Vårinspiration

 
 

Veckans film #70

 

Nyinspelad western baserad på filmen 3:10 to Yuma från 1957 då med Glenn Ford i rollen som den laglöse Ben Wade. Nu ser vi Russel Crow ( American Gangster), som spelar den hänsynslöse Wade. Vi ser även Christian Bale (Batman Begins).

När Wade (Russel Crowe), den hänsynslöse, blir tillfångatagen utfästs en belöning till den som kan eskortera honom till tåget 3:10 to Yuma där han ska ställas inför rätta. Den fattige ranchägaren Dan Evans (Christian Bale) åtar sig den riskfyllda uppgiften, för att med hjälp av pengarna kunna rädda sina ägor från att lösas in av banken. Med Wades mannar hack i häl påbörjar Evans den farliga resan mot rättvisan.

 
En spännande film som hade action från början till slut. Mycket bra skådisar och den är sevärd. Enda minuset är att den var lite rörig ibland så man visste inte vilka som var vilka. Men mycket bra annars. 

Trevlig Valborg

Ville bara önska er alla en trevlig valborg. :)
Själv ska man jobba och slita men ska ha det mysigt sen i kväll. :) 
 
 
glitter-graphics.com

Anna Dissar

 
  POLLEN! Det kliar, kittlar och man bara nyser! USCH FY OCH BLÄ!! Jobbigt när pollensäsongen kommer igång på riktigt. 
 
  NÄTHATET! Allt detta näthat. Varför kan man inte låta andra vara ifred? Alla är vi unika på var sitt sätt och jag anser att även om man inte behöver älska alla så kam man vara artig. Man behöver inte kränka, vara elak och skriva/säga nedsättande saker om andra. Man har rätt till en åsikt men man får tänka på hur man uttrycker sig. 
 
 

Veckans träning

 

Den orientaliska dansens rörelser är sprungna urgammal folktradition från länderna i norra Afrika och Mellanöstern. Enligt muntlig tradition har den rest tillEgypten med de folk som senare kom att kallas romer ("zigenare", "gypsies" vilket kommer av en felaktig uppfattning om att de kom från Egypten), vars ursprung finns att hitta i nutidens Rajastan. Den migration som förde dem till bland annat Egypten, där de kallas ghawazee, fortsatte enligt denna teori längs med Medelhavets norra och södra kust. Flamenco sägs enligt samma teori vara resultatet av ett möte mellan de moriska och sydeuropeiska grenarnas dans- och musiktradition.

Dansformen har utvecklats och spänner över allt från genuin folklore till den mer flärdfulla cabaretstilen (som i väst kallas magdans). Det finns många olika inriktningar och stilar. Den klassiska egyptiska stilen kallas ibland Raqs Sharqi(vilket betyder dans från öst/Orienten) och är den form som mest framförs och lärs ut i Sverige.

En annan traditionell egyptisk folkloristisk dans är Baladi. Baladi är en urbaniserad form av folkloristiska danser och framförs traditionellt främst av kvinnliga solodansare. Den klassiska ashra baladi-repertoiren utvecklades från den sydegyptiska mansdansen Raqs el-Assaya - käppdansens - musikaliska struktur.

I danserna används ofta ett höftskynke för att markera höfterna. Kabarédansare använder på scen ofta den tvådelade kostym (badla) som man brukar associera med magdans, medan baladi oftast dansas i en snäv, hel klänning som utvecklades från den kvinnodräkt som kallas tob. I vissa typer av den folkloristiska stil som kallas saïdi (från övre, alltså södra Egypten) används även käppar - se Raqs el-Assaya ovan.

Magdans består av en serie olika rörelser, en mycket vanlig rörelse är höftåttor där höften rör sig så att den formar en åtta. Rörelsen kan göras både som vertikala och horisontella åttor.

 

 
En intressant dans som var skön för min skoliosvärk. Jag kände mig bättre från värken efter att ha dansat magdans. En aning svårt men jättekul och kommer det fler tillfällen så ska jag prova på. :)
 
Info
 

En liten tanke

 

Dagens fråga

 

Bloggextra.se

En liten tanke

 

Dagens låt

 

FRÅGESTUND

 

Dagens låt

 

Anna Hissar

 
  VÅREN! Det är så härligt när solen skiner och fåglarna kvittrar. Alla känslor som kommer och allt känns så ljust, varmt, härligt och bara underbart!
 
  GRILLAT! Det är ju så gott med grillat! I sommar ska jag prova massor av nya rätter för grillen. :) 
 
  PROMENADER! Det är så skönt att få röra på sig och ta en promenad med någon man tycker om är ju helt fantastiskt! :)

En video - Anna Dansar


Dagens låt

 

En aktiv dag

Först idag så vaknade jag väldigt sent, vaknade vid 10 tiden och så länge brukar inte jag sova. Sen några timmar senare ringer pappa för att han behöver hjälp. När jag hade hjälpt pappa så åkte jag och Evah ner och solade en stund och det var väldigt skönt måste jag säga. Sen efter middagen så var jag ut på promenad med Nalle och vi gick ca 2,13 km. Varierade på temopot lite så att man får träning och även lite uppförsbacke. Sen var vi ute på gården en stund. Senare så tränade jag och Evah ca 1 timme och då gjorde vi pilates och yoga. Så nu är man lite mör i kroppen efter allt. :P
 
 
 

GLAD PÅSK

Vill önska er alla en riktigt glad påsk! Hoppas ni har det bra och äter gott. :) Jag ska äta gott och mysa med familjen och bara njuta av min ledighet nu. :)
 
 
glitter-graphics.com

Anna Dissar

 
  Denna avskyn mot ammande mammor! Varför ska barn nekas att få mat? Är bebisen hungrig så är den det! Själv tycker jag att det är vacker när en mamma ammar. Tål du inte att se det så titta bort då! Så enkelt är det! NYHET VA?? 
 
  Detta klagande mot barn! Jag läser allt oftare i olika tidskrifter att barn är störiga oavsett vart de befinner sig. Om barnen är inne i lägenheten och leker så är de störande, är de ute på gården så är de störnade. Idag ska barnen finnas men det får inte synas och höras någonstans! 

Mysig fika

Igår var jag och träffade någon i Karlstad. Det var en mysig fika med många skratt och mycket att prata om. Tiden bara flög iväg. Det blev inte så mycket bilder men jag tycker inte det gör så mycket, sen är det inte alla som vill vara med på bild och det får man respktera. Jag blev i alla fall bjuden på fika och fick även en gullig present. :)
 
 
 
 

Så bra

Detta är en sådan bra låttext! Älskar verkligen låten.
 
Jag vet att du ser bra ut
men tittar nära ser att inget annat har du
Stoltserar med fina vänner
men kan du svara på hur de verkligen känner?
Vet du vad de säger om dig?
Vet du vad de säger om dig till mig?

Så sorgligt. Jag får beklaga. 
Och med ett med ett låtsas leende med dig så svårt att laga!

För jag vet nåt som inte som inte du vet
Träna att du hör det
Du ser ner på nån som jag
Jag vet nåt som inte du vet
Tror du sitter säkert
Du försvinner jag finns kvar

Din status är svår att undgå
Du är störst, vad tror du själv att det beror på?
Spenderar mer än du klarar
får tacka pappa för att han så snällt betalar
Vet du vad de säger om dig?
Vet du vad de säger om dig till mig?

Så modigt. Får gratulera
I dina skor skulle jag lätt kapitulera

För jag vet nåt som inte du vet
Träna att du hör det
Du ser ner på nån som jag
Jag vet nåt som inte du vet
Tror du sitter säkert
Du försvinner jag finns kvar

Jag ser hur dina händer skakar där du står
Ögonen flackar som om du äntligen förstår
Att du är ingen mer än en sån som tittar ner
på dem som skulle ta emot dig, faller nu e det farväl

För jag vet nåt som inte du vet
Träna att du hör det 
Du ser ner på nån som jag
Jag vet nåt som inte du vet
Tror du sitter säkert
Du försvinner jag finns kvar

Jag vet nåt som inte du vet
Jag vet nåt som inte du vet
Tror du sitter säkert
 

Jealous!

graphics18.com 
 

Drömmar och mål

Vi alla har drömmar och mål och jag tycker att man ska försöka uppfylla dem så gott man kan. Man ska försöka och nå sina mål och sina drömmar. Ta min syster, hon drömmer om kärleken precis som jag själv. Men hon får alltid höra att hon är för ung, för ung för vad kan jag undra då. När får man bli kär? Finns det rätt och fel? Alla har rätt till drömmar, mål, kärlek oavsett ålder. Om man är för ung för att bli kär när man är 22/23 år så när är den rätta åldern? När man är 33? När man är 43? Eller då kanske man är för gammal istället, så när får man då uppleva kärleken? Man blir kär när man blir det, kärleken är inget man styr över.
 
Vi har alla våra drömmar och mål och det är det som är själva drivkraften för människan.
 
LEV, DRÖM, UPPLEV!!
 
 
En gammal bild

Nytt i garderoben

 
 
 
Jag fick denna fina väskan av mamma och pappa. :) Längtar till nästa gång jag ska ut och resa. :)

Månadens bok

 
När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.

Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat. Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.
 
 
 
En berättelse som griper tag i dig och man kan inte sluta läsa! Man blir fångad!

Veckans film #69

 
Jackasskaraktärerna Irving Zisman och Billy tillbaka för att visa biopubliken den mest vansinniga dolda kameran-resan som någonsin fångats på film.
Under denna resa kommer Irving att introducera den unga och lättpåverkade Billy för människor, platser och situationer som ger ny innebörd åt begreppet barnuppfostran. Duon kommer att stöta på manliga strippor, missnöjda skönhetstävlande småbarn (och deras lika missnöjda mödrar), begravningar, motorcykelknuttar och en mängd intet ont anande medborgare.
Riktiga människor i overkliga situationer, en bra grund för en riktigt galen komedi.
 
 
En rolig film där man får många sköna skratt. Se den!
 

Annorlunda är det nya normala

Jag läste nyligen Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell, den fick mig att tänka efter och bli förundrad. Historen utspelar sig 80 och 90-talet och jag märker av att vi inte har kommit särskilt långt i vissa sammanhang. Fortfarande är folk rädda för det som är annorlunda.
 
Varför? 
 
Vad är det som är så annorlunda? Kan man inte få vara den man är född till att vara? Oavsett sexuell läggning, mål i livet, utvecklingsstörd eller normalströd. Alla har ett lika värde och alla förtjänar kärlek och respekt. Jag är född till att vara jag så jag tänker inte ändra på mig för att passa in i ett samhälle som är så enkelriktat. Det är samhället som måste öppna upp ögonen och se hur det verkligen är med utanförskap! 
 
De trampar på min själ, men ändå jag stå stolt och stark!
 
 
 

Dagens låt

 

RSS 2.0