En liten tanke


All detta näthat

Det har blivit så lätt att vara elaka mot varandra, att kränka varandra, att hata varandra mer eller mindre. I och med våra sociala medier så kan vi skriva ut våra åsikter och många tyckts tro att det är helt okej på internet att skriva nedsättande ord och kränka andra människor.

Men något ni ska ta i beaktande är att orden som står skrivna på en dataskärm, mobil eller en surfplatta är lika sårande och elaka som när ni yttrar dem verbalt. Orden blir inte mindre sårande för att de står i skrift på en skärm.

Vart har respekten tagit vägen? Vart har mänsklig värme tagit vägen?

Jag har blivit utsatt för mycket den sista tiden på olika medier och jag tycker inte att det är okej. Vem ger dig rätten att skriva nedsättande och elaka saker? Varför gör du det? För att få respekt? För att få respekt så måste du förtjäna det också genom att visa respekt till andra.

När jag har sett på Trolljägarna på TV 3 så har många sagt "Jag förstod inte att det var på riktigt. Jag menade inte att såra dig." Där känner jag lite "Vad då inte på riktigt? Blir orden mindre riktiga bara för att de är skrivna på internet?" Vad är det jag missar här? Är internet på låtsas?

Nej, jag kommer aldrig förstå mig på detta. Vad är era tanka om detta? Dela gärna med er fast i god ton. Alla nedsättande kommentarer kommer jag inte godkänna. 💜


Veckans träningmusik


City girl


Förkyld

Då har jag blivit förkyld. Det har gått upp och ned i veckan, ena dagen har jag känt mig bra och nästa dag helt förstörd. Helgen i alla fall var superkul och mysig.

Började med dejt, middag och bio i fredags. Det var supermysigt och helt underbart. Kände mig som nykär och det pirrade så där spännande i magen. 😍 På lördagen var vi bjudna till en vän på grill/kräftskiva och det var kul. Tyvärr blev det inte många bilder. Vi satt och snackade mest och kollade på Youtube-klipp. Igår morse när jag vaknade så var jag jätteförkyld och hörde av mig till jobbet att jag inte kunde komma.

I vilket fall så är jag ledig idag och kurerar mig med en massa bra serier både på tv och Netflix. Hem till gården började idag igen och även glamour börjar idag. Så jag har sett hösten första avsnitt på hem till gården och just nu sitter jag och kollar på The Carrie Diaries på Netflix. Sen ikväll är det ju Idol också. 😊 Hoppas ni mår bra och ta hand om er.


En liten tanke


Veckans sötnöt


PARTY

Idag har vi blivit bjudna på grill/kräftskiva hos vår kompis Daniel. Jag äter inte skaldjur alls och Tobias äter inte kräftor så vi kommer grilla något gott kött. :) Det ska bli kul att hänga med dem och partaja lite. Kanske blir något spel eller film det återstår att se. Hoppas jag kan fota lite så jag har något att dela med mig av sen. :) Ha nu en fin dag/kväll så hörs vi senare. :) 
 
 

Dejt på Texas Longhorn

Igår var vi på dejt och käkade på Texas Longhorn. Vilken god mat de hade och vad mysigt det var att sitta ute och äta. Åt en supergod hamburgare och drack gott. Men jag blev supermätt.

Tobias present kom också igår från USA och jag har väntat på det paketet. Så jag hämtade det igår morse och packade in det så jag kunde ge honom vid maten. Han blev superglad och det var något han verkligen ville ha. En liten försenad födelsedagspresent från mig. Dock hade han ett gulligt litet kort/brev till mig han är så söt och romantisk. Han brukar köpa gulliga och romantiska kort där han skriver korta brev istället för att skriva på vanligt papper.

Efter maten gick vi på en lite promenad och sen ner till bion. Där tittade vi på Hitta Doris och den var rolig och mysig. Vi hade plusstolarna så vi kunde mysa lite mer. Man kan lyfta upp armstödet så man kommer närmare varandra.

När vi kom hem så blev det sängen där vi låg och kramades och pratade. Somnade inte förän klockan var närmare 1- tiden i natt. En perfekt eftermiddag/kväll. 😍


Biotajm

Ikväll blir det biomys med min älskling. Vi ska se Hitta Doris då vi båda älskar filmen Hitta Nemo. :) Den ska bli kul att se filmen och vi ska sen den på engelska. Jag kan se den oavsett språk men Tobias "måste" se den på engelska. :P Om den är bra så kanske den kommer som veckans film. :) I alla fall så ska det bli kul och se den. Ha nu en fin fredagskväll, jag ska njuta av min. :)
 
 
 
 

En liten tanke

 

 

God morgon

En natt där jag inte sov så bra, halsen bråkade en hel del. Det kvittade hur jag la mig så kändes det som att slemmet i halsen täppte till hela tiden och det var torrt och jäkligt så man ville bara hosta och dricka något hela tiden. Sen kröp det i kroppen hela tiden och jag kunde verkligen inte slappna av. Men någon gång under natten måste John Blund kommit för jag vaknade vid ett tillfälle och kände att jag hade sovit djupt.

Här tittar solen fram lite och temperaturen ligger på ca 19.2 grader. Jag ska snart göra mig i ordning för dagen och fixa lite. Jag fick mitt paket igår och det var tungt. Jag hittade bokserien Häxmästaren på Tradera, dock inte hela serien. Fattas någon/några böcker. En av böckerna är signerade av Margit själv. 😊 Så efter jag har läst Harry Potter så ska jag läsa den serien. 😊 Ha nu en fin dag allesammans, det ska jag ha.


Veckans film #125

 
Edward Bloom har alltid varit en man med stor aptit på livet, enorm passion och med en förkärlek för otroliga historier. På sin ålders höst är han fortfarande en gåta för sin son William. För att verkligen lära känna sin far börjar Will lägga ihop de olika bitarna utifrån historierna om faderns fantastiska äventyr i detta filmiska mästerverk.
 
 
 
 
 

Dagens skratt


En liten tanke


God morgon

Känner mig lite piggare idag men är väldigt snuvig och tät. Jag har sovit jättegott i natt men vaknade vid ett tillfälle där jag var slemmig så jag hostade och så var jag kissnödig som tusan. Efter att ha varit uppe så somnade jag om gott och sov gott när Tobias kom och väckte mig för att säga hej då. Jag hörde knappt att han gick upp.

Här är det mulet och regn, temperaturen är ca 16.8 grader. Jag har ätit frukost och sitter nu och vilar i soffan. Ska gå till jobbet sen, börjar sent idag med. Snart ska jag göra mig iordning för dagen och grejer. Hoppas det inte regnar allt för mycket när jag går till jobbet.

Nåväl ha en fin dag allesammans.


God kväll

Det blev inte mycket till jobb då vi var mycket personal och jag mår inte superbra så jag fick gå hem tidigare. :) Jag har legat och vilat från det jag kom hem till nu typ. Jag kollar just nu på The Carrie diaries på Netflex och väntar på att Idol ska börja. Passar på att blogga lite när jan kan och kommer på saker. :P Måste säga att jag gillar serien Carrie Diaries, se hur allt började och grejer. :)
Vad tycker ni om den nya juryn i Idol? Jag tycker de är okej, lite tidigt än att bilda en stor uppfattning men jag kan tycka att Fredrik är en mjukis, hon Nikki kan vara lite för vass och Quincy tänker mest på kakor. :P Men jag vill inte bedömma dem så tidigt utan ge dem en chans att komma igång eller vad jag ska säga. 
 
Vädret är fint och det är ca 18.3 grader ute, jag är lite trött och hängig men mår bättre än tidigare idag. Jag lyckades sova en stund på soffan. Jag får nog börja med vitamintabeltterna igen och se om jag bli piggare och sen äta bättre såklart. Nu ser det ut som hösten är här och jag tycker det är mysigt men lite tidigt. 
 
Nä, nu får jag sluta och skriva och fixa inför Idol här, men ha det fint nu ikväll och mys. Jag ska tända lite ljus och grejer tänkte jag. Hösten är ju här nu så då tänder jag en massa ljus och myser. :)
 
Hälsningar från en snuvig en. ;)
 
 

Dagens skratt


En liten tanke


God morgon

I natt kunde jag sova bättre, sov djupt och skönt. Halsen gör inte lika ont längre men jag är snuvig, men har lite svag huvudvärk just nu.

Vädret här är mulet, ser ut att kunna bli regn snart och temperaturen är ca 15.2 grader. Vi har nyss ätit frukost och sitter nu och kollar på tv. Idag ska jag jobba långpass, 11:45-20:00. Ska bli intressant och se vad som händer på jobbet idag. Ska snart börja med morgonsysslorna här. Fixa lunchlåda, bädda rätt sängen osv.

Ha nu en fin dag allesammans och ta hand om varandra. 😊


God kväll

Klarat en dag på jobbet trots halsen. Jag har verkligen varit över allt och jobbat idag. Kassan, drive-in, städat, disken. Känns skönt att kunna vara över allt på detta sätt. 😊 Men det har varit lugnt idag ändå vilket har varit skönt. Avslutade arbetspasset med att stå och diska.

Sitter nu i soffan, vilar och ser på Idol. Fötterna värker och jag är sliten som bara den. Halsen känns okej i alla fall. Vacker väder är det och det är ca 17.3 grader ute. Ha nu en fin kväll. 😊


God morgon

Suck fortfarande ont i halsen och lite värre idag. Mår annars bra men är slemmig och har ont. Sov rätt okej men det var svårt att slappna av då det värkte i hela kroppen och kliade hela tiden. Så jag fick gå upp och ta en alvedon och efter den så somnade jag skönt. Jag märkte knappt att Tobias gick upp och när han kom in för att säga hej då så sov jag djupt.

Det har varit kyligt i natt och nu ligger det på 15.4 grader ute. Lite molnigt just nu. Har nu ätit frukost och kollar på tv och vilar. Ska snart göra mig i ordning för dagen. Hoppas ni får en fin dag trots allt. Jag ska försöka göra mitt bästa av dagen. Ska försöka jobba och se hur det går. Börjar sent i alla fall.


IDOL

Äntligen börjar ett av mina favoritprogram igen. Denna hösten ska jag försöka följa med så mycket som jag kan. Tobias får sitta och spela när jag myser ner mig i sängen med Idol och något gott att äta. 😊 Och då ska jag inte ha sötsaker utan frukt eller något som är mer nyttigt. Det ska bli spännande att se den nya juryn, hur de är osv.

Nu blir det mys på hög nivå al'a Anna. 😊


Varför duger inte jag?

Idag har vi sådan stor tillgång till varandras liv via sociala medier så som Facebook, bloggar, Instagram osv. Man lägger upp text och bilder och hoppas att någon av ens så kallade vänner ska gilla och kommentera, att de ska glädjas om något blir extra uppmärksammat. Men icke, de gillar, delar och kommenterar allt annat istället. Många som säger att de är ens bästa vän osv. Jag kan tycka att en bästa vän ska glädjas i medgång och dela sorg i motgång. 
 
Jag har nu haft turen i samband med flytten och fått nya vänner som accepterar mig för den jag är och som gillar, delar och kommenterar. En del "vänner" har även uttryckt sig i stil med att "Nu kan vi umgås när du har flyttat till Karlstad" och min tanke är då, "Vad då? Så jag var inte bra nog när jag bodde på en annan ort?" Problemet är alltså inte jag egentligen utan de personer som uttrycker sig såhär. De vill alltså inte lägga ner sin tid och energi på mig och då undrar jag varför ska jag lägga min på dem? 
 
Nu har jag fått nya vänner som kommer hem till mig och min sambo ibland, vi ses ute på stan och så träffas vi hos dem ibland. En del tar jag promenader med, några är spelvänner då jag har hittat ett nytt intresse (fast jag spelar inte så mycket än) och några ser vi film med. Men jag hörde en sådan dum kommentar en dag här när jag pratade med min syster Evah, hon hade fått höra "Varför behöver du höra att de är glada för din skull?" Vad är det för en galen fråga? Alla behöver vi bekräftelse på något vis och utan den så tynar vi bort, en del har mindre behov av det men alla behöver den bekräftelsen. Man måste inte ha många vänner och jag har hellre några få intim och nära vänner än 20 ytliga och falska vänner. Och med intima så menar jag att de ska finnas vid min sida i både med och motgång, inte bara när det passar dem och när de behöver något av mig. Jag vill även ha något tillbaka. 
 
I en relation så måste du GE och TA. Du kan inte bara TA, TA och TA. Utan du måste även GE av dig själv, det funkar inte annars.
 
 

Veckans träningsmusik


Veckans sötnöt


En liten tanke


Dagens skratt


En liten tanke


Känner mig så värdelös och maktlös

Måste bara få skriva av mig lite. Känner mig bara så värdelös och maktlös. Fattar inte varför allt ska vara så svårt, att jag ska vara så besvärlig och konstig.

Jag försöker skapa mig ett liv men det går inte så bra just nu. Så fort jag ser en ljusning så kommer det upp nya mörka moln. Är kanske nu extra känslig då mensperioden är på gång men det är ändå jobbigt. Jag ska försöka kämpa på och bita ihop för jag har nu underbara människor omkring mig som stöttar mig på alla sätt de kan. All kärlek till er. ❤️❤️❤️


Husqvarna Viking Jade 20

Ja, jag har nu varit testpilot för Husqvarnas nya symaskin. Jag har skrivit om den tidigare men nu har jag hunnit testa den lite mer och fått en egen uppfattning.

Den är verkligen lättanvänd och lätt att förstå. Nu får vi ta med i beräkningen att jag är nybörjare och aldrig sytt hemma på maskin utan sydde i skolan på syslöjden. Så mina kunskaper är begränsade vilket har gjort att jag har bara använt enkla metoder.

Jag valde att sy en duk till balkongbordet och sicksackade runt om, vek in den fula kanten och sen sydde med raksömn. Superenkelt kanske men för någon som är helt ny så var det mycket jobb och detta med trådspänning måste man också lära sig. Men jag är sugen på att sy mer så när jag kan så ska jag köpa en maskin för det var kul och sy när man förstod hur man ska göra. Man lär sig mer när man får prova sig fram och det är svårt när man inte har en maskin.

Maskinen har lärt mig lite nytt, den har fått mig att vilja sy mer, den är lätt att använda. Det var kul att sy och jag tycker att den här provperioden har varit kanon och det känns så fantastiskt att jag blev en av dem som fick prova denna underbara maskin. Enda minuset den får är att sladden till fotpedalen är alldeles för kort enligt mitt tycke. Jag är väldigt kort själv och fick krångla en del för att nå pedalen. Fast det problemet kanske finns på andra symaskiner också.

Är ni nybörjare och ska köpa en maskin så kan jag rekommendera denna varmt.


Jag är inte så dum ändå

Då har jag sytt färdigt duken, håller på med virkningen och filosoferar. Jag har aldrig sett mig själv som duktig på att sy, jag har alltid sett mig själv som dålig på det men jag har inte heller gett mig själv chansen att visa att jag kan.

Nu när jag tittar på det jag har tillverkat så ser jag, jag är inte så dålig ändå. Jag kan bara jag tillåter mig själv, bara jag får ta tiden på mig att testa, att utvecklas och bara få prova på. Nu finns det många personer i mitt liv som stöttar mig i just detta och den kretsen har ökat senaste åren. Nu finns det många som kan hjälpa mig med både virkning och sömnad.

Och tack vare att jag blev testpilot för Husqvarnas nya maskin så har jag utvecklats ännu mer och känner jag är inte så dålig trots allt. Jag känner mig så sjukt stolt över allt jag har tillverkat genom åren.


En liten tanke


Storytime Förlovningen

 

God förmiddag

Vi somnade sent då vi kom hem sent igår. Vi var till Mariebergsskogen på filmvisning under bar stjärnhimmel. Så otroligt mysigt men kyligt. Det vi såg var Star Wars Force Awakens tillsammans med 2000 andra personer. Träffade även en kompis där så vi snackade lite.

Nu på förmiddagen här så har vi filmat en video som jag senare ska redigera lite och sen lägga upp. Just nu är tvätten igång och Tobias diskar. Jag har plockar rätt lite i arbetsrummet och pysslat. Snart ska jag fortsätta med min virkning och vila. Tobias jobbar kvällen ikväll och jag ska chilla lite här. Tänkte sy vidare på duken så den blir klar någon gång. Tycker det är rätt kul att sy men än så länge är jag inte så jätteförtjust i det men det kommer väl. Lite svårt att sy utan maskin i normala fall. Nu har jag ju fått chansen att utvecklas och testa. Så när jag kan så ska vi köpa en symaskin. Då kanske mitt intresse vaknar till mer. 😊 Ha nu en fin dag. Och missa inte frågestunden. 😊


Veckans film #124

 

Midnatt i Paris är en amerikansk film från 2011 i regi av Woody Allen. Filmen hade svensk premiär den 2 september 2011.

Filmen handlar om författaren Gil och hans fästmö Inez från USA som har åkt tillsammans med Inez föräldrar till Paris. Men Gil och Inez har olika intressen vilket leder till problem. Han vill skriva en betydelsefull roman men hon vill att han ska bli bättre betald manusförfattare i Hollywood.

Gil drömmer om 1920-talets Paris och vid nattliga promenader blir Gil upphämtad av en bil som för honom just dit och till författare som Ernest Hemingway och F. Scott Fitzgerald. Han träffar också kvinnan Adriana, som drömmer om la Belle époque. De flyttas dit, bara för att höra vissa drömma sig tillbaka till renässansen.

Vistelsen i Paris får Gil att ifrågsätta sina val i livet men också att det är föga meningslöst att drömma om att det var bättre under svunna tider.

 

 
 
 
 

FRÅGESTUND

 

Inspiration - Bebis

 
 
Hittade så söta grejer inne på Ellos :) Varje bild innehåller en länk, så det är bara att klicka på bilden för att komma till sidan. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träningsmusik

 
 

En liten tanke


God morgon

Trött och seg idag, har inte klivit ur sängen än. Solen tittar fram då och då och det är ca 14.5 grader varmt ute. Jag ska jobba idag men jobbar ett kort pass 11:30-16:00.

Igår hade vi en bjudning där vi först satt och fikade och snackade. Öppning av presenter och så. Fick fina glas. Och Tobias fick ett present kort nere på bergvik för 200 kr. Sen blev det lite spel och klockan bara försvann. I vilket fall blev det många skratt och många skämt åt alla håll och kanter.

Sen när alla gäster hade gått så fixade vi rätt lite här och sen fixade vi mat. Det blev BK mat och så tittade vi på serien Merlin men jag var så trött så jag somnade.

En lyckad dag måste jag säga. Kul att så många kunde komma i alla fall. 😊


Dagens outfit


God kväll

En dag där jag har njutit av min lediga tid. Vet dock inte vart dagen tog vägen.

Jag kollade lite på tv och fixade sen frukost. Sen plockade jag i ordning och pysslade lite. Men fick för mig att ta en promenad på förmiddagen. Och den promenaden behövdes för själen måste jag säga. Det var så ljuvligt att bara traska omkring och njuta av vädret.

När jag kom hem från promenaden så vilade jag lite, gjorde ett yogapass och sen tog jag ett mellanmål. Pysslade lite vid datorn, lyssnade musik och sen var det dax att börja i köket. Bakade chokladmuffins och lagade middag. Till middag blev det Morotsbiffar med klyftpotatis, tzatziki och hackad paprika.

Efter maten så städade Tobias och jag pysslade lite till vid datorn. Sen blev det ett avsnitt på serien Merlin och nu har vi tittat på Drive med Ryan Gossling. Hoppas ni har haft en fin dag, det har jag haft. 😊 Ha nu en fortsatt trevlig fredagskväll.


Vart ska man få hjälp?

Jag läser och hör ofta att sjukvården framför allt psykiatrin inte har resurser, de skickar hem människor som verkligen behöver hjälpen, de som hotar med självmord får höra att man bara ska söka till öppenvården.

Detta är skrämmande och nu när jag ringde kyrkan för att kunna få prata själv med diakonen så får jag höra vi får se när jag har tid. Inte konstigt att människor mår så dåligt när hjälpen inte finns där. En annan person i min närhet har försökt få hjälp men det tycks inte finnas hjälp att få om man inte ha massor av pengar.

Varför är det så svårt att få hjälp med psykisk ohälsa? Vad tror ni? Jag tror att det fortfarande är så tabubelagt och att det är ingen som tar det på allvar. Många tror att det är att bara rycka upp sig men så enkelt är det inte. Hade det varit så enkelt så hade väl inte så många behövt hjälpen? Hade det varit så lätt att välja så skulle man välja att må bra. Ingen vill ju må dåligt.

Varför är såren i själen så osynliga trots att personer blottar sin själ för att få hjälp? Vad ska man göra för att få hjälpen i tid? Ska man i princip lyckas med självmord innan någon tar det på allvar?

Nej, detta måste ändras på och hjälpa andra INNAN det är FÖR SENT!


Solig morgon

En vacker men kylig morgon. Sol med klarblå himmel och 11.6 grader ute. Vart tog sommaren vägen? Får hoppas att den kommer tillbaka på ett besök innan hösten börjar på riktigt.

I natt sov jag oroligt, drömde en massa mardrömmar och vaknade vid flera tillfällen att jag grät i sömnen. Tobias har nu cyklat till jobbet och jag börjar sent idag igen. Jag har nu ätit frukost och ska ta och greja rätt lite. I helgen får vi gäster så vi måste hålla ordning. Jaja, ha nu en fin dag allesammans.


God kväll

En dag kantad med huvudvärk, irritation men ändå glädje.

På jobbet har det flutit på bra men jobbigt nog så hade jag spränghuvudvärk i princip hela dagen. Inte ens värktablett och mat hjälpte. När jag började mitt pass idag så stod jag i kassan och det var kul. Mycket att göra, många härliga gäster och mina goa kollegor. Efter lunchen fick jag gå in i köket men hamnade i disken och där fick jag lugn och ro. Drack vatten och föesökte bota huvudvärken. Lyckades till slut och avslutade mitt arbetspass med att stå på bord och göra burgare. Få hade huvudvärken släppt som tur var.

Är nu hemma och väntar in Tobias, han gick också kvällen idag. Eftersom mitt jobb ligger bara 7 minuter hemmifrån så kommer jag hem fortare. Nu ska jag mysa, ha en fin kväll allesammans. 😊


En aktiv dag

Idag har jag varit ledig men varit aktiv ändå. Jag har sytt vidare på duken, jag har bloggat, redigerat en video och publicerat, varit på stan och träffat en ny vän och sen på kvällen blev det häng i bowlinghallen för att se på när Tobias tränade.

Jag bakade muffins med äppelmos och de blev goda. 😊 När jag skulle sy så blev det lite krångel men allt löste sig till slut. När jag var färdig med alla bestyr här hemma så tog jag mig en dusch. Det var kul att hänga med den nyfunna vännen och snacka Harry Potter. Har tänkt att starta upp en grupp här i Karlstad med omnejd för att komma i kontakt med fler Harry Potter tokiga. Kolla på Facebook efter Harry Potter Karlstad.

Nu sitter vi och slöar till tv, inte något speciellt att titta på. Men ändå skönt att bara vila. Ja, min dag gick fort ändå och det har varit en bra dag. Jobbigt bara när det blåste så ett tag. Hoppas ni har haft det bra.


Dagens outfit


En liten tanke


London Vlogg - Video


Sol med svart himmel

God morgon, hoppas ni har sovit gott det har jag gjort. Idag är jag ledig och Tobias har nyligen cyklat till jobbet. Solen tittar fram då och då och himlen är svart på sina håll. Det blåser fortfarande och stundvis är det kraftiga vindar.

Idag har jag tänkt att baka och pyssla. Ska snart fixa frukost och köra igång dagen. Sen måste jag ner till city och fixa lite grejer. Hoppas ni får en fin dag, det tänker jag ha i vilket fall. 😊


Blåsig kväll

En dag där jag har varit på alla stationer på jobbet. Började först bak i köket med att grilla, fritera och göra burgare. Sen körde jag disk och fixade lök.

Efter klockan 14 hamnade jag fram i kassan en stund och där stod jag tills jag fick min lunch. Efter lunch så var jag fram i kassan ett tag till och sen blev jag i köket igen. Under kvällen som var lugn så städade jag där jag kunde städa.

Nu är jag hemma hos min älskling och vi ska chilla till tv. Hoppas ni har haft det bra idag. Full storm stundvis där ute och det har regnat till och från idag. Ha nu en fin fortsatt kväll. 😊


En liten tanke


Regnig morgon

God morgon på er, hoppas ni har sovit bra. Jag har haft ytterligare en natt där kroppen har varit orolig. Jag somnade gott men vaknade efter tag och kände en rastlöshet och orolighet. Gick upp och tog en alvedon och sen efter ett tag lyckades jag somna.

Vädret här är regnigt, blåsigt och typiskt höstväder. Jag tycker personligen att det är lite tidigt för hösten men är den på gång så är den.

Tobias gör sin första dag efter semestern så han gick upp före mig idag då jag börjar sent. Jag har nu ätit frukost och pysslat lite. Kollade lite på nyheterna och fick se att vi har tagit ett OS-guld vilket glädjer mig. Hoppas på vår bågskytt, jag vet att hon är supergrym då jag har tävlat själv mor henne. 😊

Nåväl ha en fin dag allesammans.


Vad då, jag är ju bara jag.

Många gånger så ser jag mig själv som en medelmåtta. Jag ser mig inte superduktig på någonting men jag ser inte mig själv superdålig heller.

Jag vet att jag har mina fel och brister som jag jobbar med och det är mänskligt. Jag vet att jag är bra på saker men också att jag är sämre på andra. När någon säger till mig att jag är speciell eller något så tänker jag; vad då, vad är det för speciellt med mig? Jag är ju bara jag.

Men det är ju det som är själva grejen. Det finns ju bara en som mig, vilket gör mig unik. Det finns bara en som dig vilket gör dig unik. Om andra kunde se på detta sätt istället för att kränka folk och istället för att eftersträva att vara någon annan så skulle det vara lättare för alla.

Var dig själv istället för att vara någon som inte är du. Det är inget fel med att förbättra vissa saker, exempel lära sig nya saker osv. Men att eftersträva och vara som andra är ingen idé. Det tar sådan onödig energi och kraft från dig som du kan lägga på att vara den du är.

Jag försökte själv att vara någon jag inte är bara för att passa in. Men det tog sådan energi från mig så jag började må dåligt. Jag ska inte behöva vara någon annan för att passa in, jag ska kunna vara mig själv och det ska räcka.

Använd kraften till att vara dig själv.


God morgon

Söndag, jag börjar sent och det är Tobias sista semesterdag. Det är mulet här med ca 19 grader.ä och lite småblåsigt. Vi har ätit frukost och kollat lite på tv. Jag sov oroligt i natt och det liksom värkte i kroppen. Kroppen kunde inte slappna av alls. Till slut lyckades jag somna och då sov jag djupt.

Idag börjar jag 11:30 och jobbar till 16:00. Skönt med kortdag ibland. 😊 Undrar vilken station jag får vara på idag, men jag blir glad vilket som. För här känner jag att jag kan vara på alla stationer utan större problem och att alla tror på mig.

Nåväl, hoppas ni får en fin dag. 😊


En liten tanke


God natt

En slödag idag men har ändå varit lite aktiva med tvätt, planering och promenad.

Efter frukosten körde jag igång lite tvätt och så satt vi och planerade inför hösten mm. Det är en del som händer och en del som kräver planering. När vi var klara med det så kände jag för en promenad och vi gick 5km så jag klarade min utmaning på RunKeeper. Skönt att röra på sig.

Väl hemma efter promenaden så fixade vi mat och sen blev det film. Vi såg på Sagan om ringen - Konungens återkomst. Den är såpass lång så vi började inte med någon ny film utan vi satt och kollade på tv.

God natt allesammans och sov gott. 😊


Dagens skratt


God morgon

Seg morgon här med mulet väder och 17.4 grader varmt. Ser ut som det skulle kunna regna snart. Tvätten är igång och vi chillar framför tv:n men ska snart börja planera lite olika saker.

I natt har jag sovit bra men drömt så extremt konstigt och vaknat någon gång ibland. Igår kväll tittade vi på Independence day och den är verkligen spännande och bra. Åt upp det sista på Rabarberpajen också så mys. Svärmor hade gjort i ordning den då Tobias fyllde år i tisdags.

Vi har inga specifika planer för dagen utan tar dagen lite som den kommer. Hoppas ni får en fin dag trots vädret. 😊 Nu ska vi börja allt planerande.


God kväll

En dag på jobbet. Jag började sent idag och vi myste innan frukost och gick upp sent. Jag började 11:30 idag och gick till 19:30. Så jag har nyss kommit hem.

Det har varit kul på jobbet och jag har varit över allt idag. Började med grillen, var lite på bord och gjorde burgare, har plockat rätt runt om kring och nu på kvällen fick jag stå i DT 1. Men jag hjälpte till i köket när jag inte hade några bilar.

Nu är jag hemma hos min älskling och vi ska mysa till film och slappa. Hoppas ni har haft det bra och ha nu en mysig kväll allesammans. 😊


En liten tanke


Två lediga dagar

Igår var jag till Grums och hälsade på min underbara familj. Vi pratade mycket och myste, åt mat från pizzerian och bara umgicks. När Sofie kom hem så fikade jag med henne på altanen och det var supermysigt. En skön dag med min goa familj. När jag kom hem så slöade vi i soffan och sen blev det natten.

Idag var det trögstartat här. Tobias somnade sent i natt och jag vaknade vid 2 tiden i natt och kunde inte sova. Allt för mycket tankar som snurrade, det var varmt och något oljud någonstans väckte mig. Jag gick upp runt 8.30 tror jag och Tobias runt 9.30. Sen orkade vi inte göra så mycket utan chillade till tv:n ett tag, när klockan var runt 14 så drog vi ner på stan. Uträttade några ärenden och bara myste nere på stan. Fångade lite Pokémons också. Skönt att vara ute och inte göra så mycket. Nu har vi ätit mat och kollar på Sagan Om Ringen - De två tornen.

Ha nu en fin kväll. :)


Veckans sötnöt


En liten tanke


Dagens skratt


Veckans film #123

 

Breaking Bad är en amerikansk TV-serie som sändes i fem säsonger mellan 2008 och 2013 på TV-kanalen AMC.

Serien handlar om kemiläraren Walter White (spelad av Bryan Cranston), som efter att ha fått diagnosen lungcancer vill skapa ekonomisk trygghet för hustru och barn innan han dör och därför använder sina kunskaper till att börja producera och säljametamfetamin med hjälp av den tidigare eleven Jesse Pinkman (spelad av Aaron Paul).

Skapare, manusförfattare och tillsammans med Mark Johnson exekutiv producent är Vince Gilligan som även varit medproducent tillArkiv X. TV-bolaget AMC premiärsände Breaking Bad den 20 januari 2008. Serien hade premiär på svenska TV6 den 18 maj 2008. Breaking Bad toppar tillsammans med Game of Thrones med 9,5 av 10 poäng IMDb:s lista över högst rankade TV-serier genom tiderna med minst 5 000 röster från tittarna. Serien har fått många priser, däribland 16 Primetime Emmy Awards, åtta Satellite Awards, två Golden Globe Awards, två Peabody Awards and ett People's Choice Award. För sin huvudroll vann Bryan CranstonPrimetime Emmy Award for Outstanding Lead Actor in a Drama Series vid fyra tillfällen.

Seriens namn kommer från en slangfras som används i södra USA, "to break bad" vilket kan översättas till "att bryta mot konventioner, att gå emot auktoriteter och dra sig mot lagens utkanter". Serien utspelar sig i Albuquerque, New Mexico.

Breaking Bad fick 2015 en spin-off, Better Call Saul, som handlar om den centrala karaktären Saul Goodman innan händelserna i Breaking Bad.

 

 
 Jag vet att detta inte är en film men jag fullkomligt älskade serien, först var jag motsträvig men Tobias motbevisade mig helt. Serien var ju råbra! Se den om ni kan säger jag bara!
 
 

Londonresa dag 11

Fredag 22/7
 
Sista dagen på vår resa, dagen då vi ska åka hem till Karlstad, till vår egen säng.
 
Vaknar till när klockan ringer ca 7.30 och Tobias frågar mig hur jag har sovit. Mitt svar blir helt jäkla fucking underbart! Han fnissar lite åt mitt svar och vi myser lite till tv innan vi ska gå till frukostdelen. Den här morgonen hade vi ordnat så vi fick frukost på hotellet med äggröra och grejer. Det är ju SÅÅÅ gott med hotellfrukost och jag äter mycket då. 
 
Sen gick vi upp till rummet och tog oss en skön och go dusch, jag hade längtat efter en svensk dusch då vattnet i London gjorde att jag kände mig fortfarande tvålig när jag klev ur duschen. Så det var skönt att kunna duscha utan och känna tvål hela tiden. Sen chillade vi på rummet och bara myste helt enkelt. Bussen skulle ju gå strax innan ett så vi hade tid att vila. 
 
När klockan var ca 11.30 så checkade vi ut och gick dit bussen skulle avgå ifrån. Vi hade kollat upp det innan så det skulle vara lättare att komma iväg utan att behöva stressa. Fick sitta och vänta och bussen var lite försenad men vi kom på rätt buss i alla fall. När vi kom fram till Karlstads busstation så stod svärmor där och väntade, hon körde hem oss. Väl hemma så bytte jag om, vi gick på toa och sen gick vi ner till Burger King (mitt jobb) och åt mat där. Ingen mat hemma att laga och ingen ork att laga heller. Efter att ha ätit så gick vi och köpte frukost och sen hem för att mysa i soffan till en film. Det blev Draktränaren. Det blev inga bilder tagna den här dagen tyvärr så den enda bilder är hämtad från nätet. 
 
Skönt att var hemma i Sverige igen med svensk tv, svenskt språk och trafiken på rätt sida! :P Men det har varit en underbar upplevelse och jag reser gärna iväg på nytt med min älskling. :) Jag har en idé redan men får som om det går att förverkliga den. Just nu har vi lite andra planer på gång. :)
 
 
 

God morgon

Trött och seg, men när klockan hade ringt så var det så otroligt varmt. Annars hade jag nog legat kvar en stund i sängen. Hade också en konstig dröm när klockan ringde. Tobias sover än eftersom han har semester även denna veckan. Idag gör jag morgonpass, börjar 7:45 och går till klockan 13:00. Solen har inte kommit fram ännu och det blåser lite, temperaturen ligger på ca 14 grader.

Igår gjorde jag första dagen och det var kul. Stod först i kassan och sen på kvällen i köket och disken. Vi sålde en del så dagen gick fort ändå. Men när jag kom hem så var jag rätt sliten ändå. Första dagen och allt. Vi kollade lite på tv innan det var dax för sängen.

Hoppas ni får en fin dag. :)


En liten tanke


Londonresa dag 10 - Bilder

 
 
 

Londonresa dag 10

Torsdag 21/7
 
Vaknar tidigt och går upp, fixar frukost och fixar med packningen. Men eftersom vi inte behöver ge oss iväg så tidigt så fick vi lite dötid att spendera. Jag hade sovit dåligt under natten då det var alldelese för varmt och jag kände mig orolig i kroppen. Så jag sträckte ut mig på sängen och somande en stund, Tobias satt och kollade på tv:n. 
 
Sen var det dax att checka ut från hotellet och bege sig till tunnelbanan för att åka till flygplatsen Heathrow. När vi kommer fram dit så kollade vi läget vart vi ska gå för att komma till gaten osv. Men eftersom vi var tidiga så kunde vi inte checka in bagaget utan fick vänta. Vi passade på att söka upp en restaurang så vi fick äta något innan vi skulle flyga. Det var god mat och bra service. Tog även en varsin efterrätt, men jag valde fel (min var inte så god.) Efter mat blev det toa besök och sen fick vi sitta och vänta en liten stund.
 
När vi fick checka in bagaget så var det inga problem men när vi kom till kontrollen så glömde Tobias att ta ur sin mobil ur byxorna så apparaten gav utslag. Men det löste sig ändå. Sen gick vi runt och kollade lite, shoppade i taxfreen och väntade på att vi skulle få gå till gaten. Sen när det var dax för det så var det komplicerat värre, fick åka tåg till gaten då det tydligen var en bit att gå. I alla fall så blev jag jättenervös och funderade på vad som hände men sen när vi väl var på plats så kändes det bättre. Men ett annat problem var ju att vi inte skulle få sitta tillsammans utan var för sig. Men jag hade turen att hamna intill en trevlig kvinna från USA. Så vi satt och pratade en stund och hon berömde min engelska. :) Vilket kändes skönt och veta att jag är inte så dålig på engelska som jag har trott själv. :P 
 
Väl hemma i Sverige så får vi vårat bagage och sen går vi till hotellet och slöar resten av kvällen.
 
 
 

1 augusti

Då var semestern slut och jag ska börja jobba idag. Börjar sent idag som 11:45. Solen skiner och det är 17.5 grader ute.

Det ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet och få träffa de andra. Jag vet också att det har tillkommit någon ny kollega under tiden jag varit ledig.

Vi ska snart äta frukost och sen ska jag börja med att förbereda inför mitt arbetspass. Tobias har semester även denna veckan. Ska bli spännande att se vilken station jag få stå på idag. Hoppas det blir en lugn dag att börja med. Inte så kul med världens panik första dagen efter semestern men då får man ju komma igång ändå. 😜

I alla fall ha en fin dag nu allesammans. 😊


RSS 2.0