Livskvalite

I dessa tider med all teknik, alla skärmar, stress och Corona så börjar jag tänka på livskvalite. Vi skärmar av oss med mobiler, datorer, sociala medier och matas nu dagligen med uppdateringar om Corona. Vi ska hela tiden vara tillgängliga via e-post, Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter. Man sitter och jämför sina liv med någon okänd person som lägger upp fina bilder på Instagram.

Vad är då livskvalite för mig? Jo, att sitta med dottern och mys, att leka med dottern, ta en promenad i strålande solsken, picknick i vår vackra natur, ligga och kramas med min man, äta en god hemlagad middag med familjen, baka något gott till helgen som familjemys, ett samtal från min underbara mamma. Lyssna på musik och bara flamsa loss tillsammans med Lily, måla och rita, ta en en skön dusch och sen måla naglarna. Bara att ligga på soffan och se på sin favoritserie. Det finns så mycket att göra i dessa tider och det är så viktigt att ta vara på dessa stunder.

Man vet aldrig när det kan inträffa och vi lever alla på lånad tid vilket gör att vi måste göra det bästa av situationen. Ibland får man deppa ihop och tycka allt är skit men sen måste man rycka upp sig och kämpa. Ta vara på tiden som man har med varandra och njut av livet. Carpe Diem som de säger, fånga dagen. Jag försöker varje dag att fånga den och leva livet även om det är jobbigt. 

Så mina ord till dig som läser, njut av varje ögonblick. Våga vara den du är och låt ingen trycka ner dig! ❤️



Laddat batterierna idag med solsken och bra musik

Hej på er. Idag är vi trötta allihopa, jag och Tobias la oss strax efter klockan nio igår kväll. Men idag hade vi inte så mycket på agendan som tur var. Jag gjorde lite restmat, fixade lite här hemma och så var vi ut på morgonen och gungade. Lily tyckte det var så roligt att få gunga och hon trivdes verkligen. Sen ville hon springa runt lite ute på gården. Vi myste en stund i soffan och sen fixade vi lunch.

Efter lunchen tog jag och Lily en långpromenad och Tobias fixade med lite saker här hemma och bytte från vinterdäck till sommardäck på cykeln. Det var så härligt med solen och vårvärmen, bra musik i öronen och jag kände hur allt bara fylldes på med positiv energi. På eftermiddagen så gjorde vi våfflor och det var supergott tyckte Lily. Hon ville vara med och hjälpa till så hon fick hjälpa mig med smeten men blev superarg när hon inte fick vara med när pappa skulle grädda våfflorna. Dock blev det bättre när hon fick sitta vid bordet, se på Emil i Lönneberga och titta på pappa på håll. Efter maten så duschade vi och sen kollade jag och Lily på Mamma Mia och hon satt som klistrad. Har nog aldrig sett henne så intresserad innan, men det är ju bra musik också.

Nu sover Lily för natten och vi ska se något på tv, vet inte vad än bara. Jag är fortfarande trött. Hoppas att ni har haft en fin dag, min dag har varit härlig. 









Veckans mammatips


Såhär i Corona tider så bunkrar massa människor mat och annat. Då vill jag tipsa om restmat. Vi hade lite pasta, creme fraiche, schalottenlök och ost över i kylen. Tillsammans med lite krossade tomater, påläggsskinka och kryddor så blev det en ny maträtt. Inget gick till spillo utan man gör en ny maträtt. Denna har jag gjort många gånger förr genom åren då den är lätt att slänga ihop och man nästan alltid sakerna hemma. En favorit för mig och får se vad dottern tycker sen. 



Ta vara på de små stunderna

Corona hit och Corona dit, ett himla tjat. Man får höra i olika medier att man ska isolera sig, undvika folksamlingar mm. Barnen som är snuviga ska stanna hemma, vuxna som hostar ska stanna hemma och ja med all rätt. Vi har inte kunskaper om Coronaviruset eller Covid 19 som den heter. Så man måste alltså då ta försiktigthetsåtgärder och försöka minska spridningen. Men med detta så menas det inte att man ska bunkra toapapper, mediciner, handsprit mm för en hel levnadstid utan att man faktiskt kan göra andra saker än att låsa in sig i sitt hem och glo på Netflix, sitta vid datorn, spela. Sen de som är i riskgrupper är en annan sak, men hen som inte är det behöver inte oroa sig allt för mycket. Ta vara på den här tiden istället för att bunkra. Idag var vi på picknick ute på Skutberget här i Karlstad och det var helt underbart!  Vi valde att åka ut i naturen istället för att låsa in oss. Vi valde naturen istället för badhuset, biblioteket, Leklandet mm. Det finns så mycket aktivitet utomhus för barnen och ja man träffar folk utomhus också men man blir inte så nära inpå varandra som man blir inomhus.


Vår picknick idag var fantastiskt, sol, blå himmel och helt fantastisk utsikt över Vänern. När vi kom dit så var Lily sjukt trött och rätt gnällig, hon vaknade alldeles för tidigt idag. Så vi fick ta en promenad på 3,5 km så hon fick sova. När hon hade sovit sin timme så tog vi fika och vi hade med mackor, banan och äppelkaka. På Lilys macka så var det leverpastej och jag hade stekt ägg. Hon satt där i vagnen och mumsade på och sa MMM flera gånger. Hon myste av att sitta ute i solen och äta, man blir ju så hungrig också av sjöluft. Vi gick in på motionscentralen sen och bytte blöja och när vi kom ut så var det fler människor där. Lily fick springa runt lite och utforska men hon var fortfarande trött. Vi såg även en ekorre, tyvärr var den för långt bort för att Lily skulle se den. På vägen hem svängde vi in på Bergvik och var in på apoteket. Var även in på Polarn och Pyret och Lily bestämde sig för ett par stövlar, hon behövde ett par andra skor nu. Sen in på Coop och köpte lite som vi hade glömt. 



Väl hemma så rockade vi sockorna och så fixade vi middag. För Lily blev det rester från igår, hon orkade inte vänta på middagen så vi fick ge henne innan. Vi åt vegetarisk mat, pasta med tomatsås och fetaost, gott och mumsigt. Nu ser Lily och jag på Emil i Lönneberga och Tobias diskar. För övrigt ska vi inte göra så mycket mer idag. Hoppas att ni har haft en fin dag, vår dag har varit fin. Och Lily älskar verkligen sina nya stövlar. 






Min älskade flicka!

Idag blir du 19 månader, tiden går så himla fort! Nu går du på förskolan och du trivs verkligen där. Du älskar att få göra dig i ordning på morgonen för att åka till förskolan, du älskar när jag kommer och hämtar dig vid lunch. Det är så härligt att se dig sitta där med dina kamrater vid lunchtid och ni äter. Sedan du började på förskolan så har du verkligen utvecklats på många plan. Du är mer självständig nu än innan, du pratar lite med tecken och du försöker prata. Som i söndags så frågade jag dig om du var vår busunge och då svarade du med ett klart och tydligt JA, sen på kvällen när vi tände lampan ovanför köksbordet så sa du WOW. Så himla härligt när du uttrycker dig. 😍 

Något som du tycker om så är det att krypa upp i soffan och se på film och mysa. Du vill gärna ha filt och gosedjur med. Du har nu tagit en favorit bland dina gosedjur och det är Ugglis. Hon ska vara med överallt i princip och här om dagen så ville du sova med alla gosedjur i vagnen. Så det var bara att bädda in dig, sen sov du gott i 2 timmar. Du borstar tänderna på Ugglis, hon går på pottan när du är på toan, ja Ugglis är med överallt som sagt. Du tycker om att vara med och baka och laga mat. Det är så himla underbart att se dig när du får vara delaktig och den upptäckarglädjen som du har är så fantastisk.

Haha, på förskolan igår så grät några av dina kamrater och då satte du fingret mot din mun och sa "Sch" som att du ville att de skulle vara tysta. Sen ikväll när jag fick säga till dig på skarpen för att du pillade för mycket vid tv:n så satte du händerna för öronen. 😂 Ja min älskade dotter, du hittar på massa tokigheter och jag älskar det. 

Du är bara bäst! Älskar dig min fina underbara Lily! ❤️


Lily pratar

Hej. Idag så vaknade jag av att Lily står i sin säng och tittar på oss när vi sover. Och när hon märker att jag vaknar till så blir hon alldeles busig och kastar alla sina gosedjur hon har i sängen till mig, för att sen busa i vår säng. När pappa vaknar så frågar jag Lily om hon är vår busunge och då svarar hon med ett klart och tydligt JA. 😂 Så härligt att höra henne. 😍 Sen gick vi upp för dagen och fixade frukost. Vi myste och lekte lite i vardagsrummet och sen så provade vi bältet i en vagn som vi lånar av farmor för att ha på förskolan för de dagar som hon går längre och behöver vila. Då hade hon inte så mycket ytterkläder på sig eftersom vi var bara till vårt cykelförråd. Så vi var aldrig ute på det sättet men stackarn hon ville vara ute en stund. Så vi bytte kläder på henne och vad nöjd hon blev sen.

När de hade varit ute så fick hon lunch och vi bytte till andra kläder. Jag och Lily hade lika tröja och sen svarta byxor och när hon såg det så kom hon till mig och villa ha håret uppsatt. Vill ju vara som mamma. 😍 Lily och jag gick till farmor så hon fick sin vila och Tobias tog bilen. När vi var där så kom Tobias kusin Cecilia dit, hon bor inte här i Sverige och vi har inte träffat henne på 3 år. Lily fick en present från Cecilia och det var en bok, Lily var lite avvaktande först men inte så konstigt då hon var nyvaken också.


När maten kom på bordet så blev Lily mer som vanligt och år med god aptit. Hon ville även ha mat från min tallrik. Sen blev det lite fika och prat. Dax att åka hem och Lily är så trött. När vi åt kvällsmat så tänder Tobias taklampan ovanför köksbordet och då tittar Lily upp på lampan och ser förtjust ut och utbrister WOW!  😍 


Nu sover vår älskade busunge. 😍 Vi ska snart se på tv och vila. Jag har fått min mens idag och har haft det jobbigt med mensvärk och grejer. Sen är jag så trött igen, fattar inte varför jag är så trött hela tiden. Nåja, en härlig dag trots allt. 


Fredagsmys

Hej på er. Igår orkade jag inte skriva då jag var så trött och när jag skulle gå och lägga mig så upptäcker jag att Lily har bajsat i sömnen och inte reagerat. När vi tar upp henne för att byta så ser vi att det är högt upp på ryggen så vi fick ställa henne i duschen. Stackars pluttan, hon sover så gott och vi måste väcka henne så.


I alla fall så startade vi dagen igår med jobb och förskola. Lily hade busat och lekt på förskolan och hon blev så glad när jag kom för att hämta henne. Hon sov sin timme och sen så kom Tobias hem och vi fixade middag, det blev hamburgare. Lily tyckte det var supergott och jag med. Efter middagen så tog vi alla en dusch vilket var skönt. Sen kollade vi på Röjar Ralf och myste med lite gott att äta. Lily trivdes verkligen med lite filmmys och lite snacks.

Sen började vi inför kvällen och det blev Bolibompa och välling. När Lily väl somnade sen så kollade vi på Hobbit Femhäraslaget. Dock blev jag så sjukt trött så vi såg inte färdigt filmen, vilket var tur eftersom hon hade bajsat. När vi hade fixat färdigt så la jag mig i sängen med Lily och Tobias plockade rätt över allt. Men Lily kunde inte somna om innan pappa kom och la sig. När han kom och började sjunga för henne så kröp hon ihop i min famn och höll pappa i handen samtidigt som han sjöng. Då kände jag hur hon slappnade av och somnade gott. Sen fick hon sova i vår säng hela natten och vad hon och jag har sovit gott, Tobias har sovit lite sämre pga andra orsaker. 


Sen idag så vaknade jag av att någon sitter och tittar på mig när jag sover. Då är det Lily som vill att jag ska vakna. 😂 Sen vill hon att pappa ska vakna så hon lägger Ugglis hos honom. Nu myser vi i vardagsrummet efter frukosten.




Baka och mys med Lily

Hej på er. På jobbet idag så rullade det på i en bra takt, många trevliga kunder. Började med att plocka upp varor i 2 timmar och sen stod jag i kassan resten av arbetspasset. Fick testa att göra retur också och det var kul men jag behöver lite extra hjälp ännu med det. En gammal klasskompis från min gymnasietid i Torsby har börjat i butiken också. Så det blir en del prat om gamla tider. 😂 Efter jobbet så åkte jag till förskolan och hämta Lily. Hon blev så glad när hon såg mig och gladare blev hon när hon fick sitt favoritgosedjur Ugglis. De satt och åt lunch när jag kom och som vanligt så mumsar hon och ser så glad ut. Pedagogerna säger för varje gång att hon är så matglad och vill äta allt de ger henne. 
När vi gick till bilen (ja just nu tar jag bilen, ska börja cykla igen) så hittade hon 2 kottar hon skulle ta med sig. Hon tog med sig en kotte i går så nu har hon en samling kottar i bilen. 😂 

Hon somnade snabbt, innan vi ens hade börjat åka i princip, så jag åkte runt lite innan vi åkte hem för att få tiden att gå lite. Väl hemma så sprang jag upp med våra saker och sen parkerade jag bilen och hon fick sova klart. När hon vaknade sen så var hon lite tjurig först men blev på gladare humör efter en stund. Jag förberedde i köket så vi kunde baka. Jag plockade fram hennes förkläde och hon blev så taggad för att baka. Hon älskar att få vara med och pyssla. Sen fick hon ju smaka och oj vad gott! Vi lyssnade på musik, sjöng och dansade. 

Jag fixade middag åt oss och plocka undan efter allt, diskade och gjorde i ordning. Bytte blöja på henne och sen myste vi i soffan tills pappa kom hem. När han kom hem så la jag mig en timme och vilade. Jag har ju lovat mig själv att jag ska lyssna på min kropp och vila när den säger att jag ska vila. När jag vaknade så var det dax för kvällsmat och Bolibompa.

Nu sover hon och hon vill fortfarande somna i vagnen så Tobias ska snart lägga över henne i sängen. Jag har hängt tvätten och plockat i ordning det sista inför kvällen. Vi ska se på tv och mysa sen. Hoppas att ni har haft en bra dag. 


Vårkänslor

Hej på er. När vi vaknade idag så började dagen med att Lily var totalt superledsen och hade panikgråt. Inget hjälpte och det var en kamp att byta blöjan som det var bajs i. Efter många kramar och pussar så lugnade hon ner sig och vi åt frukost. Sen myste jag och Lily en stund och jag fixade i ordning för dagen. Kokade grönsaker, fixade skötväskan så den va redo när vi skulle ut, bäddade sängen och fixade. Dax för lunch och både jag och Lily var hungriga. Blev lite rester ur frysen idag så man inte behöver slänga. Gjorde oss i ordning för att gå ut och gå till stan.


Hon somnade snabbt på promenaden in till stan och sov jättegott, tyvärr vaknade hon av hostan. Vi gick till Mitt i city och väntade på Tobias. Där träffade vi min kompis Malin som höll oss sällskap. Kul att träffa henne, det är inte allt för ofta trots att vi bor i samma stad. När Tobias kom så köpte vi lite pysselsaker på Panduro. Ska börja påskpyssla med Lily tänkte jag eller ja pyssla överhuvudtaget med henne. I alla fall så var det medlemspris på färgen och penslarna. 


Det var så härligt väder idag och jag fick vårfeelings. Helt underbart när solen tittade fram och man kunde njuta. Man känner sig så mycket piggare och gladare. Ja, nu sover hon för natten och vi ska fixa inför morgondagen så vi inte behöver stressa något. Alltid bra att förbereda och så. Ha nu en fin måndagskväll.



Snö och 1:a mars

Hej på er. Lily vaknade strax efter jag hade somnat igår kväll och hon kunde inte somna om så vi fick lägga henne i vagnen och vagga henne i den. Jag somnade sen på soffan och vaknade när Lily började hosta i morse när klockan var 6:15. Vi myste till tv och Tobias sova ett tag till. När jag tittade ut så såg jag att det hade snöat hela natten. Vi fixade frukost och gjorde oss i ordning för att gå ut.


Väl ute så var Lily lite misstänksam mot snön men sen tyckte hon det var kul att leka med den. Vi åkte pulka och det var ju jättekul och var ute ca 1 timme. Väl inne igen så myste vi till tv:n och sen gick jag och la mig en stund. Tobias gav Lily lunch och sen tog jag och Lily en promenad i snöblandat regn. Usch vad kallt det var trots att man var bra klädd. Hon sov 1 timme och sen när vi hade kommit in så kramades vi lite i soffan. Sen duschade vi alla vilket var skönt och fixade middag. Tobias fixade disken och jag har grejat med tvätten och nu myser vi tillsammans med film. 


Tänk att det är 1:a mars redan, tiden går alldeles för fort tycker jag. Och ingen riktig vinter har vi haft heller, ja det kom lite snö idag men nu känner jag att den kan kvitta. Där emot så tog vi vara på den idag, man får liksom passa på. I skrivande stund så är all snö borta redan. Lily har ett favoritgosedjur och det är Ugglis från Pyjamashjältarna. Hon ska följa med överallt nu och vara med både här och där. 🙂


Nu på kvällen så åt vi kvällsmat tillsammans och sen såg vi på Bolibompa, stackarn hon var så trött ikväll. När hon hade somnat så spelade jag och Tobias Magic The Gathering Commander och jag vann båda omgångarna. 🤩 Det var mest för att han inte fick igång leken i någon omgång. Kopplar av med Vänner innan vi ska lägga oss.




RSS 2.0