VINNARE!

 
Bilden är en länk till vinnaren! :D 
 
 

Dagens låt

 

God morgon sötnosar!

Har ni sovit gott? Jag har sovit bra men känner mig ändå inte helt utvilad. Idag är det jobb som gäller och det är familjedag igen. Men jag börjar jobba klockan 13 så jag har lite tid på mig här för att göra lite hushållsarbete, jag har redan kört i gång en maskin med tvätt. Vad ska ni göra idag då? Dela gärna med er. :)
 

En liten tanke


Familjehelg på jobbet

Ja, den här helgen är det familjehelg på jobbet. Då ska personalen vara målade och det delas ut glass till barnen och grejer. :) Jag gillar det här med att bli målad och piffa till det lite extra. :) Synd bara att det inte kommer så många barn som vill bli målade. I övrigt har det varit en okej dag på jobbet och jag började ju sent så dagen gick väldigt fort får jag säga. Efter jobbet då i alla fall så åkte jag hem till mamma och pappa där det blev god mat och mys. Jag känner mig avslappnad och nöjd nu och ni vet sådär... go som man kan känna sig efter en god måltid med nära och kära. :) Men nu ska jag ta natten, hoppas ni sover så gott. :)
 

Dagens låt

 

MISSA INTE...

 
 
Anmälan görs HÄÄR!

En liten tanke


Inspiration

 
 

Dagens låt

 

God morgon

Nja, om det är så god morgon vet jag inte. Jag har inte kunnat sova i natt och jag har bara legat och snurrat. Jag gick upp till slut och lade mig i soffan men där sov jag en timme och vaknade till. Sov en timme och vaknade till och så har det hållit på hela natten. :/ Jag har nu kommit in i en period där jag är väligt trött och sliten, jag skulle behöva träna och allt men orken finns inte där. Nåja, det kommer att bli bättre. Idag i alla fall så är det jobb som gäller. Vad ska ni göra idag då?
 

Skojig reklam

 
Haha, så galet det kan bli! :D

Good night

 
 
Ville bara önska er god natt och hoppas ni få sova så gott. :) Så hörs och syns vi i morgon när det är fredag och allt. :) Dröm fina drömmar. 

Jobbat

Idag har man då jobbat, det har rullat på bra och det har funnits saker att göra hela tiden. Trots att det är lågsäsong nu. Ja, vädret är väl inget att hurra för då det bara regnar hela tiden. Tråkigt med bara regn men ändå mysigt då man kan krypa upp i soffan med en bra bok/film med tända ljus och bara mysa. :) Det började regna när jag åkte till jobbet och det har regnat till och från under dagen och det regnade nu när jag åkte hem från jobbet. Nåja nu är jag hemma och har tagit mig en skönt och go dusch. Ska strax ta något att äta och se på tv och mysa. :) Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. :)
 
 
GLÖM INTE TÄVLIGNEN! ANMÄLAN GÖRS I INLÄGGET LÄNGRE NED!                                                          

Dagens låt

 

Förändringens höst

Jag har nu tagit mig en skön promenad med Nalle och filosoferat lite. Jag kom och tänka på att hösten är nu här och jag håller på att förändra mycket i mitt liv. Försöker rensa ut allt dåligt och ersätta det med bra saker. Jag ska försöka få mindre möbler och andra ting i mitt hem så det blir lättare att städa och hålla rent men det är svårt. Men samtidigt måste man också rensa på andra ställen och få i ordning på saker och ting. Man har ju alldeles för mycket grejer och det är då inte lätt att städa, men nu är det förändringar på gång. :D Det känns skönt och kunna göra om och göra det lättare för sig. Men nu jäklar ska det ändras på saker och ting i mitt liv! :)
 

God morgon sötisar!

Jag har verkligen sovit som en stock! Jobbigt nog så vaknade jag med huvudvärk. :( Har ni sovit gott? Idag är jag i alla fall ledig och det är skönt det. :) Jag ska inte göra så mycket idag utan jag ska ta det lugnt. Ska bara till tandläakren sen. Har visserligen träning med båskytten ikväll men får se om jag orkar. Vad ska ni göra för skoj idag då? Dela gärna med er. :)
 
 

Nytt i garderoben

 

Good evning

Haft en bra dag? Min har varit okej, jag är bara så himla trött hela tiden. I alla fall så var jag och Evah till Edsvalla idag och handlade skor. Var även in på ÖB och tittade lite men hittade inget. Sen tog vi en fika när vi var klara med allt. Annars idag har jag bara slappat och haft det skönt.
 
 
 
 
 

God morgon pussgurkor!

Sovit gott? Det har jag gjort, sov lite för länge också men det får gå ändå. :P Jag är ju ledig idag och ska sen åka iväg för att hämta Evah. Vi ska ut och shoppa lite på ÖB, om det finns det vi ska ha. Sen ska jag åka iväg till en kompis en snabbis. :) Här är vädret molnigt och ca 8.2 grader varmt. Vad ska ni göra idag då?
 

Dagens låt

 

TÄVLING - Veckans blogg

 
 
Tävlingen avslutas på söndag den 30/9!

God morgon sötnosar!

Jag har sovit supergott i natt, men hade svårt att somna först. Har ni sovit gott? Här skiner solen och det är ca 6.3 grader varmt i skuggen. Nja, så varmt är det ju inte då det är  mest kyligt, vi är ju på väg mot vintern så. Idag då i alla fall ska jag börja att jobba klockan 11.00. Vad ska ni göra idag? Dela gärna med er. :) Hoppas ni får en fin dag och ta hand om er. :)
 

Dagens låt

 

En skön söndag

God kväll på er alla! Har ni haft en bra dag? Jag har haft en toppen dag trots att jag inte gjort så mycket. Jag har mest slappat. Det jag har åstakommit idag är att jag har tvättat, planerat, bloggat mycket, läst lite i boken, plockat rätt och sett på tv. :) En soft och skön dag måste jag säga. Efter X-factor så tog jag mig en skön dusch och nu sitter jag här (igen) och bloggar och lyssnar på musik. Snart ska jag ta natten för det vankas jobb i morgon igen. Hoppas ni sover gott i natt. :)
 
 
En gammal bild dock.

Kolla in

 
Hon har en tävling där du kan vinna en design. För att läsa mer om den så klicka på bilden. ;)

Jag och bågskytte

Tävling, jag är som sista skytt och står bakom skjutlinjen och väntar på min tur. Vädret är soligt och fint men ibland sveper det förbi en kylig vind som vittnar om att hösten är snart här. Det piper till och det är min tur att skjuta så jag greppar min pilbåge och gör mig redo både mentalt och kroppsligt. Ställer mig på skjutlinjen och vätar tills jag hör pipet som talar om att jag får ladda bågen. PIP... jag laddar, tar ett djupt andetag, drar upp bågen och väntar in så kroppen, alla mina sinnen och allt är i samspel. När jag känner nu är det dags att släppa så släpper jag taget om strängen och pilen far igenom luften, är lite nervös vart den träffar på tavlan. När den har träffat tavlan så tar jag upp nästa pil och upprepar procerduren. Har man tur så sätter man alla pilar i ring nummer 10. Det är det högsta man kan få. När pil nummer 2 har träffat tavlan är det dags för sista pilen. Och sen när man har skjutit klart så får man vänta tills man hör 3 pip och då får man går fram och kolla poäng, skriva protokoll och ta pilarna. 
 
 
Jag minns känslan jag fick när jag hade skjutit 10 9 9 på en serie och tävlingen slutade med 509 poäng. Det är mitt personbästa och jag har aldrig skjutit över 500 poäng tidigare. En rätt häftig och speciell känsla i kroppen och även i sinnet. Men när jag står där på skjutlinjen så är det bara jag och min pilbåge som finns i hela världen. Vi liksom växer ihop och blir ett på något sätt. Känslan av att skjuta iväg en pil, höra ljudet när den träffar tavlan och känslan när man ser att det är en 10 är obeskrivlig. Det är häftigt som tusan och jag älskar verkligen den här sporten. 
 
 
Denna bilden är då tagen på en träning och hör inte ihop med poängen från tävlingen. 

Veckans film #14

 
 
Dark Shadows är regisserad av Tim Burton och i huvudrollen som Barnabas Collins ser vi Johnny Depp. Filmen är en mörk komedi och att Depp har en komisk ådra fick vi se i den lysande Fear and loathing in Las Vegas.

Dark Shadows är präglad av Tim Burtons unika öga och lekfulla stil som regissör.

I filmen Dark Shadows spelar Johnny Depp Barnabas. Barnabas har krossat hjärtat på en kärlekskrank häxa, som kastar en förbannelse över honom och förvandlar honom till en vampyr och begraver honom levande. Av en slump så befrias Barnabas och återvänder till sin storslagna Herrgård bara för att få se den i ruiner. Herrgården bebos för tillfället av Barnabas dysfunktionella arvingar, som alla ruvar på mörka hemligheter. Alice Cooper syns också i en roll i Dark Shadows.

 
En väldigt bra film, även om jag hade väntat mig lite mer. Det är ju ändå en Tim Burton-film. Men Johnny gör sin roll perfekt (som alltid). En lite gnutta humor men mest en sorlig kärlekshistoria. Men eftersom jag älskar Tim, Johnny och Helena så ska den här köpas in. De tre gör bra filmer tillsammans. :) 
 
Infon är tagen från: http://www.darkshadows.se/

God morgon

Sovit gott? Det har jag gjort, men jag somnade sent. Fast det gör inte så mycket då jag är ledig idag. Skönt med en ledig dag. Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt, har väl mest tänkt att slappa och ta dagen som den kommer. Jag ska snart fixa lite frukost och se på tv. Hoppas ni får en go dag. :)
 
 

Dagens låt

 
 
 

Skojig reklam

 
Den här reklamen är så kul då alla säger så olika. Och jag själv som jobbar på Burger King vet att man får höra många olika namn på burgarna, då alla inte kan utala namnet. :) 

God morgon på er!

Jag har sovit som ett barn i natt och när jag gick och lade mig igår så somnade jag fort. Skönt när det är så, har ni sovit gott då? Här regnar det och blåser. När jag klev ur sängen så var temeraturen ca 5+ ute. Snart är det dags för vinterjackan och allt. Nej, nu ska jag fixa frukost och slappa innan det är dags för att åka iväg och göra sista arbetsdagen för den här veckan. Ha det nu så bra med er. :)
 

Dagens låt


Good morning

Sovit bra? Det har jag gjort i alla fall. :) Nu skiner solen här men det är inte mer än 6.0 grader varmt i skuggan och ca 9.0 grader i solen. Så nu är verkligen hösten här. Jag älskar hösten när löven ändrar sin färg och det går mot kallare tider. :) Idag då så blir det jobb som gäller, vad ska ni göra idag då? Nåja hoppas ni får en fin dag i alla fall. :)
 

Men tjenare där!

Idag har det rullat på bra. Först innan jobbet så var jag och pappa ner till banken och fixade lite. Sen var det lite handling och när det var klart så var det bara att åka till jobbet. Det har varit ett skönt tempo på jobbet och mycket skratt. En bra dag med andra ord. :) Nu på kvällen då så tog jag mig en dusch och ska strax ta något att äta och se på film. :) Hoppas ni har haft det bra idag. :)
 

Dagens låt

 

God morgon på er alla!

Jisses vad jag har sovit gott. :) Har ni gjort det? Här skiner solen just nu och det är ca 9.3 garder varmt i skuggan. Jag har kört igång en maskin med tvätt och ska väl försöker få lite hushållsarbete gjort nu på morgonen innan jag åker till jobbet. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men ni får ha en fin och bra dag i alla fall så hörs vi i kväll. :)
 
 
En bild från i lördags på tävlingen. Jag är den som har den röda kogret/väskan hängandes på sidan. :)

Dagens låt

 

Dagens låt


Tisdagkväll

Idag har det rullat på bra på jobbet och jag har städat mycket. Fick också mycket beröm och det känns supergött. :) Jag tycker dagen har gått ovanligt fort och det är visserligen skönt men ändå. Efter jobbet så rensade jag lite kläder och kollade igenom lite saker. Finns alltid något att rensa. Vad har ni gjort för roligt idag då? Dela gärna med er. :)  
 

God morgon!

Jag har sovit som ett barn, men då var jag sliten också. Hur har ni sovit? Idag då så är det jobb som gäller, börjar inte för än 12. Så jag kan ligga i soffan ett tag och slappa. :) Trist väder vi har men det är ju nu hösten så vad kan man vänta sig? Det är 12 grader varmt ute, molnigt och det har regnat. Jaja, ni får ha en bra dag i alla fall så hörs vi senare. :) 
 
 
 

God kväll på er!

Idag har jag haft mycket att göra. Först sov jag rätt länge då jag var väldigt trött och sliten. Sen var jag hem med alla saker jag hade köpt på Ikea igår. Jag sov nämligen hos mamma och pappa i natt. Plockade i ordning allt så gott det gick och sen åkte jag och pappa och hyrde en kärra för jag har ju gjort om här hemma. Vi körde iväg de gamla fotöljerna och två golvlampor till Gengåvan. En annan golvlampa och en gammal rottninghylla till tippen. Så jag har slitit ont idag med andra ord. Sen fixade vi mat och åt, efter det så följde mamma och Evah med hem till mig och vi gjorde i ordning med lamporna och allt, och fikade också. :) Det blev supersnyggt och jag är helnöjd. Jag körde hem dem och sen när jag kom hem efter det så tog jag mig en dusch. Nu sitter jag och väntar på X-factor. Och tack till min underbara familj som har hjälpt mig! Det är guld värt! <3 Här kommer det före och efter bild, vad tycker ni? Snyggast innan eller efter?
 

God kväll!

Vilken bra dag jag har haft! Visst lite huvudevärk men en toppen dag annars! Jag var till Ikea med min kompis Anna.G och där handlade jag för ca 1400. Det blev tre golvlampor, en taklampa och en bordslampa. Sen hittade jag ett påslakanset för 99 kr och passade på att köpa två stycken. Jag köpte även galgar och en rostfri skål. Vi passade på att äta på Ikea och jag valde kyckling och pommes. Gott :) Jaja, sov gott i alla fall. :)
 
 

RC-Pilen 2012 - GULD

Ja då var man till Hallsberg igår och tävlade. Jag körde tur och retur också. Deet var en rolig dag och mycket givande på många sätt. :) Jag vann (igen) :D och det var kul som tusan. Här kommer det nu lite bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten tanke

 

Fruit of the week


Mango (Mangifera indica) är ett växtart i familjen sumakväxter. Man hittar den vilda formen i de södra delarna av Asien. Med människans hjälp har den kultiverade formen spridit sig till de flesta av världens varma och tropiska regioner. Man tror att mangon börjades att odlas för ungefär 4000 år sedan.

Det svenska namnet kommer av portugisiskans manga, av malayalam manga ). Mangon är både Pakistans och Indiens nationalfrukt och används flitigt i drycker och matlagning, till exempel som basingrediens i chutney och i efterrätten aamras.

Skalet på frukten innehåller toxinet urushiol som också finns i till exempel den i östra USA vanliga giftmurgrönan.

Domän Eukaryoter
Eukaryota
Rike Växtriket
Plantae
Division Fröväxter
Spermatophyta
Underdivision Gömfröväxter
Angiospermae
Klass Trikolpater
Eudicotyledonae
Ordning Sapindales
Familj Sumakväxter
Anacardiaceae
Släkte Mangosläktet
Mangifera
Art Mango
M. indica
 


 
Mango är supergott och väldigt gott att ha till glass eller yoghurt. Det finns fryst mango i affären om man ibte vill stå och skära för hand. Det kan vara väldigt svårt att skära en mango tycker jag.
 

God natt

Ja, nu blir det ett sista inlägg för idag. Jag har nu kommit hem från mamma och pappa, varit mysigt att slappa där. :) Har nu fixat med det sista inför i morgon och väntar på att äggen ska svalna så jag kan göra smörgåsarna och sen lägga mig för natten. Jag ska upp tidigt i morgon, men kommer inte kunna uppdatera på dagen. Kommer något tidsinställt inlägg då i alla fall. :) Men sov gott nu ha det så bra. :)
 

Dagens låt

 

Morsning!

Ja, nu har jag handlat, fixat med mat för i morgon, tvättat och jag har lite disk kvar men snart är den också klar. :) Nu skiner solen här efter en regnig morgon. I skuggan är det ca 14.1 grader varmt. Blåser gör det lite också men inte lika mycket som tidigare. Jag gjorde pastasallad som är lätt att ta med sig och den är mättande också. Men jag ska även ta några grova mackor med och stekt ägg på dem. :) Gott med mat i alla fall. 
 
 

God morgon!

Jag har sovit supergott! Hoppas ni har gjort detsamma. :) Här är det skitväder, det regnar och blåser som tusan. Men det är 11.6 grader varmt. Idag nu så ska jag tvätta, diska, handla och pyssla. Jag har redan kört i gång en maskin med tvätt. Jaja, ha nu en trevlig fredag med er. :)
 

Good Morning It’s Friday

 

En liten tanke


Good evening

Nu äntligen är jag långledig! :D Jag jobbar nästa gång på tisdag och det ska bli så skönt med att vara ledig. :) Men jag har massor att göra ändå. :) Det ska bli en sådan där aktiv helg igen. :) Det är allt jag kan avslöja för nu. Har ni haft det bra idag då? Jag har haft en rolig arbetsdag med många skratt. Nu efter jobbet så tog jag mig en go dusch och ska nu bara slappa och se på tv. Ha det så gött nu alla! :D
 

Dagens låt

 

Good morning

Jösses vad jag har sovit gott, har ni gjort det? Jag har varit helt utslagen så att säga. Idag då är det jobb som gäller mellan 12-20. Solen skiner här men det är inte mer än 7.2 grader varmt i skuggan. Det märks att hösten är på gång nu, men det är mysigt också. :) Jaja, ni får ha en fin och bra dag i alla fall så hörs vi ikväll. :)
 

Kloka ord!

Life's challenges are not supposed to paralyze you, they're supposed to help you discover who you are.
 
=
 
Livets utmaningar är inte till för att paralysera dig,  de finns där för att hjälpa dig att upptäcka vem du är.
 

God natt på er!

Har ni haft en bra dag? Min har varit bra men med lite små missöden. Men det slutade bra i alla fall som tur är. Jag har städat mycket på jobbet idag och när jag då skulle städa ena golvbrunnen så var det en sak som satt fast och då tog jag tag och drog allt jag kunde. Plopp sa det så lossnade saken och jag hoppade till och slog huvudet i bänken ovanför. Ni vet så där som kan hända om man drar i ett rep och det släpper i andra änden så faller man ju baklänges. Ungefär så blev det nu. Shit vad ont det gjorde! Jag gick i alla fall till chefen och talade om och hon skickade mig på rast så jag fick vila lite. Nåja så är det när man är klantig som jag är. :P Jag mår nu bra i alla fall och mitt huvud är nog gjort av flinta så många gånger jag har dragit i det över allt. Nej, nu ska jag ta natten men sov så gott nu. :)
 
 
 

Good Night

 
 

Dagens låt


God morgon alla!

Jag har sovit så himla gott! Har ni gjort det? Hoppas det i alla fall. :) Idag är det jobb som gäller mellan 12-19. Vi får väl se vad arbetsdagen har att erbjuda för något intressant. :) Just nu skiner solen här och det är ca 9.9 varmt i skuggan. Jaja, ha det så bra nu idagså hörs vi senare. :)
 

Good Morning Wish With Hot Tea

 

God kväll på er!

Har ni haft en bra dag? Min dag har varit bra men lite krångel. Men det fixade sig till slut. :) Sitter just nu hemma hos mamma och pappa i skrivande stund. Tittar på Svenska Hollywoodfruar och pratar med familjen. Ska snart och hem och planera och fixa innan jag ska lägga mig för natten. Men ni får sova så gott och dröm sött. :)
 

En liten tanke


Så sant som det är sagt, Nalle Puh.

Dagens låt


God morgon alla!

Har ni sovit gott? Det har jag gjort, hade först svårt att somna men till slut så funkade det. Idag då börjar jag 8.30 och jobbar till 17.00. Skönt med andra arbetstider när schemat ser ut som 12-20 pass hela månaden i övrigt. Det blir leverans och koka ur fritösen idag, så det var därför jag fick byta pass. Vad ska ni göra idag? Skola, jobb eller ledig? Ha det så gött nu i alla fall. :)
 

En liten tanke


Klokt sagt av Nalle Puh. :)

God kväll

Allt bra med er? Här är det bättre än igår, visst har jag mått lite dåligt idag med men det har som sagt blivit bättre. :) Jag fick en hel del beröm på jobbet idag och det känns så jäkla bra! :D Dagen har rullat på i en bra takt och vi har städat en hel del. Efter jobbet nu så åkte jag hem och tog mig en go och behövlig dusch. Nu ska jag bara slappa och sen äta lite innan läggdags. :) Sov gott min vänner.
 

Ensam?

Har ni känt någon gång att ni är ensam fast än ni sitter i ett rum fullt med människor eller trots att ni är med nära och kära? Den känslan fick jag på jobbet idag. Jag kände mig ensam och vilsen trots att jag var bland en massa människor och en del känner jag ju rätt väl vid det här laget. Men trots det så kände jag mig ensam och övergiven. En massa frågor kom upp i mitt huvud, vem är jag?  Borde jag vara på ett annat sätt? Borde jag vara som många andra och tänka på alkohol och vara ytlig? Borde jag vara mer "fri"? Men om jag gör nu dessa saker så är det ju ändå inte jag. Förstår ni hur jag tänker? För det är inte mina värderinga och håller jag inte fast vid mina värderingar så druknar jag. För jag är jag oavsett om jag försöker ändra på mina värderingar. Jag har ju försökt med detta förr och kommer ändå till samma slutsats, jag mår sämre psykiskt i takt med att jag försöker vara någon jag inte är.
 
Men hur gör man då?
 
Jag vill ju utvecklas, skaffa man, barn och ja allt som hör familjen till. Kommer jag någonsin få träffa den rätta? Kommer jag någon gång få barn? Men jag har nu i många år stått still på samma fläck och försöker hitta mig själv till 100% men det går inte så bra. Jag vet längre inte vad jag vill i något mer än bågskytten då. Men jag vet inte längre vem jag är och hur jag vill att mitt liv ska se ut. Jag har tappat bort mig själv igen och det är pest!
 
Har ni något bra tips? Dela gärna med er av era tips och tankar. 
 
 

When Some Body Broke Ur Heart

 

Veckans film #13

 

Harry Potter-filmerna är åtta fantasyfilmer, som är baserade på den brittiska författaren J.K.Rowlings böcker om Harry Potter. Samtliga filmer utomHarry Potter och Fenixorden har manus av Steven Kloves. Manuset till Harry Potter och Fenixorden skrevs istället av Michael Goldenberg.

Filmerna handlar om Harry Potter och hans vänner Ron Weasley och Hermione Granger som går i en trolldomsskola som heter Hogwarts där de får lära sig magi. De sju filmer som hittills har haft premiär är den mest inkomstbringande spelfilmsserien genom tiderna om man bortser från inflationen, med $4.48 miljarder i intäkter världen över. I USA, var inkomsterna vid midnattspremiären $12 miljoner och den första dagens inkomster övertogSpider-Man 2s rekord ($40.4 miljoner) för den högsta torsdagspremiären på $44.2 miljoner.

Warner Brothers har producerat samtliga filmerna. Den avslutande boken Harry Potter och dödsrelikerna har delats upp i två filmer, del ett (Harry Potter och dödsrelikerna: Del 1) hade premiär 11 november och den andra delen (Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2) kommer att släppas 13 juli 2011.

Huvudrollerna Harry Potter, Ronald Weasley och Hermione Granger spelas i sagda ordning av Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson.

Rowling sålde 1999 filmrättigheterna för de första fyra Harry Potter böckerna till Warner Bros. för en rapporterad summa på £1 miljon ($2 miljoner). Ett krav Rowling gav var att skådespelarna skulle vara britter, vid sidan av inkluderingen av irländska skådespelare som den avlidne Richard Harris som Dumbledore, och för anlitandet av franska och östeuropeiska skådespelare i Harry Potter och den flammande bägaren där rollfigurerna från boken är av sådana härkomster. Rowling var från början osäker över att sälja rättigheterna eftersom hon tyckte att "didn't want to give them control over the rest of the story" genom att sälja rättigheterna till rollfigurerna, vilket skulle ha gjort det möjligt för WB att göra uppföljare som inte baseras på en bok.

 

 

 

Jag är en Harry Potter nörd. :P Jag bara älskar Harry Potters värld och kan se filmerna om och om igen. Jag kan många repliker utantill i många utan filmerna. :P Om ni gillar fantasy så kolla in detta. :)


Fruit of the week

 

Vattenmelon (Citrullus lanatus) är en art i familjen gurkväxter, som ursprungligen kommer från Kalahariöknen i södra Afrika. Den är numera odlad och förvildad i varma områden i hela världen. Arten är känd för sina smakliga frukter.

Arten är en ettårig, strävhårig, ört. Stjälkarna är som unga mjukhåriga, de är krypande eller klängande med spiralvridna klängen och meterlånga rankor. Bladen är handflikiga, djupt flikiga med tandade kanter, de är sträva och blir 10-30 cm långa. Blommorna är enkönade men uppträder på samma planta. De sitter ensamma eller få i grupp på mjukhårgia skaft i bladvecken, cirka 2 centimeter långa, och han- och honblommor sitter på samma planta. Foderbladen är smalt lansettlika. Kronan är djupt femflikig och gul med grova nerver på utsidan. Hanblommorna har tre fria och spiralvridna ståndare. Honblommorna har rundade gula kala märkesflikar och ovalt borsthårigt fruktämne. Frukten är ett bär och minst 20 cm lång, ofta betydligt större. Den är kal och grönmönstrad. Fruktköttet är först vitaktigt men vid mognaden rött eller gult. Fröna är plattade, svartbruna och blanka.

Några skador som kan uppkomma är röta kring blomma och stjälk, mögel, missfärgning (där frukten legat mot jorden), ojämn form och kylskador med följder som exempelvis vattnigt utseende, mjuk konsistens och missfärgning.

Arten delas in i två varieteter, var. lanatus som representerar den odlade typen, och var. citroides, som är vildväxande i södra Afrika.

Vattenmelon liknar kolokvint (C. colocynthis), men den senare är flerårig, mycket spädare och strävhårig utan mjuka hår.

De odlade vattenmelonerna kan indelas i sortgrupper utifrån sitt användningsområde.

 • Citroides-gruppen - primitiva sorter som vanligen odlas som boskapsfoder. Ibland odlas de för att framställa pektin och de kan även användas till att tillverka falsk sukat.
 • Mucosospermus-gruppen - odlas i huvudsak i västra Afrika för sina protein och oljerika frön. Den bästa oljan används i matlagning.
 • Cordophanus-gruppen - en grupp med mer eller mindre bittra frukter. Troligen hybrider med kolokvint (C. colocynthis).
 • Dessert-gruppen - den mest kända gruppen med de söta, ätliga frukterna. De äts vanligen färska, men kan även saltas in som saltgruka. Gruppen kan delas in i ytterligare 30-tal undergrupper baserade på fruktens form och färg.

I Japan har man fått fram "kärnfria" sorter som numera odlas kommersiellt.


Heja mig!!

YES! Jag får vara kvar på mitt jobb ett halvår till i alla fall. :D Jag hade förhoppningar på ett år men jag är nöjd ändå för tillfället. :) Jag ska göra mitt bästa och visa vår nya chef att jag ska vara kvar. :P Idag har det rullat på bra på jobbet och det har varit en del att göra. Efter jobbet på åkte jag till affären och nu sitter jag och tittar på Fångarna på fortet och har en maskin med tvätt igång. Nej, nu blir det mys och slappa som gäller för mig. :) Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. :)
 

Dagens låt

 

God morgon på er!

Skönt att det är fredag. :) Tråkigt nog så jobbar jag till 19.00 ikväll men efter det så blir det tv och mys som gäller. Jag är ju ledig i morgon och ska se på film hela dagen då. :P Hur har ni sovit i natt? Jag har sovit som ett barn. :) Om jag har tur så får jag veta idag om jag får ha kvar jobbet eller inte. Så det är lite nervöst idag i alla fall. Ha det så bra nu och ta hand om er. :)
 

Dagens låt

 

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort i alla fall. :) Solen skiner nu men det är inte mer än 7 grader varmt. Brr... tycker jag. Nu har jag kört i gång en maskin med tvätt och ska strax diska lite.Vill få så mycket gjort som bara går. Men kände för att uppdatera lite först. :) Inte för att jag vet vad jag ska skriva men något har jag ju kommit på i alla fall. :P Hoppas ni får en bra dag. :)
 

Avundsjuka

Jag förstår inte det här med avundsjuka. Varför ska jag gå och vara avundsjuk på andra människor när jag är nöjd med det jag har? Visst Evah får en dyrar bil än mig men vad spelar det för roll? Jag är vuxen, har en inkomst och kan stå för avbetalningen helt själv. Mina föräldrar köpte min första bil till mig för ca 10.000, en dator i julklapp för ca 4000 och sen lade de handpenningen på min nya bil ca 10.000. Sen stöttar de mig ekonomiskt när min ekonomi kanske inte räcker till. Så vad har jag att vara avundsjuk på? Jag är nöjd med det jag har och det är saken/prylen som räknas och inte summan. Man ska vara glad för det man har och inte missunna andra.

Nej, se det du har istället för det du inte har och glädjs åt det. :)

 


Dagens låt


Kundbemötande

Bra försäljare, kunden i fokus!

Ska försäljaren kränka kunden? Ska försäljaren lura kunden?

Svaret på frågorna är NEJ!

Hur är en bra försäljare?

En bra försäljare ser till att kunden får ett bra bemötande och att kunden känner sig välkommen och väl omhändertagen. Försäljaren ska också kunna se till att alltid sätta kunden i fokus och inte vara kränkande på något sätt. Om kunden har klagomål så ska man möta det på ett bra sätt och se till att kunden får bästa servic som man kan åstakomma. 

Jag jobbar ju själv på Burger King och har en kund klagomål så ber jag om ursäkt och lämnar över till min arbetsledare, men det beror på vad det är också. Vissa saker kan jag lösa själv utan arbetsledaren. Jag brukar ju städa restaurangen och försöker se till att städa så det är rent och snyggt hela tiden. Mitt motto är att restaurangen ska se ut som jag vill ha det när jag kommer som kund. Jag utgår från mig själv och när jag äter ute vill jag ha det rent och snyggt med trevlig personal. Då försöker jag tillämpa det i mitt arbete. På så vis ser jag till kundens bästa och gör bra PR för restaurangen.

En nöjd kund kommer tillbaka och då har man lyckats som försäljare.

 


Söt film


Äntligen!

Då funkar min dator igen, men jag måste ju lägga in allt på nytt och så. Tur att jag har Evah och André, de lyckades att spara mina bilder också. :D Så nu kan man uppdatera som vanligt igen. :) Men jag mår inte bra än och tar nu dagen som den kommer. Jag känner ingen ork för att göra något alls. Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. :)
 

Dagens låt 
Underbar 90-tals musik! :D Många fina minnen. ;)

Fruit of the week

Citrus × aurantium Sinensis-Gruppen
Apelsin är ett citrusträd som blir 5–8 m högt. Det är en sortgrupp inom arten storcitrus. Som alla citrusträd har det vintergröna blad. Blommorna är stora, väldoftande och vita. Frukten är som regel nästan klotrund, fruktskalet skyddar fruktköttet mot uttorkning. Smaken varierar mellan olika sorter, en apelsin kan vara syrlig till söt, den är mycket C-vitaminrik. Det finns många olika apelsinsorter och sorterna brukar delas in i blonda apelsiner respektive blodapelsiner. Hos många förädlade sorter saknas frön (kärnor). Apelsinen är egentligen ett bär.

Apelsinen har troligen sitt ursprung i södra Kina. Namnet apelsin är lånat från tyskans Apfelsine som betyder kinesiskt äpple. Från Kina har apelsinen förts västerut till Indien och Sydeuropa där den odlats sedan 1400-talet. I Sydeuropa odlades apelsinträdet förts som prydnadsträd. Kommersiell odling av apelsiner inleddes i Spanien först på 1700-talet och i Italien 100 år senare. I dag odlas apelsiner i alla världsdelar, särskilt i de subtropiska områdena i Brasilien och USA. Dessa länder är de största apelsinproducenterna.

Näringsvärden per 100 g färsk frukt:

 • fibrer 1,9 g
 • energi 216 kJ/52 kcl
 • kolhydrater 10,8 g
 • fett 0,1 g
 • C-vitamin 53 mg
 • järn 0,2 mg
 • vatten 86 g

Användning: Apelsiner äts färska som de är eller i sallader. Apelsiner ger också god saft, juice och marmelad. Citrusfrukter är en viktig C–vitaminkälla.

Försäljningsperiod: Importeras hela året, under vinterhalvåret från Spanien, Marocko, Israel samt Italien. Under sommarhalvåret importeras de från Sydafrika, Swaziland, Uruguay, Brasilien och Argentina.

Hållbarhet och förvaring: Lagringstid och ideal lagringstemperatur varierar mellan olika apelsinsorter. I detaljistledet kan lagringstiden på ett ungefär sägas vara 2–3 veckor vid 2–5°C och 1–2 veckor vid 20°C.

Känslighet: Apelsiner är känsliga för kylskador men är inte särskilt känsliga för uttorkning eller förvaring i rumstemperatur. De producerar lite etylen men är inte känsliga för etylen.

Typiska fel: Köldskador (bruna insjunkna fläckar), mögel, röta, åldersfläckar (bruna fläckar, mest vid stjälkänden), frysskador (torrt fruktkött), uttorkning.

 

Äggtoddy med apelsin. :) Jag älskar apelsiner och det är en del av mitt liv. :) En mycket god frukt som smakar ljuvligt. :)


Hejsan!

Som ni förmodligen vet så kan jag just för tillfället inte uppdatera så mycket. :( Jag har min dator på "lagning" hos Evah och hennes kille André. Sitter just hos föräldrarna och skriver på deras dator. Men det är inte bara att min dator är knas utan också att jag har idétorka och ingen ork i kroppen för något. Kommit in i en jobbig period nu men är snart tillbaka. :) Ta hand om er och ha det kul. :)

RSS 2.0