Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag. Lily vaknade tidigt och var så ledsen för hon hade drömt en mardröm så vi låg i sängen och kramades, kollade på tv och myste. Tobias började senare på jobbet idag så han kunde vara med. Efter det så öppnade vi presenter och Lily blev gladare. Sen drog vi igång dagen och jag fixade med lite tvätt och andra hushållssysslor. Tobias cyklade till jobbet och jag förberedde ett bak.

Lily var så taggad för baket och när vi körde igång så var det full rulle. Vi bakade muffins med nutella. Smeten blev så god och vi ville ju äta upp smeten som den var. 🤣 Men det skulle bli muffins så nej, det fick vi inte. Vi fick äta upp resterna istället vilket var populärt hos Lily. Kladdigt värre men hur roligt som helst. Vi passade på att språkträna också. Träna på F och utala 4, 5 och massa andra ord på F. När vi hade bakat klart så språkträna vi med en ny pysselbok som hon fick i julklapp. Hon fick också lyssna på ljudbok och valde så Bamse och Dunderklockan samtidigt som hon fick sitta och rita en stund.

På eftermiddagen så var det dags för dansskola och Lily var så pepp! Åh vad hon dansade, skrattade och hade kul. Så himla härligt att se henne. Hon älskar verkligen dans och musik. Sen åkte vi hem och smakade på muffins med nutella, de var riktigt goda.

Nu sover hon helt utmattad efter dagen. Hon har varit så pigg och glad idag trots att hon vaknade av en mardröm. Bjuder nu på bilder från dagen. 

Logoped och frisör

Oj oj vilken dag! Vaknar runt 6:45 och drar igång dagen. Tobias åker till jobbet och Lily och jag äter frukost. Sen gör vi oss i ordning för att ta bussen in till stan. Vi handlar lite och sen är det dags för logopeden.

Idag fick jag sitta som åskådare, alla andra gånger har jag suttit med vid bordet. Men idag som åskådare vid väggen. Och vilken skillnad det är på Lily jämfört med första gången vi var där. Språkträning har gett resultat, nu gäller det att få bukt med koncentrationen och uthålligheten. Det är så himla upplyftande att se utvecklingen och allt vi har gjort har ju gått resultat. Som ni vet så har ju vi språktränat med bilder och massa olika saker. Men nu ska vi ändra lite och så ska vi jobba in det i olika moment. Säg som när vi bakar så kan man få in det den vägen.

Efter logopeden så gick vi och åt mat. Vi var så hungriga båda två. Lily valde hamburgare med ost och ketchup, pommes och vatten. Jag tog en whopper cheese och bacon. Så himla gott! Sen var det dags att gå till frisören och Lily blev så nöjd med sin frisyr. Nu ser man ju hennes söta ansikte igen. 😍 När vi var klara så mötte vi upp pappa Tobias och han och Lily gick iväg och fixade en överraskning som jag ska få imorgon. Sen skildes vi åt för en stund igen och Lily och jag gick iväg och fixade en överraskning till Tobias. Sen åkte vi hem.

Nu sover Lily helt utslagen efter en aktiv dag. Vi har kommit fram till att hon behöver ändra sin kvällsrutin och lägga sig 30 minuter senare. Vi ska prova det och se hur det fungerar. 

Skogspromenad, bågskyttetävling och skridskor

Vilken helg det blev. Först i fredags så var det intervju för mig och Lily var på förskolan. Sen hämtade jag henne och så åkte vi för att köpa fågelmat. Haha, när vi skulle åka från Granngården så säger Lily: Det är gula dagen (fredag) och då ska vi ha fredags mys med godis! Men säg inget till pappa, det är en hemlighet. 
Jag: Men pappa ska väl vara med?
Lily: Ja just det. Men det är vår hemlighet. 🤣
Jag: Vi måste äta mat först. Det blir tacos idag.
Lily: åh vad gott!
Kvällen kom och vi kollade på På spåret.

Lördagen var lite mindre rolig, den började med bråk och tjafs. Men blev bättre allt eftersom. Vi kom ut på en fin skogspromenad där solen sken. Vi hängde upp fågelmaten och hade en fantastisk fin promenad. Väl hemma så blev det att fixa mat, kolla på tv och ha lördagsgodis och sen byggde jag lite med lego. Sen var det dags för mig att åka till jobbet. Efter jobbet så kollade jag och Tobias på Melodifestivalen.

Söndag, idag så vaknade jag av att Lily kommer och väcker mig. Vi myser i sängen och det var så mycket kärlek och mys. Sen så gick vi upp, gjorde oss iordning för dagen och åkte till Karlskoga för att se en bågskyttetävling. Lily blev så fascinerad och sa Jag ska börja med bågskytte och spela ishockey. 🤣 Så himla härligt. När det blev paus så pratade jag med mina bågskyttevänner. Lily ville ju såklart ha fika men det sa vi nej till. Hon blev så sur men det som räddade allt var såklart broschyrer. Hon älskar att plocka såna över allt! 🤣 Väl hemma så blev det middag och lite fix. Sen byggde jag färdigt sektion två på mitt legobygge som jag påbörjade igår. Tobias och Lily åkte där efter iväg till ishallen för att åka skridskor och jag åkte till jobbet.

Ojoj nu går det undan på isen för Lily, vilken fart hon har nu. Så himla härligt att se det. Är så galet stolt över henne. 🤩 Bjuder på bilder från helgen.

Magsjuka och inställda kalas

Ja, ibland blir det inte som man tänkt sig. I lördags morse så ska jag göra i ordning Lily och vi ska ge oss i väg till badhuset för att fira hennes kusin Axel som var på väg från Nora. Men mitt i allt så kräks Lily rejält och vi får ställa in.

Vi bäddar ner oss i soffan och det blir tv hela dagen. Vi kollade på ishockey på eftermiddagen och efter maten så mådde Lily riktigt risigt. Tobias mådde inte heller så bra, jag där emot mådde bra och skötte om det mest här hemma. På söndagen så ännu mer tv. Vi kollade på film och jag fick en huvudvärk som inte var av denna värld. Utöver den så mådde jag fortfarande bra. Måndag morgon så fortsätter det på Lily och hela dagen. Tobias mår då lite bättre. Och ännu mera film, vi älskar film. 🤣 Ja som ni ser så har vi inte gjort så mycket. Jag och Lily försökte med språkträning men inte lätt när man inte orkar till fullo.

Igår så hade vi lite mer energi och Tobias friskanmälde sig. Vi satt och byggde med Lego, vi språktränade, vi kollade på film, vi spelade tv-spel. Men det tråkiga är att hela denna veckan blir också inställd just för att Lily är inte helt återställd än. På fredag är det kalas för Lilys kusin Melvin och eftersom Evah är höggravid så avstår vi kalaset. Och jag känner att Lily behöver vila och återhämtning nu. Det har tagit hårt på henne.

Nu har vi i varje fall haft språkträning och det gick så mycket bättre än vad det har gjort de senaste dagarna. Jag har haft tur och klarat mig denna gången. 

Här kommer det lite bilder från de senaste dagarna. 

Vikten av en meningsfull fritid

Jag är så oändligt tacksam över att vi kan ge Lily en meningsfull fritid. Tänker på alla de barn och ungdomar som inte ha någon aktivitet alls utan känner utanförskapet i samhället. Och jag tror helhjärtat på att kriminaliteten minskar om vi satsar på en meningsfull fritid för våra barn och ungdomar. 

Som ni redan vet så hittar vi väldigt mycket. Vi går ofta i Mariebergsskogen, vi är och åker skridskor, vi försöker göra olika utflykter, är med på olika aktiviteter i kyrkan. Jag försöker att hitta billiga saker att göra och saker som kan vara utvecklande. Men så har vi dessa aktiviteter som kostar, simskola, dansskola, ridskola mm. Och nu har vi möjligheten att Lily kan gå både på minisim och på dansskola samtidigt.

Under november, december och början av januari så hade Lily svårt att sova i egen säng just för att hon hade för lite aktiviteter. Hon var inte tillräckligt trött eller trött på rätt sätt. Dels för att hon går så lite på förskolan eftersom jag jobbar som jag gör. Och sen inga aktiviteter i övrigt så. Så de dagarna där vi hade mycket aktivitet så sov hon hela nätterna i sin säng. Och nu när både minsim och dansen är igång och hon är på förskolan så sover hon ännu bättre.

Det jag vill säga med min text är att aktiviteter är väldigt bra. Det är stimulerande och ger barnet en känsla av tillhörighet. Även jag själv som förälder känner mig tillfreds när jag ser att mitt barn mår bra och är så mycket gladare. Sen är ju alla barn olika såklart, en del kanske inte klarar av det, en del klarar bara av en aktivitet i veckan osv. Jag tycker att en meningsfull fritid är en rättighet för barn och ungdomar. Och önskar att det kunde finnas mer prova på av olika slag och även ett stöd för de familjer som kanske inte har ekonomisk möjlighet. För är man aktiv på något sätt så mår hjärnan så mycket bättre och man lär sig mer också.

Meningsfull fritid = Glada och friska barn

RSS 2.0