God morgon på er alla!

Nu har jag redan hunnit med tvätten och att plocka rätt. Man måste fixa inför den roliga helgen som kommer. :) Snart ska man iväg och jobba ett par timmar. Ute är det blött men lite lätt soligt, ca 15.3 grader varmt i skuggan. Vad ska ni göra idag då? Jobb, skola eller ledig? Dela gärna med er. :)
 

Dagens låt

 

INSPO - SMYCKEN

 
 
Bildkälla
 
 
 

Dagens låt

 

Tänkvärt!

 
Vad händer med Sverige? Varför? Vill vi leva såhär? NEJ! Nu är det dags att sätta ner foten och visa vart skåpet ska stå! VI MÅSTE AGERA, VI KAN FÖRÄNDRA!

Veckans film #39

 
Prästen Gunilla försöker få ordning på sina vuxna söner Thor och Oden, som är besatta av Hårdrock. De vägrar att flytta hemifrån och skaffa familj. Men när Jenny, byns lärarinna och Line Dance-instruktör, dyker upp så förändras allt. Bakom varandras ryggar inleder bröderna kampen om Jennys hjärta.
 
 
 
En underbar svensk film som kan ses om och om igen. En del skratt, en del sorg och en aning tragisk film med skön dialekt. Rekomenderas!

Grinig kärring!

Idag känner jag mig som en grinig kärring! Jag hade tagit ledigt för att jag hade en tandläkar tid. Fick ytterligare en tid i brevlådan och den tiden ville jag ändra så jag ringde. Då tog de bort dagens tid och behöll den tiden jag inte ville ha. Jag cyklade ner till tandläkaren och satt där och vänta. Sen fick jag veta att den här tiden hade de ändrat. Jag blev en aning förbannad och sa vad jag tyckte och tänkte. Här har jag tagit ledigt och förlorar pengar samtidigt som jag ska betala räkningar! Det här går ju inte ihop! Men jag fick tandkräm och annat plock av dem gratis (vilket är bra). Så det var bara att cykla hem och tur att jag hade cyklen så jag fick trampa ut mina aggressioner. :P Men jag känner mig fortfarande irriterade!
 
 
Bildkälla

Dagens bilder


Fruit of the week

 
 
Cantaloupe är en ganska liten helt rund sockermelon 10-15 cm i diameter och kan väga upp till 1,5 kg. Den är namngiven efter en stad med samma namn söder om Rom i Italien.

Skalet är ljust jordbrunt med ett finmaskigt nätmönster liknande nätmelon och vanligen med svagt ljusgröna längsgående ränder liknande charantais.

Fruktköttet är ljusgult till orange, ibland lätt grönt, med en markerad grön rand intill skalet. En mogen cantaloupe har mjukt, saftigt och smakrikt fruktkött.

Kläm lätt och lukta på melonens topp vid hängfästet, för att känna om den är mogen. Den skall där vara lite mjuk och dofta melon.

Säsong: Året om. Medelhavsmeloner juni-oktober.
Förvaring: 3-5°C
Hållbarhet: 10-14 dagar. 3-5 dagar vid 20°C.
 
 
Den här var supergod och framförallt med lufttorkad skinka eller något sånt till. Det söta från melonen gjorde sig bra ihop med det salta från köttet. En perfekt förrätt, mellanmål eller bara som fredagsmys. :)
 
Bildkälla

Bilder från igår

 
 
 
 

Dagens låt

 

Lördagsmorgon

God morgon! Jag har sovit sådär, hoppas ni har sovit bra. Lyssnar nu på Ring så spelar vi och väntar på melodikrysset. Tvättmaskin är igång och jag ska snart fixa frukost. Här är det blåsigt men soligt och det är 14.1 grader i skuggan. Ser ut att bli en fin dag. :) Senare idag ska jag i väg och träffa en kompis. Hoppas ni får en fin dag. :)
 

sommarens tredje tävling

 
 
 
 

Tävling

Tävlingsdags igen. Det ska bli kul att tävla men jobbigt om det regnar. Får hoppas på uppehåll och lite varmare. Denna gången är det i Kil och det var svårt att hitta bågskytteklubben förra året men nu borde det bli lättare. Vet ju nu vart den är men jag är ändå nervös. Jag kommer att skriva i ett senare inlägg om hur det gick osv. Har jag tur så kanske jag har lite bilder att dela med mig av.
 
 
 
 
En gammal bild, taget med en mobil.

God morgon på er alla!

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort i alla fall. Kände att jag ville sova längre men får göra i en annan dag. Idag är det regnväder och 14.5 grader varmt. Idag är det jobb och tävling som står på mitt schema. Hoppas på bättre väder när tävlingen är senare idag. Vad ska ni hitta på med?
 
 

En liten tanke

Bildkälla

Dagens låt

 

God morgon

Hoppas ni har sovit gott. Det har jag gjort i alla fall. Idag är det regndis och ca 14.5 grader varmt. Skönt när det är varierande väder. Idag ska jag då jobba, jobba och jobba. Undrar om det blir mycket att göra. Vad ska ni göra? Dela gärna med er. :) Hoppas ni får en bra dag i alla fall. :)
 

Dagens skratt


Top Model

Äntligen hemma och nyduschad! :D Det har inte hänt något särskilt på jobbet utan det har rullat på bra. Vi har fått nya maskiner som ska installeras i morgon och vår kyl i köket har gått sönder så vi får ha allt ute i stora kylen. Snart är det säsongstart på Top Model och det är ett av mina favoritprogram. :) Jag ska nu slappa och mysa hela kvällen. :)
 

Veckans film #38

 
Mästerregissören James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr olikt allt vi tidigare sett. Avatar tar oss med till en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta stridför vad han egentligen tror på.

Den desillusionerade marinsoldaten JakeSully skickas tillplaneten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.
 
 
 
Ja, för att vara sci-fi så var filmen oväntat bra. Jag har alltid haft svårt med den här typen av film men den här gillade jag verkligen. Det är en film jag måste ha i min samling och rekomenderar den om ni är filmsugna. :)

GRATTIS SVERIGE!!

 
 
FAN SÅ GÖTT! Då tog vi VM guld och det är ju helt underbart! :D Jag visste att vi skulle klara det. :) Underbara grabbar!! <3
 

LYCKA TILL

HEJA HEJA!! Nu krossar vi Schweiz!! NU MÅSTE VI HEJA FRAM GRABBARNA! 
 

Cute dog

 

Sommar bilder

 

Grattis Danmark

Danmark, grattis till vinsten! :) Det var en bra låt som vann men jag hade ju hoppats på Robin såklart. :) Men man kan inte få allt här i världen så jag är nöjd. Det fanns ingen låt med den där wow-känslan (bortsett från Robins). Men ingen låt kan komma upp i Loreens variant så det blir svårt att slå henne. Jag hade en mysig kväll med familjen men saknade pappa som var iväg och jobbade. Vi åt gott och hade härlig samvaro. :) Hoppas ni hade en bra mellokväll. :)
 
 

Dagens låt

 

LYCKA TILL

Då håller vi tummarna för ROBIN! Ska bli kul att sitta med familjen och få titta och lyssna på bra musik. :) Detta är ett av årets höjdpunkter enligt mig. :) HEJA HEJA!!
 

LYCKA TILL

Håller tummarna för våra grabbar! :) Hoppas på vinst och en bra match! 
 

Sommarens 2:a tävling

 
Ja, i onsdagskväll så var det sommarseriens andra tävling. Det var soligt, kyligt och blåsigt. Gick mycket bättre än förra veckan men det var svårt att skjuta när det blåste kraftigt. Men det var kul och jag ser en förbättring på många vis. :) Och det är en riktig utmaning att skjuta på 30 m i blåst eller regn. Jag vet inte vilket jag föredrar men vädret styr man ju inte över. :P Tyvärr blev det inga bilder den här gången heller. :( Lite svårt att hinna med arr knäppa bilder när man tävlar. Nästa vecka ska jag försöka ta lite bilder innan i alla fall. 
 
 
En gammal bild
 

Solig lördag

Vilken fin morgon det är! Här skinersolen och det är ca 17.1 grader varmt i skuggan. Helt underbart! :D Sitter nu vid radion och lyssnar på Ring så spelar vi. Ska lyssna sen på Melodikrysset och försöka lösa det så gott det går.  Hoppas ni får en fin lördag och det tänker jag ha i alla fall. :) 
 
 
glitter-graphics.com

Tävling

Snart är det tävling :D Ska bli kul och jag hoppas på bättre väder än förra veckan. Skriver ett inlägg om hur det gick och om vi har tur så kanske jag har bilder att dela med mig av. :) När jag kollade deltagar listan så var vi ett par stycken i min tävlingsklass. Så nu måste jag göra bättre ifrån mig. :P
 
 
En gammal bild

God morgon

Ville bara titta in och önska er en trevlig dag. :) Just nu skiner solen här och det är ca 8.7 grader varmt. Får hoppas på att vi har fint väder hela dagen. :)
 
 
glitter-graphics.com

Veckans film #37

 
Att bli äldre är verkligen inte detsamma som att bli vuxen! Komedistjärnorna Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade och Rob Schneider spelar fem barndomskamrater som träffas en helg för att återuppliva gamla minnen. Att dessa herrar numera är respekterade affärsmän, äkta män och fäder spelar ingen roll - när de möts igen blir de som barn på nytt. Denna både galna och hjärtvärmande film från gänget bakom "CLICK" visar att män innerst inne alltid kommer att förbli pojkar...
 
 
En helkul film med många skratt och mycket värme. Är du ledsen? Har du tråkigt? Vill du skratta? Se då den här! Verkligen en festlig film! 
 
Bildkälla

Dagens låt

 

Bilder på våren

 
 
 
 
 
 
 
 

Mysigt

Igår efter jobbet så diskade jag och plockade rätt. När det var färdigt så tog jag mig en go dusch och sen målade jag naglarna i ljuslila ton. Jag tillbringade kvällen med att titta på film och bara slappa. :) Helt toppen med andra ord. På morgonen idag så lyssnade jag på ring så spelar vi och sen melodikryset. Lyckades att lösa rätt mycket för en gång skull. :P
 
 

Trevlig fredag på er!

Ville bara titta in och önska er en trevlig fredag! :D
 Hoppas ni har haft en bra dag och får en fin kväll. Själv ska jag slappa och mysa. :)
 

Happy Friday Comments For Myspace,Orkut,Hi5

graphics18.com 

Veckans film #36

 
De fem systrarna Bennet är uppvuxna med sin mor och har ett enda mål i livet - att hitta en man att gifta sig med. Den näst äldsta systern Lizzie kan dock komma på hundra anledningar till varför hon inte vill gifta sig. När fru Bennet nås av den spännande nyheten att en förmögen ungkarl i sällskap med en grupp sofistikerade vänner skall tillbringa sommaren i en herrgård i närheten, fylls både hon och hennes döttrar av hopp om ett stort urval av presumtiva friare...
 
 
En ljuvlig kärleksfilm som passar de flesta tjejer. Den är underbar och mycket bra skådespelare också. Rekomenderas varmt. :)
 
Bildkälla
 

Sommarens 1:a tävling

Ja, då var det sommarens första tävling igår kväll. Tyvärr regnade det rejält så jag kunde inte ta några bilder. Men hittade en på klubbens sida. :) Det var den stora permiären på 30 M utomhus för mig. När jag har provat tidigare så har jag inte ens kommit fram till tavlan med pilen men nu lyckas jag med det. Visst missade jag mycket men jag träffade mycket också. Det kändes helt fantastiskt och kunna skjuta på 30 M. Resultatet kommer i ett senare inlägg och då kommer jag presentera alla 4 resultaten från alla fyra tävlingarna. Jag känner mig grymt stolt över att ha börjar skjuta på det avståndet. :)
 
 

Vårbilder
Fikabesök

Idag kom mamma hem till mig en stund och vi fikade och pratade bort en stund. Det var så skönt att bara sitta där och prata om allt och lite till.Vädret har ju varit underbart också, njöt för fullt ute tidigare idag. Varit en toppen helg med andra ord. :) Mycket mys och slappa. :)
 

Mys

Igår kväll så efter jobbet var det film och mys som stod på listan. :) Jag tittade på Stolthet och Fördom sen blev det Fantomen på Operan. Skönt med att slappa och bara få vara. :) I natt har jag sovit underbart och vaknade utvilad. Åt god frukost och sen blev det att lyssna på melodikrysset. Jag kunde inte så mycket men det var skönt att bara lyssna på programmet. Passade på att virka lite också, vilket jag inte har gjort på länge. :) Här är det mulet just nu men ca 11-12 grader varmt. :) Hoppas ni får en fin dag. :)
 
 

Dagens låt

 
 

Jaktskytte

Denna rond skjuts på tavlor förställande många av våra svenska djur som t.ex. rådjur, kronhjort, björn, varg, räv, orre och fåglar av olika slag. Här gäller det att bedöma avstånder till och träffa djuret. Du har 3 pilar på dig. Poängen sätts efter vilken pil du skjutit och var i djuret pilen träffat, det finns två poängzoner i varje figur, centrumring och kroppskontur. Märk därför dina pilar med ringar minst 3 mm breda. Avstånden varierar förstås med åldersklassen men i princip är 5 meter kortaste avståndet och 60 meter det längsta. Antalet figurer på en jakttävling kan variera mellan 15-40 mål.
 

Dagens låt

 

Dagens skratt

 
 

RSS 2.0