Positiva besked och bröllopsplanering

Oj, vilken dag. Jag har varit arg på mycket idag. Känns bara så värdelöst och hopplöst ibland. Men trots allt så har jag fått härliga besked idag. ☺️ 


Men efter jobbet så blev det bättre då vi satt med  inbjudningarna och skrev kuverten, planerade en massa och det tog några timmar. Man vill ju få allt snyggt och prydligt. ☺️ Sen var det  dags för middag och nu är Tobias i bowlinghallen för träning. Jag skulle ha varit i väg och simmat men kände att jag inte orkar efter dagens bestyr. 

Jag ligger just nu och vilar i soffan. Hoppas att ni har haft en fin dag. ☺️ 


En liten tanke


Planering av bröllop

Idag har jag inte gjort så mycket. Fixade lite med tvätten, plockat undan, ringt några samtal och planerat för bröllop. Skrev ner lite tankar och känslor. Åh, härligt och spännande med allt. 😍


Det tar tid med planeringen för bröllop. Kyrkan ska bokas, festlokal ska bokas, gästlistan ska planeras, kläder ska fixas, blommor, inbjudningarna ska ordnas och adresserna ska vara korrekta, maten ska planeras, eventuella frågor och funderingar ska redas ut, bordsplacering ska ordnas, möten med florist, butiker, bageriet, eventuellt catering.

Som tur är så ligger jag oftast på när det gäller planering. Så vi ligger bra till ändå, men i morgon ska vi skriva alla adresser på inbjudningarna och skicka dem i veckan. Åh, det ska bli så mysigt och spännande. 😍 Vi har även börjat planera musiken och grejer. 

Jag längtar tills jag får prova klänningen igen. Och skorna är så underbara. 😍 Jo så får jag inte glömma att fixa makeup. Har inte bestämt mig än vart jag ska fixa den. Hade tänkt makeup store men de öppnar så sent. Jag får ringa på måndag eller gå till ett annat ställe här i stan och se om de kan hjälpa mig. 

Nåväl ha det så bra nu. ☺️ 


En liten tanke


Min viktresa 4

God morgon på er. ☺️ Då har Tobias dragit till jobbet och jag är ledig idag. Jag är förkyld och har mått dåligt hela helgen. Migrän,  småvarm, dåsig och totalt utslagen. Ställde mig på vågen och den visade 63.6 idag. ☺️ 


Idag ska jag inte göra så mycket. Men ska försöka få lite tvätt fixad. Annars blir det soffan igen.  Har inte mycket till energi just nu. Ska väl försöka planera lite med olika saker som har med bröllopet att göra. ☺️ Kanske ta en promenad sen, just nu är det mörkt ute och temperaturen ligger på ca 3.0 grader. 

Nåväl ha nu en fin dag allihopa. ☺️ 


Takida och Stiftelsen

Igår kväll var det konsert på Nöjesfabriken. Takida och Stiftelsen spelade men kvällen blev inte som jag hade hoppats på. 😕
 
Till att börja med så tycker jag att planeringen var totalt off. De hade insläpp 20.00 och förbandet skulle börja 20.15. När Stiftelsen skulle börja spela så hade inte alla besökare släppts in än så allt blev uppskjutet. Dessvärre alldeles för mycket folk i den lilla lokalen. Man satt liksom fast och skulle det hända något så skulle det vara svårt. Jag brukar klara mycket folk men vissa stunder så kunde jag känna någon form av början på en panik. Och jag kände som att jag inte var välkommen där alls. Men som tur var så var Tobias med och fanns vid min sida. 
 
För övrigt så tycker jag att spellistan för båda banden var bara ihop slängda i all hast. Jag satt uppe vid baren så jag hade perfekt utsikt över publikhavet på golvet och märkte det ljumna. När banden spelade sina hitlåtar så vaknade publiken likaså jag. Men där emellan var intresset ljummet. Jag har favoritlåtar med båda banden men kände mycket att Stiftelsen är ett band som jag kan relatera till men upplevde att de inte ändrar melodi särskilt mycket. Bara en annan text och samma tongångar. Men Takida var basig och skrikig. Som sagt så har jag några favoriter i båda. 
 
Inte nog med det, jag upplevde också barpersonalens stress. De var undebemannade så det visslar om det. Och ändå visste de mängden av gäster eftersom det var förköp på biljetter till uppträdandet. Jag tycker synd om dessa som slet som djur och många gäster i baren var riktigt otrevliga. Jag vill ge en eloge till personalen. 
 
Men jag träffade också många trevliga människor. När jag var på toaletten så var det två supersnälla tjejer där som förstod vad kissnödig jag var. De lät mig gå före. ☺️ Så trots allt jobbigt så var det okej ändå. Men en bit in i Takidas uppträdande så kände jag att jag hade fått nog. Då längtade jag bara hem. 
 
En kväll med blandade känslor och tankar. Kan lugnt säga att jag har varit på bättre ställen. 
 
 
 

Yay! Fått min första...

Lite småkrasslig igen. 😕 Dagen började med jobb och det var kul. Men jobbigt när man är lite småsjuk hela tiden. Det har rullat på bra borta på jobbet. 


När jag nu kom hem så hade jag mail från nyheter 24 och de har publicerat min text. 😀 Känns sjukt bra och speciellt. Ni kan hitta den här:  http://nyheter24.se/debatt/873610-anna-35-jag-som-har-en-diagnos-vet-hur-utanforskap-i-dagens-sverige-ser-ut 

Jag fick även mitt paket som jag har väntat på. Det var ett plånboksfodral till mobilen. Nu ser jag på tv och väntar på att Tobias ska komma hem. Hoppas att ni har haft en fin dag. ☺️ 


En liten tanke

Skriv inläggstext 


Exercise

Idag har jag tränat en del. Började med leveransen på jobbet men det var inte så mycket ändå eftersom vi var 3 stycken som hjälptes åt. Stod i kassan idag också det var kul. ☺️ 


När jag hade slutat så gick jag hem och bytte om för att åka till Grums. Åkte hem till syrran och tränade med henne. Sedan åkte vi och hälsade på familjen. Myste med Sofie och pratade. 

Nu är jag hemma och chillar.  ☺️. Hoppas ni har haft en fin dag. 


Planerat bröllopstårta

Uj, vilken dag! Ni vet ju troligen en del redan om ni har läst tidigare inlägg från idag. Jag krånglade med gamla datorn och Tobias kom på en lösning så jag kommer åt all data som jag vill föra över till den nya. Jag har också gjort i ordning i hörnet vid matsalsbordet i finrummet. 


När klockan var ett så tog jag vår nya fina bil och åkte in till city. Hade med datorn och traskade över till svärmor. Sen så mötte jag upp Tobias och vi gick bort till bageriet som vi ska anlita för bröllopstårtan. Vi hade bokat möte med henne för att diskutera lite. Det var så himla mysigt att prata om det. 😍

När vi var klara så åkte vi ner till Bergvik och Tobias fixade en sak där innan vi åkte hem. Väl hemma så fixade med lite småsaker för att sen sätta oss och mysa. Åt supergod semla från bageriet vi var på. Kollade på film och ett avsnitt på tvserien 24. Nu ligger jag i sängen och Tobias har något program kvar att se innan natten. 

Hoppas att ni har haft det bra idag. Jag har haft en omtumlande dag med många olika känslor. 


Paus från youtube

Hej. Jag är tvungen att ta en paus med youtube, inte för att jag laddar upp så supermycket men ändå. Det som har hänt är att min gamla dator har havererat helt och jag har inte hunnit med att installera allt i den nya än.
 
Jag hade planer på att filma idag och ja jag kan filma en del grejer och spara det så har jag sen flera videos att ladda upp. Men dagens video som jag hade tänkt filma kommer då inte komma eftersom den har en deadline så sett. Den skulle vara uppe idag redan men pga andra omständigheter så blev det inte så.
 
Ville berätta detta för er så ni vet vad som händer, jag kan bara säga att jag fick den nya datorn i grevens tid. :) Synd bara att jag inte har kunnat fixa med allt ännu. Det kommer lösa sig men allt tar tid och jag är inte så insatt i dagens teknik. Jag är rätt bortkollrad mer eller mindre. Men jag ska försöka fixa gamla datorn så jag kan föra över mina bilder och sånt. Som tur är så ligger många bilder här i bloggen och på andra ställen men det finns grejer som jag ändå skulle vilja ha ner till den nya. Och ja jag vet att man ska ha en backup men jag har inte kunnat köpa en extern hårddisk. Men så fort jag kan så ska jag köpa en och inte göra samma misstag igen.
 
Men nu vet ni situationen. :/
 
 

Min viktresa 3

God morgon på er. Vaknade när Tobias gick upp men orkade inte att gå upp själv då. När jag väl orkade gå upp så ställde jag mig på vågen, den visade 63,9 idag. 


Igår så installerade Tobias den nya PS4:an och sen var vi ute i friska luften en stund. Det har blivit en del nya grejer den sista tiden. Men många saker går sönder samtidigt tyvärr. Och en del saker skulle jag vilja vara utan, som glasögonen. 

Idag ska jag pyssla här hemma lite och senare idag ska vi på möte. Hoppas ni får en fin dag. ☺️ En liten tanke


En liten tanke
God morgon

God morgon på er! Hoppas ni har sovit gott inatt, jag sov sådär. Skriver nu från nya mobilen och testar lite. Måste ju se hur det är att blogga med den nya mobilen.  Lördag och jag jobbar som vanligt.  


Det är ca 3 minus ute och frostigt. Jag är så trött i huvudet än så jag vet inte vad jag ska skriva riktigt.  Tobias har cyklat till bowlingen och jag ska snart göra mig iordning för dagen.  

Hur det är att skriva från den nya telefonen är underbart. Mycket lättare än den gamla. Mycket mjukare och skönare att använda. Det finns hela tiden alternativ att välja på i ord så jag behöver bara trycka lite grann på knapparna. På den gamla telefonen så fick jag skriva hela orden.  

Nåväl ha nu en fin dag allesammans så hörs vi senare. 


Ny mobil

Ja, sen maj/juni 2016 så har det blivit en del nytt i teknikväg. 


Började ju med kameran och det var ju en besvärlig historia som många av er redan vet. Men allt löste sig till slut. Sen under hösten blev det nya glasögon och när jag fyllde år så fick jag en mikrofon till kameran i present. I julklapp fick jag en ny dator och för bara någon vecka sen så köpte vi en ny bil. Hämtade bilen i måndags och den är helt underbar. När vi då kom till Bergvik så gick vi in på Telia och jag hittade en mobil som passar mina mål. Så idag åkte vi och köpte den. 

Nu ligger den för uppdateringar och för att komma igång på riktigt. Skriver än från den gamla eftersom jag är inne på wi-fi. Ska bli skönt med en telefon som fungerar. Denna gamla har krånglat en del under hösten och vintern så jag tyckte det var dax att göra slag i saken.


En skytt föds

Även denna torsdagskväll tillbringade jag i bågskyttehallen för att hjälpa min kompis Linda in i sporten. Hon har skjutit förr men gjorde uppehåll på 13 år och nu vill hon börja igen. Och jag ska ju starta upp för egen del och har ändå mina gamla grejer till salu. Så varför inte? 


Jag hjälper en vän både ekonomiskt och att komma igång samtidigt som jag får en vän och någon att träna med. Men även jag utvecklas och jag hade som mål för några år sen att bli tränare. Så vem vet, bara jag kommer igång så kanske det blir en tränare av mig sen. 

Men det viktigaste målet just nu är att komma tillbaka till sporten och börja igen. 


Var finns hjälpen när man behöver den?

Fy vad arg jag är på vår politik och handikappomsorgen vi har här i landet! Varje dag läser man på nätet och i tidningar, varje dag får du höra på radion och tv:n.

Landets sjukvård och handikappomsorg blir bara värre och värre! Vi har ju exempel handikappboendet inom LSS i Karlskoga som det rapporterades om tidigare. Vi anhöriga tvingas att se på när våra handikappade och sjuka blir sämre och sämre och de som sköter om dem med hjärta och själ går på bara knäna och sliter ont. De offrar nästan sina liv för att den sjuka ska få det så bra som möjligt under rådande förhållande. Men det är inte lätt när alla och jag menar ALLA motarbetar! 
 
Jag förstår inte hur det är tänkt med assistansen, hur det är tänkt att man ska få den hjälp man behöver. Ingen föräldrer vill ha ett sjukt barn så varför ska man straffas för att man får det? Ska man inte få den hjälp man behöver? Nej, vi ska trycka ner alla så långt det går! Vi ska trycka ner de utsatta så de försvinner från jordens yta för då är ju problemet löst! 
 
Var är solidariteten? Vart är mångfalden alla talar om? Kan någon berätta det? 
 

God förmiddag

Jag har varit uppe sen Tobias åkte till jobbet. Kunde inte somna om då dels för jag var så himla nödig och så kände jag mig utvilad också. Jag har fått en hel del gjort och ska snart ta mig en dusch. Jag har lagat lasagne så jag får lunchlåda, jag har tvättat, jag har planerat och skrivit in alla viktiga tider, jag har också burit ner saker i förrådet och även hämtat min gamla pilbåge som en kompis ska testa ikväll. :)
 
Nu fick jag lite tid över att skriva och skriver från den nya datorn. :) Är ju ledig idag så jag passar på att uträtta allt som jag inte har hunnit med ännu. Början av veckan blev inte som jag tänkte mig och jag har kommit in i en trött period som jag alltid gör i januari/februari. Så jag har börjat med mina vitamintabletter igen. I början av veckan fick vi ju hämta bilen och första turen bar ju av till Grums och sen blev det att handla mat. På tisdagen åkte jag till Grums igen som planerat och sen jobbade jag kvällen igår precis som Tobias.
 
I vilket fall så har det varit en del och jag fick slänga om mina planer lite då jag ville testa den nya bilen såklart. :P Jag kan säga att den är så lätt att köra, man behöver inte kämpa med att växla eller något annat. Den svänger nästan för lätt och är verkligen underbar att köra. Samma är det med nya datorn, är också superlätt att använda. Kanpparna på den nya datorn är liksom mjukare att trycka på, den är behagligare att använda och är så mycket mer snabbare. Men det andra datorn har ju hängt med ett tag nu och jag älskade den och den har tjänat sitt syfte. Men ibland är det inte tekniken som är problemet utan användaren (alltså jag). :P Ny är det massa nytt att lära sig både med bilen och datorn.
 
Nu måste jag sluta och fortsätta med allt annat jag ska pyssla med. Men ha en fin dag så hörs vi senare. :)
 
 

Mysigt att köra

Full rulle på jobbet med leverans och grejer. I övrigt på jobbet så var det lugnt. Hände för övrigt inget speciellt utan det rullade på i en hyfsad takt. Men tiden går superfort när man går öppning till 14:00. 


När jag kom hem så bytte jag om, pratade med min älskling och kollade posten. Sen åkte jag till Grums och det var superskönt att köra bilen. Det var verkligen ett bra köp vi har gjort. 😊 Men nu när jag åkte hem så var det lite jobbigt för det har snöat och frusit på. Och jag känner inte bilen i vinter eller mörkerkörning än men det gick bra. Jag körde 70 på 90 väg och 80 på 100 väg för jag vågade inte chansa. När jag var hemma på parkeringen så fixade jag med lite saker i bilen och på torsdag ska jag fixa mer. 😊

Nu blir det soffan och tv:n, är rätt trött och sliten. Ha nu en fin fortsatt kväll allesammans. 😊


En intensiv dag

Ja, för mig blev det en intensiv dag. Jag kunder verkligen inte sluta pyssla här hemma förän Tobias kom hem. Då var jag färdig för att åka iväg med gamla bilen och hämta den nya. 


Glad i hågen så går vi ut och det gamla skrället vill inte starta. Jag bara suck, vi ringer svärfar men han var inte tillgänglig så då kom jag på några goda grannar som kunde hjälpa oss. Så vi fick fart på bilen och kunde komma iväg. Väl på bilfirman för att hämta den nya bilen. Allt gick bra och det var inga problem alls. Vi åker iväg och så ska jag tanka, hm vilken sida sitter tanklocket, vilken bensin och hur öppnar man tanklocket? Efter många om och men och några samtal så löste det sig. Vi åkte hem för att hämta handligskassarna och sen tog vi oss en tur till Grums för att prova bilen. Jag ska ju dit i morgon och behövde känna på bilen ordentligt. 

Var där en snabbsväng och sen åkte vi till Bergvik där vi käkade mat och sen handlade. Var in på Telia och kollade på en ny mobil då min nuvarande är på väg att lägga av. Kollade på en Sony Xperia XZ. Väl hemma så blev det i ordningplockning och nu tv. Hoppas ni har haft en bra dag. 


En ny vecka med nya möjligheter

God morgon på er. Jag har varit uppe ett tag och pysslat, jag har hunnit med en dusch, frukost, bäddat rent, byta gardiner och ringt ett samtal. Gick upp efter Tobias hade cyklat till jobbet. Tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt och vad som kommer hända. :) I alla fall så ställde jag mig på vågen det första jag gjorde i morse och då blev jag glad. 63,4 visade den nu, så det går åt rätt håll i alla fall.
 
Sen så fixade jag då frukost och chillade till tv. Men orkar inte sitta still särskilt länge så jag bytte då gardiner i sovrummet och sängkläder. Sen började jag förbereda för dagen då vi ska hämta den nya bilen och jag är tvungen bla att fixa med försäkringsbolaget och grejer. Men sen även se till att papprena på den gamla bilen är okej. Sen ska jag även försöka att plocka ner resten av julen. Hade tänkt att gjort det igår men så blev det inte.
 
Solen skiner lite här, va 3 minus ute och helt underbart väder i övrigt. Nej, nu får jag börja greja igen min ville titta in och säga hej bara och skriva lite på den nya datorn. :) Måste ju använda den nu när man har igång den. :)
 
 

Min nya dator

Då sitter jag vid min nya dator och skriver. Hoppas ni har sovit gott inatt, det har jag gjort.
 
Idag är jag ledig och ska pyssla lite här hemma och sen bara vila med min fina älskling. Ska försöka plocka bort julen helt nu. Det är lite grejer kvar som vi inte har packat ner i lådor men jag känner ingen stress för det ändå. Knapparna på dennna nya datorn är verkligen goa att skriva med och man sitter bättre vid denna än den förra.
 
Solen skiner här och det är rätt kallt ute, det låg på cirka 5 minus när vi gick upp. Nåja, detta blir ett kort inlägg mest för att testa med att skriva på datorn och se hur det känns, hur det är och det känns superbra men annorlunda.
 
Ha nu en fin dag allesammans, det ska jag ha och ta hand om er.
 
 
 
 

Testa ny frukost

God kväll, jisses vilken dag! 


Började dagen med en ny god frukost. Hittatde ett nytt lchfrecept och testade. Krämig kesoröra, svingott! 😄 Hittade receptet här: http://www.tjockkocken.se/enkel-kramig-kesorora/

När jag kom till jobbet så fick jag stå i kassan och gjorde det hela min arbetsdag. Det har varit kul men ändå jobbigt stundvis. Man blir lite rörig i skallen efter en hel dag i kassan. Det blev många skratt och mycket bus idag på jobbet. 

Nu är jag hemma och varit hemma en stund. Är nu ledig i två dagar och det ska bli skönt. Ska ha sovmorgon i morgon och mysa mycket. Ha nu en fin fortsatt kväll. 😊

En liten tanke


Ett bra besked

Idag har det varit en bra dag. Började dagen med att vara seg ur sängen och alldeles för trött. Tobias var så söt så han hade fixat frukost. När jag kom till jobbet så rullade allt på i en lagom takt. Fick även en bra besked idag. På måndag får vi hämta den nya bilen. 😄


Efter jobbet så gick vi och handlade och sen när vi kom hem fixade vi mat och myst sen dess. Väntar nu på att På spåret ska börja. Men så skulle jag svara på kommentarer och då fuckar blogg.se appen upp sig och kommentaren med "Jag handlade av dig idag" försvann helt. Så jag ber om ursäkt till dig som kommenterade för det. Vore kul och veta vem du var. 😊 Hoppas jag skötte mig bra. 😜 

Ha nu en fin kväll allesammans.


Äntligen hemma

Nu känner jag att mitt liv har börjat falla på plats. Det är nu min bästa tid börjar i livet. 

Jag har en underbar fästman och ett underbart hem med honom. Vi planerar bröllop, barn och en framtid tillsammans. Vi har köpt en ny bil tillsammans och även en del möbler. Jag ser fram emot varje sekund med min älskling och vill inte vara ifrån honom mer än nödvändigt. 

Jag börjar få ett sällskapsliv i den nya staden. Just i skrivande stund sitter jag i min nya klubbs skjuthall med min nyfunna kompis Linda. Under året som jag har bott här i stan så har jag fått många nya vänner och återfått några gamla. Men jag har även sagt upp vänskapen med en och annan då jag kände att vi växt ifrån varandra. 

Jag har även många vänner inom bågskytten som jag inte har träffat pga att jag inte varit så aktiv men när jag tävlade i lördags så ville alla som var där kramas och prata. Det var som en såg dem här och veckan men hade mycket att prata om. Många av dem följer mig på facebook och ser vad som händer i mitt liv den vägen. Men ändå skönt att få träffa dem och umgås.


En liten tanke


Överaktiv hjärna

Du som är normalt fungerande individ utan några som helst psykiska problem som DAMP, ADHD, katastroftankar, depression osv tycker att det är så lätt att sluta tänka.


Men för oss med de här problemen så går hjärnan på högvarv konstant och man kan aldrig slappna av helt förän nya tankar hinner komma upp. Det är ett enda virrvarr av tankar, intryck, beslut och massa annat. Som jag med DAMP ska försöka sortera dagens stora beslut och övriga händelser samtidigt som jag tänker på morgondagen, nästa vecka för att i nästa stund tänka på bröllopet. 

Som nu försöker jag sova men tankarna bara yr som vinden. Jag är verkligen trött och har väldigt ont i huvudet men inte kan jag slappna av. Jag tänker på beslutet vi tog idag, hur vi ska lösa hämtning av bil och däck nästa vecka, hur jag ska ta mig till bågskyttetävlingen osv. Önskar att någon kunde ge min hjärna lite semester. 

Vad brukar ni göra för att sluta tänka? 


Träningspass på jobbet

God kväll på er. Idag började jag dagen med ett träningspass på jobbet (alltså leverans). 


Jag var först seg ur sängen, åt onyttig frukost som mackor (hembakat) och sen iväg till jobbet. Där var det 4 leveranspall och det var en del tunga kartonger. En pommeskartong väger ju ändå 12,5 kg så det blir en del att lyfta. 

I övrigt en rätt intensiv dag där en sten har fallit från bröstet. Efter jobbet så kom pappa hit och vi åkte över till svärfar där vi har haft våran bil i hans garage. Jag sätter mig i den och ska starta för att backa ut men den startar inte alls! Jag känner irritation och med kraftig huvudvärk. Men svärfar kommer på lösningen så bilen får i alla fall starthjälp. 

Vi kommer iväg och vi kommer till bilaffären. Provkör en bil som vi har tittat på och den är helt underbar. Sen behövde jag och Tobias diskutera efter samråd med min pappa och svärfar. Vi kom fram till att byta in den gamla och köpa den nya. Så nu är bilaffären helt klar, får hämta den nya bilen till veckan. 

När vi kom hem var det att ringa massa samtal och greja. Sen dax för middag och nu ska Tobias åka till sin bowlingträning och jag ska vila i soffan. 

Hoppas ni har haft en fin dag, min har varit väldigt bra men med huvudvärk till och från. 


Min viktresa 2

Usch, idag har jag känner mig tjock. Började dagen med att väga in mig, vågen stod på samma siffror som förra gången, 64,7 kg. Gick sen ut på en promenad på 5 km och det var jobbigt ett tag. Eftersom jag har gått upp så mycket i vikt så var det tungt ibland. 


När jag kom hem så avslutade jag promenaden med lite yoga. Efter det en dusch och frukost. Frukosten bestod av kokt skinka, keso, avokado och örtsalt. Det var inte alls gott enligt mitt tycke. Så det är inget jag provar igen. 

I övrigt idag har jag plockat ner adventsgrejerna, bytt gardiner och pysslat. Nu kommer det lite bilder från dagen.


Tillit

Tillit, förtroende och respekt. Det är 3 viktiga ord i en relation, men båda parter måste använda sig utav dem. 


Du kan inte få de orden att funka från ett håll. Det funkar inte om den ena parten ljuger för att sen lägga över skulden på den andra och påstå att den andra är för misstänksam. Ställ dig frågan; vad är det som har gjort den andra så misstänksam? Jo, dina egna lögner! Det är alltså du själv som bär skulden där!

Visst sen finns det misstänksamhet som är över gränsen såklart. Men om du har ljugit för din partner som sen då blir misstänksam tänk på att det är just du själv som orsakat problemet. Man är två i en relation och båda måste vara ärliga. 

Vill du att din partner ska lita på dig, då får du se till att inte ljuga, bedra eller göra något som får din vän att misstro dig på något vis. Ärlighet, respekt och tillit är något man förtjänar genom att kämpa för det.


Bilder 13dagspilen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 dagspilen

Ja, igår var det dax igen för den årliga bågskyttetävlingen 13 dagspilen som Älvenäs Bågskytteklubb ordnar. Men eftersom jag har bytt klubb så kunde jag vara med och tävla den här gången, de andra åren så har jag fått jobba på tävlingen vilket har varit sjukt kul det med. :)
 
I alla fall så gick vi upp runt 7 tiden då igår morse och fixade med det som skulle fixas. Vid 8 tiden gick vi bort till hallen och det bästa är att vi bor granne med idrotthallen där tävlingen var så det är lätt för oss att ta oss dit. En kort promenad på ca 1,11 km. När vi kommer dit så börjar jag med lite trimning av bågen men jag var så sjukt nervös inför hela dagen så jag skakade som ett asplöv så Tobias fick skruva åt mig. Sen var det toabesök, anmälning och att fixa i ordning på plats. Även prata med alla man inte har träffat på länge. Det blev många kramar och många glada hälsningar från underbara människor.
 
Sen var det dax för uppvärmningen och när det var klar så var det två skjutomgångar som uppvärmning som alltid. Jag var så nervös och glömt så himla mycket om hur man ändrar siktet osv, men det var bara att fråga någon av mina medtävlande som jag har träffat så många gånger förr. Jag sköt väldigt ojämt och spridda skurar, hade en miss i nästan varje serie tyvärr. Började tävlingen med 10 4 miss och sen så höll det sig på alla olika områden. Vissa pilar sköt jag bakom tavlan men 4 serier lyckades jag sätta alla pilar i tapeten och få hyfsade poäng då. :) Vid flera tillfälle så ville jag bara gå av skjutlinjen, packa väskan och gå hem. Men jag visste att vänder jag mig om och tittar på Tobias så skulle jag bara bryta ihop och gråta vilket jag inte ville, jag ville fortsätta och jag ville visa för mig själv att jag kan detta, jag har ju gjort det förr. Men jag får också ta med i tanken att jag inte har tävlat sen maj 2015 och jag har inte skjutit regelbundet sen dess heller och att jag har varit sjuk i veckan. Men det var en befrielse och kunna skjuta och se bättre än innan, jag har ju fått sämre syn som ni vet om och jag har inte skjutit med de nya glasögonen. I övrigt gick tävlingen bra och jag avslutade men en liknande serie som jag startade med 10 6 miss. Så det kändes bra och även om slutsumman landaden på bara 195 poäng som är mitt sämsta någonsin så känns det bra.
 
Det härliga var att Tobias var med, svärfar Nikke kom dit och även en kompis kom dit och hejade. Och kompis blev taggade på att eventuellt börja. Men under kvällen hörde en annan bågskyttekompis av sig som också har haft uppehåll och frågade om vi kunde börja träna tillsammans igen. Jag ska nu prova de tävlingar som är kvar på inomhussäsongen och se hur det känns, känns det bra så kommer jag kunna fortsätta sen. :) 
 
 

Bågskyttetävling

God morgon på er. Vi gick upp när klockan var runt 7, fixade frukost och gjorde oss i ordning för att gå. 


Idag är det en stor dag, min första bågskyttetävling sen maj 2015. Jag är jättenervös och känner mig ändå taggad. Har med mat och dryck som alltid och Tobias är med som stöd och även för att ta bilder med nya kameran. 😊

Mitt mål är nu att hitta tillbaka till sporten så jag kan börja med den igen. Får se vad mycket bilder det blir. Hoppas ni får en fin dag. 😊 Bjuder på en gammal bild.


Mår bättre

En dag hemma igen, men jag mår bättre även om jag är lite krasslig än. Har vilat mycket och försökt kurera mig. 


Började dagen med ett kokt ägg, keso kryddad med curry och kokt skinka. Kollade sen på tv och chillade. I övrigt har jag uppdaterat min annons på blocket där vår bil ligger uppe. Letade efter en ny bil, hittat en ny bil som vi var och tittade på, ringt några samtal och planerat. 

Vi ska provköra bilen till veckan är det tänkt i alla fall och sen får vi se vad som händer. När Tobias kom hem från jobbet så gick vi bort till bilfirman och tittade på bilen. För mig känns den bra med att provsitta den och så men det är så mycket mer och tänka på. Den är verkligen fin och har allt annat som jag är ute efter, det var bagageutrymmet som jag känner var lite litet bara. 

När vi hade varit och kollat bilen så gick vi och handlade och sen hem och fixade mat. Efter maten så tog jag mig en dusch, la mig sen i sovrummet för att vila och Tobias satt och spelade. Nu ska vi se på film och mysa. Hoppas ni har haft en bra dag. 😊


En jobbig dag

Nu kom vintern när jul och nyårshelgerna är över. Med den kom förkylningen också.


Är hemma från jobbet idag, legat i soffan hela dagen och degat. Såg att  Helen hade lagt upp en video så jag kollade. https://youtu.be/ZBuR1pREMb0 

Älskar hennes videos och kanal, blir så glad så fort hon har lagt upp något. Mest glad blir jag när hon vloggar och har med djuren men jag älskar även hennes sminkvideos. Men idag var det en jättejobbig video och jag grät floder. 
Jag tänker inte gå in på vad videon handlar om utan nu får kolla in det själva. Men kan säga att jag känner med henne och Oskar. 

För övrigt idag så har jag bara vilat och kollat på tv. Hoppas ni har det bra och ta hand om er. 


En liten tanke


God kväll

Började dagen med kokt skinka, keso och kokt ägg. 


När jag kommer till jobbet så är det leverans och grejer. Jag lyfte 36 kg tomat, 14 kg Big Kingsås, 42 kg majonäs, 28,8 kg juice och 27,24 kg ost. Plus alla andra stora otympliga lätta kartonger med muggar och lock mm. Sen lyfte jag ca 20 L Coca Cola Zero. Så det blev ett litet träningspass där. 😊 Lunchen blev rester från igår (lite tråkigt men gott) alltså potatisgratäng och kotlett. Drack äppeljuice till och avslutade med en banan.  

När jag kom hem så var jag dålig, gick och la mig på sängen och kände hur jag blev sämre. Tobias fixade middag, makaroner och korv (inte så nyttigt) och jag känner mig helt utslagen. Totalt orkeslös, trött, frusen och ont i huvudet. Nu är Tobias på sin bowlingträning och jag ligger i soffan och kollar på tv. Det är bara att inse att jag är sjuk. 


Min viktresa 1

Detta är nu starten på en ny bloggide och en nystart för mig. 


Idag började jag dagen med att ställa mig på den nya vågen. Den visade 64,7 kg. Frukosten består av ett kokt ägg, avokadosallad (som är rester) och ett glas citronvatten. 

Tog sen en kort promenad till kyrkan och tillbaka. När Tobias kom hem så tog vi en längre promenad, så på hela taget idag har jag gått 6 km. Promenaden med Tobias blev i elljusspåret med en massa backar upp och ned. Tungt ibland med det gick. Skönt att röra på sig, avslutade promenaden med att handla lite mat. 

Efter sista promenaden så gjorde vi mat. Det blev potatisgratäng (rester) och kotlett med lite färsk gurka till. Drack som alltid Ramlösa till. 

Nu blir det vila. 

Rastlös

Ja, andra dagen på året är här. Jag är ledig men min älskling är och jobbar, jag har varit till kyrkan och pratat. Har ju samtalsterapi där men annars har jag inte gjort så mycket. Tvättat och försökt planera men det går inte så bra för mig idag. Jag virkade lite och läste lite men känner inte att det ger någon ro alls. Själen är verkligen rastlös nu och jag vet inte vad jag ska göra för att återställa balansen. Kanske bara att vänta ut det hela. När jag börjar med något så tröttnar jag lika fort, bara Tobias har kommit hem så ska vi fixa mat och ta en promenad. Hoppas rastlösheten släpper snart.
 
Solen skiner här och det är underbart väder ute men jag känner mig ändå stressad, rastlös och orolig. För övrigt är det bra och jag har ju ändå fått tvättat så vi har rena kläder. Det finns inget att se på tv utan det är bara tråkiga program. Så jag satte i gång lite musik och virkade som sagt en stund, försökta att läsa men orkade inte koncertrera mig så jag satt mig här för att skriva istället. Kanske kan få kroppen att må bättre om jag får ur mig alla tankar som fladdrar och far där inne. 
 
Lyssnar på brittisk musik så som Adele, Beatles och några andra. Soft och skön musik är vad det är, avkopplande. Så att Adele hade en konsert igår på tv:n, tyvärr missade vi den så vi får kolla på SVT play idag. Musik brukar få mig att må bra, när jag är ute så vill jag ha upptempomusik men nu ville jag ha lugnare musik. Hoppas i alla fall att rastlösheten släpper snart. 
 
Ha nu en fin dag allesammans, ta hand om er och varandra. 
 
 
 
 

Nytt år, nya mål och nya möjligheter


Ja, då var 2017 här. Är jätteseg efter att ha somnat sent. Just nu ligger jag i sängen och myser till nyårskonserten i Wien och Tobias sitter i finrummet och spelar. Jag passar på att vila lite. Drömmer om att få åka dit och se det live. Under tiden nu som jag ser på programmet så filosoferar jag och tänker på nya mål 2017.


En del av målen är att gå ner i vikt, inte ta någon mer skit av andra, stå upp för mina tankar, känslor och åsikter. Men det öppnas nya dörrar för mig under 2017 och jag tänker utforska alla möjligheter som går. 

Jag vet att jag har skrivit i flera år om att just det året ska bli förändringens år men varje år har jag alltid förändrat något. Ända sen februari 2014 har min förändring pågått och pågår ännu. Dels för att jag utvecklas nu till någon person som jag alltid tänkt att jag vill vara men inte kunnat lyckas uppnå förän nu. Jag har alltid letat efter vem jag verkligen är och det är nu först som jag har gått ner på djupet och hittat den personen. 

Jag vet att 2017 kommer innebära mycket förändringar, många beslut, och mycket glädje och kärlek. För på sensommaren så kommer jag bli Fru Hansen. 😍 Det är det som jag ser mest fram emot detta år men även alla andra äventyr som väntar. 

Jag ska ju börja blogga om min viktresa, jag ska även göra mer youtube, blogga om bågskytte, filmer och allt annat roligt som kommer hända. Med den nya kameran, mikrofonen och den nya datorn som öppnas en ny värld av möjligheter. Jag känner mig ostoppbar!!! 

Vad är era mål, era tankar om 2017 och era önskningar? Dela med er och så hjälps vi åt på vägen för att komma dit vi vill. 


RSS 2.0