Anna Tipsar

 
 
En supergod sås som får mig att tro att jag är i himlen. :) Gillar du saltlakrits så prova den! 
 

Dagens låt

 

SPA helg del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SPA helg del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 

YAY!

Jag får vara kvar ett år till på mitt jobb! Känns så himla skönt att få stadig ekonomi och ha något att göra, få utvecklas. Jag ska göra mitt bästa för att lära mig ännu mer och bli bättre. :) Det verkar bli en spännande vår för mig. ;) 
 
 
En gammal bild

SPA helg del 1

 
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en paus

Ja, ännu en paus. Även denna helg är fullbokad till tusen så jag inte kan blogga. Men jag kommer att ha en del bilder och text sen att dela med mig av. Möjligtvis en video men det får vi se. :) Det ska bli en härlig helg och jag hoppas att ni kommer ha det bra också. :) Ta hand om er!
 
 

weekend graphics

graphics18.com

Lunch på stan

Idag var jag iväg till Karlstad och träffade min underbara väninna Anna G. Vi fikade och planerade våren lite, passade på att shoppa lite snabbt också. Det måste man ju göra. :P Var skönt att få träffa henne och bara vara en stund utan något att tänka på. :)
 
 

Årsmöte

Ja, igår kväll var det årsmöte på klubben. Alltid lika kul och få vara med på det. Jag blev vald till valberedare igen vilket är kul. :) Men jag får ta tag i detta och lära mig nu hur man gör och vad man gör. :P Sen blev annat roligt bestämt men det berättar jag om vid ett senare tillfälle. Det var kul att träffa alla och en del ansikten var längesen man såg. 
 
 
En gammal bild

Tisdagsträning

Ja, jag var iväg i tisdags efter jobbet och tränade lite. Hur det gick? Sådär, men jag hade inga specifika mål. Det var ju första träningen efter SM så jag är nöjd ändå. Sköt hela 60 pil och från den 8/1-14 -18/3-14 så har jag skjutit 513 pil. Vilket känns väldigt bra måste jag säga. :) Jag är nöjd i alla fall. :)
 
 
En gammal bild

SM i Bollnäs 2014 del 3

Söndag 16/3-14 23:00

Äntligen hemma, trött och sliten men glad, stolt och lycklig. Det har varit en superhelg! Började dagen med en rejäl frukost runt 7:30 och vid 8:30 drog iväg till hallen och väntade på våran tur. Jag mötte Helena igen och jag sköt riktigt bra i alla fall den första serien. 9 7 7 satte jag och det andra gick sämre. I min klass vann Cecilia och det var kul att se henne glädje och få dela den med henne. :)
I vilket fall är jag nöjd med min prestation och jag har fått nya vänner. Jag har även ätit mycket god mat, skrattat mycket och lärt mig nya saker.
 
 
 
 

Bilder från SM i Bollnäs del 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

SM i Bollnäs 2014 del 2

Lördag 15/3-14 15:10

Var uppe tidigt idag med. Klockan ringde 5:30 men jag orkade inte gå upp med en gång så jag låg och gosa i sängen en stund. Vid 6.30 var det dags för frukost och det fanns äggröra och allt möjligt. MUMS! Sen när klockan var ca halv åtta så åkte vi till hallen pch satte ihop våra bågar och förbredde oss inför tävlingen. Hur det gick? Jo, det gick TOPPEN! Jag satte personbästa och sär så nöjd med resultatet. 5 st nior och 2 tior! Efter tävlingen så åkte vi och käkade god mat och efter så vilade vi en stund på hotellet. 
 
Samma dag 22:22

Vilken eftermiddag och kväll det var. Efter lite vila så åkte vi till hallen för att kolla på lagtävlingen där vi hade med ett lag som bestod av Urban, Eddy och Lena. När allt det var färdigt så åkte vi tillbaka till hotellet och åt buffe i restaurangen. Det var supergott. Efter maten så gick vi upp på ett av rummen och pratade, skrattade och planerade inför kommande dag. Sen blev det natta.
 
 

Bilder från SM i Bollnäs del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SM i Bollnäs 2014 del 1

FREDAG 14/3-14 20:45
Gick upp strax efter sex och fixade i ordning det sista inför resan. Vid 10 tiden kom Martin och hämtade upp mig och vi åkte iväg för att hämta Sandra. När vi hade hämtat henne så åkte vi till Karlstad till den mötesplats vi hade gjort upp med de andra för att byta bil, då till en minibuss. Resan var lång och lite jobbig, men det var många glada skratt och mycket tjatter. Har ätit massor av god mat redan första dagen och njutit massor. 
När vi hade checkat in på hotellet och lämnat av sakerna på rummen åkte vi till tävlingshallen och hämtade våra startkuvert och sen åkte vi för att äta lite mat. Jag fick ett eget rum då vi var 9 personer och mest killar. Det gjorde inte mig så mycket då jag mår bättre av att sova ensam och få rå om mig själv. 
 
 

Bilder från SM i Bollnäs del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Video från SM i Bollnäs


God morgon

Det var skönt att sova i sin egen säng. Vi kom hem sent igår och man var supertrött och sliten. Senare idag kommer det lite bilder och annat smått och gott. :-) Ha det så bra så länge.

Bloggpaus

Över helgen nu så tar jag en bloggpaus för att jag kommer inte ha tid att blogga alls. Det kommer att vara fullspäckat schema och jag kommer att ha hur mycket som helst att dela med mig av sen. :) Både bilder och text. Kanske en video också men det får vi se. Det ska bli så kul och spännande men ändå jobbigt på ett vis. Hoppas ni får det bra så ses vi när jag är tillbaka. :)
 
 
 

weekend glitters

graphics18.com

Föreläsning

Igår kväll var jag på föreläsning om doping inom idrotten. Det var en intessant och samtidigt skrämmande förläsning. Jag blev sporrad till att fortsätta inom ämnet och eventuellt jobba med detta sen. Det behövs mer kunskap, ledare och riktlinjer därute i världen. Så kommer det fler gånger så ska jag haka på det så fort jag kan. :)
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 
 
 

Hur det gick på träningen

Ja, igår morse var jag iväg och tränade. Först gick det sådär, missade mest men sen kom jag igång på allvar. På 10 ringaren så satte jag två tior och en åtta som bäst. Sen så provade jag 3-spot och där satte jag en 10 och en 8. Känns bra i alla fall. :) Jag kunde ha gjort bättre ifrån mig men jag är nöjd ändå. :)
 
 
 
 

Dagens outfit

 
 
 
Översta bilden är outfit under dagen och den understa är på kvällen. :)
 

Bilder från i söndags

 
 
 
 
 
 
 

Dagens skratt


Varm smörgås med svamp

 
 
Du hackar schalottenlöken och svmapen i mindre bitar. Smörstek dem och när de har stekt färdigt så häll på en skvätt grädde. När röran är klar så lägger du den på en skiva formbröd eller baugette, lite ost ovanpå och in med dem i ugnen i 200 grader ca 10-15 minuter, beroende på hur du själv vill ha brödet.
 
 
Smaklig måltid!

Anna Tipsar

 
En supergod dryck som släcker törsten väldigt bra. Rekomenderas!

Dagens låt

 

Anna Dissar

 
 Folk som inte spolar efter sig på offentliga toaletter! De går alltså in, pissar och sen bryr de sig inte om att spola! Sen har de mage att klaga på att det luktar illa! SPOLA EFTER DIG!
 
 Folk som stressar i trafiken! Det spelar ingen roll om du är försenad till jobbet för du har ändå inte rätt att leka med andras liv! Man ska åka i tid och ta hänsyn till medtrafikanterna! KÖR LAGLIGT!
 
  Folk som inte stänger dörren till omklädningsrummet utan tror att det är en svängdörr! Står man där halvnaken så är det inte så kul när dörren är på vid gavel och man måste nästa gå ut i gången för att stänga dörren! Hade man velat visa sig så hade man stått i gången istället och bytt om! STÄNG DÖRREN!
 
 

Anna Hissar

 
 
 VÅREN! Äntligen är sköna våren på väg! Så mysigt när allt vaknar till liv och de fina blommorna kommer. Det är början på en ny tid i livet.
 
 GLADA HUDIK! De gör mig så glada och de förgyller verkligen min tisdagkväll där på tv:n. Underbara människor! Ni är fantastiska! 
 
 SPÄNNANDE RESOR! Ja, nu kommer det några spännande resor för mig. Det ska bli så kul, härligt, spännande och fantastiskt! Ser verkligen fram emot detta. :)
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Tävling

 
 
Ja, då är det den första tävlingen med den nya bågen. Det ska bli så himla kul och spännande. Jag har inga specifika mål utan skjuta in mig bara så det känns bra och så. Bågen är ju ändå ny och allt, så man kan inte kräva för mycket av sig själv då. Om jag har tur så kanske jag har några bilder att dela med mig av efter tävligen. :) 
 
 
En gammal bild
 

Anna Tipsar

 
En supergod glass som får mig att tro att jag är i sjunde himlen. :P Härligt krämig och härlig blandning av smaker. :)

Dagens låt

 

Veckans film #68

 
IRL (In real Life) är en film om ondska bland tonåringar i en värld av sociala medier.
Elias kommer inte undan sina plågoandar. De finns överallt, i skolan, på tunnelbanan och spyr sitt hat över honom på nätet. Han flyr in i The Secret World, ett onlinespel med tusentals spelare där Elias ikläder sig den oövervinnerlige krigaren S:]iles skepnad. I spelet möter han Sc4rlet, en skicklig och vacker tjejsoldat. Tillsammans erövrar de sin våldsamma digitala värld. Sc4rlet vill träffa Elias IRL (In Real Life). Tveksamt går han med på att ses men väl på mötesplatsen, där en alldeles vanlig flicka står, vågar han inte gå fram. Elias inser att han aldrig mer kommer att möta Sc4rlet och bestämmer sig för att ta sitt liv samma kväll.
 
 
 
En mycket bra men sorglig film. Man berörs verkligen och får en att tänka efter hur samhället fungerar. SE DEN säger jag bara!

Fruit of the week

 

Pomelo (heter på engelska Shaddock) är en mycket stor citrusfrukt. Den är päronformad, ofta 20-25 cm diameter, har mycket tjockt gulgrönt skal. Fruktköttet är ljusgult. Det är uppdelat i klyftor av hinnor som är så kraftiga och sega att man inte äter dem. Smaken är frisk, fina och söt. Den påminner litet om grapefrukt, men är inte påfallande besk.
Man brukar säga att pomelo är en familjefrukt - man skär upp det tjocka skalet i ca 3 cm breda strimmor från toppen mot botten av frukten, skalar av det till hälften, skär några jack in i fruktköttet och ställer fram hela frukten på ett fruktfat, så att var och en kan "plocka" bitar av fruktkött ungefär som man tar vindruvor av en klase. Det tjocka skalet kan kokas i sockerlag och ätas som snask eller användas i bakverk etc. Hela frukten kan kokas till marmelad. Fruktköttet är typiskt "citrus-fruktkött" med klyftor. Hinnorna är beska och sega och äts inte. Fruktköttet är så torrt att man kan plocka bita av det utan att bli kladdig om händerna. Det är mycket saftigt och aromatiskt att äta. Innehåller ibland några kärnor.

 
Den var sådär enligt mig. Jag tyckte den var smaklös och besk, det fanns andra som tyckte det påminde om en övermogen apelsin i smaken. Det var intresant i alla fall. :)

 Källa


2 mars

Ja, idag då är det andra mars. Jisses vad tiden går fort, lite för fort men jag har längtat efter denna månaden. Det ska hända så mycket kul. :) Jag har så mycket att se fram emot och så mycket att uppleva. :)
Idag har jag mest slappat och så var jag och Nalle på en promenad tidigare idag. Vi gick 1,30 km och jag brände ca 67 kalorier. Sen var vi ute på gården och busade runt en stund. Snart är våren här på allvar men tråkigt nog å kom det ner lite mer blötsnö. Men det är bättre att det kommer nu i vilket fall. Snart blir det soffan och mysa, hoppas ni har haft det bra.
 
 
 
 
glitter-graphics.com

Månadens bok

 
En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.
På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn samtidigt som hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt.
Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset. Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?
Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon. Liza Marklund har arbetat som journalist sedan 1985, bland annat på Arbetaren, Expressen och TV4. Idag är hon Unicefambassadör och författare på heltid.
 
 
 
En spännande bok som man inte kan lägga ifrån sig. Har man börjat läst den så är man fast. Rekomenderas varmt. :)

RSS 2.0