7 bra saker

1) Ställt upp för mina kollegor
2) Bakat med Lily
3) Läst böcker med Lily
4) Ägnat tid åt familjen
5) Cyklat mer
6) Sagt ifrån vid orättvisor
7) Tackat ja till en ny möjlighet

Det har hänt så mycket den här veckan som gick så jag har glömt att göra listan. Men vad har du gjort under den gångna veckan som du känner dig extra stolt över? Kanske klarat ett prov i skolan? Kanske lagat en god maträtt? Berätta gärna.



SLUTA MOMSHAMA!

Som kvinna räcker man inte till helt enkelt. Man ska göra så oändligt mycket så man glömmer bort själv. Och nej, det är inte kvinnan själv som ställer kravet på sig själv alla gånger utan får verkligen höra från samhället att hon inte räcker till.

Vi kan ta några exempel;

Kvinnan får besök av vänner där en av dem är en man. Han går och kontrollerar hur städat det är, drar fingret längs med en hyllkant och säger högt och tydligt "Här var det inte städat!" Trots att hon nyss har städat.

Eller;
Man sitter i grupp och diskuterar om skärmtid och barn. Man vågar inte erkänna för de andra att barnet då och då ser på tv/surfplatta för då får man blickar och kommentarer om att man borde vara mer med sitt barn. Trots att hon gör allt möjligt med barnet.

Eller;
Du och barnet har en stund på stan, ni tar en fika och så lägger du upp det på Instagram. Det dröjer inte många minuter förrän det ramlar in kommentarer om att socker är skadligt för barnet! Trots att barnet får bara 1 gång i veckan.

Eller;
Pappan är ute med sitt barn, då kommer kommentarer som Åh, vad duktig han är som är barnvakt åt sitt barn! Dock får inte mamman höra att hon är bra som är med sitt barn.

Hallå??!! SLUTA MOMSHAMA!!!


7 bra saker

7 bra saker
1) Lämnat blod till blodbanken
2) Spenderat mycket tid med min underbara dotter
3) Gjort något för mig själv, som massage
4) Varit på arbetsintervju
5) Hjälpt kollegor med det tekniska
6) Läser på skönlitteratur på engelska
7) Utmanat mig själv på olika områden

Jag har under denna veckan utmanat mig väldigt mycket. Det är ett bra verktyg för att utvecklas. Vad har du gjort för att utveckla dig själv den här veckan?



En liten tanke



7 bra saker

Hej
Jag har tänkt att börja med en ny grej där jag listar 7 bra saker som jag har gjort under veckan.

1) Jag hjälpte en dam som hade ramlat
2) Jag gjorde en utbildning i jobbet och fick sen delegering
3) Jag har lärt mig att köra automat
4) Börjat backa in bilen på parkeringar och fickparkerat
5) Jag har ställt upp för mina kollegor på arbetet
6) Gjort något för mig själv
7) Gett Lily fantastiska upplevelser denna helgen

Vad har ni gjort för bra saker? Dela gärna med er.



Blivande aktivist?

Idag är det 1:a maj. Lily väckte mig inte fullt så tidigt men tillräckligt tidigt. Vem behöver en väckarklocka när man har barn? Och varför är det så svårt att få upp barnen när de ska till förskolan? Varför får mammor så sällan sovmorgon? Det är några frågor som ofta snurrar runt i mitt huvud. I alla fall så myste vi lite i sängen innan frukost då Lily var lite ledsen och behövde få kramar.

Sen fixade Tobias med disken, vi gjorde oss iordning och gick ut. Vi tog en promenad in till stan och åt på Burger King. Lily chockerad mig och ville ha ost och tomat på sin burgare. Hon smakade även på lökringar.  Sen gick vi till museeparken där hon fick leka en liten stund och sen ner till torget för att samlas med våra partikamrater. Lily fick en flagga och hon blev så nöjd. Sen när vi värmde upp våra röster så tittade Lily med en förvånad uppsyn som Varför skriker ni så? 😂 När hon väl förstod varför så började hon vara med och hon skrattade förtjust.

Ett av slagorden var Tomma ord och mera prat räddar inte vårt klimat! Vid ett tillfälle hör jag Lily som försöker vara med och hon ropar MAT! 🥰 Så det var så roligt att se henne delta i den mån hon kan. Sen var vi i parken och där pratade flera utav de ledande partikamraterna och barnen sprang omkring och lekte. Lily fick mellanmål också. Jag satt och pratade med min kompis Linda och hade trevligt.

Väl hemma så blev det vila, dusch och förbereda kvällen. Nu sover Lily och vi ska se på tv. Bjuder på bilder från dagens äventyr.











RSS 2.0