågsäsong så blir det inte så mycket kunder betjäna och då hinner man städa allt som man inte hinner med annars. Nåja, det är kul att städa när man ser skillnaden och får beröm. :)
Hoppas ni har haft en bra dag. :)

Dagens låt

 

God morgon alla!

jisses vad jag har sovit gott! Hoppas ni har gjort detsamma. :) Idag så börjar jag jobba klockan två, en lite udda tid men man kan ju sova längre och det är skönt. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, är lite tom i bollen. :P Vad ska ni göra idag då?
 
 
En gammal bild, men har ju då problem med att lägga in nya. :(

Blir tokig!

Ja, som jag skrev i söndags så har ju min dator börjar krångla. Nu kan jag inte titta på mina bilder eller lägga in nya bilder i bloggen eller någon annanstans. Jag kan bara använda de bilder som redan ligger inne i arkivet här på bloggen. Jag ska ringa till Expert (där datorn är köpt) för att prata med dem och höra vad de säger. Det kan bli att jag får lämna in datorn på lagning. Så jag kanske inte kommer att kunna blogga lika mycket på ett tag. :( Får låna mammas och pappas dator (som förr) och sen hoppas på det bästa. :) Men då får jag kanske massor av ideér till blogginlägg och sånt. :P Jaja, får hoppas på det bästa. Men nu vet ni i alla fall hur det ser ut för mig en tid framöver.
 
 

Dagens låt

 

God morgon

En trött och sliten Anna som skriver. Jag var ju till Uddevalla igår och handlade. Köpte tre nya krukor, en tröja, en halsduk, skor, två böcker, en förvaringslåda, 8 smålådor för mat mm. Bilder kommer senare. :) Strax ska jag fixa fukost och sen blir det att åka till jobbet och slita. Vad ska ni göra idag?
 
 

En liten tanke


Dagens låt

 

God kväll på er alla!

Vilken dag! Först har det varit rätt så mycket att göra på jobbet. Det kom en buss med utländska personer och de pratade mycket högt och förde ett himla oväsen. Sen rullade det på bra under hela dagen. Men det var inte så där jättejobbigt utan det funkade (för mig i alla fall). Efter jobbet så åkte jag iväg till affären och köpte lite frukt och annat gott. :) Träffade några att prata med. När jag kom hem så var det disk, tvätt, greja datorn (som har varit seg), plocka fram kläder till i morgon, fixat räkningar och plockat rätt. Datorn har varit skitseg under veckan men jag har inte haft möjlighet att fixa med diskfragmentering, virussökning och allt sånt. Så jag har gjort lite varje dag. Igår kväll när jag kom hem så virussökte jag datorn och gjorde den stora sökningen. Datorn var inte klar förrän någon gång under natten. Jag vaknade, gick upp och tittade, då var den klar så jag stängde av den. Nu i alla fall så är jag trött och ska lägga mig i soffan och slöa. :P Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 

Veckans film #12

 
December 1942.

Två unga soldater lämnar sin post vid vägspärr 83 i norra Värmland och beger sig genom
vinternatten mot det naziockuperade Norges gräns. Sverige står på randen till att bli
invaderat och de vill se fienden alla pratar om. Men äventyret slutar i katastrof och
dagen efter får löjtnant Aron Stenström reda på att hans bror Sven är en av de försvunna
soldaterna. Nu tvingas han med oddsen emot sig ta sig in bakom fiendens linjer på ett
topphemligt räddningsuppdrag. Djupt inne i de norska skogarna inser Aron att helt andra
slags gränser måste passeras om de ska komma levande därifrån.
 
 
En sådan spännande film och makalöst bra! Jag tycker att svenska spännande filmer inte brukar hålla måttet men den här är då i toppklass. Den rörde min själ på alla vis! Mycket sevärd och ett måste för historieälskaren!


Veckans Träning

 

Yoga (sanskrit, Pāli: योग, IAST: yóga, IPA[joːgə]) betyder förening av kropp, sinne och själ, och betecknar en samling andliga och kroppsliga tekniker som troligtvis har sitt ursprung i Indusdalen för 3500–2500 år sedan.

Några viktiga grenar inom yogan är rajayoga, karmayoga, kundaliniyoga, jnanayoga, bhaktiyoga och hathayoga.

Rajayoga beskrivs i Patanjalis Yoga Sutras, och räknas som en del av Samkhya-traditionen. Olika aspekter av yoga tas också upp i många andra hinduiska skrifter, exempelvis Veda-skrifterna, Upanishaderna och Bhagavad-Gita.

Hathayoga och dess kroppsövningar, asana, är i Europa den mest kända formen, och många västerlänningar använder ordet yoga synonymt med dessa fysiska övningar. Utövaren strävar efter balans genom meditation (dhyana), andningsteknik (pranayama) och kroppsövningar (asana). Bland de mest kända formerna av hatha yoga återfinns iyengaryoga och ashtanga vinyasa-yoga.

De vediska Samhitas nämner asketism, och asketiska metoder (tapas) refereras till i Brāhmaṇa (900 to 500 f.v.t.), som är tidiga kommentarer till veda-skrifterna.

Flera sigill som hittas i utgrävningar i kring Indus-civilisationen (cirka 3300–1700 f.v.t.) i dagens Pakistan avbildar figurer i positioner som liknar vanligt förekommande meditationsposer. Detta tolkas av exempelvis arkeologen Gregory Possehl som "en form av rituell ordning, vilket antyder att det kan vara en föregångare till yoga". Många forskare skisserar samband mellan Indus-civilsationen och senare yoga-utövande, men några slutgiltiga bevis har ännu ej framkommit.

Tekniker för att uppleva högre medvetandetillstånd utvecklades av shramana-traditionerna och av Upanishad-traditionerna.

 

Jag fick ingen bild på mig denna gång. Det är svårt att ta bild på sig själv samtidigt som man utövar yoga. :P Så jag sökte på google. Men det är en skön träningsform som sträcker ut kroppen och gör den smidig och lugn. Så det är samtidigt en avslappning som en bra träning. :) Man kan göra denna hemma och DVD finns att köpa i olika butiker, på Ginza kostar den billigaste 49 kr och den dyraste 149 kr. Själv fick jag min DVD med på köpet i en tidning. Lycka till. :)

 


God morgon alla vänner!

Jisses vad jag har sovit gott, har ni? Jag ska snar ta mig en dusch och vakna till lite. Sen ska jag åka iväg och handla och pyssla. Jag ska hem till mamma och pappa idag, där ska jag laga mat och mysa. :) Skönt med mysdag med familjen. Det är ca 13,7 grader varmt här och mulet. Solen lyser till någon gång ibland men inte mycket. Vad ska ni göra idag?
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 

Några kloka ord

Hat övervinns aldrig med hat. Kärlek övervinner allt.
 
 
Den som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket.
 
 
Efter sig själv dömer man alltid andra.
 
 
Ett gott samvete är den bästa huvudkudde.
 
 

Hösten

Ja, nu verkar det som att hösten är på gång. Inte för att man har haft mycket till sommar, men ändå. Jag längtar lite till det där mysiga. Ta en höstpromenad i kyligt höstväder, komma in i värmen, krypa ner i soffan med en bra film eller bok och äta något gott och bara mysa. :) Undrar vad hösten har att erbjuda mig, jag får vänta och se. Håller tummarna för en bra höst i alla fall. Hur ser eran höst ut för er? Dela gärna med er av era planer. :)
 

Fruit of the week

 

Plommon tillhör samma släkte som persika, mandel och aprikos. Uppskattningsvis finns omkring 2 000 olika plommonsorter, varav flera går att odla i Sverige. Plommon växer som ett lågt träd eller buske. Bladen är spetsigt ovala och har mjukhårig undersida. Blommorna är grönvita och infaller i Sverige perioden april–maj. Frukten mognar under augusti till oktober och har en platt kärna. Plommon är en stenfrukt. Vissa sorter har fruktköttet fastvuxet vid kärnan, medan andra sorter har kärnan hängande fritt mitt i frukten.

Det finns gula, röda och violetta plommon. Skalet är tunt och kalt, ibland blådaggigt. Herman (blåviolett med fast fruktkött och lätt syrlig smak), Opal (rödviolett med gult saftigt fruktkött) och Viktoria (rödlila med ljusgult och sött frukkött) är exempel på några kända svenska plommonsorter.

Plommon har troligen uppstått genom korsningar mellan den asiatiska arten körsbärsplommon och slån. Plommonträdet odlades redan i de mesopotamiska kulturerna och spreds till Medelhavsländerna av greker och romare. Frukten har använts som medicinalväxt, mot förstoppning.

Användning: Plommon är goda att äta som de är, men passar också för inkokning, syltning och i pajer med flera bakverk. Sviskon är en typ av plommon som ofta torkas. Kärnan lossnar lätt, fruktköttet är fast och har högre sockerhalt än plommon.

Försäljningsperiod: Svenska plommon från augusti till oktober, övrig tid plommon som framförallt importeras från Europa, Sydamerika och södra Afrika. Färska sviskon importeras från främst Tyskland perioden augusti och september.

Hållbarhet och förvaring: Mogna plommon har relativt kort hållbarhet och bör förvaras svalt. Omogna plommon mognar i rumstemperatur på någon dag.

 

 

Plommon är okej att äta. :) Men det är ingen frukt jag kommer att köpa mycket, men någon gång ibland kanske. Just de jag hade köpt smakade ingenting. Men jag har smakat på plommon förut och finner smaken okej.


Good morning!

Vad jag har sovit gott i natt. :) Somnade ju sent men har sovit skitgott i natt. :) Hoppas ni har gjort detsamma. Idag ska jag ta mig en go dusch och sen bara slappa. Men vid femtiden så ska jag iväg på bågskytteträning. :) Vad ska ni göra idag då? Det ser ut att bli fint väder, solen skiner och det är 18,1 varmt i skuggan. Det har tydligen regnat i natt. Hoppas ni får en fin och bra dag. :)
 

Dumbo blir mobbad

Jag tittade på Dumbo förut och den filmen är verkligen bra. Den tar fram känslor och tar upp ett viktigt ämne. Den tar upp mobbning och det var känslomässigt jobbigt att titta på. Man känner igen sig så väl, trots att det är tecknat och handlar om en elefant.

Som ni alla (förmodligen) vet så föddes Dumbo med stora öron. Alla gör sig rolig på hans bekostnad och de förnedrar honom på värsta tänkbara vis. De fryser ut honom och anser honom som värdelös. Hans mamma försöker försvara honom men de sätter henne i bur ensam från omvärlden med en skylt "farlig elefant". Under tiden får han klara sig själv. Men en lite mus blir ledsen på Dumbos vägnar och bestämmer sig för att vara Dumbos vän. Jag blir arg och ledsen när jag ser denna filmen eftersom mobbning är så fel, elakt, grymt och fegt! Vi alla är lika mycket värda och vi är alla unika!
 
Nej, bort med mobbning och inse att alla är vi bra och fina som vi är!
 

God morgon alla vänner!

Herregud vad jag har sovit gott! Jag somnade på soffan framför tv:n igår kväll och vaknade till vid 2 tiden inatt och bytte till sängen. Somnade om rätt så fort och nu när jag vaknade vin 9 tiden så såg jag att jag hade rivit ner prydnadskuddarna och det andra täcket på golvet. Så jag har använt hela dubbelsängen i natt. :P Hoppas att ni har sovit lika gott som mig i alla fall. :) Vad jag ska göra idag? INGENTING! Idag ska jag slappa och slöa. Sen om jag får lust att plocka lite ändå det får vi se. Vad ska ni göra då? Berätta för mig. :)
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 

HEJA MIG!!

 
 
Idag var det bågskyttetävling och tyvärr hade vi ingen tur med vädret. Det regnade och blåste rejält. Men man rår inte på vädret och det kan också bli roligare att skjuta i sånt väder. För då sätts man på prov och kan lära sig på ett annat vis. Det är ju så man utvecklas. I alla fall så fick jag en krysstia, en vanlig tia och några nior. :) Så jag sköt bra trots allt. :) Det var en 900 serie och då skjuter man tre om gångar och det är hela 90 pil man skjuter då. Hittills har jag bara skjutit 60 pil på tävlingar. Så det var tufft och på slutet kände jag att det blev jobbigt. Jag tog guld i min tävlingsklass och det är mitt andra. :)  Men nu är jag jättetrött och seg. Jag var uppe tidigt i morse och var ute vid klubben ca 7.45. Så jag startade dagen vid 5.45 i morse. Tidigt men så är det när man har mycket roligt på gång. :) I alla fall så är jag nöjd med dagen och mina slut poäng slutade på 496 och det är det bästa jag har skjutit någon gång alls. :D
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Mobbad del 2

Så skulle man börja sjuan då. Häftigt! :D Nja, de två första åren var i princip skit. Mobbningen började om och jag fick skåpet insprakat, skolböckerna förstörda, de tog stryptag på mig och bara kastade ner mig på marken, kastade glåpord efter mig i korridoren. Men när man skulle börja nian så skulle kommunen spara pengar igen, så det blev byte av klass igen. Men detta var bra för mig, visst fortsatte mobbningen men jag kunde hantera det bättre och blev starkare. :) Men en av dem ringde hem till mig och trakasserade mig över telefon, så till slut tröttnade mamma och tog tag i det hela.
 
Men som tur var så hade jag familjen vid min sida och lilla Evah var så söt och stöttade mig på barnavis, då hon var liten. :)
 
Det här är jobbigt att minnas men ändå bra. Jag får liksom ett avslut, visst ingen av dem har bett om ursäkt och nu idag förväntar jag mig ingen. Det har gått för många år. Visst, skulle det vara skönt med en ursäkt men jag orkar inte gå och må dåligt för det här längre. Många har varit mobbade i skolan men något om inte många tänker på och det talas inte om på samma sätt är mobbning på arbetsplatsen.
 
Även det har drabbat mig, jag har varit mobbad på en arbetsplats. De sa rätt ut till mig att jag var värdelös, lat, oduglig, att jag var bortskämd, att det var stort fel på mig. En gång fick jag skäll för att jag inte hade fyllt 18. På den tiden så fick man inte lyfta patienter om man var under 18 år. Jag jobbade då på ett äldreboende och skulle hjälpa en av tanterna in på rummet. Hon ville lägga sig och jag gjorde så gott jag kunde men fick gå och be de andra i personalen om hjälp. En av dem blev så sur så hon sa det är väl bara för fan att lyfta och en av de andra frågade efter min ålder och jag sa som det var. Att jag inte hade fyllt 18 än och då svarade surtanten det skiter väl jag i, det är ju bara att lyfta.
 
Men nu är jag många erfarnheter rikare och starkare! Jag har nu ett jobb där jag är accpeterad och ingen mobbning finns. :) Nu har jag visat mig själv och resten av samhället att jag duger som jag är. :)
 
 

En liten tanke


Dagens låt

 

God morgon på er!

Usch, vilket väder det blev. :/ Nåja får hoppas på bättre väder i morgon. :) Har ni sovit gott? Jag hade svårt att somna först men sen när jag väl somnade sov jag jättegott. :) Nu ska jag fixa lite frukost, se på tv och  njuta av min lediga tid. :) Hoppas ni får en fin och bra dag, trots regnet.
 

Mobbad del 1

Ja, jag har också blivit mobbad, tyvärr så finns det mobbning. Jag tänkte berätta lite om hur det var för mig men jag har förträngt mycket och lagt minnena på ett ställe som är svårt att komma ihåg. Det är ju inget man vill minnas.
 
Jag började förskolan som 5 åring och det hela började ju där. Jag minns att de retade mig för olika saker, att ingen ville vara min vän, ingen ville leka med mig och jag var ofta utanför gruppen. Jag var ju inte som de andra då jag är sent utvecklad och de andra tyckte då jag var konstig eftersom jag lärde mig allt så sakta. Det de redan kunde, lärde jag mig senare och de ville ju inte umgås med någon som mig. Men sen när jag började i 6 års gruppen fick jag två vänner. En av dem var en kille som fick stor betydelse för mig. :) Vad jag har hört i efterhand så gick han inte till förskolan om jag var hemma och var sjuk, i annat fall så satt han i ett hörn resten av dagen och tjurade. Och samma sak gjorde jag om han var hemma. :) Den andra vännen jag fick var en tjej och även hon fick stor betydelse för mig. Hon och jag hängde ihop i många år och vi blev bundisar. Vi hittade på mycket bus tillsammans och och var ett stort stöd för mig. :)
 
Sen blev det dags att börja 1:a klass. De tyckte att jag skulle gå på Jättestenskolan här i Grums för de hade bättre resurser för att hjälpa mig. Eftersom jag hade så svårt att lära mig saker så fick jag en egen assistent. Men mobbningen fortsatte och de tvingade mig att äta gräs, äta grus, sprakade ner mig för trappen i trapphuset, tvingade mig att sitta utan overallen i kylan kvar i lekparken när kvällen kom och mycket mer än så. De här hemska sakerna höll på fram till 6:e klass då kommunen kom på att de ska spara pengar. de tog bort våran klass och vi som bodde närmare till andra skolan skulle börja vårt 6:e år där. Men det de inte tänkte på att året där på skulle vi ändå över till Jättesten för att börja sjuan. Men denna flytten var bra för mig och jag fick bättre distans till den gamla mobbningen. 
 
Fortsättning följer...
 

God morgon

Jisses vad jag har sovit gott, hoppas ni har gjort detsamma. :) Idag är det verkligen en fin dag och i skuggan är det 16,8 varmt. Dessvärre ska jag jobba när det är så fint väder. Nåja, sånt är livet. :) Nu börjar lågsäsongen på jobbet och det märks för det är inte alls lika mycket att göra. Nu har ju även vår nya chef kommit men hon tar inte över på allvar förän den 1 september. Och snart är det dags igen om jag får vara kvar eller inte. Jag får veta det någon gång i september. Jaja, ha nu en fin dag och njut så mycket ni kan. :)
 

Dagens låt

 

Äntligen!

Idag då så kom den efter längtade boken. :) Nu väntar jag bara på väskan som jag har beställt. :) Nu ska det här läsas, läras och bli en bättre bågskytt. Visst krävs det mycket träning, men nu kan jag läsa till mig olika knep och testa på ett annat sätt. Nu kan jag analysera på ett annat vis. :) Ska bli kul och jag känner mig taggad. :)
 

Veckans Film #11

 
Titanic är en amerikansk romantiskt dramafilm från 1997 i regi av James Cameron med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Filmen hade nypremiär 2012, då konverterad till 3D.
 
Ett dykarteam åker ner till vraket efter RMS Titanic för att leta efter en diamant som tillhört en kvinna som var ombord på skeppet. De hittar ett kassaskåp men allt som finns inuti är ett nakenporträtt av en vacker, ung kvinna som har diamanten i ett halsband runt halsen. Några dagar senare dyker en gammal kvinna vid namn Rose Calvert upp som säger att det är hon på bilden. Rose börjar berätta för dykarmännen och sitt barnbarn om vad hon gjorde på fartyget 84 år tidigare.

Hon berättar om hur hon på fartyget träffade en hemlös man som hette Jack Dawson. Han har vunnit en passagerarbiljett genom kortspel och finns därför inte med i passagerarlistorna.

Rose (som ung hette hon DeWitt Bukater i efternamn) är förlovad med en man, Cal Hockley . Under tiden på skeppet känner hon sig så ensam att hon tänker begå självmord genom att hoppa från båten, men Jack dyker upp och övertalar henne att inte göra det. Rose tappar balansen men Jack lyckas rädda henne. Hon blir förälskad i honom, och de två har en kärleksaffär. Men när skeppet kolliderar med ett isberg får Rose och Jack mindre än två timmar på sig att hitta en livbåt. Det blir en kamp mellan liv och död. Det finns bara livbåtar till hälften av passagerarna och de i första klass prioriteras.
 
 
En mycket bra film med mycket känslor. Kommer ihåg att ALLA tjejer grät till den här. Jag gråt inte så mycket men har ett ställe i filmen där jag mår riktigt dåligt. Jag gråter för varje gång jag ser den scenen. Musiken, handlingen, allt är prefekt. De har lyckats återge händelsen på ett troget och bra sätt.

Fruit of the week

 
Kiwi eller kivi (Actinidia deliciosa) är en växtart i familjen aktinidiaväxter och även dess frukt. Den härstammar från Kina, och kallades förr i Sverige för kinesiskt krusbär. År 1959 började Kina exportera frukten till Nya Zeeland och behövde ett mer aptitligt namn än det engelska ”Chinese gooseberry”.[källa behövs] Man bestämde sig för att lansera namnet ”kiwi” eftersom frukten liknar kivifågeln. Det finns även andra arter av kiwi, såsom gul kiwi (A. chinensis) och olika hybrider, bland annat minikiwi. Dessutom finns det olika sorter av den vanliga kiwin, A. deliciosa.
 
Kiwifrukten är brun och stor som ett hönsägg, men botaniskt sett är kiwifrukten ett bär. Under det något strävhåriga skalet finns ett grönt, saftigt fruktkött med många små, svarta kärnor. Grön kiwi har en syrlig men god smak, som blir sötare ju mognare frukten är. Kiwifrukten är mogen att ätas när fruktköttet ger efter för lätt tryck. De omogna frukterna är sura i smaken, men går utmärkt att äta. Kärnorna äts vanligen också, men inte skalet. Det går dock att äta kiwin med skalet som man äter ett äpple, men detta är något som de flesta inte gör. Oftast äts frukten som den är med sked, ibland med ett speciellt ”kiwibestick” som är formad som en kniv i ena änden och som en sked i den andra. Kiwin kan också användas i sallader eller som dekoration på tårtor och i desserter, till exempel är skivad kiwifrukt populärt på tårtsorten pavlovatårta.
 
Kiwifrukt innehåller mycket C-vitamin. Kiwin innehåller ett enzym, actinidin som verkar nedbrytande på protein, vilket kan nyttjas för att möra kött. Vissa människor kan vara allergiska mot enzymet. I vikthänseende är mängden kalium i kiwi något lägre jämfört med en banan. Kiwi innehåller även A-vitamin och E-vitamin och skalet innehåller mycket flavonoida antioxidanter. Frukten är även ofta omnämnd för att ha en mild laxativ effekt, vilket förmodligen orsakas av fruktens höga halt av kostfiber. Kiwi kan vara allergiframkallande.
Kiwifrukten väger i genomsnitt 100 g.
 
 
Jag har aldrig gillat Kiwi men tänkte att jag skulle prova ändå. Det blev samma reaktion som alltid, jag ogillar Kiwi fortfarande. :/ Men nu har jag provat och det är det viktigaste. :)

Veckans träning

 
KRYSSHOPP
 
Du tränar: Benen och konditionen
Så gör du: Hoppa rakt upp i luften samtidigt som du sträcker ut båda armarna och benen så mycket som du kan. För att öka på träningen i den här övningen kan man göra en armhävning mellan varje upphopp.
 
 
 
 
En liten rolig övning som också är gratis. :) Den fick man alltid göra i skolan på jympan. :) En lätt övning som går att göra ute som inne. :) Lycka till!
 

Dagens låt

 

Handikapp och jobb

Märkligt det här med handikapp och jobb. Då talar jag om DAMP/ADHD, Aspergers och andra dolda handikapp. Man har svårt att lära sig saker i skolan och ha kvar uppmäksamheten och sådana saker. Man får hjälp och man utvecklas som person och sen ska man ut i arbetslivet. Vad händer? Jo, man får höra att man inte klarar av stressen i arbetslivet, man är inte duglig nog för att jobba, man är för saktfärdig. Men nu kommer den stora frågan, hur kommer det sig att jag och många fler jobbar då på Burger King, Mc Donalds och Max om vi inte klarar stressen?
Jo, för de är villiga, just det VILLIGA att lära upp oss och de accepterar oss som vi är. Jag fick ofta höra när jag sökte jobb att jag inte skulle klara än det ena än det andra därför fick jag aldrig ens chansen till en prövotid utan de ratade mig direkt. Utan att veta om jag faktiskt skulle klara det. Men tack vare arbetsförmdelingen som hörde att det kunde finnas chans för mig på Burger King här i Grums så tog jag chansen. Visst det är inget drömyrke men med de arbetskamrater man har så går jag mer än gärna dit. Jag har aldrig haft så bra arbetskamrater någonstans och bra miljö. Visst finns det konflikter men det gör det på alla ställen och vi löser dem på ett bra sätt. Men varför är det så att "normala" jobb så som städerska, undersköterska, vårdare, butiksbiträde mm tackar många gånger nej till en med DAMP/ADHD eller något annat dolt handikapp när Burger King och de andra tar emot?
 
Vad tror ni?

Jag personligen tror det förhåller sig så att de "normala" arbetsplatserna har inte "tid", "resuser", "pengar" eller helt enkelt inte lust att lära upp en som har just då ett dolt handikapp. De är rädda för ansvaret och de är rädda för det dolda så att säga. Det kan inte hantera situationen utan då avsäger sig en bra arbetskraft. För vi som har dolda handikapp är duktiga på mångt och mycket bara vi får chansen att visa det. Men hur ofta får man det? Jag har nu fått min chans på Burger King och den är jag tacksam för. Jag har utvecklats enormt på mycket och mår mycket bättre än vad jag har gjort på många år. Många av mina gamla klasskamrater är extremt duktiga på datorer medans jag själv är bättre på matlagnig.
 
Nej, ge alla en chans och se vad de går för. Alla är värda det!
 

Bågskytteträning

Idag så var jag iväg och tränade lite. :) Det är ju DM till helgen och jag har inte skjutit på länge. Hade första träningspasset förra veckan och i morgon kan jag inte vara med så jag passade på idag när jag var ledig och allt. Det gick sådär först men jag analyserade mina fel och testade mig fram. Helt plötsligt hade jag satt en nia i alla fall. Som bäst fick jag två nior. :) Så när jag avslutade träningspasset hade jag värk men var nöjd. :) Här kommer det någon bild. :)
 
 

Dagens låt

 

Morsning korsning!

 
 
 
 
God dagens på er! :) Hoppas allt är bra, här är det bra men är lite trött. Jag har nu i alla fall diskat och plockat rätt. Sitter nu och kollar lite på tv och ska sen kolla på Våra Bästa År. :) Efter det så ska jag iväg och träna lite bågskytte inför helgen, handla och sen hälsa på familjen. :) Solen skiner ibland och det är 18,6 varmt ute idag. Skönt att se att värmen ändå finns. :P Nåja, ni får ha en fortsatt bra dag. :)
 

Veckans träning

 
Promenad i skogsterräng
 
Löpning och promenad på asfalt kan bli lite enformig i längden. Det passar därför bra med att variera träningen ibland med lite skonsam och rolig skogpartier som garanterat gör att formen förbättras. Att löpa/gå på mossa är mycket bra för ryggens muskler och resten av kroppen.
 

    Du kommer i gång på ett skonsamt sätt med din löpträning utan att du behöver hosta upp blod eller bli skadad.
    Den totala löpmängden blir redan från början bra.
    Du transporterar dig gradvis längre sträckor och förbränner därmed allt fler kalorier.
    Du kan tillryggalägga långa sträckor utan att du behöver plåga dig själv alltför mycket. Metoden passar därför bra även under långlopp.
    Du kan njuta mer under träningsrundan.
    Det blir lättare att fylla på med energi och vätska.
    Du får mindre träningsvärk, vilket är bättre för din kropp.
    Metoden kan också användas till tempoträning – på sikt kan du gradvis öka tempot under löpavsnitten och du blir mycket snabbare än om du alltid håller samma tempo.
    Återhämtningstiden blir kortare och benen känns fräscha igen redan dagen efter.
 
 
Själv så gick jag hela 4 km i skogsterräng och kollad på 3D bågskytte. Det var varmt och jobbigt, men riktigt kul. På vissa ställen hade jag svårt och fick klättra lite, krypa, hoppa mm. Så detta blev en allsidg träning som också är gratis och som var extremt kul att göra. :)  Lycka till

3D SM Karlstad

 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon min vänner

Herregud vad jag känner mig sliten! Kanske inte så konstigt då jag och min kompis Anna.G var ute och gick 4 km i skogen igår. Det var bågskyttetävling, 3D- SM. Bilder på det kommer i ett eget inlägg senare idag. :) Tävligen var ju hela dagen så när klockan var runt 17.00 så åkte vi därifrån och hem till Anna. Henne föräldrar bjöd på god mat som vanligt. :) Idag ska jag jobba 11-19, skönt med sovmorgon. :) Hoppas ni får en fin dag i alla fall.
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Tjejkväll

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon godingar!

Äntligen! Då kunde jag sova en hel natt utan att hosta. Så himla skönt måste jag säga. :) Men jag var extremt trött när jag gick och lade mig. Fast kanske inte så konstigt heller. :P Kul med besök och grejer. Bilder på tjejkvällen kommer i ett tidsinställt inlägg. :) Idag då så ska jag ut med en kompis och titta på 3D skytte i Karlstad och det ska bli kul, hoppas bara att vädret ska bli bra. Just nu är det dimma och inte mer äm 12 grader varmt. Men väderleken på nyheterna har ju sagt att det ska bli strålande sol idag. Nåja, det återstår att se. :) Hoppas ni får en fin och bra dag. :)
 
 
Ännu en gammal bild.

Crazy movie

 
Lite skakigt då men jag dansar ju :D

Dagens låt

 

Bättre

Inatt har jag fått sova i alla fall för hostan. Så jag börjar bli bättre. :D Hoppas ni har sovit gott. :) Idag nu så ska jag dammsuga, diska, och plocka rätt för senare idag händer det skojiga saker för mig. :) Så jag har en del att göra nu på morgonen. Nåja det är så det är. Det har regnat i natt, vet ej om det gör det nu med men det är bara 13,1 varmt ute. Usch, inge roligt väder alls. Hoppas ni har en bra dag i alla fall. :)
 
 
Ännu en gammal bild

Host, host

Det blir bättre och bättre med hostan, men tack vare medicinerna. :) Jag har sovit okej i natt men hostat lite till och från. Hoppas ni har sovit bra i alla fall. :) Idag skiner solen men i skuggan är det inte mer än 12.5 grader varmt. Hoppas det är fint väder hela helgen. :) Det händer en massa kul under helgen nu och på lördag måste det vara fint väder och lite blåsigt. :) Nåja ha det så bra idag nu, jag ska försöka ha det bra trots hostan och hes hals. :)
 
 
Ännu en gammal bild :)

Dagens låt

 

Morgon på er!

Hoppas ni har sovit gott, själv har jag sovit sådär. Min jäkla slemhosta har ju börjat igen så det är svårt att sova på nätterna. Men jag tar min medicin och så. Förhoppningsvis försvinner det snart. Nåja, när det lugnade ner sig så sov jag jättegott i alla fall. :) Igår var det bågskytteträning och det var skönt att skjuta lite men det gick sådär. Men det är ju ett tag sen man sköt. Sen var det ju kul att träffa de andra. :) Idag blir det att jobba fram till 20.00 ikväll. Undrar om det kommer bli mycket att göra eller om det kommer bli lugnt. Men det åter står att se. :) Nu ska jag fixa lite frukost. Ha det så bra nu och ha en fin dag. :)
 
 
En gammal bild sen tonårstiden

Fruit of the week

 
Persika (Prunus persica, "persiskt plommon") är ett träd inom plommonsläktet, familjen rosväxter. Frukten är en stenfrukt. Dess ursprung är okänt men kan vara Kina. En framodlad variant av persika är nektarin.
Persikoträdet blir upp till sex meter högt. Det blommar från februari till april med rosa blommor på bar kvist, strax före lövsprickningen. Bladen är rännformade. Frukten är rund och blir upp till åtta centimeter i diameter, sammetsluden, söt, saftig och välsmakande.
I likhet med mandel, aprikos och vindruva är persika en gammal och populär kulturväxt kring Medelhavet och på Atlantöarna. Den går att odla i södra Sverige och Danmark, men att placera den på en spaljé i söderläge är att rekommendera. För att man ska vara på den säkra sidan bör den täckas med något isolerande material över vintern, exempelvis granris eller säckväv.
Persikan har funnits i människans närhet under så lång tid att dess ursprung är oklart, men möjligen finns dess rötter i Kina där den odlats i mer än 4000 år. Därefter spreds den västerut, till Främre Orienten, och den började odlas i Persien kring 200 f.Kr. Namnet kommer av att européerna tidigt trodde att persikan hade sitt ursprung just i Persien (tidig romersk beteckning var malum persicum = "persiskt äpple"; dagens artnamn Prunus persica är latin för "Persiskt plommon"), och förmodligen var det där grekerna lärde känna växten. Inte förrän i början av 1500-talet hade ryktet om persikans utsökta smak nått Sverige.
Ur persikans amygdalinhaltiga kärna kan man pressa bittermandelolja. Alla stenfrukter innehåller olika mängder av amygdalin som kan sönderdelas till bensaldehyd och vätecyanid; bensaldehyden används som bittermandelessens.
 
 
Den var god måste jag säga. :) Lite otäckt med skalet men annars var den supergod. :) Men den går under samma namn som Nektarin i affären. På skylten där jag köpte stod det persika men på kvittot står det nektarin. Men nu fick jag veta att det är i princip samma sak. :)

Anna Hissar

 
 
Jag vill hissa FRUKTEN! Den är så god och nyttig. :) Jag bara älskar frukt och mumsar på det rätt som det är. :) Tycker att fler borde äta mer frukt och mindre godis, kakor och bakverk. Som ni vet så har jag börjat med Fruit of the week och det är dels för jag tycker om frukt. Men sen är det för att kunna ge tips till er läsare vad som finns.:) Och sen för att jag provar själv då nya frukter och lär mig mycket själv om ämnet. MER FRUKT!! <3
 

Orkar inte...

Idag är jag alldeles hängig. Känner mig seg, trött, orkeslös och har kraftiga mensvärkar. :( Skulle ha bakat kakor idag men de får vänta. Jag känner bara för att slöa i soffan och se på tv. Kanske blir bättre senare idag. I alla fall så ska jag hem till mamma och pappa en sväng sen. Jag borde diska också men får se vad jag orkar med. Nåja, hoppas ni får en fin dag i alla fall. :)
 
 
En gammal bild sen jag var tonåring. :)

En liten tanke


Dagens låt

 

Videoblogg Personlig sak


Morsning

Jösses vad jag har sovit gott i natt. Hoppas ni har gjort detsamma. :) Idag blir då mer jobb och slit. Men jag slutar 17.00 idag och det ska bli skönt. Vädret idag än så länge är soligt ibland och molnigt ibland. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Är trött i skallen fortfarande. :P Nåja, hoppas ni får en bra dag i alla fall. :)
 

Veckans träning

 
Dips
 
Du tränar: Baksidan av överarmar, bröst och axlar.
 
Startposition: Testa din rörlighet i axlarna innan du gör övningen. Sänk kroppen så långt ned som möjligt. Gå inte längre ned än så när du börjar att träna på riktigt. Placera två stolar med ett axelbrett avstånd mellan stolsryggarna. Lyft upp dig med raka armar och benen böjda under dig.
 
Tempo: 4 sek. (2 sek. ned, 2 sek. upp)
 
Rörelsen: Böj armbågarna och sänk dig ned till den punkt som du lyckades nå ned till under testet ovan. Sträck sedan på armarna och pressa upp dig till startpositionen igen.
 
Gör övningen så många gånger som du kan och tänk på att det ska kännas bra i kroppen. :)

.
 
Ännu en övning som är gratis och man kan göra hemma. :) Jag gjorde hela 10 st. Har ju kört den här övningen i flera år innan och den är verkligen super. :) Lycka till och överträna inte. :)

Fruit of the week

 
Precis som andra frukter så innehåller päron värdefulla näringsämnen som till exempel vitaminer, mineraler och fibrer. Ett normalstort päron (ca 140 g) eller äpple innehåller bara cirka 55 kcal. Det är dubbelt så mycket fibrer i ett päron jämfört med ett lika stort äpple. De osynliga fibrerna som finns i frukt och grönsaker är extra värdefulla för kroppen eftersom de påverkar balansen i magen.

Att blanda äpplen och päron
Päron är nära släkt med äpplen, men en viktig skillnad är att päronen har kortare hållbarhetstid. Päronen plockas omogna och mognar på 2-3 dagar i rumstemperatur. Om man vill att det ska gå fortare så kan man lägga dem i en papperspåse tillsammans med ett äpple. Äpplet utsöndrar en gas som påskyndar mognaden. Vill man hindra att de fasta och omogna päronen mognar så förvarar man dem i kylen, där håller de i ett par veckor.
 
Fasta och mjuka päron
Päron som ska stekas, grillas eller kokas in i kryddig lag ska ha lite tuggmotstånd kvar, de ska alltså inte vara helt mogna. Ett mjukt och saftigt päron kan lätt förvandlas till mos när det hamnar i en kastrull på spisen. De söta och mogna frukterna passar bäst i dessertpajer, kakor, sallader och på ostbrickan.
 
Hanteras varsamt
Mogna päron är mycket känsliga för stötar. Lyft dem med mjuka händer och ta en frukt i taget. Om man är hårdhänt så bildas tryckmärken som snabbt utvecklas till bruna och övermogna fläckar.

Jag köpte sorten Conference idag och smakade. Jag tyckte det var sådär, lite för mycket tuggmotstånd.
 
Conference är ett långsmalt päron med finkornigt fruktkött. Söt smak som påminner om melon. Bästa tid för svenska Conference är slutet av oktober till och med november. Ett utmärkt päron till ostbrickan och i desserter. Fram till januari importeras Conference från södra Europa.
 

Trött

Trött är jag som tusan. Men jag har sovit gott i natt i alla fall. Har ni det? Idag blir det jobb igen för hela slanten. Jobbar till åtta ikväll. Då ska jga iväg och handla och sen blir det att bara slappa. :) Ska upp tidigt i morgon igen för att jobba. Idag är det sol ute men blåser rätt mycket. Nåja, hoppas ni får en bra och fin dag. :)
 

Dagens låt

 

Orka

Öh... orka gå upp ur sängen. Men jag tog mig upp till slut. Nu ska jag äta lite och vakna till sen blir det att åka till jobbet. Leverans blir det idag. Skönt också att sluta tidigt så man har kvällen fri. Hoppas ni har sovit gott, själv har jag sovit sådär. Ha det så bra nu. :)
 

Dagens låt

 

Regn, regn och åter regn

Det känns som hösten är här. Men visserligen kan man undra om sommaren verkligen kom. Jag tycker det bara har regnat hela sommaren. :( Vi har ju haft några fina dagar men då har man ju jobbat. Nåja, man får väl vara glad för det lilla i alla fall. Idag då jobbet rullade på bra och man hann med lite saker ändå. Men nu är jag så trött så jag ska strax ta och fixa något att äta och sedan krypa ner i sängen. Kanske kolla på någon bra film innan man somnar. Hoppas er dag har varit bra. :) Ha det så gött nu. <3
 
 
En gammal bild

God morgon sötnosar!

Idag är jag trögstartad. Är så sjukt trött och skulle vilja sova bort hela dagen, men kan inte eftersom jag ska iväg och jobba sen.Men ikväll så ska jag bara slöa när jag kommer hem från jobbet. Men jag har sovit gott i natt i alla fall även om det tog tid innan jag somnade. Hade många tanker som snurrade runt i mitt huvud. Hoppas ni har sovit gott i alla fall. Nåja, ha det så bra idag och ta hand om er. <3
 

Kolla in MONAS BLOGG

 
Mona har en tväling, för att komma till den så klicka på bilden. :)

Halloj!

Idag har jag fått mycket gjort. :) Jag har ju då bakat bullar, tvättat två maskiner med tvätt, tog en promenad hem till mor och far (hela 1620 steg) och sen cyklade jag samma väg hem. Så det blev 2,430 km allt som allt. :) Sen så har jag duschat, plockat rätt, bloggat och surfat runt lite. :) Bullarna blev bra som tur är, då jag bakade för DM i Bågskytte den 18 augusti. Hoppas ni har haft det bra i alla fall. :) Nu ska jag se på tv och slappa.
 
 

DAGENS FETA DISS!

 

SVAR

 CHARLOTTA

 1. Hur är sexlivet som singel? Hur gör du för att spica upp det? :)

Svar: Nja, sexliv har man inte direkt som singel om man inte har one night stand osv. Men jag är typen som inte gillar det. Jag klara mig bra ändå och tar hand om det när det behövs. :)

 

2. Hur stort bor du?

Svar: I en stor två:a 68,4 m2

 

3. Vill du alltid jobba på ditt jobb eller kan du tänka dig något annat jobb sen?

Svar: Nja, jag trivs ju bra där jag är men kan tänka mig att byta om tillfället ges. Allt handlar om rätt tajming. :)

 

4. Hur länge har du varit singel?

Svar: Jag har varit singel i 10 år.

 

 5. Är du homo, hetero eller bi? :)

Svar: Jag är hetero

Hoppas du gillar frågorna. Har läst din blogg lääänge men aldig kommenterat. Kram

Sv: Okej, kul att någon vill läsa min lilla blogg. :)


 

JOSEFINA 

Jag har läst din blogg ett tag men brukar aldrig kommentera. Vet aldrig vad jag ska skriva och vill skriva något bra och betydelsefullt hela tiden. Jag må vara dålig på att kommentera. Men ställa frågor, det kan jag göra! (Kanske blir lite många men har ju samlat dem på laget i drygt ett år nu) Du har en mysig blogg föresten, gillar den skarpt :)

 

 1. Vad tycker du om mobbing (både irl och via nätet)?

Svar: Jag tycker extremt illa om mobbning både på nätet och irl. Det är fel och borde inte finnas till.

 

 2. Skulle du reagera och ta ställning om du ser någon eller misstänker att någon blir mobbad (både irl och via nätet)?

Svar: Ja, jag skulle försöka hjälpa till på bästa sätt. Är det på nätet så skulle jag ta kontakt med den sajten det där händer, och är det irl så skulle jag kontakta kyrkan eller något annat ställe man kan få hjälp på.

 

 3. Har du eller känner du någon som blivit mobbad?

Svar:  Ja, jag känner många som blivit mobbade. Jag själv har varit mobbad som liten.

 

 4. Vad är dina tips för att få ett hälsosammare liv?

Svar: Oj, det är en fråga som jag ständigt jobbar med för egen del. Jag känner efter i min kropp hur den känns och arbetar utifrån det. Om kroppen känns tung och jobbig så försöker jag minska ner på läsk, godis, kakor mm. Och då sen äta mer frukt, grönt och allsidig kost och dricka mycket vatten.  Sen försöker jag röra på mig mycket.

 5. Är det stressigt att jobba på Burger King?

Svar: Ja, när det är högsäsong så är det hur stressigt som helst. Det finns dagar då man inte hinner gå på toa eller få lunchrast. Så man är rejält trött efter en sådan dag.

 

 6. Har du slutat med att sticka och göra handarbeten?

Svar: Nej, jag har inte slutat, men hinner inte med. Har ett arbete liggnas som jag tar tag ibland när jag känner lusten komma på. :)

 

7. Kan du börja göra fler videoinlägg om dina intressen och så? Typ berätta om favorit djur, favorit plagg eller en särskild sak du tycker om? Och ett om dig själv så att man får "lära känna" dig mer?

Svar: Visst kan jag göra det. :) Kul med lite tips och idéer. :)

 

8. Vad har du för favoritfilm?

Svar: Oj, jag har så många favoritfilmer. Men just nu är det Robin Hood (teckand), Harry Potter, Nalle Puh mm.

 

9. Har du någonsin funderat på att skriva en bok? Tyckte det du skrev om "Dampen och lilla Anna" var riktigt bra och kanske det kan hjälpa andra som är i samma situation som du.

Svar: Jag har försökt att ge ut en diktbok genom åren men det har inte gått så bra. Sen när jag började jobba så hamnde den idén på is. Men jag kan ju göra nya försök igen. :)

 

10. Hur kommer det sig att du började med just bågskytte?

Svar: Jag såg på Robin Hood och tyckte det såg kul ut med bågskytte. Så jag tog redan på närmsta klubben och provade. Nu älskar jag sporten och vill bli bättre på det. :) Jag älskar att prova på nya saker och olika sporter. :)

 

 11. I dagens samhälle så finns det väldiga ideal som vissa försöker anpassa sig till. Vad tycker du om dagens ideal?

Svar: Jag tycker att dagens ideal är helt galet. Man ska vara nöjd med sig själv som man är och inte försöka bli något som andra tycker. Sen om man vill öka eller minska lite i vikt pga hälsa så är det okej. Men man ska inte eftersträva att se ut som en docka när man är en människa.

 

12. Tror du att dagens ideal ligger till grund till varför så många får ätstörningar eller tror du att det beror på andra faktorer?

Svar: Ja, mycket beror på dagens ideal men även på de vuxna runt om oss. Om många vuxna uppmärksammade barnen lika mycket som allt det andra så kanske det skulle vara bättre. Men mycket beror på oss själv hur mottagliga vi är för media och tyvärr så är vi för mottagliga. Men om många vuxna förespråkade att äta sunt och inte svälta sig så kanske det skulle kunna fungera. Jag har själv haft ätstörning i tonåren men de försvann inte förän jag tog tag i problemet själv. Visst min familj hjälpte mig men jag var inte mottaglig för hjälpen. Jag blev av med det för jag tröttnade på prblemet och fick hjälp av skolsyster och nu idag funkar allt bra. :)

 

 13. Hur gör du för att vara den du är och må bra i dig själv trots dessa idealen? Skulle också vilja vara som dig!

Svar: Åh, tack för de fina orden. :) Blir jätteglad. :) Hur jag gör? Ja, jag känner efter i min själ vem jag vill vara och försöker vara den personen. Jag vill vara en person som är snäll, hjälper andra och inte är en bitch (även om många kan uppfatta mig som det.) Jag vill även känna mig respeterad för den jag är och då måste jag respektera andra för att få respekten. Det finns ett ordspråk som "Behandla andra så som du själv vill bli behandlad". Efter det försöker jag leva efter och visst är det svårt men det är viktigt att försöka i alla fall. Det viktigast är att vi alla är unika och man ska vara stolt över sig själv. :)

 

14. Vad har du för tips och råd till personer som pressar sig själv till det yttersta för att uppfylla en smaldröm? (Alltså har personen drabbats av undervikt och ja, personen är jag)

Svar: Man måste ändra sitt synsätt och tänka "Jag duger som jag är". Det är prio ett. Sen ta reda på hur man ska gå till väga. För dig då kanske äta mer riktig husmanskost och njuta av maten och inte se den som fiende utan som din vän. Mat är otroligt gott och roligt att laga. Prova nya maträtter från alla världen hörn och låt ingen hindra dig. Om du provar räkor som är nyttigt som tusan men du gillar det inte okej, prova något nytt. Forska om mat och lär  dig  om olika frukter, grönsaker och vad du gillar.  Till slut hittar du dig själv i maten och då vet du vad du gillar och hur du ska göra för att komma upp till din vikt. Nu vet jag inte vilken ålder du har men själv så jag gick jag inte upp i vikt förän jag var 20. Men det viktigaste är ändå att om du äter mycket så rör på dig mycket. För man måste röra på sig också för äter man mycket och inte rör på sig så går man upp för mycket i vikt och då blir man överviktig i stället. Även det har hänt mig och det brottas jag med nu i stället. :P Men se inte maten och träning som fiende utan som vän. :) Njut av maten och träningen och gör det med glädje och inte som ett måste. 

 

Skulle verkligen vilja vara mer som dig och våga vara mig själv. För man duger ju egentligen som man är! Alla är fina på sitt sätt. Nu får jag nog sluta. Kanske blir lite väl många frågor hehe. Tack för en bra blogg och hoppas du svarar på mina frågor. Kram!

Svar: Tack så mycket för de fina orden. De värmer otroligt mycket. :) Det gör inget med många frågor. Bara kul att se att det finns människor där ute som vill läsa min lilla blogg. :)


 TJEJEN

Var bor du? Tycker nämligen att du pratar lite dalsländska? :D Jag bor i Ed :) Gillar din blogg!

Svar: Jag bor i Grums i Värmland. :) Tackar så mycket, de orden värmer. :)

 

MATTE

skulle du kunna tänka dig pojkvän i en annan stad ?

Svar: Det beror på hur långt ifrån han bor. Är det exempel i Karlstad/Säffle så kan det fungera men inte längre bort än så. Jag har provat det förr och det fungerade inte så bra.

 


 Till er alla! Tack för frågorna. :) Kul att se att några läser min lilla blogg. :) Och de fina orden jag har fått värmer mitt hjärta. :) Ta hand om er! <3


Hej och hallå!

Jösses vad gott jag sov i natt. :) Har ni gjort det? Jag vaknade vid 7 tiden men låg och drog mig lite, skönt att göra det när man är ledig. :) Ja, nu har jag tvätten igång och ett bak på jäsning. det ska bli kanelbullar. Är bara osäker på hur de blir. Jag är inte så bra på just bullar. Kan baka mycket annat men inte bullar. Nåja, blir det fel får man ju göra om tills det blir rätt. :) Bilder kommer senare på bullarna och utlåtande. :P Ha det bra så länge så hörs vi senare. :D
 
 
En gammal bild :)

RSS 2.0