Jobb och bågskytteträning

På jobbet idag så har det rullat på bra och det har inte varit stress utan det har varit ett bra tempo. Vi har städat och städat idag. Det är väl som vanlig med andra ord. :P Efter jobbet så åkte jag till bågskytteträningen och när jag hade skjutit en stund så lyckades jag få in några nior. :) Men sen kom Malin och hon hade med sig pilar som jag kanske ska köpa av henne. Så jag testade dem och de kändes jättebra att skjuta med. De är inte så långa som de andra och det är bra. Men de är inte tillräckligt korta för mig. Så jag vet inte om jag ska köpa dem. Ska prova med dem ett par gånger till och prata med de andra i klubben som kan mer. :)
Nu blir det att slappa och mysa framför tv:n.

Ha det så bra!Akuten! (dikt)

Akuten!

Där satt jag
i väntrummet
alldeles ensam och övergiven
Ont i benet, trött och hungrig
jag satt där på akuten och väntade, men ingen kom
sitter där än och väntar...


Den här dikten skrev jag en gång efter jag hade suttit på Torsbys sjukhus och väntat på att få komma in till läkaren. Jag har även skickat in den här dikten till Skrivartävlingen i Torsby och vann andra priset år 2004. :)
Bild lånad från google

Dagens låt

 

 


Lönebidrag

Jag har något som heter lönebidrag på mitt jobb. Det innebär att arbetsgivare som anställer dig med nedsatt arbetsförmåga, kan kompenseras ekonomiskt genom lönebidrag och i vissa fall kan lönebidrag även lämnas för en redan anställd med nedsatt arbetsförmåga. Syftet med lönebidraget är att underlätta för dig med funktionsnedsättning att få eller i vissa fall behålla en anställning där din kompetens och dina färdigheter tas tillvara och där din funktionsnedsättning och nedsättning av arbetsförmåga beaktas.
Lönebidrag får lämnas
- vid nyanställning
- när du som anställd återgår till arbete efter att ha haft hel tidsbegränsad sjukersättning eller hel aktivitetsersättning
- när du som arbetstagare som tidigare haft en anställning med lönebidrag får din arbetsförmåga försämrad inom tre år från det när lönebidrag senast lämnades och det finns behov av att lönebidrag beviljas på nytt.
- när du som är anställd med stöd av lönebidrag byter arbetsgivare kan den nya arbetsgivaren få bidrag för återstoden av den tidigare beslutade bidragsperioden
- när en arbetsgivare anställer dig som är långtidssjukskriven från en anställning och arbetsgivaren fullgjort sina rehabiliteringsskyldigheter och du bedöms inte kunna återgå till anställningen.
Som anställd ska du ha lön och andra anställningsförmåner som följer av kollektivavtal i branschen. Om kollektivavtal saknas ska arbetsgivaren ändå ge dig anställningsförmåner som i väsentliga delar är likvärdiga med branschens kollektivavtal. Detta innebär att arbetsgivaren även ska teckna med kollektivavtalet likvärdiga
försäkringar för dig. Undantag kan göras för tilläggssjukförsäkring och omställnings-försäkring. Du ska själv bevaka att du får de förmåner som regleras i kollektivavtal.Har du frågor om kollektivavtalet vänder du dig till branschens fackförbund.
Arbetsgivaren ska tillsammans med dig, Arbetsförmedlingen, och den fackliga organisationen lägga upp en individuell överenskommelse. Överenskommelsen ska ha sådana inslag att din arbetsförmåga ges möjlighet att öka och på sikt innebära att lönebidraget inte behövs. Kompletterande utbildning, kamratstöd och arbetshjälpmedel är exempel på sådana inslag. Lönebidrag får som regel lämnas i längst fyra år. Ett första beslut om lönebidrag får omfatta längst ett år. Bidragets storlek påverkas av två faktorer:
• lönekostnaden för dig som anställd
• din arbetsförmåga
Beträffande arbetsförmågan måste arbetsgivare, du och Arbetsförmedlingen tillsammans komma fram till i vilken omfattning den är nedsatt så att bidragsnivån kan fastställas. Det är viktigt att arbetsförmåga och funktionsnedsättning relateras till arbetets krav när bedömningen görs.
Som anställd får du normal lön enligt kollektivavtal. Lönebidrag är ett stöd som betalas till arbetsgivaren. Du har rätt till löneutveckling i minst den omfattning som regleras i kollektivavtal.
Så länge lönebidrag lämnas ska Arbetsförmedlingen medverka till att överenskommelsen regelbundet följs upp. Är det något du undrar över gällande lönebidrag kontaktar du din arbetsförmedlare.

Det är bra med sådan här former av anställning men i många fall så kan man bli utnyttjad på arbetsplatsen. Men jag har tur och har hammnat på ett bra ställe. Jag har lärt mig mycket och sett att jag kan klara ett riktigt arbete. Många har sagt till mig tidigare att jag inte kan än det ena än det andra. Men nu har jag bevisat att jag kan. :) Vilket är en enorm vinst för mig. :)


Jag på jobbet :)

Skolios

Jag har Skolios och det är en sjukdom. Skolios innebär att ryggraden är krokig i sidled. Skolios är vanligare hos flickor än hos pojkar. Med skolios menas att ryggraden är krokig i sidled. Krokigheten leder till en samtidig rotation av kotorna. Rotationen kan även påverka bröstkorgen och ge en puckel på den ena sidan av ryggraden. Den vanligaste formen av skolios visar sig ofta i anslutning till puberteten, då man växer som fortast. Det inträffar hos flickor i 11–13-årsåldern och hos pojkar i 13–15-årsåldern. Fler flickor än pojkar får en skolios som blir så stor att den behöver behandlas. I mitt fall så upptäcktes det tidigare än 11 års ålder och jag har rätt mild ändå. Det finns det som behöver operation och jag har turen som slipper det.Krökningen av ryggraden fortsätter att växa så länge barnet växer. Det är vanligt att ha en lindrig skolios. En lindrig skolios behandlas bara i undantagsfall. Ibland försvinner krökningen om du sitter eller ligger. En sådan lindrig skolios kan också bero på att benen är olika långa och att bäckenet är snedställt. För mig är det att det vänstra benet är kortare än det högra. Ofta är orsaken till skolios okänd, men ibland är den medfödd.

Skolios upptäcks ofta av skolläkaren. Detta kan vara tecken på tidig skolios:
När barnet böjer sig fram är bröstkorgen olika stor på var sida om ryggraden.
När barnet står upp är skuldrorna olika höga
Midjan är inte symmetrisk
Bäckenet ser inte rakt ut.

Det är mindre troligt att du får några besvär av din skolios, även om krökningen syns. I vissa fall kan en måttlig skolios leda till trötthetskänsla och värk i ryggen. Vilket jag har ofta och det kan vara så illa så jag inte kan rör mig på några timmar.  Det är bara om skoliosen är kraftig – mer än 30 grader – som den kan ge ryggsmärtor. Om skoliosen är mycket kraftig kan den ibland till och med påverka andningen.
Skolios kan inte förebyggas. Du kan inte heller framkalla skolios genom att till exempel bära tungt. Det bästa är att vara fysiskt aktiv och motionera regelbundet om du har skolios. Om krökningen beror på att benen är olika långa kan ett specialanpassat inlägg i skon eller högre klack hjälpa. Det har jag på massor av skor, därav kan det vara svårt med högklackat osv. En sjukgymnast kan ge råd om lämpliga övningar som stärker rygg- och magmuskler. Men det finns ingen särskild sjukgymnastik som påverkar själva krökningen av ryggraden.

Det bästa för ond rygg är ändå vattengympa, simmning, promenader och avslappning.


Bild lånad och en del av informationen tagen från http://www.vardguiden.se

Hejsan alla!

Vilken dag! Först i morse så var det leverans och det gick fort att ta den men Sebastian var ju där också. :P Erica bytte oljan och gjorde saker i kök. Sen så har dagen bara rullat på i bra takt. Har hunnit med rätt så mycket på jobbet ändå och haft en bra ström på kunder. Det har varit underbart väder idag, så när jag städade utsidan så var det topen!  Efter jobbet nu så handlade jag lite och nu sitter jag och slappar. Ska sen kolla på Top Model Sverige.

Ha det så gött! :D


Dagens låt
Bokstavsbarn/Osynligt funktionshinder

Jag tänkte skriva lite om mitt osynliga funktionshinder. Med åren så har det blivit bättre och bättre så de i min vardag märker inget alls och det kan resultera i att man ibland glömmer bort de besvär som DAMP kan innebära.
DAMP är en förkortning för deficits in attention, motor control and perception som bland annat innebär koncentrationssvårigheter och nedsatt motorik. En person med DAMP kan ha mycket svårt för att både börja koncentrera sig och att hålla koncentrationen på en uppgift. I vissa fall kan de intressera sig konstant med sekunders mellanrum på allt nytt som rör sig runt dem. Samtidigt som dessa ständigt nya intressen väcks följer de varje ny impuls och gör vad som faller dem in utan tänka på effekterna eller ens målet med den nya aktiviteten. Det benämns att impulskontrollen är låg och personerna ifråga är därför stora olycksfåglar. Går inte saker runt dem sönder, så är risken hög att de själva eller personerna runt dem skadas. Den högre skaderisken är också förknippad med deras sämre utvecklade motorik i relation till jämnåriga. En person med DAMP har även sämre perception än en person utan.

DAMP behandlas inom psykiatrin i svåra fall med låga doser amfetamin-liknande substanser, exempelvis metylfenidat eller atomoxetin, vilket kan minska problemen som följer av funktionsnedsättningen. I lättare fall räcker det med att föräldrar, syskon, skola, arbete och människor i barnets eller den vuxnes omgivning anpassar miljön och sitt beteende till den personens särskilda behov genom att sturkturera upp och schemalägga vardagen. Det finns inget "bot" för denna medfödda funktionsnedsättning men symptomen kan lindras eller förändras med tiden. I mitt fall så har det räckt med att familjen har funnits där och att jag fick rätt hjälp i skolan. Jag har jobbat mycket med mig själv psykiskt och gör det fortfarande eftersom det är en ständig kamp ute i sammhället. Jag har ett jobb nu och det fungerar bra med allt som det inte har gjort på andra platser. Jag har ofta ramlat mellan stolarna eftersom jag har ett funktionshinder som inte syns på utsidan.

Det är otroligt jobbigt och krävande att ha ett osynligt funktionshinder. Men med rätt stöd och mycket kärlek kommer man långt. Jag är lyckligt lottad för jag har en underbar familj som finns där, jag har tagit körkort, jag har eget hem och klarar mig själv. Men tyvärr så tror alla att man inte har funktionshindret kvar utan det bara försvann som en förkylning. Men som med de flesta funktionshinder så finns det kvar under ytan där ingen kan se det. De som lider av depression, medfödda hjärtfel (även förvärvade hjärtfel), schizofreni, diabetes, laktosintolerans, Multiple Chemical Sensitivity ,sensorisk hyperreaktivitet vet hur det är. Man blir liksom osynlig för sammhället. Man finns men ändå inte och det har blivit värre med åren på den punkten.


Mer information om detta ordspråk och citat! Om Gud vill och rumpan håller, så skall det nog gå.Läkarbesök och jobbJa, på förmiddagen så var jag iväg till läkaren och gjorde EKG undersökning och sen lyssnade läkaren på lungor och tog blodtrycket. Det visade att allt är bara bra med kroppen. Det känns skönt. :) Sen åkte jag och jobbade. Det rullade på bra för att vara måndag. Under de timmarna jag jobbade så sålde vi ca 15 000 kr plus lite till. Inte fy skam det inte. Efter jobbet nu så har jag tvättat igen och plockat rätt. Sitter just nu och tittar på Familjen Annorlunda och slappar. Ska snart lägga mig för i morgon blir det att gå upp tidigt. Det är leveransdag och grejer.

Ha det så gött nu alla. :)

God kväll

Nyduschad och fräsch. :) Sitter nu framför tv:n och myser. Jag har kört igång en tvätt också och ska snart se på film. Dagen har varit bra, mycket att göra men dagen har gått fort i alla fall. Är nu trött och sliten men det känns
skönt ändå. Hoppas ni har haft en bra dag. Det har varit fint och gött väder ute idag. När jag gick ute på jobbet och städade så njöt jag verkligen. :) Visst var det lite kyligt och blåsigt men det gjorde inget.

Jaja, måste nu sluta skriva och se på film. :)


En fin dag

Har varit ute idag igen. :) Köpte lite saker som jag behövde och bilder kommer senare. Sitter nu och slöar framför datorn och så har jag slänt i en maskin med tvätt. Senare blir det att kolla på melodifestivalen och mysa. Efter det så åker jag hem och sover hemma.

Ha det så bra så länge. :)


Nytt i garderoben

 

 

 

 

 

 


En underbar dag

 

 

 

 

Bilder på de nya kläderna och det kommer senare :)


Länkbyte
Videoblogg

Videoblogg


God nattNu tar jag natten och hoppas ni får sova gott allihop. :) Syns imorgon!

En bra dag

Idag har det varit en fin dag. Började rätt tidigt idag och det var leverans, oljebyte och grejer. Vi har städat en massa idag och gjort det fint. :) Sen kom chefen med semlor till oss. Det tyckte jag var gulligt gjort. :) Efter jobbet så var jag iväg och tankade bilen. Sitter nu hemma hos mamma och pappa och tittar på Top Model och har ätit upp min semla som jag fick av chefen. :)

Have a nice day.


Hiss och Diss* Våren - Det blir varmare och mycket ljusare. Man behöver inte ha så mycket
kläder och behöver inte frysa.

* Min nya bil - Den är lyxig, fin, härlig att köra, mycket bekväm, bra sikt och helt perfekt!

* Mat - är helt underbart! Det är så gott med mat, det är kul att laga den och roligt med att prova nya rätter

* Musik - Kan jag inte leva utan! Jag kan inte köra bilen utan att ha radion eller CD:n på.
* Halka - Man kan knappt gå ut förrän man halkar och det gör så förbaskat ont!

* Dubbelmoral - Är så förbannat trött på alla "Jag får göra si och så men inte du"

* Pollen - Nysande, kliande ögon, svårt att andas. USCH rena plågan!

* Kyla - Så jäkla jobbigt med alla kläder och allt för att kunna gå ut.


Ny veckaMåndag idag då. Tog den nya bilen idag till jobbet och det kändes skönt att åka i den nya bilen. :) Den är så fin och jag vill sitta i den hela tiden! ;) Och det allra bästa av allt är att den är min bil och bara min! :D På jobbet idag så var det mer folk än vanligt. Det kom en buss som hade beställt 38 Whopprar och sen var det mer än normalt på måndagar. Så dagen gick väldigt fort får jag säga. Efter jobbet så tvättade jag och har tittat på Familjen Annorlunda och Mammaor och minimodeller. Om en stund blir det att titta på Big Brother se de roliga folken.

Hoppas ni har haft en fin dag. 


Varit sjuk

Då har man varit sjuk igen. :( Men mår lite bättre nu. Ska snart ta mig en dusch och sen se på tv och slappa. I morgon blir det att jobba och stå i. Under helgen har jag mest sovit, slappat och bara varit. Ätit gott och haft mysigt ändå med familjen. Vi kollade på film och Melodifestivalen. Jag tycker att Björn Ranelids låt var lustig men tjejen gjorde låten bra. Men det fanns inte så många bra bidrag denna gång, får hoppas på bättre nästa vecka.


Nya bilen, ledig och fin dag

Idag är jag ledig och det är skönt det. Har varit iväg och hämtat bilen så nu kan jag åka lite som jag vill igen. Det är helt underbart. :) Var hem med de nya sommardäcken och sen en snabbis till affären. När vi kom tillbaks till mamma och pappa så plockade jag ur Skodan helt och la in sakerna i den nya bilen. Jag har även tagit mig en skön promenda med Nalle. :) Nu blir det att slappa för hela slanten och se blir det tv mys. :)

Hoppas ni har det bra. :)


Bilder från Göteborg

Måndag kväll

Ja, nu är det måndag och en ny vecka. Dagen har varit lugn och behaglig. På jobbet hände det inte så mycket, vi städade mest och gjorde i ordning efter helgens alla kunder. I morse så ringde jag en massa samtal, bla till läkaren eftersom jag har mått dåligt den sista tiden. Jag fick en tid den 27 januari och det är ett tag kvar. Men det är skönt och ha fått en tid i alla fall. Nu på kvällen så tvättar jag, jag har duschat och så har jag ätit en god semla. Snart blir det att titta på tv och bara mysa.


Promenad, plockat rätt och mys


Idag har jag varit ledig och det är skönt. Sov länge idag och åt sen god frukost. Var ut med Nalle på promenad och sen hade pappa gjort i ordning fisk och mos till middag. Det var inte helt fel. :) Efter maten så åkte jag, mamma och Evah ner så Evah fick sola. Sen åkte vi hem till mig och grejade lite. Sen ur som F*N där hemma. Men vi fick lite ordning i alla fall. Nu blir det att slappa och sen se på melodifestivalen och bara mysa. Är nu lite trött och sliten.

Små vårkänslor

Det är sådant härligt väder ute just nu. Jag får lite vårkänslor och det är skönt. Jag kanske blir lättare till sinnet då än vad jag har varit på länge. Det ska bli skönt nu när våren kommer och det blir varmt och fint igen. Men det jobbiga kommer då att bli med pollen. Jag var ut med Nalle för en stund sen och vi tog lite kort och grejer. Men bilderna kommer in senare. Ska gå ut senare idag och njuta av det fina vädret och se om man kan få lite sol på sig. :) Man får passa på nu när det är så fint.


Inspiration

Myskväll

Nu blir det att mysa framför tv:n. Har lite gott att äta och härligt sällskap. Vi ska titta på The Voice Sverige och sen vet jag inte vad vi ska titta på. Är lite trött och seg, men det beror på att jag var så fokuserad på detta med bilen tidigare idag. Längtar så mycket till nästa fredag. Då får jag hämta bilen och då är den min. Visst har jag den på avbetalning på den så den är inte min helt ännu. Det tar ca 4 år innan den blir min helt. Jag tycker att den nya bilen är jättefin och den var helt underbar. :) Plockade ur den gamla bilen lite på saker, men det är en del kvar att plocka med. Sen måste jag kanske köpa in mer grejer till den nya bilen och fixa ny musik till den nya bilen.

Ha en go kväll alla!Nice, en ny bil redan.Ja, då har man hittat en ny bil redan och köpt den. :) Det är helt underbart! :D Jag har den inte ännu utan ska hämta den nästa fredag. De ska fixa så det är motorvärmareutag osv. Den passade mig precis och den är jättefin och med stort utrymme överallt. Inte nog med det utan det är stora rutor så jag ser bra över allt.

Här kommer det nu lite bilder.


Lite bilder

 

 

 


Tankar om livetFörståelse, omtänksamhet, kärlek
Världen är vad vi gör den till

Sorg, rädsla, hat

Allt blir till ett enda stor svart fat!

Tänka hit, tänka dit
Allt blir bara skit!

Alla stjälper men de tror de hjälper

Ärlighet och respekt
Allt är defekt

Kan du tro så får du ro

Finns Gud?

Ja, kanske det men det mesta av elände och sorg har vi själva skapat och det är dags att städa upp.
Respektera varandra och var ärliga mot andra och er själva så blir världen en bättre plats.

Sjuk

Usch, då är jag sjuk igen. Orkar inte göra någonting alls. Tycker allt är bara blä och jobbigt. Önskar att det kunde bli bättre, men man får hoppas på bättre tider. Det är tur att jag har en sådan underbar familj. De finns där och ställer upp i vått och torrt. Det har i alla fall blivit varmare ute för en stund. Jag och pappa skulle åka på rally på lördag var det tänkt men det blir inget eftersom jag inte mår bra. Lite tråkigt för det är min och pappas grej. Nu snart ska vi gå och lägga oss.

Sov gott.Now it's over

Då var man utan bil. Min bil har lagt av helt och det är för dyrt att laga. Så nu håller man på att leta efter en ny. Det här är inget roligt. Vart får jag pengar ifrån? Kan jag ta lån? Kan jag ta på avbetalning? Om jag kan klara det ekonomiskt så är det ju bra att få en nyare bil. Jag kommer att sakna min gröna pärla. Det var min första bil och jag älskar den även om den har krånglat en del.

Övrigt så mår jag dåligt psykiskt och orkar inte med något alls just nu. Har knappt någon ork att gå upp ur sängen för att åka till jobbet. Vill bara sova hela tiden. På jobbet idag har det varit okej och lugnt. Det kom en lite rusch precis när man skulle sluta sin dag. Nu blir det att bara slappa, vila och kolla på tv med min underbara familj som finns där i alla väder. <3
God morgon

Är verkligen uppe med tuppen idag. Jag börjar inte förän 10 men eftersom jag ska försöka fixa bilen så blir det upp tidigt och ring. Jag tror att verkstan öppnar 7 men är inte säker. Så det är bättre med att försöka rina en gång i alla fall så tidigt och ser om jag får svar. Sen så ska jag fixa lite saker som underlättar när man är utan bil. Om jag har tur så kan jag lägga mig en stund snart och se på tv.

Have a nice day! :)


Vilken dag

Det började med att bilen inte ville vara med i morse. Den startade men lampan till oljan lyste så jag fyllde på. När jag starade den igen så fortsatte lampan att lysa. Då kom pappa ut och vi tittade tillsammans. Sen så hängde sig tekniken och motorn lät konstig ut. Så pappa sa att han skulle köra mig till jobbet. När jag sen ringde hem till mamma och pappa så talade mamma om för mig att motorhuven har låst sig helt. Den går inte att öppna helt och går inte att stänga helt. Så i morgon nu blir det att ringa till bilverkstaden.
På jobbet annars idag så har det varit bra, mycket folk men det har gått bra ändå. Det roligaste som hände var att handtagen till herrtoan är trasigt. Så när en kund skulle in så fick han handtaget i handen. :P Såg lite lustigt ut. Det slutade med att vi fick ställa upp dörren helt så de kom in och ut utan problem.

Nu blir det att tvätta och slappa. I morgon blir det att försöka fixa med bilen och grejer.


Tog lite foton idag

 

 

 

 


Nice dag

Idag har det varit en skön dag. Pappa väckte mig i morse så jag kunde byta sängplats och lägga mig bredvid Sofie. Man sover så gott bredvid henne. :) Hon myste när hon upptäckte att jag låg där. Vi sov länge och sen tittade vi på barnprogram och åt frukost. Annars under dagen har jag varit ut men Nalle och tagit kort, suttit vid datorn, myst med mamma och Sofie. Har nu duschat och det var gott och snart blir det lite gott att äta och melodifestivalen. :)


En ny upptäckt

Jag har upptäckt ett nytt intresse. Jag tycker att det är kul att fotografera och skulle vilja lära mig mer om det. Men jag vet inte riktigt hur ännu. Men det är väl bara att knäppa en massa kort och prova olika vinklar osv. Sen förstå detta med ljuset och allt också. Ska kolla på biblioteket efter böcker hur man kan gör. Jag har ju ingen systemkamera men kan lära mig lite på min digitalkamera och se om det kunde vara något för mig. Det är ju dyrt med en systemkamera och eftersom jag inte vet något alls ännu så provar jag mig fram med den jag har. Har ju även en gammal kamera med filmrulle till och får man tag på rullar så kan jag ju även använda den. På så vis kanske kan lära sig olika kameror och tekniker.

Här kommer det en bild som jag är stolt över och som jag har tagit. :)


En film till min underbara familj
Sjuk

Har ett sådant jobbigt tryck över bröstet. Det är jättejobbigt och jag hoppas att det går över snart. Är hemma från jobbet idag och sover hos mamma och pappa. Man blir så gött ompysslad där. :) Orakr inte göra något alls och jag orkade inte ens träna bågskytte igår. :( Om det inte blir bättre så får jag gå till läkaren och se vad det kan vara för fel. Känner mig ledsen, glad och orolig på samma gång.

Men jag har en underbar familj som ställer upp och pysslar om mig när det behövs. <3

Anna Dissar* Folk som inte plockar bort efter sig på allmänna platser utan räknar med att andra ska göra det. Framför allt när de ser att det finns soptunnor osv.

* Att folk inte kan stänga dörren till omklädningsrum utan låter den stå på vid gavel när man byter om. Hade man velat visa för alla så hade man inte stått där inne och "gömt sig".

* Dålig hälsa, inge roligt att må dåligt till och från.

* Folk som inte lyssnar på vad man säger utan "käftar" emot.


RSS 2.0