Blogg paus

Hej alla fina. Som ni vet så har Lily kommit till världen. Jag har legat här och funderat fram och tillbaka och kommit fram till bloggpaus. Men jag kommer komma tillbaka och skriva om vår vardag mm. 

Det kommer vara fullt upp med vår älskade dotter. Jag bloggar när jag känner för det och när jag kan. Tänk, jag har en fin egen liten familj som jag älskar högt på denna jord. Så lycklig jag känner mig nu går inte att beskriva.

Ha det så bra under tiden. 






Va? Jag är mamma?

God morgon på er. Jag är vaken tidigt, dels för att Lily väckte oss och sa att hon var hungrig. Efter lite matning vid ena bröstet så blev hon tillmatad då mitt ena bröst inte kan ge något till henne än. Det tar så lång tid innan det rinner till i det och Lily har så dåligt tålamod. 😍 Men sen är jag vaken också för att agera har vaknat av mig själv vid 5-5.30 de senaste veckorna. 

I skrivande stund så är vi kvar på BB och jag har uppfattat som att vi får åka hem idag. Lily ligger i sin säng intill min och är på väg att somna om. Tobias ligger i andra sängen och sover än. Natten har varit bra, ovant att vakna till då och då och pyssla med någon bara sådär. 

Just nu när jag sitter och tittar på Lily så känner jag, Va är jag mamma? Lilla jag är mamma!! 😍 Jag är själv 9 veckor för tidigt född och vägde inte alls mycket. Jag får en sådan vacker dotter som väger över 4000 g. Det är så himla mysigt att sitta och titta på henne. 

Nu ska jag försöka vila lite till innan dagen drar igång. 🙂




God morgon från BB

Hej på er. Som ni har läst så har vi nu fått vår vackra flicka till världen. Vi åkte in på fredags kväll och sen gick det i ett verkligen.

Orkar verkligen inte skriva allt här och nu men i alla fall så har jag återhämtat mig såpass att jag går på toa och så. Personalen är så gudomligt snälla och goa. De hjälper oss med allt och förstår när det är jobbigt. 

Våran flicka heter Lily och har så mycket och mörkt hår. Hon är så vacker, söt och helt underbar. Hennes ögon är som små stjärnor på himlen. 😍 



Gravid och förlossningsuppdatering

Hej på er. Ja, igår så vaknade jag när Tobias klocka ringde vid 6. Satt och höll honom sällskap vid frukost. Sen när han åkte till jobbet så la jag mig i sängen och kollade på SVT Gomorron. Somnade rätt snabbt och sov väl i alla fall 1 timme. Vaknade till sen och var kissnödig och hungrig. Fixade min frukost och sen somnade jag om igen. 

Tobias ringde sin vanliga samtal till mig och vi pratade en stund. Jag somnade sen om och så höll det på till Tobias nästa gång ringde när han hade slutat jobbet. Mitt i samtalet så går ju strömmen och jag hade dåligt med batteri i telefon. Tobias kommer hem och vi ligger och vilar tillsammans, har lite värk så han får massera. När strömmen kommer tillbaka så går jag på toa och kollar bindan som är dyngblöt. 

Jag ropar på Tobias och vi bestämmer oss för att avvakta och äta. Vi myste till det med grillkorv som vi körde i grillpanna. Kollade på Harry Potter och drack Sprite. Så under 3 timmar så fick jag byta binda 1 gång i timmen. Vi hade lösgodis som efterrätt. Efter filmen så började känna värk, det var svårt att avgöra med Tobias som kan läsa av mig bra förstod att det inte vara några vanliga sammandragningar eller förvärkar. Han började att klocka och jag gick på toa flera gånger. Och för varje gång så var bindan full. Jag använder då Libres nattbinda som är riktigt tjock och stor. 

Sen tyckte Tobias att jag hade såpass ont så han ringde till förlossningen. Vi fick komma in och vattnet fortsatte att komma smärtan lika så. De bedömer att vi får vara kvar så vi blir tilldelade ett rum och för att kunna sova lite både jag och Tobias så fick jag morfin. Så idag nu på dagen kommer vår lilla älskade bebis ut. 😍

Ber om ursäkt om det är massa stavfel eller roliga ord. Men jag har fått morfin så jag är lite borta. 😝 







Vecka 40 - Ingen bebis än

Börjar med att Tobias fyller år och att beräknat förlossnings datum är. Så har jag molande värk som är ihållande. Det kommer blod och slem i trosan. Den molande värken håller i sig och vi får åka in till förlossningen och bli undersökt. Får mer medicin och de rekommendar vila. 

Veckan löper på med värk, värk och värk. Men inte det som vi alla går och väntar på. Jag mår så otroligt dåligt, ligger i sängen på dagarna när Tobias jobbar och har bara ont. 

Men så en natt börjar det hända något mer men inte tillräckligt ändå. Jag har mer riktiga värkar med 1 timmes mellanrum som fortsätter ända in på dagen. Vid ett tillfälle på dagen så får jag 2 rejäla värkar på 10 minuter. Men när vi ringer till förlossningen så var det ändå inte tillräckligt.

Men det har inte bara varit jobbigt. Vi var ute på lite aktiviteter också. Vi var till Mariebergsskogen och fikade, sedan har ju vår bröllopsdag varit. Men tråkigt nog så mådde jag inte alls bra den dagen så det blev inte riktigt vad jag hade tänkt. Vi åt på Street Friends och sen hem och kollade på romantisk film. Vi gjorde det bästa som gick.


 

REPOST - Video Bucket List Poledance

v

Dagens låt

 

Bröllopsdagen - 1 år sedan

Då har vi varit gifta i ett helt år, vilket år det har varit.
 
Vår dag blev verkligen som vi tänkte oss när vi planerade, jag har aldrig varit den tjejen som drömmer om bröllop så och visste från början hur jag ville ha det. Jag tror det var bra på ett sätt för då arbetade vi fram VÅRT bröllop tillsammans även om det fanns en och annan punkt som jag var bestämd på. :P Det enda jag visste var att Sofie skulle vara en av mina tärnor. Men inte mer än så. 
 
Jag minns vad jobbigt det var att sova utan dig men jag var ändå i barndomshemmet vilket var skönt. Man blir alltid så härligt ompysslad där och just den här dagen så var alla så exalterade också. Jag vaknade före klockan och tänkte att det inte var någon idé att ligga kvar och dra mig så jag klev upp och började fixa istället. Jag åker iväg i tidig morgon till min frisör och får håret fixat. Sen därifrån och till makeup delen och sen hem för att lämna bilen och bli hämtad av syster yster. Jag minns att det var en del förberdelser på morgonen och jag får världens migrän men just den här dagen brydde jag mig inte om någon smärta. Jag åt lite mellanmål, drack vatten och tog alvedon för att sen säga hejdå till värken, jag bryr mig inte om att du finns där. Jag ska äntligen få min man.
När allt är klart, portorna öppnas och jag ska gå in, jag har pappa vid min sida och Evah och Carola bakom mig. Men när portarna slås upp så får jag för en kort sekund, VA?? NU?? NEJ!! Men så får jag se min älskade väntandes där framme och då kunde jag ju inte gå fort nog. :´D Så pappa fick bromsa mig. :P Du stod där framme och var så stilig, när prästen sen sa efter löften och allt att vi fick pussas så var min tanke, ÄNTLIGEN!! Så som jag hade väntat, trånat och längtat efter att få pussa dig igen efter en natt åtskilda. 
 
Nu är det ett år sedan vi sa JA till varandra och detta år har varit så vackert på så många sätt. Varje morgon jag vaknar så känner jag mig så tacksam för att få ha dig i mitt liv. Varje kväll jag får somna intill dig får mig att känna mig lycklig, trygg och älskad. Vi har fixat mycket med vårt hem tillsammans och vi utvecklas som par för varje dag. Vår första jul som gifta blev inte riktigt som jag tänkte mig men eftersom jag bar på vårt barn då så är det inte så konstigt. Jag mådde väldigt risigt och var bara trött på alla sätt man kan vara trött på. Ingen energi alls. Men du förstod och fanns där hela tiden. Ingen av julklapparna man fick var något speciellt för den mest speciella julklappen låg i min mage. 
 
Jag älskar dig min vackra man. <3
 
 
 
 

En underbar eftermiddag

Hej på er. Eftersom det har varit så otroligt varmt så har jag inte orkat göra så mycket. Men idag var det svalare och skönare så vi passade på att åka till Mariebergsskogen här i Karlstad för att njuta lite. 

Började först dagen med att det regnade och åskade. Vi vaknade av ovädret vid 6 i morse och låg i sängen och myste. Sen så gick vi upp och fixade frukost, Tobias diskade efter och jag la mig på soffan för att se på tv men somnade en stund istället. Jag var väldigt yr, törstig och trött i morse. Sen spelade Tobias och jag bara chillade. Tog mig sen en snabbdusch och gjorde mig i ordning för dagen.

Sen åkte vi till Mariebergsskogen och där fikade vi på Naturum och det var så skönt att sitta där. Tyvärr var de bästa platserna på utsidan upptagna. Så vi fick sitta inne. Eftersom jag är höggravid så orkar jag inte gå runt i parken som innan och det finns ett tåg som går runt i parken man kan åka med. Efter lite funderande så bestämde vi oss för att åka med. Jag kom dock på att tänk om värkarna sätter igång eller vattnet går, men jag såg att det fanns ett nödstopp och bestämde mig för att slappna av. Det blir inte bättre av att oroa sig. Rundturen börjar och när vi kommer vid ett ställe där man kan spela boll så rullar en basketboll under tåget och pang sa det så var bollen borta. Sen kom vi in i skogen och vägen där är ju guppig grusväg, men jag tänkte att nu ska jag njuta av turen och inte oroa migm. Rundturen är väldigt fin och jag uppskattar den väldigt mycket även om jag har åkt den förr. 

När rundturen var klar så kände jag att nu var det dax att åka hem. Kommer fram till bilen och jag får världens jobbigaste sammandragningar. Tobias kan inte köra iväg då jag inte orkar ta på mig bältet. Vi började skoja lite då parken ligger i närheten av sjukhuset. Där emot hade vi tänkt att åka till Bergvik och fixa lite men jag hade så ont så jag ville bara hem och vila. 

Väl hemma så la jag mig i sängen och vilade. Sen har vi myst nu på kvällen och sett film. En underbar eftermiddag med min underbara man. 😍









Dagens skratt




En liten tanke



Graviditeten/Förlossning - Uppdatering

Hej på er. Då kommer det ett extra inlägg här. Som ni säkert läste igår så gick vi ut vecka 39 och idag in i vecka 40. Ni läste säkert också att det är förstadiet mm. 

Efter att jag hade publicerat inlägget igår så hade jag riktigt ont och grejer så jag ringde till förlossningen. Fick prata med en bra barnmorska som gav mig många goda råd. Idag strax efter jag vaknade så kom det en brunaktig slemmig klump i trosorna. Några timmar senare så kom det blod. Det visade sig vara slemproppen som släppte och blodet är alltså teckenblödning. 

Men genom att jag inte har några riktiga värkar än så är jag i det som kallas för latensfasen. Så nu ligger jag i sängen här hemma och väntar på att allt ska starta på riktigt. Ringde till förlossningen såklart och jag fick prata med samma barnmorska som igår.

Och idag har vi nått det beräknade datumet. Så nu är det bara att vänta in det sista. 😍 Jag har några tidsinställda inlägg som kommer upp i dagarna. Men om jag inte bloggar något utöver det så är jag såklart upptagen. 





En liten tanke




Grattis på födelsedagen älskling

Idag är det ingen vanlig dag, för det är din födelsedag. 

Ja, idag är det din födelsedag min älskade man och hur vi kommer tillbringa den återstår och se. Du kanske får dela den med lillen vem vet. I alla fall så hoppas jag att du får en fin födelsedag och det finns en och annan present till dig. 

Fast finns det någon bättre present än att bli förälder? Nåväl grattis min älskade man!! Jag älskar dig!!!


Dagens skratt





Vecka 39 - Händelserik vecka, är bebis snart här?

Natten då vi går in i vecka 39 har jag svårt att sova. Tobias sover så gott och jag sitter i vardagsrummet och ser på tv. Jag lyckas somna en stund på soffan och strax före 3 på natten så är det något som väcker mig. Jag är kissnödig och går på toa, sätter mig i soffan igen och får så annorlunda värk, en typ av värk jag inte har haft innan. Går på toa igen, efter en stund på toa så ser jag att det är lite rosastrimmigt i toastolen och sen även på pappret. Tar på mig en binda och avvaktar resten av natten. Vi ringde till förlossningen under dagen och fick till svar att vi skulle bara avvakta. 

Sen kom helgen och vi chillade mest, kollade på film och serier. Jag sov dåligt under nätterna så en stund på dagen så gick jag och la mig i sovrummet och Tobias satt och spelade mm. Sen har ju Tobias skött det mesta av hushållet här då jag inte har orkat på samma sätt. På söndagen så fick jag verkligen ont och vi ringde förlossningen igen och fick då komma in på undersökning. Det visade sig att jag är öppen 1-2 cm och allt ser bra ut med både bebis och mig. 

Någon dag senare så ser jag att mina fötter har svullnat nu. De har inte har inte varit särskilt svullna innan, inte så att det syns i alla fall. Men nu kan jag se det. Sen har jag haft många tydliga tecken på att vi närmar oss förlossning men än så länge är det bara förstadiet. Fått ringa till förlossningen flera gånger och de är så snälla och hjälpsamma. 

Avslutar veckan med att inte kunna sova ordentligt i den tryckande värmen. 




Månadens bok

 
Allt fler kvinnor upplever en stark rädsla inför sin förlossning. Samtidigt är den svenska förlossningsvården säkrare än någonsin för både mor och barn.

Susanna Heli har arbetat med att ge födande kvinnor kraft och stöd under hundratals förlossningar. Här har hon valt ut sina fyra mest effektiva verktyg som hjälper dig att undvika stress och rädsla. Med andning, avspänning, rösten och tankens kraft leds du bort från rädsla och mot trygghet och kraft. Verktygen är enkla och kan användas under födandets alla skeden. De gör förlossningen till en stärkande och positiv upplevelse både för den födande kvinnan och för hennes partner.

Föda utan rädsla passar dig oavsett om du är förstföderska eller omföderska, om du väljer att ha bedövning eller föda helt utan smärtlindring, om du är mycket rädd eller bara vill vara förberedd.
 
 
En mycket bra och förberedande bok. Jag läste den tidigt för att kunna förbereda mig på så många plan som möjligt. Jag fick mycket tips och råd, mycket information om hur det fungerar osv. Men så får vi se när jag föder om jag kommer använda några tips från boken eller om jag kommer köra på det som känns rätt där och då. Dock mycket intressant läsning.
 
 
 
 
 
</div

RSS 2.0