God morgon alla!

Sovit gott? Det har jag gjort men hade svårt att somna först. Men när jag väl somnade sov jag jättegott och när klockan ringde vid 8 så orkade jag inte gå upp utan låg kvar till 9 istället. Jag börjar ju 11 idag och det är skönt. :) Undrar om det blir mycket att göra idag eller om det blir lite lugnare. Nåja, det blir som det blir. Hoppas ni får en bra och fin dag i alla fall. :)
 
 

Veckans Film #10

 
Hot Shots 2!
 
Topper Harley (CHARLIE SHEEN) har dragit sig tillbaka till ett buddistiskt kloster, hans inkompetente före detta chef (LLOYD BRIDGES) jobbar vidare i Vita Huset och ett gäng med amerikaner som hålls gisslan i Mellanöstern behöver räddas! Topper är den ende som kan klara av jobbet men han är knäckt av att hans flickvän VALERIA GOLINO har gjort slut tills en vacker CIA-agent får upp honom i sadeln igen. Det är ett livsfarligt och skrattretande uppdrag som tar Harley på en actionfylld resa kantad med parodier på filmklassiker och välkända skådespelare i festliga biroller.

Hot Shots! 2 är en parodi på i första hand Rambo, men även på andra filmer. Uppföljare till filmen Hot Shots! Höjdarna!

När Topper Harley (Charlie Sheen) åker på en flod möter han kapten Benjamin L. Willard från Apocalypse (spelad av Sheens verklige far Martin Sheen) och de ropar båda till varandra: "I loved you in Wall Street!" med hänvisning till filmen Wall Street som de båda medverkade i (1987). Filmen är från 11 år.

 

 

En hysteriskt rolig film som man kan se hur många gånger som helst! :) Har man tråkigt och är ledsen så ska man se denna. Det är ett måste i min DVD samling. :)


Morsning!

Allt bra med er efter helgen? Hoppas det i alla fall. :) Här är det bara bra men är lite trött. Idag sov jag länge och det var skönt. Tog mig sen en dusch och när jag hade gjort mig i ordning för dagen så åkte jag hem och grejade hemma en stund. Handlade lite mat och annat så behövdes hem. Jag har även ätit gott idag och nu är jag så mätt och go i magen. :P Nu ska vi se på tv och bara mysa. :) Ha det så bra nu.
 
 

2 härliga bilder

När Sofie träffade Olle Jönsson i Lasse Stefanz. :) Han sjöng lilla Sofie för henne. :D
 
 
 

Dagens låt

 

Make love not war!

 
Klicka på bilden för att komma till sidan. ;)

Veckans träning

 

Plankan är en statisk övning för musklerna i magen och ryggen. Övningen utförs genom att man ligger plan på marken och lyfter upp sig själv på tår och underarmar. Övningens mål är att hålla den ställningen så länge som möjligt.

Detta stärker mag- och ryggmusklerna samt axlarna, och underlättar utövandet av många sporter.

 

 

Bild lånda från google, då jag inte har kunnat göra övningen själv. Skadade knäet under veckan och har lite svårt att använda det som vanligt. Men när jag provade plankan för två veckor sen så klarade jag hela 47 sekunder. Den här övningen är tuff men man får härda ut. :) Lycka till!


Inspiration och träning

Två personer som får mig att vilja träna och lär mig mycket är Hanna och Wille på mitt jobb. Hanna har tävlingssimmat själv förr och hon kan en del om träning, hon är alltid så glad och skämtsam. Hon är lätt att prata med trots att hon är 10 år yngre än mig. Vi har alltid något roligt att prata om, hon berättar alltid något roligt och hennes skratt är smittsamt.
Wille han håller på med sporten triathlon och tränar mycket. Han kan mycket om träning och han är också en glad person som man kan prata om allt med. Jag känner en träningsglädje när jag tänker på de här två personerna och de får mig att vilja fortsätta att göra det jag gör. Så jag är så tacksam för att jag har mött de här två och lärt känna dem.
 
 

Dagens låt

 

En liten tanke


Jösses!


God kväll på er alla!

Har ni haft en bra dag? Min dag har varit stressig, varm och rörig. Men det har varit kul ändå. Jag har nu ledig helg nu och jag ska slappa, mysa och plocka rätt under helgen. Även planera lite. :) Idag har det varit soligt och fint men nu blev det svalt för att sitta ute. Hoppas att det är fint väder i morgon. Nu ska jag se på film och mysa med familjen. Ha det så bra och sov gött sen när ni ska sova. :)
 

HEJA CHRISTINE BJERENDAL!

 
 
Vårt svenska hopp i bågskytte! :)

Dagens låt

 

Frågestund


God morgon alla!

Hoppas ni har sovit gott. Det har jag gjort i alla fall, men jag skulle lätt kunna sova ett tag till. Men det kan jag inte efter som jag ska iväg och jobba sen. Hoppas ni får en fin och bra dag nu. :) Så hörs vi ikväll.
 

Fruit of the week

Jordgubbe (Fragaria ×ananassa) är en hybrid inom smultronsläktet (Fragaria), som i sin tur tillhör familjen rosväxter.

Namnet jordgubbe syftar både på plantan och på bäret. Ur vetenskaplig synvinkel är jordgubben dock inte ett bär utan ett fruktförband med nötter, då de egentliga frukterna är "bärets" gula prickar. Den är alltså en skenfrukt, det vill säga en uppsvälld blombotten. Som omogna är bären grönvita, och mognar mot allt djupare rött. Det finns också en vit variant av jordgubben, denna saknar det röda färgämnet och kan därför ätas av allergiker som inte tål de vanliga röda jordgubbarna.

Den moderna jordgubben är en hybrid som odlades fram i Bretagne i Frankrike runt 1740-talet. Den är en korsning mellan scharlakanssmultron (F. virginiana) från östra Nordamerika, kända för sin smak, och jättesmultron (F. chiloensis) från Chile och Argentina som hämtats av Amédée-François Frézier för sin storlek. I Sverige introducerades jordgubbar under senare hälften av 1700-talet.

Några populära sorter bland yrkesmässiga jordgubbsodlare i Sverige, med ursprungsland och ursprungsår, samt ungefärligt mognadsdatum i mellersta Sverige. I södra Sverige mognar de vanligen en vecka tidigare än angivna dagar och i norra Sverige 14-30 dagar senare.

Tidiga sorter

 • Zephyr (Danmark 1965) 20-25 juni, bra härdighet och avkastning, kan odlas i hela Sverige. Bärvikt 7-15 gram. Stora bär i början, som dock minskar snabbt. Var tidigare den vanligaste jordgubben för färskvarumarknaden, men har nu nästan försvunnit på grund av dålig hållbarhet.
 • Honeoye (USA 1979) 23-28 juni. Bärvikt 12-16 gram. Omtyckt bland odlare för sin tålighet, men inte så omtyckt bland konsumenterna på grund av att den ofta har en vattnig eller syrlig smak. Idag den helt dominerande sorten bland de tidiga jordgubbarna.
 • Kent (Kanada 1981) 24-30 juni, god härdighet och avkastning. Bärvikt 12-18 gram. Jämn och god bärstorlek i hela odlingsperioden.

Medeltidiga sorter

 • Korona (Holland 1978) 1-10 juli. Bärvikt 12-18 gram. Den vanligaste sorten i Sverige i dag. Härdigheten är relativt god, så den är populär i norra Sverige.
 • Lina (Sverige 1986) 4-14 juli. Bärvikt 8-12 gram. Passar bäst för hemträdgården.
 • Senga Sengana (Tyskland 1954) 4-14 juli. Bärvikt 8-12 gram. Var förr den vanligaste jordgubbssorten i Sverige för tio år sedan, men har nu nästan försvunnit på grund av dålig hållbarhet.
 • Elsanta (Holland 1981) 1-10 juli. Bärvikt 12-18 gram. Den vanligaste sorten på kontinenten och i Storbritannien. Kräver skyddade lägen i Sverige.
 • Polka (Holland 1987) 1-10 juli. Odlas mest för lokal försäljning och självplock. En av de vanligaste sorterna idag.

Sena sorter

 • Bounty (Kanada 1972) 7-17 juli. Bärvikt 12-16 gram. Ganska härdig. Odlas mest för närmarknad och självplock.
 • Dania (Danmark 1982) 10-20 juli. Bärvikt 12-18 gram. Relativt härdig och odlas även i norra Sverige.
 • Pegasus (England 1990) 7-17 juli. Bärvikt 12-16 gram. Kräver varma och skyddade lägen i Sverige.

God natt babes!

 
 
Ville bara önska er en god natt och tacka för mig idag. :) Är nu jättetrött och seg. Det har varit jättemycket på jobbet idag. Sov gott i alla fall så syns vi i morgon. :)

Bilder från helgen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten tanke

 

Bilder från helgen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Tavel SM 2012

Ja, då har man varit på resa till Borlänge. Här kommer det en lite berättelse om hur helgen har varit. :)
 
Fredag 20/7 kl 22.20
 
Vaknade runt 8.30 och fixade i ordning det sista och sen strax efter 12 så kom Daniel och hämtade mig. Vi åkte upp till Filipstad och mötte upp de andra i gänget där och åkte vidare till Fredriksberg. Där tog vi en var sin glass och sträckte på benen. När vi kom fram till Borlänge så var vi in i vildmarksbutiken och kollade. Sen handlade vi mat och när det var gjort så åkte vi till banan och släppte av våra skyttar så de kunde sätta upp tältet och fixa i ordning. Vi andra åkte till boendet och det var Djurås församlingshem vi hyrde och huset påminde om Pippis hus. Vi fixade i ordning maten och sen bestämde vi hur vi skulle sova. När allt var klart spelade vi kort och hade kul. :)
 
Lördag 21/7 kl 21.30
 
Idag vaknade ca vid 7 tiden och gick upp och åt en rejäl frukost. Sedan så åkte våra tävlande iväg och vi övriga fixade frukostdisken,lunchen vi skulle ha med och grejer. När det var färdigt så åkte vi till banan och titta på våra duktiga, tappra skyttar. :) När det var färdigt så var det Girl Power träff och det var kul. :) Sen åkte en del av gruppen och några stannade kvar. På kvällen blev det grillat tillsammans med Ulrika och henne familj. Det var riktigt kul och jag har inte skrattat så mycket på länge. Senare på kvällen så tog vi en skön promenad.
 
Söndag 22/7 kl 22.22
 

Idag klev vi upp runt 7. Fixade frukost och pysslade och våra tävlanden åkte till banan. Då passade jag på att ta mig en dusch och gjorde mig i ordning för dagen. Sen åkte vi i väg till banan och hejade på. Malin och Ulrika kom till 8 delsfinalerna men Malin hamnade på 11:e plats och Ulrika tog sig till 4:e plats. Daniel, Andreas och Urban hamnade längre ner på listan. När tävlingen var över så åkte vi till boendet och vilade.
Åkte sen till en badplats som heter Präst Olles sjön och där badade jag, Lena, Daniel och Linus. Andreas kom inte i. De andra satt och tittade på och tog kort. Sen grillade vi marshmallows och gott kött. Efter maten så pratade vi och Andreas spelade piano, vi spelade rundpinigs  och hade kul.
 
Måndag 23/7 kl 22.00

Vaknade runt 8 idag och tassade ner på bottenvåningen. I köket pysslade Lena för fullt. Hon hade varit vaken sen halv sex. Vi började fixa med frukosten och väckte de andra. Efter frukosten packade vi ihop våra saker och lastade in bilarna. Sen städade vi rätt efter oss och åkte där ifrån. Vi åkte till Veslis fiskeaffär och sen åkte till Clas Ohlson i Insjön. Vi åt även mat där och jag åt kebab med bröd. Sedan skildes vi åt och åkte hem. När vi kom till Fredriksberg så svängde vi in till Daniels syster på fika. Efter det åkte vi till klubben där vi lastade av det som skulle av och sedan körde han hem mig och jag packade ur. Skönt att vara hemma i alla fall.
 
Det har varit en intensiv helg med många goa skratt. Vi har haft tur med vädret också, mest solsken men inte så varmt som man önskade. Men man kan inte få allt här i livet. :)

Bilder från helgen

 
 
 
 
 
 

God kväll på er alla!

Jösses vilken dag! Det har varit kaos helt och hållet idag. Men nu är det äntligen kvällen och jag har en tvätt i maskin och nu blir det mys med familjen. Jag är helt slut och det har varit mycket på jobbet och jag var helsnurrig. Men så kan det bli ibland. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Dagens låt

 
 

I'm back

Ja, nu är jag tillbaka igen. :) Vilken helg det har varit! Jag är helt slut! Bilder och sånt kommer allt eftersom. :) Har ni sovit gott? Det har jag gjort. Var så trött efter resan igår så jag somnade rätt fort, men det är skönt att vara hemma igen. Idag ska jag jobba så i eftermiddag kommer det lite bilder. Men jag har tagit så mycket kort så det är lite att jobba med. Hoppas ni får en bra dag. :)
 

God morgon + bloggpaus

Hoppas ni har sovit gott i natt, det har jag gjort men jag har haft en del mardrömmar. :/ Ja, från och med idag till måndag eller tisdag tar jag bloggpaus, när jag kommer tillbaka blir det mycket intressant läsning, videoblogg mm. :) Så nu har ni något att se fram emot och jag hoppas att ni fortsätter att följa mig, vilka ni än är. :) Hoppas ni får en fin, bra och rolig helg, för jag tänker själv ha en toppen helg. :)
Ha det nu så bra med er alla! <3
 
 
Btw, detta åt jag igår när vi var ute och shoppade. :) Jag hittade det jag skulle som tur var. :) Det är inte så ofta man hittar allt det man är ute efter för stunden. Jag brukar hitta det jag inte ska ha men inte det jag ska ha. :)
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

God morgon gullisar!

Hoppas ni har sovit gott, själv så hade jag svårt att somna men när jag väl somnade så sov jag jättegott. Idag blir det lite shopping men jag kan inte shoppa så mycket utan jag måste spara pengar. Men om jag hittar så måste jag köpa nya dusch/badhanddukar och sedan nya strumor. Lite tråkigt men man måste ju ibland. Hoppas ni får en bra och fin dag i alla fall. Hörs senare babes. ;)
 

Veckans träning

 
En perfekt armhävning

Om du vill bli bra på att göra armhävningar bör du träna på att hålla ryggen i samma position under hela övningen. Du ska kunna hålla kvar en skål med vatten på ditt bäcken och din rygg under hela övningen. När du koncentrerar dig på att hålla ryggen rak kanske du inte klarar av att göra lika många armhävningar, men träningseffekten blir faktiskt större – både när det gäller styrka och muskelmassa. Dessutom förebygger du skador.
När du har ställt dig i startposition drar du ned axlarna en bit från öronen. Det ger en bättre arbetsställning för axlarna och hjälper dig att hålla både ryggen och nacken utsträckt.
Håll huvudet som en naturlig förlängning av kroppen och rikta blicken mot golvet så att du håller nacken rak hela tiden. När du spänner musklerna ökar trycket inne i kroppen vilket även gör att belastningen på skelettet ökar. Spänningar i nacken och huvudvärk kan förebyggas om du håller nacken rak.
En viktig detalj som många glömmer är att böja på armbågs- och axelleden samtidigt. Så snart armbågen börjar röra sig ska axeln böjas lika mycket. Bra simultanförmåga gör att träningsutbytet blir bättre och att kroppens leder skonas.
Låt det ta 2–3 sekunder att gå ned från helt sträckta armar tills du vidrör golvet. Det tempot uppnår du genom att räkna tju-go-ett, tju-go-två, tju-go-tre. Ligg kvar nära golvet ett kort ögonblick och sträck sedan armarna så kraftfullt och snabbt som möjligt. Fortsätt direkt med nästa armhävning när armarna är utsträckta så att musklerna inte hinner vila.
Spänn mag- och ryggmusklerna samt sätet för att kroppen ska vara rak som en planka, medan du häver dig upp från golvet. Håll bäckenet och magen stilla genom att spänna musklerna.
Pressa upp tungan i gommen strax bakom tänderna. Det förebygger muskelspänningar och därmed huvudvärk samt det klassiska felet att huvudet hamnar för långt fram. ”Gomtricket” är för övrigt bra att använda i samband med alla styrkeövningar.
 
 
 

 
Jag har testat och orkade göra 20 stycken ändå. Men eftersom jag inte har gjort detta på länge så blev det jobbigt. Är inte heller säker om jag gjorde rätt. Men det är en bra övning som jag gillar när jag har kommit igång och gör lite varje dag. :) Ytteligare en gratis övning som man kan göra ute om inne. Mycket användbar och behändig. :)

God morgon pussgurkor!

Sovit gott? Det har jag i alla fall. :) Idag då så bär det av till bågskyttebanan för att skjuta lite (om vädret tillåter) och planera lite. :) Annars så ska jag inte göra något speciellt utan bara slappa och ta det lugnt. Det är så trist väder vi har fått, känns mer som hösten tycker jag. Nåja, vi får hoppas på bättre väder. :) Ha det så bra nu.

En liten tanke


Dagens låt

 

Skoshopping

Då var man varit med Carola till Edsvalla så hon kunde köpa nya skor. Hennes skor gick i sönder under helgen så det blev lite panik typ. Hon hittade 4 par som hon köpte så nu har hon ett tag i alla fall. Sen var vi in en snabbis på Ö & B och handlade och efter det så fikade vi. Och nu är vi hemma igen och slappar och myser. :) Hoppas ni har haft en bra dag.
 

Fruit of the week

Äpplen är knytnävsstora och söta (sura förekommer) vanligen röda, gula eller gröna falska frukter som äts i hela världen. De kan ätas både råa och tillagade. Varifrån äpplet kommer, eller när man började äta det är okänt. Det finns dock bevis för att ympning av äpplen har skett i minst 2000 år. De äldsta sortbeskrivningarna av äpple i Europa kommer från ett brittiskt kloster år 1204. Européer förde med sig äpplet till sina kolonier, såsom Australien och Amerika.
Det finns huvudsakligen tre typer av äpplen: sommaräpplen, höstäpplen och vinteräpplen. Exempel på sommaräpplen är Gyllenkroks astrakan, stor klar astrakan, Hampus, Sylvia, Gladstone och Transparente blanche. De bör ätas direkt från trädet och har mycket kort hållbarhet - smaken försämras efter bara någon dag i rumstemperatur, men de kan förvaras någon vecka i kylskåp. Alla äpplen mognar inte samtidigt på trädet utan det gäller att hitta dem just när de börjat bli mjukare och sötare. Några dagar senare är de övermogna, mjöliga och smaklösa. Sena sommaräpplen, till exempel Oranier och Alice kan däremot sparas ett par veckor.

Höstäpplen ska skördas trädmogna (fortfarande hårda och sura men kärnorna har då börjat bli bruna), eftermognas några veckor och de håller sig sedan fina till slutet av november-december om de förvaras svalt och luftigt, gärna utomhus under tak på ett bord där mössen inte kan ta sig upp. Exempel på höstäpplen är Lobo, Gravensteiner, James Grieve, Signe Tillisch, Gul Rickard.

Vinteräpplen ska också skördas trädmogna. De blir ätmogna efter ca en månads lagring och kan sparas i flera månader om man har kall och luftig men frostfri förvaring. Exempel på vinteräpplen är Ingrid Marie, Cox Orange, Ribston och Belle de Boskoop.

I Sverige är de mest odlade sorterna Aroma, 'Ingrid Marie' och Cox Orange, vanliga importerade sorter är 'Braeburn', Elstar, Holsteiner Cox, 'Jona Gold, Jonagored, 'Gala', 'Pink Lady', Granny Smith, 'Golden Delicious' och 'Red Delicious'. I Sverige är äppelodlingar vanliga bland annat i Skåne (Kivik och Vånga).

Höst- och vinteräpplen som ska förvaras måste hanteras mycket försiktigt så att skalet inte skadas. Skador i skalet är en ingång för mikroorganismer som förstör äpplet, t.ex. Monilia, en svampsjukdom som får äpplen att ruttna mycket snabbt, både på trädet och efter skörd. Den yttrar sig utomhus i form av brun röta med ringar av vita prickar. Under lagringen fram på vintern blir äpplena istället svarta och läderartade av Monilian.

Om man biter av en bit från ett äpple och låter det ligga en stund blir fruktköttet brunaktigt. Detta kommer sig av att äpplen innehåller fenoler som oxideras. Detta kan förhindras om ett antioxidant, exempelvis askorbinsyra, täcker ytan.

Äpplen har länge ansetts vara nyttiga. I Storbritannien lyder ett gammalt talesätt An apple a day keeps the doctor away (svenska: Ett äpple om dagen håller doktorn borta). Även tillägget "And ten a day gives you a tooth decay" (Och tio om dagen ger dig hål i tänderna) förekommer. Under 1950-talet myntades i Sverige begreppet Tänderna borsta var morgon och kväll - ät gärna ett äpple men ej karamell. Äpplen, framförallt äppelskalet, innehåller flavonoider, kalium och rikligt med C-vitamin.

Redan i skrifter från Babylon som skapades 800 år före Kristus betecknas äpplet som medicinalväxt. Samma gäller för avhandlingar från medeltiden. De äpplesorter som användes vid dessa tider hade troligtvis en annan smak än dagens äpplesorter, de var oftast syrligare, grövre och hade större mängd garvsyra. Ibland går det inte att avslöja vad de gamla skrifterna syftade på. Men som exempel kan nämnas att äpple med skal är ett laxermedel och kan döda vissa skadliga bakterier.
 
 

Videoblogg


Bilder från helgen

 
 
 
 
 
 

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort i alla fall. :) Idag kommer mamma, pappa, Sofie och Nalle hem så det är en del att göra, men tack vare Evah som gjorde mycket redan igår så kan man ta det lite lugnt. :) Tur att man har lilla Evah. ;) Så min dag kommer att bestå av att greja och greja och sen umgås med de andra. Hoppas ni får en fin dag. :)
 

Dagens låt

 

Frukt

Jag läste i tidningen Fitness Magazine och då var det 4 kostexperter som de hade pratat med och 3 av 4 förespråkar att man ska äta mer frukt än vad vi gör. Det här finner jag lite märkligt då det sägs att man inte ska äta så mycket frukt eftersom frukt innehåller fruktos och det är lika mycket socker i frukt som i vanlig läsk.
Hur ska vi då göra?
Jo, vi ska lyssna på våran egen kropp om vad den behöver och inte behöver. Jag har pratat med många om det här.  En del förespråkar att man ska äta mycket mer frukt eftersom den innehåller en mängd andra nyttiga ämnen som man kanske inte får i sig utan man tar  vitamin- kosttillskottstabletter då för att slippa äta frukten istället. Och andra menar  på att man inte ska äta frukt alls utan då ta bort den helt eller ersätta den med vitamin- kosttillskottstabletter.
Nej, personligen tror jag ju på att äta mer frukt oavsett om det är mycket socker i den, för vill jag minska på socker så låter jag då bli godis, läsk, kakor och annat som då inte är frukt men som innehåller socker men inga näringsämnen. Jag har provat mig fram genom åren och lyckades ett tag med att bara äta frukt och gå ner i vikt. Tyvärr var inte min vilja stark nog för att lyckas utan godis. Men nu i efterhand så vet jag att jag klarar det om jag verkligen vill. För det handlar även om hur mycket man rör på sig och jag är en väldigt aktiv person och har ett mycket rörligt och stressigt jobb.
Ät mer frukt och bry dig inte om sockret som finns i det utan tänk på sockret i kakorna, godiset och läsken istället. Jag tror man blir lyckligare av det.
 
 

God morgon

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort. :) Klockan ringde vid 7 i morse men jag orkade inte gå upp, sen pep mobilen vid 9 men orkade inte gå upp då heller, men sen kände jag när klockan var ca 9.40 att det var dags att gå upp. Jag har matat fiskarna, plockat rätt, packat, duschat, hämtat tidningen och nu sitter jag här. Vad ska ni göra idag då? Själv ska jag iväg och sola med syrran, sen ska vi handla och sen fixa lite mat. Ikväll ska vi hitta på med roligheter. :) Bilder på det kommer i morgon eller på måndag. ;) Ha det så bra nu.
 

Mys

Då har jag och Evah varit ute på lite ärenden, lagat mat, tvättat och sett på film. :) Vi kollade på Hot Shots 1, den är så jäkla rolig. :) Nu väntar vi på reprisen av Top Model som vi missade i tisdags. Sen ska jag ta mig en dusch och sen blir det mer film och mys. :) Jag provade en ny dryck idag och den var supergod. :) Hoppas ni har haft det bra.
 

Kärlek?

Sitter här i min ensamhet, önskar jag hade någon att få krama om. Finns det någon för mig därute? Ja, jag tror faktiskt det. Jag tror det finns en för alla människor, men många väljer att blunda för kärleken och väljer att leva ensamna.

Min dröm är att hitta min prins som jag kan slå mig till ro med och bilda familj. Men samtidigt har jag varit i ensamheten väldigt länge och det är med tvåenigheten skrämmer mig lite. Jag är ju så van att göra precis som jag vill när och hur jag vill. Men när man lever tillsammans med en annan människa så kommer även den personens behov med in i ditt liv. Visst man anpassar sig och det är säkert lika skrämmande för den andra personen som det är för mig.

Men livet ska ju inte heller vara lätt utan det måste vara svårt ibland så man kan uppskatta de goda stunderna och avsky de dåliga.

Men jag känner mig lite osäker, jag menar lite rädd. Inte för den framtida mannen så men just det här med att jag har varit ensam så länge. Tänk om jag tillhör den där skaran som vill leva ensamma? Tänk om jag har varit ensam för länge så jag har glömt allt vad kärlek heter?

Men om allt känns rätt så ska jag ge detta ett försök och se vart det leder. Om det inte funkar får jag leta en ny prins och ta livet som det kommer.

Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut.

(ryskt ordspråk)

 

Heart Lock


God morgon alla!

Vad sent det blev innan jag sommnade. Men det var för att Evah och pratade om allt och lite till. :P Så jag sov länge idag och har typ nyss vaknat. Så himla skönt att få sova länge. Strax ska jag ta mig lite frukost och sen se på Våra bästa år. Vad som händer idag vet jag inte riktigt, ska väl slappa och så. Längtar så till i morgon om inte regnet förstör allt. Nåja, ha en fin och bra dag. :)
 

Jag och min kropp

Min kropp

Alla pratar om kroppsideal, man ska vara så smal, ha långa ben, stor byst och helst långt blont hårsvall.  Men jag skiljer mig verkligen från mängden då jag är kort, har korta ben, lite rund men ändå tränad, har dock stor byst som inte är silikon utan äkta vara och jag har kort brunt hår.

Jag älskar min kropp precis som den är, men visst ogillar jag min mage som putar ut för mycket ibland så jag ser gravid ut. Men vad ska jag göra åt det? Jo, jag kan träna, jag kan äta mindre godis och sånt. Men i övrigt så älskar jag min kropp för den är mitt tempel och jag måste ta hand om det på ett bra sätt och inte misshandla den med onödig skit. Inte banta, inte överträna, inte svälta mig själv, men inte heller övergöda mig själv eller stoppa i mig droger som alkohol och annat skräp. Visst man kan äta sötsaker men begränsa sig till en dag i veckan. Det krävs mycket vilja och hård fokus på det hela men jag vet att jag kan klara det.

Det värsta är när hösten kommer, då faller jag igen och äter helt fel. Det jag vill få sagt är  att man ska älska sin kropp precis som den är och inte falla för trycket från media om kroppsidealen som finns. Man ska lyssna på kroppen och inte på media. Kroppen säger till när något känns fel. Ex; min mage är lite för rund så jag kan ha svårt att knyta skor och då vet jag att det är dags att börja träna och äta bättre än vad jag gör. Nu har jag börjat med det och märker redan skillnad. Vad jag har gjort då, ja det är att träna en lite stund varje  dag, äter frukt, dricker mycket vatten och försöker låta bli godis.

Jag fick en kommentar om att jag var muskulös och jag har aldrig sett mig som det, för man är väldigt självkritisk. Men jag blev glad för då ser jag förändringen och märker att träningen ger det resultatet jag vill ha. :)

Så rätt träning, bra kost och tålamod ger resultat. Och mitt mål är inte att minska i vikt utan att få en bra tränad kropp så jag orkar mer. Siffrona på vågen kanske visar samma vikt i samband med att fettet ersätts med muskler som väger mer än fettet.

Jag älskar mig och min kropp, jag älskar mat, sötsaker, träning och livet. :)

 


Tjenare

Då har man jobbat och slitit under hela dagen. Det har varit ett bra tempo men mycket att göra ändå. Nu har Evah kommit hem från Töcksfors. Vi har handlat och ätit mat, ska nu titta på tv och slappa. Jag har även tränat lite och det känns så bra när man tränar. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

En liten tanke


Dagens låt

 

Go dag!

Jag har sovit jättegott i natt. Helt ljuvligt gott. :) Hoppas ni har gjort detsamma. Just nu sitter jag och tittar på Disney channel och slappar. Ska sen i väg och jobba, sen efter jobbet blir det att umgås med syster yster Evah. :) Vad ska ni göra idag då? Hoppas ni får en fin dag i alla fall. :)
 

Sen kväll

Ja, ikväll blev det sent i säng dåjag har jobbat. Sen när jag kom hem så var det lite att göra. Förbereda för i morgon så det går snabbt och lätt. På jobbet har det flutit på bra men i en lugn takt. Men jag är ädnå trött som sjutton. Det är för att jag är inte van att gå stängning. Nåja, jag hoppas att er kväll har varit bra.
Sov gott och dröm sött. :)
 

Dagens låt

 

Mysig reklam

Den här reklamen är bara för söt tycker jag! <3
 

Veckans träning

 

Situps är en styrketränande övning. Med stel överkropp fälls kroppen upp från liggande läge till sittande. När överkroppen bibehålls stel aktiveras främst höftböjarmusklerna. Om överkroppen istället genomför en koncentrisk rörelse brukar denna övning kallas crunch. Då ska inte rörelse finnas i höften. För syftet att träna magmusklerna effektivast bör man utföra crunchs istället för situps.

De mest aktiva musklerna i en situps är höftböjarna och rumpmusklerna

 


Jag har nu gjort situps under ett par dagar. Jag började med att göra 15 situps då bilden togs, igår så gjorde jag 20 och idag så har jag åstakommit hela 30 situps. Det är ännu en träningsform som är GRATIS och som går att utöva inne som ute. :) Första dagen valde jag ute eftersom det var så fint väder, man får passa på att vara ute då.

 

Lycka till! :)


Morgon på er!

Allt bra? Här är det bara bra. Jag har sovit jättegott i natt och det var inte helt fel. Känner mig utvilad och det har jag inte gjort på länge. Hoppas ni har sovit gott. :) Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Hoppas ni får en fin och bra dag i alla fall. Här är det tråkigt väder, ser ut som att det kommer att bli regn.
 

Tjena

Leverans på jobbet idag. Det kom 4 pall men det gick rätt så fort ändå. Det har varit lagomt med kunder idag och det har fungerat bra tycker jag. Efter jobbet så matade jag grodorna och sen kolla runt lite på nätet. Har nu tagit mig en dusch, skulle ha gjort det igår med orkade inte. Ska snart fixa lite kvällsmat och se på Allsång på Skansen. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Fruit of the week

Druva är frukten hos flertalet arter i familjen vinväxter (Vitaceae), och i synnerhet vinsläktet (Vitis). Druvan är ett äkta bär, som kan variera mycket i färg, storlek, sötma och saftighet. Vanliga färger är gula, röda, gröna och blå, och de brukar vara ovala eller avlånga.Druvor växer normalt i klasar.

Druvor används för framställning av vin och russin samt som bordsdruvor, det vill säga druvor som är avsedda att ätas färska. Det är vanligt att kärnfria vindruvor används som bordsdruvor. Många olika skalfärger förekommer hos druvor. För druvsorter som används för vin är det vanligt att gruppera dem i gröna druvor (ibland kallade vitvinsdruvor) och blå druvor (ibland kallade rödvinsdruvor).

 

Produktnamn Engelska: Grape
Produktnamn Franska: Raisin
Produktnamn Tyska: Trauben
Produktnamn Spanska: Uva
 
Säsong:
Cypern --- > Juni - augusti
Italien ---> Juli - december
Israel ---> Juni - juli
Namibia ---> December - januari
Sydafrika ---> janurai - juni
USA ---> December - januari
Turkiet ---> Juni
Brasilien ---> Maj - juli, Oktober - december

          

Morsning!

Jisses vilken dag! Det har varit mycket på jobbet att göra men det funkade bra i alla fall.:) Nu har jag handlat och ska snart fixa lite mat, se på Lotta och sen ta mig en dusch. Är så trött och seg nu så jag vet inte vad jag ska skriva. Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall.
 

En liten tanke

 

Dagens låt

 
 

Uppe med tuppen

Ja, idag är jag verkligen uppe med tuppen. Jag var ju tvungen upp tidigt för att fixa med bilen då jag hade en spik i mitt bakre däck. Så jag pumade mer luft i däcket och sen körde jag ner till Gummi verkastan här i Grums och fick det fixat. Så nu kan jag köra med min fina bil igen. Det var ingen stor spik som tur var så skadan var väldigt liten, men jobbigt ändå. Det var inte dyrt heller. :) Nåja, nu ska jag ta det lugnt en stund innan det är dags att åka till jobbet. Hoppas ni får en fin och bra dag. :)
 

Hej och hå!

Är så trött och sliten idag. Lite irriterad också, för att när jag kom till jobbet så upptäckte jag att jag har en spik i bakre däck. :( Så jag måste upp tidigt i morgon och fixa det. Jag som trodde jag kunde ligga och sova lite längre. Jaja, så är livet. Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. Min har varit okej men den kunde ha varit bättre. Ha det så gött nu i alla fall.
 
 

Morgon

Jag har sovit jättegott och hoppas ni har gjort detsamma. :) Jag vaknade för klockan och trodde jag hade försovit mig, men som tur är så hade jag inte det. Idag blir det att jobba och slita igen. Det är rätt mycket att göra på jobbet då vi har högsäsong. Jaja, ni får ha en bra dag i alla fall.
 

Dagens låt

 
 

Tjenixen

Allt bra? Hoppas det i alla fall. :) Själv är det okej, men är trött och sliten som tusan. Det har varit en hel del på jobbet idag och jag stod på bord en stund och det var mycket att göra men jag lyckades hinna med ändå. :) Så jag känner mig jättenöjd med dagen ändå. Nu ska jag och syrran titta på Sommarkrysset och slappa. Jaja, ha det så bra. :)
 

God kväll

Vilken dag! Är helt slut i kroppen och trött som sjutton. Dessvärre så känner jag mig nere och lite ledesen. Tur att Carola är här och håller mig sällskap. Vi tittar nu på Smurfarna och slappar. Det regnar ute och jag tror att det kan bli riktigt skitväder i natt. Men det behövs också. Jaja, nu ska vi se vidare. Sov gott och dröm sött. :)
 

Dagens låt

 
 

God natt på er

Ville bara önska er god natt. Hoppas ni får sova gott så ni vaknar utvilade i morgon. :) Dröm söta, fina drömmar och sov gott. :)
 
 

Sweet Dreams


Månadens boktips

 
Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.
 
 
En mycket bra och läsvärd bok! Man känner igen sig och känner som att man är Cecilia. Alla har vi blivit svikna någon gång och vet hur det känns. Klicka på bilden för att komma till bokus.se för att kunna köpa boken. :)

Fruit of the week

 

Banan är ett bär och en ört tillhörande banansläktet i familjen bananväxter, som kan bli upp till tolv meter hög. Örten härstammar från sydöstra Asien och var känd i Europa redan under antiken. Den har senare införts till Afrika och framför allt till Centralamerika, där den är både en viktig matvara och en exportprodukt. Det finns cirka 300 sorter av bananer.

Bären, bananerna, av odlade sorter innehåller inga frön utan bara svarta rudiment efter fröämnen. Det finns dock arter som innehåller svarta frön stora som pepparkorn inbäddade i fruktköttet. Vissa bananer är så fulla av sådana frön att de är svåra att äta. Bananer är femkantiga och har trerummiga bär. Fruktköttet är i början fast och rikt på stärkelse, som sedan omvandlas till socker samtidigt som bananen mjuknar.

Bananerna växer i tvåradiga klasar på en stock med ibland upp till 200 bananer och kan ha en sammanlagd vikt på upp till 50 kg. Stocken hänger lodrätt ner från plantan med den stora mörkröda bananblomman längst ner. Blomman har formen av en väldig tulpanknopp. Innanför varje kronblad finns anlag för en klase bananer. Ett kronblad i taget öppnar sig och exponerar den blivande klasen för pollinering. Sedan faller kronbladet av, klasen börjar mogna medan blomman fortsätter att växa nedåt. På så sätt blir stocken allt längre och fylls med allt fler bananklasar. De första bananerna på stocken utvecklas dock aldrig till färdiga bananer. Efter mognaden dör växtens ovanjordiska delar. Plantan odlas i två huvudtyper, den vanliga bananen (Musa Dessertbanan-Gruppen) samt kokbananen (Musa Kokbanan-Gruppen). Kokbananen används som en grönsak, är särskilt stärkelserik och kokas eller steks. Bananerna skördas ofta när de är gröna och får eftermogna på destinationsorten.

Några sorter har fått egna svenska namn, som:

 • Kanariebanan (Musa 'Dwarf Cavendish')
 • Röd banan (Musa 'Red')
 • Äppelbanan (Musa 'Silk')

Den absolut vanligaste bananen är sedan 1950-talet Cavendish, detta efter att den tidigare populära Gros Michel drabbats av svampangrepp och blivit kommersiellt otillgänglig. Bananskalet är det yttre skalet på bananen vilket omsluter bärets bärkött. Skalet är från början grönt då örten är omogen, men byter sedan färg till gul under mognad och blir brunt/svart när örten blir övermogen eller skalet skadas. Skalet smakar beskt.

 

 


Hej där!

Ja, nu har jag jobbat klart för idag. Det har varit rätt mycket att göra och det har varit varmt och jäkligt. Men det funkade i alla fall. Nu funkar ju alla apparater igen, vilket är väldigt skönt. Jaja, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag ska strax fixa något att äta och sen sätta mig för att sola lite. :) Ha det så bra nu. :)
 

God morgon på er!

Sovit gott? Det har jag, hade först lite svårt att somna eftersom det var så varmt. Men sen sov jag som ett barn. :) Jag ska snart till jobbet och slita. Idag skiner solen och det ser ut som att det ska bli varmt idag med. Jaja, jag hoppas att ni kommer att få en fin dag. :)
 

En liten tanke

 

Veckans Film #9

 
Filmen utspelar sig i Norge under andra världskriget 1942. I sin jakt på atombomben framställer tyskarna tungt vatten på Norsk Hydros elektrolysanläggning i Telemark. En grupp ur de norska partisanerna får i uppdrag att spränga fabriken som ligger uppe på ett berg och vaktas av en hel armé tyska soldater. Filmen bygger på en verklig händelse men mycket i filmen är uppdiktat.
 
 
En mycket bra och spännande film. Jag älskar gammla filmer för ljudet, bilden och de effekter som inte fanns förr gör filmen intressant. Den var mycket spännande och lite nervpirrande, ja den hade allt som behövdes. Mycket sevärd! :)

Veckans träning

 

Gång är det sätt varvid djur med ben huvudsakligen förflyttar sig på land. Hos människan skiljer sig gång från löpning genom att bara en fot åt gången lämnar marken; hos fyrfota djur indelas sätten att förflytta sig oftare i olika gångarter.

Förutom ett transportsätt, är gång även en motions- och fritidssysselsättning, och kallas då ofta promenad. Typisk promenadhastighet är ungefär fem till sju kilometer i timmen. Under 1990-talet lanserades ett nytt sätt att öka hastigheten och pulsen under gång med hjälp av stavar, stavgång. Gång i natur och vildmark kallas ofta för vandring, exempelvis fjällvandring.

Hjärnans och nervsystemets styrning av gång är en viktig del av det motoriska systemet.

Barn brukar lära sig gå någonstans mellan 9 och 15 månaders ålder.

Idrottsgrenen gång ingår i de olympiska spelen.

 

 Jag var ute och promenerade i den goa sommarvärmen. :) Man får passa på. ;) I alla fall så gick jag 1422 steg och 1,066 km. Provade att springa lite men jag har fel skor ännu så det gick inte så bra. Men det var skönt att vara ute och röra på sig. Ja, att ta en promenad är aldrig fel och det är så njutbart att bara gå och tänka utan att behöva stressa och känna alla måsten. Att ta en promenad är stärkande för både kropp och själ och dessutom är det GRATIS! :D Bra, eller hur? ;)

 

Lycka till! :D


Heja ÄBK!

Ville bara ge mina duktig och unga klubbkamrater en lite hyllning! :) De är så duktiga och målmedvetna. :)
 
 
Klicka på bilden för att komma till sidan för att läsa. :)

God morgon alla varelser!

Sovit gott? Ja, det hoppas jag, själv har jag sovit jättegott hela natten. Gick upp vid sju för att mata fiskarna och sen lade jag mig på soffan och kollade på tv men somnade om en stund. Vaknade till nu strax före tio och fixade med morgonbestyren. Nu har jag i alla fall ätit frukost och slängt i en maskin med tvätt. Nu ska jag ser Våra Bästa År och slappa. :) Jaja, ha det så bra så länge. :)
 

Allsång

Snart är det dags för Allsång på Skansen, ska se det tillsammans med mina syskon. :) Vad jag har gjort idag är inte mycket. Jag har matat fiskarna, handlat och ställt ut soptunnan. Det är typ allt som jag har gjort. Men det är skönt med en slappar dag där man myser. Vi har ätit lite gott också, var iväg till Subway och köpte mat och det var mums. :) Jaja, ha det så bra nu. :)
 
 

Tråkigt...

Gah, har en massa måsten som jag har. Men orkar inte ta tag i dem och göra något. Kanske kan jag vänta till i morgon och göra dem då. Solen skiner i alla fall men jag orkar inte gå ut. Känner mig så seg och trög. Jaja, jag hinner väl med och göra saker senare. Nu ska jag se på tv med syrran och slappa. Ha det så bra så länge.
 

Dagens låt

 
 

Första arbetsdagen

Ja, idag var det första arbetsdagen efter semestern. Det var en del kunder men det var inte så jobbigt, men man har fått mycket gjort ändå. Jag har varit lite överallt och pysslat. Började med kassan en sväng och sen så städade jag och till slut hjälpte jag till där jag behövdes helt enkelt. Men det var kul och spännande att stå i kassan och ta beställningar. :) Efter jobbet bar det hemmåt för att laga mat. Nu sitter jag och myser med syskonen och har det skönt.:) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 

God morgon min vänner

Jisses vad jag sov gott i natt, bara det att var varmt och svalt om vart annat. Så jag har krånglat med täcket en hel del. Ja, idag då så ska jag börja jobba och det är tråkigt på ett sätt men ändå gott att få komma tillbaka och göra något. Sen har jag inte haft så bra väder på min semester heller. Nåja, sånt är livet. Hoppas ni får en fin och bra dag. :)
 

God kväll på er!

Idag har jag varit ute på promenad med Nalle. Tyvärr regnade det lite men det var skönt med en promenad. :) Jag provade mina vattentäta byxor och de var hur bekväma som helst. :) Annars har jag bara slappat idag och myst med familjen. På eftermiddagen så upphörde regnet och solen kom fram. Jaja, nu ska jag se vidare på tv:n och sen göra mig i ordning för natten. Sov gott alla. :)
 

Kosttillskott

Jag tänkte på det här med kosttillskott. Jag tror inte på det alls, jag tror mer på att äta mer frukt, grönsaker och en allsidig kost. Enligt SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) så finns det bristfälliga dokumentation, okända långtidseffekter och eventuella hälsorisker/biverkningar. Dessutom finns flera exempel på kontaminerade produkter som innehåller dopingklassade substanser (utan att det framgår av innehållsdeklarationen) som medfört att idrottsutövare testas positivt vid dopingkontroller. 

 En allsidig kost som tillgodoser energibehovet ger så gott som alltid ett tillfredställande intag av näringsämnen. Vitamin - eller mineraltillskott kan endast bli aktuellt om det finns medicinska indikationer, och när kosthållning, träning och återhämtning optimerats. De enda kosttillskott som i sådana fall bör användas är produkter som säljs på svenska apotek.

Däremot kan vissa grupper behöva kosttillskott, i vissa perioder av livet. De kosttillskott som rekommenderas är:

Vitamin D till alla barn upp till två års ålder. Vissa barn behöver fortsätta med D-vitamintillskott även efter två år.

Folsyra till kvinnor som kan tänkas bli gravida.

Vitamin D till äldre som inte regelbundet vistas ute.

 

Nej, ät allsidigt och rör dig regelbundet och drick mycket vatten så mår du som bäst.

 

 

 


God dagens!

Jag har sovit så gott i natt så när jag vaknade kände jag mig utvilad och pigg. :) Vad som händer idag vet jag inte, kanske slappa och mysa (som vanligt). :P Hoppas ni har sovit gott i natt i alla fall. :) Jaja, nu ska jag göra mig iordning. Ha det gött så länge så hörs vi senare. :)
 

RSS 2.0