Videoklipp

 
 

Veckans film #60

 
HUR MÅNGA KRAMAR FINNS DET I VÄRLDEN är en romantisk dramakomedi om den framgångsrike New York baserade reklamfilmsfotografen Max, som genom åren både blivit bitter, elak och ensam.

Peter, hans gamla barndomsvän som han inte haft kontakt med på trettio år ringer helt oväntat och vill att Max ska komma till Sverige och hjälpa honom med en film om Peters dotters utvecklingsstörda vänner. Max som nu ser sin chans att återfå kontakten med barndomsvännen Peter och kanske till och med återfå livsgnistan säger i ett svagt ögonblick ja till att komma till Sverige. Det som från början såg ut som ett enkelt uppdrag visar sig dock vara mycket mer komplicerat än vad Max någonsin kunnat föreställa sig.

HUR MÅNGA KRAMAR FINNS DET I VÄRLDEN är en romantisk dramakomedi med gripande och humoristiska inslag. Filmens intervjuinslag med de utvecklingsstörda är deras egna livserfarenheter och utgör ett dokumentärt inslag i berättelsen.
 
 
 
En underbart härlig film så fick mig att tänka efter. Verkligen sevärd och lärorik, ett måste i min samling.

Dagens låt

 

Min jul

 
 
 
 
 
 

Min jul

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans film #59

 
Action-komedi från 2013 av Paul Feig med Melissa McCarthy och Sandra Bullock.
Den formella och arroganta FBI-agenten Sarah Ashburn paras ihop med den vresiga Bostonpolisen Shannon Mullins för att sätta dit en hänsynslös knarkkung. Problemet är att ingen av dom tidigare haft en partner, eller en vän för den delen...
 
 
 
En hilarious movie som man får mycket flabb av. Det var även mycket action, spänning och känslor. Rekomenderar verkligen denna. :)

God julvideo


GOD JUL

 
Ville bara önska er en god jul. Ha det nu mysigt och ta hand om er. 
Många varma kärleksfulla kramar till er! <3
 
 
 
En bild från 2012

Dagens låt

 

4 advent

Ja, idag så var jag uppe med tuppen. Jag körde igång tvättmaskinen, hällde upp julgodiset, plockade rätt, diskade, handlade det sista och snart ska jag äta lite mat. Sen ska familjen åka ut till gravarna och sätta ljus och mysa till julmusik i bilen. Det kommer inte att bli detsamma då det inte finns någon snö, men mysigt kommer vi ha det ändå. Förr åkte vi alltid den 23 men med tanke på hur pappas schema kan se ut och även mitt så kom vi överrens om att åka den 22 så man kan ha uppesittarkvällen på riktigt hemma istället. Då blir det ju mys många fler dagar enligt mig. :P Ha det nu så mysigt och skönt. :)
 
 

RÄDDA LIV!


Yes!

Ja, då har man varit på sista träningen för i år. Jag träffade min kompis Linnéa och vi gjorde upp affären nu, jag kan visserligen inte betala allt på en gång men vi har en plan för det. :) Känner mig jättenöjd och supertaggad för bågskytteåret 2014. :) Det var också små tävlingar och jag fick skjuta med en klassisk båge vilket är jättesvårt när jag är van fristilsbågen. Det var kul och man vann en julprydnad och sen var det fika. MUMS! :P 
 
 
Min nya fina båge. Nog för att jag älskar den gamla ändå men jag har växt ur den så att säga. Jag har blivit så pass stark så den gamla är för lätt nu. 

Sista träningen

Ja, då är det den sista träningen för i år, det avslutas med någon lek och fika. Alltid lika kul och spännande. Men denna gången är det extra spännande. För har jag tur så kan det hända något speciellt. Men vad det får ni veta senare. ;) Under juluppehållet så ska jag planera bågskytteåret 2014.
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 

Dagens låt

 

Pics

 
 
 
 
 

Veckans film #58

 
 
Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla.
 
 
En kanonbra film med mycket spänning och action. Själv fick jag gåshud när bågskyttet kom fram och hon ser så självsäker och cool ut! Måste ha filmerna i min samling och har du inte sett dem så se dem!
 
Bild och infokälla

Dagens låt

 

Anna Tipsar

 
 
Jag gillar inte glögg alls men denna var en som passade mig precis. Om man inte gillar glögg men vill ha en mugg ändå så passar denna precis. Rekomenderas varmt!

Dagens skratt


Luciafirande Nors kyrka

 
 
 
 

Tredje advent

Ville bara önska er en bra tredje advent. :) Själv så har jag städat, tvättat, lyssnat på musik och myst. Nu ska jag mysa lite till och sen göra sista omgången julköttbullar och eventuellt baka lite risbräck (eller rispuffar som jag kallar dem.) En bra dag med andra ord, till skilland från igår. :P Ha det gött!
 
 

Dagens låt

 

Veckans film #57

 
Logan lockas av en mystisk kvinna till Tokyo. Snart är han indragen i en kamp på liv och död där han inte bara tvingas strida mot yakuzan utan även mot sina egna, inre demoner.
 
 
 
En actionfylld film med en snygg hunk! Denna filmen är en av de bästa på länge och jag var som förtrollad! SE DEN!

Dagens låt

 

Lite bilder

Jag har ju inte kunnat uppdatera så bra. Men nu kommer det lite bilder från mitt födelsedagsfirande och så. Jag har nu fått det nya smartmodemet och installerat det men inte fixat med datorn ännu. Ska göra det under helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krångligt modem

Som jag har skrivit tidigare så har jag problem med Internet. Sist jag pratade med Telia så kom vi fram till att mitt modem har typ kraschat. Kommer att uppdatera med bilder så småningom. Det funkar rätt okej med kabel. Ha det gött! :-D

Dagens skratt


Dagens låt

 

2:a advent

Ville bara önska er en trevlig andra advent. :) Hoppas ni får en fin dag, det tänker jag har i alla fall med mycket mys och slappa! :P
 
 
 

Pysslig dag

Efter en trög start så kom jag igång med att pyssla. Jag har tvättat, diskat, bakat, skrivit julkort, plockat rätt mm. Jag har fått en hel del uträttat med andra ord och känner mig nöjd. Sen har jag även myst med familjen och sett på julkalendern. Nu blir det mer tv och mys. :)
 
 

Veckans film #56

 
Över 450.000 biobesökare!

Hungerspelen är baserad på Suzanne Collins succéroman med samma namn, om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - att hålla folket i schack. 

Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner - den som överlever. Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hunger Games har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...
 
En mycket spännande film som fångade mig rejält. Inte bara just för bågskyttet utan för att det var spänning, äventyr och bra effekter. Rekomenderas varmt!
 
Bild och infokälla

Dagens låt

 

Då har det varit första advent

Ja, igår så var det 1:a advent och jag firade det med ett kyrkbesök, shopping och god lunch med en god vän. :) Först på morgonen så åt jag god frukost och tända första ljuset. Sen bar det av till kyrkan där jag också tände ljus hos farmor och farfar. Inte lätt i den blåsten men det gick tillslut. Sen åkte jag och köpte de sista julklapparna. En mysig dag med andra ord. :)
 
 

Dagens outfit

 
 

Bilder från Julosten 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Videoklipp från tävlingen


1:a Advent

Första söndagen i advent är kyrkoårets första dag. Efter festen i samband med Jesu intåg i Jerusalem vidtar adventsfastan ("julfastan") som en förberedelse inför julen. Helgdagen är den fjärde söndagen före Juldagen, det vill säga den söndag som infaller 27 november-3 december. Denliturgiska färgen är vit.

Evangeliebokens rubriken för dagen är Ett nådens år, och en välkänd text är då evangelierna berättar om hur folkets förväntan om Messias möttes då Jesus red in i Jerusalem på en åsna. Samma bibelmotiv utgör också tema för Palmsöndagen.

Under 1900-talet började man i Sverige använda särskilda adventsljusstakar med ett stearinljus för varje adventssöndag - och det första ljuset tänds alltså denna söndag. På "första advent" är besöksantalet högre i kyrkorna än det är vid en vanlig söndag.

 
Hoppas ni får en mysig första advent, det tänker jag ha i alla fall. ;)

RSS 2.0