God natt

God natt på er alla! Hoppas ni får sova så gott. :) Så syns vi i morgon.
Dröm söta drömmar och vakna utvilade i morgon.
 

En liten tanke

 

Veckans träning

 
 Stavgång är en motionsform som liknar gång men som utövas med så kallade gångstavar som hjälpmedel. Stavarna ger en ökad träningseffekt då armar och överkropp aktiveras men används även för stabilitet och för att skona lederna, speciellt knäna. Metoden uppfanns av finnarna under 1950-1960-talet och var en del i de finska skidlöparnas sommarträning.
Det finns speciella gångstavar att köpa på sportaffärer men somliga stavgångare använder vanliga skidstavar. Dock ett varnade ord för den som har tänkt att använda sig av sina skidstavar: De är i regel för långa. Detta gör att man riskerar att skada sig. Gångstavar är försedda med en slags handske som gör att staven inte behöver hållas fast vid stavgången. Änden kan bestå av en spets precis som hos skidstavar, men denna används enbart vid halka eller vid terränggång. Normalt sitter ett skydd av gummi över spetsen för bättre grepp på asfalt och dylikt. Skyddet finns i olika utföranden och slits olika fort beroende på hårdhet och underlag.
 
 
Jag var ute och provade mina stavar för första gången, hade även de nya skorna så det blev inte så långt jag gick. Gick i alla fall 1467 steg och 1100 km. Tyvärr så började det hällregna. Sen var det svårt när jag inte vet exakt hur stavarna ska användas men fick prova mig fram tills det känndes bättre och bättre. Ska prova ett par gånger till och se vad jag tycker. Men det kändes fånigt att gå med dem men bara man vänjer sig så blir det säkert bra. :) Stavar kan man köpa numer i alla sportbutiker. På Stadium så kostar de allt från 999 kr till 199 kr. Själv så köpte jag mina på Ö & B för ca 60 kr.
 
Lycka till! :)
 

God morgon på er!

Jisses vad jag har sovit gott och hoppas ni har gjort detsamma. :) Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt men tar dagen som den kommer typ. :) Men eftersom det är lördag och allt så blir det säkert slappa och mys. :) Jaja, ha det så bra så länge så hörs vi senare. :)
 
 
Ett gammalt skolfoto sen jag gick i 8:an.

Nytt i garderoben

 
 
 
 

Varit ute och shoppat

Var ute med familjen en sväng och shoppade. :) Det var kul. Vi åt god mat på Rasta och sen köpte vi godis på Godis palatset. :) Men nu är vi hemma igen och nu ska det MYSAS! :D Ha det så bra så länge. :)
 

God morgon pussgurkor!

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort. :) Idag ska jag ute och handla en sväng men sen blir det att slappa, slappa och slappa. :) Skönt att det är fredag. Gött med lite helg, men det jobbigaste är att jag börja jobba igen på måndag. :/ Men som tur är så jobbar jag bara två veckor och sen ledig en vecka till. :D Jaja, ha det så bra. :)
 
 
En gammal bild

God natt på er

Ville bara skriva god natt till alla er där ute. :) Hoppas ni får sova så gott, jag ska sova underbart. :P Jaja, hoppas ni har haft en bra dag.
 

Good Night Comments For Orkut,Hi5


En tur till Degerfors

Ja, då har man varit till Linnéa och Andreas i Degerfors och hälsat på. :) Andreas var på jobbet så jag och Linnéa satt och pratade en massa. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Det blev visserligen mycket prat om mat, bågskytte, litteratur sen livet i allmänhet. Men det blev lite tufft att köra när jag skulle hem men jag kom hem i alla fall. :P Jaja, nu sitter jag och pratar med familjen och myser. :) Hoppas ni har haft en fin och bra dag. :)
 
 
 

Biobilder från igår

Var på bio med mina systrar och såg L O L med Miley Cyrus i huvudrollen.Den var bra och roligt men lockade fram en del känslor. :) Men kul och göra något med syskonen. :)
 
 
 
 

Bilder från i söndags

Här kommer det lite bilder från i söndags när min väninna hade bjudning. :)
 
 
 
 
 
 
 

slödag

Slö och seg dag! Orkar inte göra något alls, men jag var till affären en sväng förut. :) Annars har jag tittat på tv, läst, löst korsord och vilat. Skönt med en dag där man inte gör något speciellt. Jaja, nu ska jag slappa vidare. :) Ha det så gött så länge. :)
 
 

God morgon

Jösses vad jag har sovit gott och hoppas ni har gjort detsamma. :) Vad som händer idag är att jag ska ta mig en dusch och sen är jag bjuden hem till en väninnan. :) Jaja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag är nyvaken och allt. Blir bara en massa strunt. Men ha det så bra nu i alla fall. :)
 
 
 

Ätit gott

Ja då har vi ätit gott igen. :) Synd bara att det är så trist väder ute. Vi ska snart se på film och äta ännu mer gott. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 

Dagens låt

 
 

Tjena!

Förlåt för dålig uppdatering de sista dagarna men jag har pysslat med så mycket och sen blivit så trött. På torsdagen var jag hemma hos mamma och pappa. Jag målade hyllan, hjälpte pappa med att fixa markisen till husvagnen, slappat och busat med hunden. Igår var det midsommar och jag firade den med familjen i år. Så jag hjälpte till med maten, var ut med hunden och pysslade med Sofie. :) Det var en mysig midsommar ändå och avslappnad. Idag ska jag inte göra så mycket, ska snart lyssna på melodikrysset och slöa lite. Hoppas ni får en bra dag. :)
 
 
 
 
 
 
 

Trevlig midsommar

Önskar Er en trevlig midsommar! :) Hoppas ni får en härlig och rolig dag. :)
Själv så ska jag äta en massa gott och umgås med familjen.

Tjabba tjena hallå!

Jag somnade tidigt igår för en gångs skull. Men det var ju mycket roligt som hade hänt igår och jag var ute i solen typ hela dagen. Jag har sovit jättegott i natt och känner mig gött utvilad nu. :) Ja, igår då så var jag in till Karlstad och köpte två presenter. En till min syster Evah och en till min kompis Anna G. Sen när jag var klar med det så träffade jag Han. :) Vi fikade och han bjöd mig på fika (väldigt snällt,) och sen gick vi ner till älven där vi satt i solen och bara pratade. Sen så skulle jag i väg på konstutställning i parken vid Värmlands museet. Men vi kom det rätt så tidigt så vi satte oss för att prata ännu mer. :) Men sen blev det dags för oss att säga hej då och utställningen började. Jag var inte där så länge då jag fann den rätt tråkig. Det vara bara invigningen som jag tyckte var bra. Lite sång, musik och presentation av konstnärerna. Här kommer det nu lite bilder i alla fall. :)
 
 
 
 
 
 

God natt alla sötnosar!

Huj vad trött jag är! Det har avrit mycket idag men roligt. :) Orkar inte uppdatera med bilder och sånt nu så det kommer i morgon. :) Är skittrött och ska starx lägga mig för natten. Hoppas ni har haft en fin och bra dag. :)
 
God Natt!

God morgon där!

Jag somnade tidigare i natt och det var inte helt fel. :) Jag har sovit jättegott och hoppas ni har gjort det samma. :) Idag så ska jag i väg och fixa två presenter och gå på en konstutställning. Nu skiner solen i alla fall och det är 13, 8 grader varmt i skuggan. Hoppas nu att det riktiga sommaren är på väg. :) Nä nu ska jag fixa frukost, ha en fin dag i alla fall. :)
 
 
 

God kväll

Då jag har nyss kommit hem från familjen Airiman. Jag var dit och kollade på fotbollen tillsammans med dem. Som vanligt var det stoj och bus på barnen när jag kom dit strax före sjutiden. De bjöd på tacos och massa skratt. :) Det är alltid så kul att vara där för de är så glada, busiga och helt underbara. :) Vi vann ju fotbollen också men inte till någon större nytta då vi redan har åkt ur EM. Men kul med vinst i alla fall. :)
 
 

Frisören, slipa hylla

Hejsan! Då har man varit till frisören som har Salong Only You här i Grums. Behövde fixa mitt hår lite. När det var färdigt där så var jag hem till mamma och pappa där jag slipade hyllan som jag tvättade här om dagen. Den ska nu sen målas om någon dag. :) Jaja, ha det så bra babes ;)
 
 
 
 

Veckans träning



Ja, veckans träning är då cykel. Det är en bra form av träning då du tränar, rumpa, lår, mage, kondition och uthållighet. Den är gratis (om du har en cykel sen innan) och en trevlig form av motion för man är ute i friska luften och hör fåglarna, naturen och allt det andra. :) Själv så cyklade jag ca 4,2 km idag.



En cykel, ålderdomligt velociped eller bicykel, är ett människodrivet fordon, oftast med två eller tre hjul, men både enhjulingar och fyrhjulade cyklar förekommer. De tidiga engelska influenserna gav Sverige ett antal utländska uttryck som försvenskades, översattes till svenska eller ersattes med svenska begrepp. I offentligt tryck användes i äldre tider ordet velociped, men med tiden anammades det kortare cykel som härstammar från engelskans bicycle. Benämningen cykel ersatte allmänt den äldre benämningen velociped kring 1930-talet. Ytterligare en synonym till ordet cykel är trampcykel, men det begreppet brukar bara användas när man vill poängtera att det inte rör sig om en sparkcykel eller motorcykel, samt tvåhjuling som används för att skilja det mot en trehjuling, ofta om barncyklar.

Föregångaren till cykeln uppfanns 1817 av Karl Drais i Tyskland. Det var ett tvåhjuligt fordon likt dagens cyklar, men utan pedaler eller kedja. Bakgrunden är flera år av missväxt på grund av nedfallen aska efter ett vulkanutbrott. Maten räckte inte till hästar varför ett energisnålare transportmedel behövdes . Den moderna cykeln med pedaler och kedja uppfanns 1885 av John Kemp Starley.




Men tjenare där!

Hur mår ni då? Jag mår rätt så bra, men känner mig en aning seg. :P Jag kunde inte somna i natt så efter många vändningar i sägen så gick jag upp och la mig i soffan i stället. Till slut så somnade jag gott. :) Ja, idag blir det att åka till frissan, sömmerskan, hem till mamma och pappa en snabbsväng och sen hem för att göra sig i ordning för att åka iväg till en väninna för att se fotbollen. Jaja, ni får ha det så bra så hör vi senare babes. ;)




Bildbomb













En bra dag

Ja, idag har det varit en bra dag. Jag var ute en tur med bilen och åkte runt lite och njöt. :) Var sen hem till mamma och pappa och där så tvättade jag en hylla, (som jag sen ska slipa och måla) matade Sofie (min handikappade syster,) körde pappa till den verkstaden han lämnar in sin bil på, pratade, kollade på tv och myste med dem. :) En bra och fin dag med andra ord. :) Hoppas ni har haft det bra. :)



Gilla Evahs sida

GILLA EVAHS BLOGG PÅ FACEBOOK! :D KLICKA HÄR FÖR ATT GILLA DEN!
 

 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL EVAHS BLOGG! :)

God morgon min vänner

Allt bra med er? Här är det bättre. :) Jag ska strax ta mina mediciner och lite frukost men tänkte en snabb uppdatering i alla fall. :) Jag har sovit gott i natt trots att jag somnade sent, satt vid datorn för länge. :P Idag är det 14,8 grader varmt ute och just nu är det molnigt här. Men vet aldrig hur vädret ska bli vilket är väldigt tråkigt. Nåja, så är det ju med svensk sommar. Ska hem senare till mamma och pappa en sväng och fixa med lite saker. :) Ha det så bra nu. :)



En gammal bild på Evah och mig :)

God kväll

Nu är det sen timma och jag har suttit i köket med datorn i min chilla-dress och kollat runt på datorn, planerat lite och lyssnat på skön musik. Som vanligt blev det Mozart  då jag finner hans musik avslappnande och behaglig. :) Jag har varit hos mamma och pappa under eftermiddagen och kvällen och slappat. Det var roligt, fick många skratt. :) Det är inte helt fel. Börjar bli lite trött nu men orkar inte slappna av ännu. Ja, jag hoppas ni har haft en fin dag i alla fall. Min har varit okej. Sov gott nu alla! :)


God dagens!

Hoppas ni har det bra. Själv så är det bättre men inte helt bra ännu. Ja, vad jag ska göra idag vet jag inte. Tar dagen som den kommer med andra ord. Nu regnar det också och det är tråkigt. Snacka om tråkig semester. Hoppas det blir bättre till veckan i alla fall. Jaja, ha det så bra.


öhhh... fortfarande dålig

Men jag mår lite bättre då jag har sovit bort typ hela dagen. :P Inte ofta jag gör det. Nu ska jag i alla fall se på film och mysa en stund. Hoppas ni har haft det bra i dag i alla fall. :) Jag ska inte klaga för mycket då det finns de som har det värre.


Pollen!

Usch, fy och blä för pollenallergi. Jag är nu helt förstörd av den, trodde jag skulle få slippa i år men jag hade fel. Dessvärre är det min semester och jag orkar inte göra något. :( Hoppas att nästa vecka blir bättre. Ja, det här blev ett blaha inlägg men jag orkar helt enkelt inte skriva något vettigt. :P Nu ska jag lägga och och vila i alla fall. Ha det så bra nu.


Hejsan på er alla!

Hoppas ni har haft en fin dag. :) Själv så har min dag varit okej men mår lite dåligt. :( Pollenallergin är jobbig nu igen så jag får börja med medicinen igen. Jag har nu i alla fall tankat bilen och sitter nu hemma hos mamma och pappa och myser. Solen skiner nu i alla fall men det blåser lite. Önsker att vädret kunde bli så man kan bada och sola. Jaja, ha det så bra i kväll nu. :)





Veckans Film #8




Filmen handlar om Stig-Helmer Olsson och hans liv innan han hamnade på sina sällskapsresor. Stig-Helmer berättar i nutid om uppväxten i slutet av 50-talet och början av 60 talet, om Nalentiden, om Tv:s ankomst, början på vår teknikutvecklingen osv. Allt detta illustreras i tillbakablickar där vi följer unge Stig-Helmer i 20-årsåldern och hans möte med sin stora kärlek Annika, en ung frälsningssoldat.




En rolig och bra film. Dock inte lika rolig som de andra de har gjort men intressant och följa Stig-Helmer från hans barndom till idag. :)

God morgon godingar!

I natt sov jag verkligen dåligt. Kunde inte somna så jag fick lägga mig på soffan till slut och efter en lång stund så somnade jag. :( Hoppas ni har sovit gott i alla fall. Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt. Ska väl åka hem till mamma och pappa en sväng och se vad händer där. Vädret är mulet (som alla andra dagar) och ca 14 grader varmt. Önskar att sommaren kunde komma på riktigt nu. Jaja, ha det så bra nu. :)

Tio budord för din kropp



  DU SKALL INGA ANDRA KROPPAR HAVA FÖRUTOM DIN
Du får bara en kropp i det jordiska livet. Var rädd om den. Ät rätt och rör dig då och då, så blir du och din kropp ett bra team i många år framöver.

DU SKALL ICKE MISSBRUKA MATEN
Maten är inte din fiende, den är din vän. Bra mat ger dig energi och skönhet. Ät mat som innehåller vitaminer, minneraler och kalk.

TÄNK PÅ VILAN
Din kropp behöver inte bara mat för att må bra. Du behöver sömn också. Minst åtta timmar per natt.

HEDRA DIN KROPP OCH DITT INRE
Du är bra. Du är unik. Du duger - precis som du är. Tro aldrig något annat.

DU SKALL ICKE DRÄPA DIN LIVSLUST
Att få vara människa. Att gå omkring på jorden. Här och nu. Vilken gåva, egentligen! Låt inte negativa tankar om din kropp förpesta ditt liv. Att leva är härligt, trots allt.

DU SKALL ICKE BEGÅ BROTT MOT DIN KROPP
Utsätt den inte för svält, kräkningar och alltför hård träning. Du misshandlar dig själv och hamnar lätt i onda cirklar som är svåra att bryta.

DU SKALL ICKE STJÄLA SJÄLVFÖRTROENDE
Tänk på att en klumpig kommentar om någon annans kropp kan lämna djupa spår. Den du kritiserar kan få dålig självkänsla och börja tycka illa om sin kropp.

DU SKALL ICKE BÄRA FALSKA IDEAL I DIN HJÄRNA
En perfekt kropp. Smal midja, stora bröst och långa ben. Det är många TJEJERS (och killars?)dröm. Men Barbiedockor är just det - DOCKOR. Verkliga, levande kvinnor och män ser ut som människor och har kroppar med varierat utseende.

DU SKALL ICKE VILJA BYTA DIN KROPP MOT NÅGON ANANNS

Tror du att du skulle vara lyckligare om du vore smalare, tjockare, längre eller kortare? Att önska att du hade någon annans kropp är bara slöseri med tid och energi. Var nöjd med den du har i stället och ta hand om den.

DU SKALL VARA NÖJD MED DITT UTSEENDE, DIN VIKT OCH DIN STORLEK SAMT DINA BRÖST, DIN MAGE, RUMPA OCH LÅR
Det är du värd!

God natt babes!

Ville bara önska er en god natt. Tänkta ta natten nu och se till att jag är pigg och glad i morgon. Hoppas ni sover gott. :) Natti natti alla sötisar! <3

Sweet Dreams


Dagens låt




Visste du att...

Om du är trött och stressad så prova med ett träningspass. Forskare vi Tel Aviv University har hittat ett tydligt samband mellan vår psykiska hälsa och träning. Allra bäst är att träna 150 minuter i veckan eller mer, på en nivå som får dig att svettas och som ökar din hjärtfrekvens.

Forskning visar att om du promenerar mera såblir du mer kreativ och hjärnan påverkas positivt av fysisk aktivitet. Dessutom får en stund gratis av lågintensiv träning.

Om du håller hakan högt så mår du bättre. En bra hållning betyder så mycket. Inte nog med att du ger ett säkrare intryck, ser piggare ut och får mindre ont i ryggen. Nu visar en studie som publicerats i Journal of Experimental social psychology att hållningen gör mycket även för vårt inre. När du sträcker på dig känner du dig mer mentalt starkare och fylld av kraft och att det känns som du har koll på tillvaron. Dessutom kan en bra hållning öka nivån av testosteron och minska stresshormonet kortisol.

Om du är hungrig och småsugen så ka du lägga dig tidigt. Svenska forskare har hittat ett tydligt samband mellan lite sömn och ständigt småsug. Det räcker att slarva en natt för att de delar av hjärnan som påverkar vårt sug efter mat ska aktiverad lite extra. 

Gott med mat

Ja, då har jag tvättat och lagat mat. Det blev pasta och kycklinggratäng. Det är supergod. :) Jag gör lite extra gratängsås eftersom jag älskar sås. :P Ska nu sitta och vila en stund och sen vet jag inte vad jag ska hitta på med. Kanske planera lite och så. :) Nu de sista dagarna har jag varit så slö och trött så jag har inte gjort något speciellt och ber om ursäkt för en trist uppdatering. Men från och med helgen kommer det att bli skillnad. :) Vi får hoppas på bättre väder men ha det gött nu i alla fall. :)


Hejsan på er alla!

Har ni sovit gott? Det har jag gjort och vaknade idag utan att må dåligt. :) De senaste dagarna har jag vaknat och känt mig helt usel. Men idag är det bättre, kan beror på att jag somnade tidigare och fick sova hela natten utan att bli störd av något. Mår ännu bättre nu när jag har tagit mig en uppfriskande dusch. :) Ja, idag ska jag fixa lite i köket med lite mat och sen tvätta. Annars ska jag ta det lugnt och njuta av min lediga tid. :) Vädret är mulet just nu och det är 14,7 varmt ute. Hoppas ni får en fin dag. :)


God morgon

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort. :) Men det kanske beror på promenaden som jag tog igår kväll. Gick hela 5687 steg och 4,265 km. Ja, idag har jag tänkt att diska och sen åka hem till mamma och pappa en sväng. Vad jag  ska göra sen vet jag inte, men det får vi se. Vädret här i dag är mulet, ca 15 grader varmt. Har vi tur så kommer solen sen ändå. :) Jaja, ha det så bra nu. :)

Good Morning Glitter


Dagens låt




Top Model och The Big Bang Theory

Ja, idag har jag inte gjort något alls. Legat i soffan hela dagen och slöat. Jag har läst böcker, tittat på tv, surfat och dagen har bara sprungit iväg ändå. Men det har varit en skön dag där jag inte har haft några krav alls. Nu på kvällen så har jag tittat på Top Model och just nu Big Bang Theory. I morgon får jag väl sätta lite fart och pyssla med lite saker. I alla fall diska den lilla disken som är och kanske baka eller något. Får se vad det blir. Jaja, hoppas ni har haft en fin dag. :)



En gammal bild (har bildbrist just nu)


Seg dag

Idag är det verkligen en seg dag, har inte ork att göra något alls. Somnade sent i natt igen och när jag väl somnade sov jag oroligt. Men jag har ju semester så jag kan slappa utan att tänka på det. Men jag har tvättat lite i alla fall och plockat med småsaker. Det är skönt att få vara ledig och kunna slappa. Jaja, ha det så bra nu. :)

What Matters most …


Dagens låt




GÖTT!!!

Äntligen semester! :D Så jävla gött måste jag säga. :) Jag sov till klockan var 10.10 och då gick jag upp. Men jag somnade ju sent i natt också. Somnade inte förrän klockan var 2.00. Vad jag ska göra idag är typ ingenting, jo jag ska ge mamma och syrran skjuts till vårdcentralen och sen ville mamma komma hem till mig och se hur det blev i hallen efter jag lade på den nya mattan. :) Men annars ska jag inte göra något alls idag. :)
Hoppas ni får en fin dag. :)


En gammal bild då.

VECKANS BLOGG VINNARE

GRATTIS TILL ER 3! :D
Klicka på bilderna för att komma till bloggarna ;)

Hej där!

Oj, vilken dag det var igår. Jag gjorde smörgåstårta och kladdkaka och det var MUMS! ;) Vi firade ju då min syster Evah som fyller år till veckan. Men med alla arbetstider och allt så passade det bättre den här helgen. :) Efter kalaset tittade vi på film och hade det mysigt och roligt. Kom hem sent i går kväll så det blev sängen med en gång. Idag sov jag till klockan var 9, gick upp och la mig i soffan och kollade på tv:n. Tog sen lite frukost och efter det så bäddade jag rent i sängen och nu har jag städat i hallen. Jag har då lagt på den "nya" mattan, jag fick en av mammas mattor då hon har köpt en ny till sig. :) Så nu är hallen fin. :) Jaja, nu ska jag köra i gång en tvätt och sen lägga mig och slappa. :) Ha det så gott. :)

Hejsan alla!

Ja, jag har varit uppe sen 7 och grejat. Jag har rensat, diskat, plockat rätt, satt i papper i pärmar, svabbat ur toan, handfatet och badkaret. Nu är jag färdig här hemma för idag. Ska snart åka hem till mamma och pappa, där ska jag göra smörgåstårta och kladdkaka. Vi ska fira min underbara syster Evah för hon fyller år nästa vecka. Så jag har haft en produktiv morgon. Men det är för att jag ska kunna slappa senare och känna mig ledig. :) Tråkigt nog så är det regn ute. Jaja, hoppas ni får en fin dag i alla fall. :)


Sommarens 5:e tävling

Ja, det har då varit sommarens 5.e och sista tävlig i just sommarserien. Sen finns det massor av andra tävlingar runt om i landet som man kan vara med på. Vädret var okej, lite mulet, lite sol och lite regn. Det blev inte så mycket bilder tagna men jag började dagen med en nyttig frukost i alla fall. :)



Sen var det ju dags att göra sig i ordning för att åka och hämta min kompis Joel som skulle vara med som hejarklack. :P Så här kommer det nu en bild på min outfit då.



När jag hade hämtat upp Joel så åkte vi iväg till Bågskyttebanan och började förbereda inför tävlingen. Det var ju avslutningen och det var en massa människor där. Sen kom mamma, pappa och Sofie och tittade på en sväng. Det var riktigt kul. :) Jag har en gammal bild från banan som jag får lägga in då det inte blev tid över igår att ta kort. Dels för regnet och sen fanns det bara ingen tid att ta kort alls. :/



Ja, sen var det matdags och det var inte helt fel. De bjöd på hamburgare och det var gott. :) Efter det så var det dags igen att börja skjuta och då gick det bra. :) Jag fick 10, 9, 9 och två av pilarna gick igenom tavlan. :P Det har aldrig hänt förut. Så det var lite coolt. När den omgången var färdig så packade vi ihop och då kom solen fram och regnet upphörde. Jag trodde att det skulle vara prisutdelning men det blir när vi har DM i augusti. Jag körde hem Joel och sen åkte jag hem. Var en sväng hem till mamma och pappa först och sen åkte jag hem till mig. Där skötte jag om mina pilbågesaker eftersom det var jätteblött. Så nu är de torra och fina igen. :D


God morgon

Hoppas ni har sovit gott. Jag har sovit sådär, hade svårt att somna pga tankar som snurrade runt i mitt huvud. Men till slut så somnade jag gott. Men innan jag gick och la mig igår så tog jag mig en go kvällspromenad och gick hela 3278 steg och 2,458 km. Sen hem för att göra mig i ordning för natten. Ja, snart så ska jag iväg för att skjuta Bågskytte och det ska bli kul. :) Hoppas ni får en fin dag. :)


Månadens boktips




Sagan om Isfolket är en bokserie av Margit Sandemo på 47 böcker om ättlingarna till Tengel den onde av Isfolket. Serien följs på sätt och vis upp av Häxmästaren och Ljusets rike. Alla böckerna, som är på cirka 250 sidor var, gavs ut mellan 1982 och 1989, och de har kommit ut i flera utgåvor sedan dess.

Boksviten är en släktsaga som har sin början i mitten av 1500-talet och avslutas vid 1900-talets mitt. Släkten Isfolket stammar från en man som kallas Tengel den onde och enligt legenden sålde han sin själ till Djävulen. Till följd drabbas ungefär en person i varje generation av det onda arvet, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende (vissa drabbade upplevs av omgivningen som monster medan andra anses enormt vackra) och ibland även ett ont sinnelag. Handlingen kretsar till stor del runt släktens kamp mot detta arv men även kring vardagen och universella problem som läsaren kan känna igen sig i.

 

Jag har snart läst hela serien och älskar den! Den har allt som jag vill läsa om och man lever sig verkligen i alla händelser. De gånger som jag har läst mycket har jag till och med drömt på natten om att det är jag som är i böckerna. Den jag känner igen mig mest i är Villemo och därav namnet på bloggen. ;) Som tur är så har jag köpt alla böcker så jag kan läsa om dem när jag vill. :)

 

 


Veckans Film #7



Julianne Moore (Hannibal) och Jonathan Rhys-Meyers (From Paris with Love) spelar huvudrollerna i denna intensiva nagelbitare från producenterna av THE RING och från författaren av IDENTITY.

Psykiatrikern Cara Harding (MOORE) är specialist på multipel personlighetsstörning, och i rättssalen har hennes råd lett till dödsdomar i mer än ett halvt dussin mordfall. När Cara börjar undersöka mysterierna kring sin senaste patient Adam (RHYS-MEYERS), verkar det först som även han lider av multipel personlighetsstörning. Men sanningen är långt mer skrämmande - alla Adams personligheter är mordoffer...



En riktigt spännande, skrämmande film som måste bara ses. Jag fick rysningar av den och man satt som på nålar. Är bara ett måste i filmsamlingen!


Dagens låt




LEDIG!

Ja, idag är jag ledig och jag sov rätt länge. Skönt att vara ledig, skulle ha städat hallen men plockade rätt då jag hade rotat till det. Jag kom hem igår med mycket packning och hade inte plockat rätt på allt sånt. När jag hade gjort allt här hemma så åkte jag hem till mamma och pappa och hämtade upp syrran och vi åkte ner på sammhället. Jag fixade ett nytt minneskort till min kamera och sen åkte vi iväg och solade. Körde hem syrran efter det men blev kvar där en stund och åt god mat. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)


Måndag

Måndag, ny vecka och nya möjligheter. :) Idag har jag jobbat och det var bra på jobbet. Inte så mycket kunder men det kom någon då och då. Mamma och pappa kom ut till jobbet och käkade. Jag tog deras beställning och det var kul. :) Annars hände det inget särskilt på jobbet. Efter jobbet så åkte jag iväg och handlade och när jag kom hem så tog jag mig en go dusch. :) Nu tittar jag på tv och slappar. :) Hoppas ni har haft en fin dag. :)


Veckan Blogg



BLI VECKANS BLOGG
Du anmäler dig med att skriva "JAG ÄR MED"
Avslutar tävlingen nästa söndag.

LYCKA TILL :D



GRATTIS HANNA J






Du är underbar! <3

Dagens låt




Jobbat

Idag har jag jobbat. Det hände inte särskilt mycket på jobbet men det rullade på bra ändå. Jag trodde att det skulle komma mer kunder än vad det gjorde men alla kommer väl nu på kvällen. Ja, nu blir det att mysa, slappa och sen se på Big Brother finalen. Igår åt jag gott, först en knäckebröd macka med färskpotatis, creme fraiche och gräslök. Senare i går kväll blev det jordgubbar med grädde. :) MUMS!


Soft dag

Det har varit en soft dag. :) Varit till Segerstabyns Gårdsbutik på invigning men det var så blåsigt och kallt så vi var inte där så länge. Sen åkte vi till Älvenäs till en loppis där och hittade två böcker. Där efter åkte vi till Grums och var på en loppis men där hittade vi inget speciellt. Nu blir det blir det film och mys. Igår btw så åt vi gott och tittade på Let´s Dance. :) Ha nu en bra lördag. :)


God morgon alla underbara!

Jisses vad jag har sovit gott i natt, hoppas ni har gjort detsamma. :) Jag åt sådan god frukost förut, färsk frukt med yoghurt och en smörgås med ost, gurka och paprika. Det var mums. :) Tyvärr så har min digitalkamera lagt av så jag kunde inte ta någon bild. :/ Men får låna en från google. Måste fixa det där med kameran eftersom jag vill ta mycket bilder. Jaja, hoppas ni får en fin dag. :)



Bild lånad från google

Dagens låt




TJEJDAG

Här kommer det lite bilder från tjejdagen :)


Fredag

Ja, då var det fredag den 1 juni. Tiden går så fort tycker jag. Hoppas ni har sovit gott i natt, det har jag gjort i alla fall. Vad det blir idag vet jag inte. Är ju ledig i dag med men vet inte vad jag ska hitta på. Så jag tar dagen som den kommer. :P Just nu är det Våra bästa år på TV 3 som jag sitter och kollar lite på. Vädret är ju inget att hurra för. Kyligt, mulet och lite blåsigt. :( Jaja, hoppas ni får en fin fredag i alla fall. :)


RSS 2.0