Kusinbus i Munkfors

Hej på er. På lördagsmorgonen var jag så seg. Vi chillade hemma och sen åt god mat. Gjorde oss iordning för att åka. När vi kom fram så var barnen lite blyga först men sen blev det röj. De busade och hade hur kul som helst. Evah och Dennis visade hur det blev i deras källare efter de hade renoverat och det var så snyggt! Det första Lily sa Åh här kan man dansa! 🤣🤩 Sen blev det utdelning på de sista julklapparna. Och barnen var som tokiga. Men så mycket glädje och skratt. Vi fikade lite också och satt och pratade eller ja försökte prata med två busiga ungar.

Vi stannade inte så länge då Evah är väldigt trött, inte lång tid kvar nu innan bebisen kommer och sen är det en bit att åka hem. Men en fantastisk fin eftermiddag med kusinbus.

Söndag blev det ju bio med Lily. Det var Barnens biodag och man får passa på när man kan tänker jag. Så vi såg Mamma Mu hittar hem. En himla muusig film 🤣 Lily satt och skrattade mycket och var så glad. Efter filmen så gick vi och handlade lite, gick sen till garnbutiken Stick och sy som firade 20 års jubileum och sa grattis. Köpte en sådan fin mugg där också som jag har gått och tänkt på ett tag. Väl hemma så blev det att fixa middag, vila, dusch och fixa inför veckan.

Lily somnade snabbt på söndag kväll och var väldigt trött. Men efter en aktiv helg så är det inte så konstigt. Här kommer det lite bilder.










Lilys första hockey match

Hej på er. Igår var vi på hockey i Löfberg Arena och kollade på Färjestad och Skellefteå. Det var första gången som Lily kollade på hockey live och det var en upplevelse. 

Började dagen med att ta relativt lugnt och fixa lite med hushållssysslor. Sen blev det pizza till middag. För övrigt hände det inte så mycket. När vi kom till arenan så var Lily så taggad. Första perioden var hon väldigt intresserad av då det hände mycket. Sen blev det lite tråkigt, de andra perioderna så var hon mest intresserad när det hände något och publiken tjoade. Vi träffade på Ture Varg men Lily vågade inte vara med på bild.

Matchen var sådär, Fbk gjorde inte några mål mer än 1 straff. De var nära flera gånger och en gång så tog den stolpen och det såg ut som mål. Skellefteå är vassa som alltid och de har ett grymt powerplay vilket Fbk inte har. Men jag bryr mig inte så mycket vem som vann för att se hockey live igen var så roligt och att få dela detta med Tobias och Lily var så härligt. Haha, jag och Tobias har aldrig gått på hockey innan. Han har inte velat och så har vi så många andra intressen också så det har inte blivit av bara. Jag hade glömt bort vad mycket jag uppskattar hockey när man ser live, att se på tv är inte samma sak.

Här kommer det lite bilder. 










Vår skridskoprinsessa

Tänk vad fort det går! Den fjärde december så åkte Lily skridskor för första gången. Först tyckte hon att det var läskigt, jobbigt och hon grät. Men så fick hon sätta sig på en bänk efter att ha försökt ett antal gånger, hon satt där med sin farfar och tittade på oss andra. När jag åkte in för att sätta mig så ville hon ut igen. Då började det lossna mer och hon började tycka om det.

Någon vecka senare så köper vi egna skridskor till henne och så åker vi iväg på nytt. Då åkte hon mer självständigt med stödet men ingen vuxen och hon lärde sig hur man tar sig upp också. Den här gången ville hon inte sluta att åka så jag fick ta av mig mina skridskor och visa henne att nu är vi klara.

Vi ser på ishockey på tv och då säger hon, jag ska åka och svänga som dem. 🥰 Hon är ju bara för söt! Dock fick vi ingen möjlighet att åka mer skridskor under 2022 men 1 januari 2023 så kom vi iväg igen. Och även om vi har haft ett litet uppehåll så jäklar vad hon åker nu. Hon försöker även åka utan stödet. Haha, snart åker hon bättre än mig.🤣 Jag kan ju inte åka alls enligt mig själv. Tycker det är så fantastisk att se hennes utveckling och se hennes glädje, envisheten som hon har.

Vår lilla skridskoprinsessa 🥰





Nya tider

Då är vi en bit in i 2023 och mycket har hänt. Vi börjar från början, lättare så helt enkelt. 

I början av december så får jag veta att jag inte ska jobba kvar hos kunden som personlig assistent. Så jag fick helt ledigt under en period och det var skönt med en paus under jul. Jag kunde njuta av julen och ledighet. Men sen började det tära på mig och det kröp i kroppen. Eftersom Tobias och Lily blev lite förkylda under jul så blev det inte så mycket aktiviteter mer än mys i soffan och film. Så när de blev friska började vi med aktiviteter.

1 januari åkte vi skridskor och det var så kul. Lily fullkomligt älskar det. Sen äntligen så kom det igång med mer vardag och aktiviteter. Vi var till Säffle I snöoväder för att se Babblarna, vi var och besökte mormor och morfar, vi var till kyrkan vid flera tillfällen på olika aktiviteter. Det var så skönt att få komma igång.

När vecka 2 drog igång så fick jag mycket att göra. En arbetsintervju dök upp, träff med en ny kund, planering och idag har jag gjort inskolning hos en ny kund. I början av veckan så trodde jag att det skulle ta allt för lång tid innan den hände något. Men det är som med triss, plötsligt händer det. 🤣 Första dagen har varit intensiv men så rolig. Är så nöjd med att jag tackade ja till detta och vi klickar bra också. När jag hade hämtat Lily på förskolan och vi hade kommit hem så var jag så trött. Lily pysslade om mig lite.

Nu sover Lily för natten, helt utpumpad efter dagen. Imorgon är hon ledig från förskolan då jag jobbar kväll. Men det är ingen lång kväll i alla fall som tur är. Är så tacksam för denna chansen på detta jobbet. 


Babblarna i snöoväder

Hej på er! Huj vilken dag! Började dagen med att vara trött och orolig. Vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle åka till Säffle i detta vädret. Men vi kom fram till att vi åker. Sagt och gjort så kom vi iväg och det var inte lätt att köra, dock har jag kört i värre än så. Men vi kom fram i alla fall och gick då in på McDonalds och åt mat. Eftersom vi kom fram så tidigt så tog vi det lugnt med maten.

Vi kommer ner till Medis, Medborgarhuset i Säffle, parkerade bilen och gick in. Vi behövde inte vänta så länge, dock blev Lily lite besviken då det inte fanns godis att köpa denna gången. Men hon fick köpa en ny bok och Vovvo (gosdedjuret). Sen var det dags att gå in och sätta sig och Lily var så exalterad. Och vilken glädje det blev sen när det började. Så himla underbart att se. Det var värt all möda idag och se glädjen i hennes söta lilla ansikte. Hon var med och dansade och sjöng, hon svarade på frågorna, hon var med på allt. När teatern var slut så kunde man fota sig med Klonken och Diddi. Åh vilken lycka! 🥰

På vägen hem fick Tobias köra då jag körde dit. Lily satt och kollade på plattan, myste med sin två gosedjur Klonk och Vovvo. Väl hemma så blev det lite godis och film under tiden som jag och Tobias fixade rätt på olika saker. Nu sover Lily för natten, helt utpumpad av dagens äventyr. Vi ska se på På spåret och mysa.






Lilys första aktivitet i kyrkan

Igår var jag och Lily till kyrkan, de hade lite aktiviteter som vi deltog i. Så i ett rum kunde man lägga pussel, spela spel och så. I ett annat rum kunde man sitta måla och pyssla, sen fanns ju lokalerna där öppna förskolan håller till men också café där man kunde sitta och handarbeta. Jag hade med min stickning och försökte med den igen vilket visa sig att jag kan. Haha, dock inte hemma. 🤣 Så fort jag sitter hemma så har jag glömt hur man gör.

Lily var så nyfiken på allt och hon fick undersöka, personalen är så trevliga och goa. Det var andakt också som vi deltog i och när vi sjöng O helga natt så var Lily med och sjöng. Vi tände ljus också och det Lily fick tända ett eget ljus. Lily fick ju fika också, glass, våffla med grädde. Min kompis Maria var ju där och vi satt och pratade en del.

Det blev en snöig promenad fram och tillbaka eftersom vi bor så nära kyrkan. Vi ska försöka gå dit fler gånger, jag trivs i kyrkan. Här kommer det lite bilder. 















Jul och nyår

Jag fick ju inte ordning på bloggen som jag trodde men kontaktade de jag betalar för att ha mitt domännamn och fick hjälp så nu hoppas jag att det ska fungera igen. Någon dag innan julafton så får vi veta att det fanns både magsjuka och covid-19 smitta på förskolan och då vågade vi inte åka till Grums och hälsa på mormor och morfar med mostrar och kusiner. Så vi fick fira julafton hemma istället, skönt på sitt sätt.

Vi kan börja med 23 december, då fixade vi med det sista. Kokade skinkan, griljerade den, gjorde rosolli mm. Lily fick också en liten uppesittarkväll med att se Fåret Shaun jul äventyr. Sen när hon hade somnat så kollade vi På spåret och där efter Bingolotto. Vi har ju 3 lotter men vare sig Tobias eller jag vann på våra men Lily vann däremot på sin lott, 50 kr vann hon. Sen tog ju vår tomtenisse semester efter han hade lämnat det sista brevet och lämnat julklappar i julstrumporna.

På julaftons morgon så var det full rulle och hujeda mig säger jag bara! 🤣 Vi fick ett var sitt paket av tomten, vi fick en godisbit också. Sen myste vi soffan med julkalendern och lite annat. Sen var det dags att börja med maten, det bästa julbordet vi har haft här hemma! Jag hade ju gjort egen aioli smaksatt med saffran. Men väntan på godis och Kalle Anka var svårt tyckte Lily.  Hon myste för fullt och sen kunde hon inte vänta till tomten kom. När tomten väl kom så blev hon avvaktande, hon var inte lika på som här om julen. Men hon blev glad i alla fall. Sen när det var dags att öppna alla paket, ja då flög det papper. 🤣 När vi hade fått ihop leksaksspisen så var det bara att leka tebjudning. Juldagen och annandagen, då blev det mycket film och mys. Tobias och Lily var lite förkylda och det kändes som att det skulle börja på mig också men det hände aldrig något. Resten av veckan blev bara mys, mys och mys. Det var först på torsdagen som vi åkte hem till svärmor. Och sen fredagen, dagen innan nyårsafton så åkte Tobias iväg för att spela på Coolcard.

Nyårsafton blev så himla mysig i det stora hela. Maten blev supergod och jag är så nöjd. Hade svärfar på besök här också. Lily fick vara uppe lite längre och fick se grevinnan och betjänten för första gången.  Åh vad hon skrattade. Och nyårsdagen så åkte vi skridskor men jag var så trött och sliten så det blev inte så mycket åkande för mig. Men det blev mycket för Lily, hon vill inte sluta åka. Ja det var lite kort om hur vår jul blev. Här kommer det lite bilder.



































RSS 2.0