En liten tankeFärg i tillvaron

Jag behöver mer färg i mitt liv. Nästan alla mina kläder de senaste åren har varit mörka färger, mestadels svart. Och mestadels långbyxor. Men nu har jag lite mer klänningar och en mörkblå med vita prickar, en turkos med blad på och en röd fin med blommor på. Nu kan jag gå om kring med något annat än byxor. Inte ens snygga shorts har jag haft då alla kvinnliga shorts är för korta i benen och jag vill ha lite längre ben. Den turkosa klänningen är så himla fin ihop med de gula strumpbyxorna och den gula tröjan. 

Mina nagellack är i mörka nyanser av lila, någon svart, någon röd och någon champagnefärg. Men nu har jag köpt andra färger, rosa, grön, isblå och aprikosorange. Jag har börjat måla naglarna en del och känner att det är kul med lite färg. Man känner sig piggare med färg och gladare tycker jag. Det känns bra med att uppdatera garderoben och få in lite färg i tillvaron. När jag var ute med Lily i söndags så kände jag mig fin i den röda klänningen.

Jag tycker det är så tråkigt med svarta kläder jämt även om det är praktiskt och bra så är det tråkigt i längden. Nej, mer färg i mitt liv för min del. Sen är jag ju praktisk av mig så jag anpassar efter vad jag ska göra såklart. Min favoritfärg är fortfarande lila men kul med annan färg också.

Vad har ni för favoritfärg och hur ser er garderob ut? 6 år med dig...

Min underbara man, min partner, min bästa vän, min stora kärlek. Om du bara visste vad mycket jag älskar dig! I år så firar vi 6 år tillsammans och dessa år har varit så fina och vi har gjort så mycket härligt tillsammans. Det bästa av allt är vår fina, vackra dotter. Vi har skapat så många fina minnen tillsammans och fler kommer det att bli. Jag är så glad över att jag vågade skriva till dig den där dagen och att du svarade mig. Du har gett mig så mycket som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Tänk, vi har gjort min drömresa till London och det var fantastiskt! Jag har sedan gymnasiet drömt om att få åka dit och det gjorde vi.

Du är en underbar far till Lily och du avgudar henne liksom hon avgudar dig. Jag ser kärleken mellan er och den är så vacker. Du är så omtänksam, kärleksfull och omhändertagande när det gäller Lily. Jag vet att jag vill ha ett till barn med dig och vetskapen om att du också vill gör mig så glad.

Detta år som har gått har varit så härligt, omtumlande och mysigt. Precis som alla andra par så har vi våra toppar och dalar men vi tar oss igenom dom tillsammans för vi är ett team. Jag ser framemot ett nytt år med dig där vi skapar fina minnen, upplever mer kärlek, upptäcker världen med vår dotter.

Det jag vill säga dig är, Jag älskar dig bortom alla galaxer i hela universum. ❤️Lily, min älskade dotter

Nu är du 1 år och 10 månader, du utvecklas verkligen hela tiden och jag upptäcker nya saker med sig hela tiden. Och vilken utveckling du har gjort sen du började på förskolan.

Du har bla blivit starkare i din egen vilja, en mer envis unge får man nog leta efter. Du har börjat gå på toaletten ännu mer och nu sover du i sängen utan spjälsidan. Du tar dig i och ur din säng och du har lärt sig att dricka utan lock på pipmuggen även om det är svårt ibland. När vi var ute och gungade en dag så har du börjat gunga med kroppen för att få mer fart. Du älskar att se på film och blir så exalterad när du får välja. Du har bytt favoritprogram från Babblarna till Kompisbandet. Och andra favoriter är Simon och Bing.

Något som älskar så är det att åka cykel, du skrattar så härligt när vi ska ut och cykla. När vi är ute och det är andra barn ute så är du inte rädd för att ta kontakt. Du hjälper till med tvätt, plockar iordning, du dukar bordet och du vill verkligen vara med. Du tar hand om din lilla kusin och din moster.

Jag ser så mycket glädje, kärlek, ömhet, snällhet, godhet i dig. Du är så nyfiken och vill upptäcka världen varje sekund, med dig så är det fullt ös medvetslös. Något annat som du älskar så är det musik och dans, du vill gärna dansa och njuta av musik. Du charmar alla i din närhet, familj, släkt, vänner, bekant, främlingar. 

Du är helt enkelt bäst min fina, underbara flicka! ❤️Män skyller alltid ifrån sig

Det är aldrig hans fel, det är alltid hon som får skulden. Omvärlden ursäktar hans beteende med kassa ursäkter. Jag kan ge några exempel:

Han är otrogen, han skyller på henne. Ja men det är inte mitt fel, hon var så snäll och sexig säger han. Jag: För tusan, det är väl ändå du som har kuken?!

Vid våldtäkt: Hon får skylla sig själv, hon var lättklädd. Jag: Okej, så om du går i badbyxor så får jag våldta dig?! Du får ju skylla dig själv!

Hushållssysslor/barn: Barnet har svårt att somna, mamma gör allt på dagarna med aktiviteter och kommer på olika sätt för att få hemmet att fungera: han säger, det här går inte. Barnet behöver inte vila på dagen (han vet inte alls vad som har hänt under dagen när han har varit på jobb)
Jag: kom på en lösning du då?! Eller hänger det bara på mig?!

Tonårskille tafsar på tjej: Omvärlden ursäktar med "vetenskapligt syfte" "pojkar är pojkar" "kärlek börjar alltid med bråk" Jag: Va?! Lägg ner denna jävla bullshiten nu!! Lär pojkarna respekt istället! 

Jag är feminist av den enkla orsak, jag vill att pojkar, killar och män ska inte blir ursäktade något mer! Att de står för det dom gör och att omvärlden slutar med denna skiten! Om nu männen kunde stå för det de gör istället för att skylla ifrån sig så skulle det var så mycket enklare!

Det är sådan jävla bullshit rakt av när männen kan göra vad som helst i princip och bli ursäktade. De lär sig redan från blöjåldern att de kan komma undan med vissa saker. Vilket jag finner för jävligt! Jag ska i alla fall uppfostra min dotter att hon inte ska tåla vilken jävla skit som helst!

Girl power! ❤️


Var till mormor och morfar

Denna helgen blev inte som planerat först men det gör inte så mycket. Först i fredags så blev det mycket mys och vila, både jag och Lily var trötta. Sen så åt vi god mat och bara hade tid för oss. Jag och Tobias tittade på Harry Potter och Fenixorden men jag blev så trött efter en timme så jag valde att gå och lägga mig. Tobias kom in strax efter jag hade lagt mig och så sa han "Du får inte lägga dig utan godnatt puss". Jag somnade gott sen och sov så himla skönt hela natten.

Igår så sov vi rätt länge och myste en hel del. Jag och Tobias grejade också i vårt blivande sovrum då vi nästa helg ska köra bort skrivbordet och lite annat. Så vi var tvungna att få ner mer saker till förrådet. Sen gick vi ut en stund och lekte med Lily. Vi byggde sandkakor, gungade, åkte rutschkana och hade kul. Tog sen en kortare biltur och fixade lite saker. På eftermiddagen så kollade vi på film och myste. Lily somnade rätt snabbt och jag och Tobias spelade 1 omgång Magic The Gathering Commander. Jag förlorade då jag spelade lite fel och hade otur med vad jag fick upp ur högen. Vi kollade sen färdigt på Harry Potter som vi påbörjade i fredags.

Idag så fick vi sova länge igen, Lily var så trött och sov oroligt i natt. Vi myste till lite tv men sen gick vi upp och åt frukost. Lekte lite i vardagsrummet och kollade på tv igen. Efter mellis så åkte jag och Lily iväg till Grums där vi träffade mormor, morfar, alla mostrar, kusin Melvin och morbror Dennis. Det var ett mysigt besök där Lily var så go både mot Melvin och mot moster Sofie. Hon skulle ge Melvin nappen och sen satt hon framför babysittern och pratade med Melvin. 😍 Vi var inte där så länge tyvärr men härligt att få träffa dom ändå. Väl hemma så blev det mys med pappa och sen middag. Jag och Lily satte oss i vardagsrummet och jag vilade en stund. När pappa hade diskat klart så lekte han och Lily. Hon skrattade stundvis så mycket så det bubblade i henne. 😂 Sen visade hon att hon ville ha kvällsmat och dusch.

Nu sover hon för natten och Tobias och jag ska se på film. En go helg med andra ord. Inte så mycket bilder tyvärr.RSS 2.0