God natt

Jag skulle ha bloggat tidigare ikväll men det kom lite annat emellan. Det blev inte som jag tänkte mig, så nu gör jag ett inlägg via mobilen. Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit fin. :-) Nu blir det natten för mig. Sov så gott alla där ute.

Bågskyttevideo


Rotfruktsgratäng med feta och örter

4 portioner
 
6 mandelpotatis
3 palsternackor
3 morötter
1 rotselleri
1 gul lök
200 g fetaost
örtsalt
1 krm rosmarin
1 dl havregrädde (Oatly iMAT)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnfast form eller klä den med bakplåtspapper. Skala och skiva rotfrukterna tunt. Blanda ner den finhackade löken och vitlöken och rör om. Rör i salt och rosmarin. Häll ner allt i formen, häll över grädden. Baka i ugn i 45 minuter eller tills ytan blivit gyllenbrun och alla rotfrukter mjuknat.
 
Tips: Palsternackan passar även fint som mos eller chips. Inehåller kalium, fosfor, magnesium, vitaminerna C,E,B1,B2,B6 och folacin.
 
Näringsinnehåll/portion: 328 kcal/13 g protein/16 g fett/30 g kolhydrater.
 
 
 
 

Veckans film #62

 
En av årets största svenska filmer skildrar en svensk nationalikon och en stjärnas dramatiska genombrott och blomstringstid på sextiotalet. Monica Zetterlund är en exceptionell artist med unik närvaro som levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset. I rollen som Monica Zetterlund ser vi långfilmsdebuterande Edda Magnason, sångerska, pianist och låtskrivare.
 
 
 
En underbar film med många bra skådespelare och en mycket känslomässig bergochdalbana. Något som slog mig när jag tittade på den här var; de här unga skådespelarna som fick gestalta storheter som Hasse och Tage, Povel Ramel och Monica såklart. Det måste kännas stort för dessa ungdomar. Nåväl, en bra film som är värd att se. :) 

Pasta och kycklingratäng

Till 4 personer, 225 grader ca 15-20 minuter
 
250 g pasta
200 g grillad kyckling
1 packet bacon
1 rödlök
 
Gratängsås
300 g riven ost
6 dl creme fraiche
3 tsk dijonsenap
3 tsk svensk senap
3 krm socker
salt och svartpeppar
 
Gör så här:
Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen, fördela den sedan på en smord ugnsfast form. Dela kycklingen i mindre bitar och blanda i pastan. Skala och skär löken i båtar och bryn det i stekapannan tillsammans med baconet. Häll ner allt i formen och blanda om. För att göra gratängsåsen så rör ihop allt i en enda stor bunke och häll sedan det över pastan. In med det mitt i ugnen.
 
 

Yay, mer träning!

Träningsdax igen då. Idag har jag som mål att träffa 7,8,9 och 10 på tapeten. Eftersom det gick så bra i fredags så hoppas jag på samma typ av resultat nu. :)  Sen efter det så blir det styrelsemöta som valberedningen är bjudna till. Och det ska bli kul att få vara med på. Får se om jag kan komma iväg tidigare på dagen så kanske man kan agera som tränare på kvällen. :)
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 

Fredagsträningen

Ja, i fredags var jag iväg och tränade. Sköt 31 pil efter mycket krånglande och det gick först sisådär. Men sen blev det bättre och bättre. Jag missade med en del pilar till att börja med då siktet satt fel, men när jag hade korrigerat det så blev det bättre. Sköt 2 st 9.or som bäst. :) Känner mig supernöjd ändå. Vi som var där var SM-gänget så vi passade på att planera lite inför den tävlingen. :) En rolig träning måste jag säga. :)
 
 
Här är en bild på en bra serie. :D

Varit på kurs

Ja, jag har varit på kurs i Karlskoga och det var en valberedarkurs då jag sitter i valberedningen i klubben. Det var hur kul som helst och mycket intressant. Men lite för mycket svår infromation för mig men det fanns en bok att beställa och sen antecknade man lite grann. Härliga människor var med också så det blev en del skratt. Jag fick en del att fundera på också. :)
 
 

Dålig uppdatering

Jag har varit dålig på att uppdatera. Men det är mycket nu. Jobb, träning och så mår jag inte helt bra. Men jag kommer tillbaka. :-)

Långpromenad

Idag tog jag mig en riktigt långpromenad med andra ord. Promenaden blev ca 8.92 km lång och jag brände ca 458 kalorier. Jag gick hemmifrån vid ca 11.00 och gick till Ålviksbacken här i Grums. Det är en skidbacke och där ute finns det också sommarstugor. Själv bodde jag där med familjen på sommrarna när jag var liten. Så skogen där runt om är bekant för mig på ett vis. Mycket har de gjort om men mycket är detsamma ändå. Det var ca -8 grader när jag gick hemmifrån och solen sken, blev kallare under tiden. Hade med lite fika också och det var supergott att smaksa på hembakat med varm oboy till. :D
Nu kommer det lite bilder.
 
 

Dagens outfit

 
 

Videoblogg


Tränat bågskytte igen

Jag har varit och tränat mer skytte och det blir bättre och bättre. Känner mig supernöjd och taggad till tusen. :) Jag träffade tapeten i alla fall. och efter 21 pil så får jag ihop 11 poäng. Inte så bra men med tanke på att allt är nytt så är det toppen. Jag har ju mest missat de få gånger jag har skjutit så detta var ett framsteg för mig. :)
 
 

Veckans film #61

 
HOBBIT: EN OVÄNTAD RESA är historien om resan som Bilbo Bagger ger sig ut på för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. 

Efter att ha blivit uppsökt av trollkarlen Gandalf grå befinner sig Bilbo plötsligt i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariske krigaren Thorin Ekensköld. Vägen mot dvärgarnas rike går över vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensliga berget, men först måste de ta sig genom dvärgarnas tunnlar. Det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv - Gollum. 

Ensam med Gollum vid stranden till en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo både ett mod och en falskhet inom sig, något han inte tidigare känt. Det är också nu som Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ...
 
 
 
En spännande film med mycket bra effekter och bra skådespelare. Skönt att få rymma in i fantasins land om livet känns jobbigt en stund.

Träningen igår

Ja, hur det gick på träningen, det gick sådär. Jag vet ju inte ännu hur jag ska ha siktet så jag fick testa mig fram. Jag sköt högt, lågt och åt alla sidor. Vissa gånger träffade jag butten (tavlan) men inte tapeten och bland lyckades jag få in några träffar. Provade också med stabilisatorn och det var svårt men ändå enklare. Svårt att förklar när jag inte ens vet själv än hur det funkar. :P Jag känner mig supernöjd och lycklig trots att pilarna var över allt. :)
 
 
 
 
 

Enchiladas

 
 
En enkel rätt som de flesta gillar, både barn och vuxna.
 
5 dl creme fraiche
2 paket riven ost
ca 500 g blandfärs
Chilisås (efter smak)
Grönsaker (efter smak, själv hade jag 1 gul lök och 2 morötter)
Wrapbröd size 6
 
Börja med att bryna färsen och salta efter smak. Ta ca 3 dl creme fraiche, chilisås och blanda med grönsaker och 1 paket riven ost. Häll den brynta färsen i röran. Lägg ett Wrapbröd plant, lägg på en strimma med färsröran och rulla till en rullle. Lägg dem allt eftersom på en plåt. När det är färdigt så rör du ihop resterande av creme fraichen (ca 2 dl) med 1 paket riven ost och chilisås. Häll över den röran över rullarna så de blir täckta av sås.
 
In med dem mitt i ugnen ca 15 minuter i 200 grader. :)
 
 
Lycka till och smaklig spis! ;)
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 

YAY!

Snart träning då!! Den första för i år! Jag ska åka iväg lite tidigare än vanligt för att försöka sätta ihop den nya bågen i lugn och ro.Jag har inga speciella mål mer än att lära mig den nya bågen. Sen när jag har lärt mig den är det hårdträning som gäller inför SM. :) 
 
 
En gammal bild

Dagens outfit

Ja, denna skulle ha kommit upp igår men jag hann inte med att fixa med det, med tanke på mitt krångliga internet också. Så här såg min outfit ut igår.
 
 
 

Bilder från 13-dagspilen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyårsbilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

RSS 2.0