En liten tanke



En liten tanke



Månadens bok

 
Amys man Hugh lämnar henne inte. Han tar bara en paus från deras äktenskap, deras barn och deras liv tillsammans. I sex månader tänker Hugh resa runt i sydöstra Asien och det finns ingenting Amy kan göra för att ändra på det. Javisst har Hugh en medelålderskris, men en paus betyder väl att det kommer en fortsättning? Mycket kan dock hända på sex månader. När Hugh kommer tillbaka, om han kommer tillbaka, kommer han då att vara samma person som Amy gifte sig med? Kommer hon att vara densamma? För om Hugh har tagit en paus från äktenskapet, då betyder det väl att Amy också har en paus?

På egen hand är inte en historia om att bli kär, utan om att fortsätta vara kär. Det är Marian Keyes när hon är som roligast, smartast och bäst.
 
 
Boken fångade mig verkligen och när jag läste slutet så kunde jag inte lägga bort den alls! Fick tvinga mig själv att sluta läsa. Marian har blivit en av mina favoritförfattare och har läst flertal av hennes böcker. Jag kan verkligen känna med Amy och upplevde det hon kände, jag skrattade, jag grät, jag blev arg. Mina egna erfarenheter är att paus är lika med slut och jag står fast vid det. I alla fall en bok som jag rekomenderar varmt. :)

Lilys första biobesök

Hej på er! Idag var det en speciell dag, Lily fick göra sitt första biobesök. Vi skulle ha gått tidigare men då blev vi sjuka istället. Började dagen med mys i alla fall och sovmorgon. Jag sov som en stock och Tobias sa att han hade försökt väcka mig men både jag och Lily som låg hos oss snarka som tusan. 😂 Sen så vaknade jag och Lily hade kissat genom blöjan så det var bara att krångla. Åt frukost och jag orkade inte äta något alls men höll de andra sällskap. Sen plockade vi med tvätten och satte oss i soffan efter det. Kollade på lite tv och Lily lekte, läste lite i en bok och pysslade. Sen var det dax att göra sig iordning.


Lily fick lunch och jag sminkade mig. Sen när Tobias gjorde iordning Lily så frågade jag Lily om jag skulle fixa håret på henne och hon log med hela ansiktet och pekade på sitt hår. 😄 Hon blev så glad för att jag fixade håret. Sen gick vi in till city så hon fick sova en stund innan filmen. När vi kom fram så fick vi vänta en stund och när vi åkte hissen ner till salongerna så skrattade hon då det är glasrutor på hissen och det var kul att se ut samtidigt som man åkte, Lily var lite otålig och när vi väl kom in så var hon så nyfiken. Men när reklamfilm kom så blev hon fundersam och nyfiken. Satt stilla och när filmen började så blev hon som förtrollad. 😍 Satt helt stilla och kollade hela filmen, fick lite snacks i form av havrefras. När hon ville ha något att dricka så tog hon sin flaska med vatten. Ögonen stod stilla på henne, hon skrattade när det var roligt, hon satt och myste verkligen.


Efter filmen så gick vi hem. Hon var så glad men trött. Väl hemma så mötte pappa oss och vilken glädje för Lily. Hon bara skrattade och sprang emot honom. Vi gick på toa, tvättade händerna och bytte om till myskläder. Sen fixade vi mat till oss alla. Sen fick jag lite fotmassage av Tobias och då ville Lily vara med också och massera. 🤩 Efter det så cyklade Tobias i väg för att se på en biofilm. Jag och Lily kollade på Frölunda matchen som gick på tv 4 samtidigt som hon byggde med Duplo.


Nu ligger hon för natten men sover inte än och jag ska se på 2 avsnitt av Hem till gården (missade två avsnitt denna veckan) och sen Hela Sverige bakar (som jag också missade). Hoppas att ni har haft en fin dag. Min dag har varit härlig med mycket kärlek och glädje. 🥰









En fantastisk dag!

Idag har det varit en fantastisk dag! Lite drygt att gå upp i morse men när jag väl kom upp så gick det bra. Och Lily hade sovit i sin säng hela natten så vi kunde sträcka ut oss i vår säng. Men när vi skulle iväg så hände det en rolig sak. Vi var så röriga idag och vi går ut i trapphuset men Lily vägrar röra sig ur fläcken. Hon står stilla och försöker tala om något för oss. Till slut kommer hon motvilligt ut i trapphuset men ser verkligen fundersam ut och lite sur. Då inser jag vad Lily försöker säga, mitt i all förvirring så har vi glömt hennes skor. När hon sen får på sig dom så är hon nöjd och jag lättad.


Väl på jobbet så är det bara att köra igång. Sen fick vi fika och massa gott att äta. Dagen gick fort och bla för att det var kunder hela tiden eftersom det är barnbidrag och pensionen idag. Efter jobbet så åker jag iväg och hämtar en glad Lily som fått håret uppsatt av sina fröknarna. Hon var så fin. 🥰 Vi byter om och åker iväg. Väl hemma så bär jag upp sakerna och sen sätter Lily i vagnen och hastar iväg till bussen. Vi gav oss in till city och träffade på min gode vän Anna som flyttade härifrån till Skellefteå förra året. Vi träffade även Louise och Lollo. Vi åt mat i mitt i city, lekte i museets park och var till biblioteket. Lily hade jättekul och det var så mysigt att umgås med min flicka och mina vänner.


Väl hemma så byter vi om, Lily leker en stund och sen är det dax för kvällen. Tobias tog hand om allt. Han gav Lily kvällsmat, duschade henne (hon var så skitig efter dagen) och nattade henne. Jag gick och la mig en stund och vilade, somnade till en stund vilket var skönt. Sen kollade jag och Tobias på Toy story 4 och myste till det med lite lösgodis och tända ljus. Nu ligger jag i sängen och ska snart sova, är fortfarande trött.


Hoppas att ni har haft det bra idag.











Några timmar för mig själv

Hej på er. Idag har jag några timmar för mig själv och gick på stan. Började dagen med att mysa i sängen tillsammans med Lily och Tobias. Så skönt att bara få ligga där och dra sig. Sen fixade vi frukost och satte oss efter det i soffan och kollade på tv. När klockan var runt 9 tiden så började jag göra mig i ordning.


Väl nere på stan så gick jag direkt till handarbetsbutiken och kollade. Handarbetesträffen är ju inställd tills vidare och varit det sen slutet av februari, så man har ju inte träffat några av dem direkt. Så nu passade jag på att säga hej till hon som har butiken. Sen gick jag till Waynes Coffee och fikade. Åt en sådan god kladdkaka och drack varm choklad. Satt där och läste en stund och sen ringde svägerskan Therese så vi pratade lite. Gick runt på stan och kollade i lite butiker. Hittade mycket fint på rean men allt var i fel storlek tyvärr. I mitt i city gallerian träffade jag på en vän som jag tjötade med en stund. Och när jag sen går in på Kappahl så hittar jag en fin enkel klänning på rean. Provar den och älskar den! Så den fick det bli. Ska gå till bussen när jag träffar ytterligare en vän som jag byter ett par snabba ord med.


När jag kommer hem så är Tobias och Lily fortfarande ute. När Lily får syn på mig så kan inte hennes små ben bära henne för nog. 😂 Benen gick som små trumpinnar och hon kastade sig i min famn. Vi gick in, bytte om och tvättade händerna. Vi började med middagen som blev Enchiladas men det var inget som Lily tyckte var gott. Så hon fick annan mat. Efter maten så gick Lily och jag för att kolla på film. När Tobias gjorde oss sällskap så somnade jag en stund, när jag vaknade så satt Lily i sitt rum med Tobias och byggde med Duplo. Sen började vi med kvällsbestyren och jag hängde upp tvätten.


Nu sover Lily gott och vi ska mysa till det med film. Ha en fin lördagskväll.








September är här...

Ja vi började månaden med vab och förkylning. Först blev Lily dålig och sen åkte jag och Tobias på det. Så jag blev hemma i princip en vecka från jobbet. Men igår var jag tillbaka på jobbet igen.


Hösten har kommit och idag har det regnat till och från. Jag har jobbat först idag och sen efter jobbet så kom Tobias och Lily till mitt jobb, han jobbar kvällen idag. Vi handlade lite och sen åkte vi hem. Väl hemma så åt jag och Lily middag och lekte en stundoch läste lite i en Babblarna tidning. När klockan var strax före 14:00 så gick vi ut och gick till tandläkaren. Lily fick gå själv en bit men det är inte lätt att hålla reda på en 2 åring som vill upptäcka världen samtidigt som man ska hålla reda på en barnvagn. 😂 Och hoppa i vattenpölar är ju skoj och som tur är så finns regnkläder. Väl framme hos tandläkaren så var jag redan helt slut men hon skulle röja runt även där. Haha, när hon väl fick gå in så ville hon inte. Och inte bara det, jag har frågat henne om vad man gör hos tandläkaren och hon har då gapat stort men inte nu. Nu skulle hon knipa igen den söta lilla munnen. 😂 


Efter besöket så gick vi till affären och där fick hon en ny tidning med Babblarna. Åh så glad hon blev för den. Som vanligt så charmar hon alla som vi möter på. Ingen kan undvika hennes underbara charm. Väl hemma igen så slappade vi en stund och sen var det dax att städa upp alla leksakerna för att sen fixa kvällsmat och duscha. När vi läste godnattsaga så tog hon sin ena bok och kramade den hårt. Vi läser 3-4 böcker varje kväll och ikväll var det den nya tidningen med Babblarna och sen de tre nya böckerna som hon fick igår. Dock hade hon svårt att komma till ro, och hon har haft lite svårt i samband med förkylningen så vi har vagnen uppe. Så efter några försök så fick hon lägga sig i vagnen och efter en stund så.sov hon gott. 


Jag har nu krupit ner i soffan och slöar till tv:n, Tobias kommer snart hem från jobbet. Efter den här dagen där Lily har härjat med mig så är jag helt slut. Men det är så härligt att se henne men det fanns stunder där hon skrämde mig från vettet så jag fick säga till henne ordentligt. Hon var på väg flera gånger att rusa ut bland bilarna. Dock när det kom stora lastbilar som dundrar lite mer så slog hon händerna för ansiktet och sa Ooohhh. Tror att hon uppfattade dem som lite läskiga ändå.


Bjuder på lite bilder.









RSS 2.0