Dagens låt

 

Besked - Ljus framtid

Vilken dag! Jag har varit trött men glad, somnade sent i natt och började jobba vid 11.00. När jag kom till jobbet så var jag först seg och trögstartad men fick ett positvit besked. Så då blev jag superglad och livet känns lättare för en stund igen. Det har varit rätt lugnt med kunder men på kvällen typ 1 timme innan jag skulle gå hem så kom det en massa folk. Nåväl, det som gjorde mig så glad var att jag får behålla jobbet. Däremot vet jag inte om anställningen är på ett år som det har varit tidigare eller om det är längre. Jag har inte fått alla detaljer utan får dem på fredag. 
När jag kom hem till mamma och pappa så fanns det en go semla där som väntade på att bli uppäten. Så jag firade med en semla och ett glas Coca Cola. :)
 
 

Fruit of the week

 

Citron (Citrus × limon) är ett träd i familjen vinruteväxter och även namnet på själva frukten. Citronen är inte en naturlig art utan en hybrid mellan andra arter i släktet Citrus, såsom exempelvis storcitrus (C. ×aurantium) och suckatcitron (C. medica). Frukten bergamott (C. × limon Bergamia-Gruppen) har samma ursprung som citronen.

Citronen bildar en taggig buske eller litet träd mellan 3 och 6 meter. Bladen blir 6,5-10 centimeter långa och är elliptiska till äggrunda, spetsiga eller uddspetsiga. Bladskaften har smala vingar. Den bildar både tvåkönade blommor och rena hanblommor med bara ståndare. Blommorna är vita med rosa anstrykning. Ståndare 20-30. Frukten är avlång eller rundad och är gul som mogen. Fruktköttet är starkt surt.

Arten odlas framför allt för fruktsaftens skull som innehåller mycket citronsyra och detta ger den mycket sura smaken. Den används också som ympunderlag till apelsiner och grapefrukt. Både citron och lime används till dryck och i matlagning, men äts även naturell. Finrivet citronskal benämnscitroncest.

Frukten tillhör de så kallade flerrummiga bären och har två skikt. Det yttre skiktet, som är läderartat, med mycket esoteriska oljor samt med färger som varierar från gult och orange till grönt, kallas flavedon, medan det inre, som är vitt, pektin-, glykosid- och c-vitaminrikt, kallas albedonFruktköttetär uppdelat i klyftor med vitaminer, fruktsyror och mineralämnen. Citronen blommar under stora delar av året och bär oftast olika mogna frukter. Citronen delas upp i flera sorter. Den är lik suckatcitronen, men albedon' på suckatcitronen är mycket tjockare än på citronen. Suckatcitronen består till största del av skal, och har mycket lite fruktkött. De har dock liknande färg.

 
Citron kan man ha till mycket. Jag älskar att ha citron till just fisk. :) En god men sur och nyttig frukt.

Dagens låt

 

Plugg? Allastudier.se

Universitet, ja det vore häftigt att gå på universitetet. Men jag har ingen möjlighet för att göra det vare sig ekonomiskt eller behörighet. Jag kommer troligtvis inte ha orken för kunna få den behörigheten då jag måste plugga upp alla ämnen och det tar mer tid och pengar för mig. Jag har nämligen DAMP och gått särskolan och då blir det mycket svårare. Men med allastudier.se kan man få fram mycket bra fakta och läsa på.  När jag pluggade vård på särskolan i Torsby så var mina favoritämnen svenska, psykologi, omvårdnad. Jag älskade svenskatimmarna då jag fick skriva mycket och använda min fantasi. Jag lärde mig mycket också om grammatiken, stavningen blev bättre och det blev mycket roligare än vad det har varit innan. Jag var med i en skrivartävling och kom 2:a två gånger och det känns toppen! :) På allastudier.se så finns det för gymnasium, högskola/universitet, folkhögskola, komvux, KY/HY och mycket mer. Det finns så mycket mer idag än när jag tänkte tanken första gången. Så ska jag börja plugga igen så vem vet? Jag kanske kan trots allt vara på universitetet. :)
 
 
Sponsrat inlägg

En liten tanke


Mysig reklam

 
De är ju bara för söta! <3

Dagens skratt


Veckans film #26

 
Tåg 777 skenar okontrollerat och hotar att utplåna en hel stad. Desperata försök att återfå kontrollen över tåget misslyckas och det blir upp till två banarbetare, Frank och Will att få stopp på det innan katastrofen är ett faktum. Men hur stoppar man någonting som är stort som en skyskrapa och rusar fram med kraften av en missil? 

Tony Scott regisserar och Denzel Washington och Chris Pine ("Star Trek") spelar huvudrollerna i denna halsbrytande actionthriller.
 
 
En mycket bra film! Spännande och nervpirrande i högstagrad. Sevärd och rekomenderas!

Dagens fråga

 


Dagens låt

 

Sjuk...

Jag ligger och är förkyld så därför har jag inte orkat uppdatera något. Blir ett kort inlägg idag men det är ju bättre än inget. Vaknade upp på tisdagen och kände mig förkyld men så kan jag känna ibland ändå så jag tänkte inte så mycket på det först. Men sen kände jag mig värre och värre. Nåja, det kunde ha varit värre. Hoppas ni har det bra.
 

En liten tanke


My day off

En ledig dag, jag sov rätt länge och det var skönt. Tittade på Våra Bästa År och sen gjorde jag mig i ordning så jag och pappa kunde åka och handla. Vi var en tur till Edsvalla och sen hem. Jag fixade med maten och gjorde en maträtt som heter Murr. Efter maten blev det en promenad med hunden, vi gick i skogen och tog lite bilder. Det var skönt med en promenad och frisk luft. Annars har det inte hänt så mycket, vi åt fruktsallad och tittade på film. En bra dag med andra ord. :) Hoppas ni har haft en bra dag.
 

Dagens låt


Dagens fråga

 
 

Väntan...

Fy tusan vad jobbigt det är att vänta på olika besked. Önskar att man kunde få veta saker med en gång i stället för att oroa sig. Man väntar då på mycket här i livet, och en del saker är mindre roliga. Nåja, jag får vänta vidare och hoppas på det bästa. Men det tar verkligen på nerverna och vänta på positivt besked och samtidigt veta att det kan bli negativt. Känner mig orolig i kroppen och önskar att jag kunde få slappna av. Men det kommer jag inte göra för än jag vet hur det blir med framtiden. 

Jobbig dag

Både igår och idag har det varit jobbigt. Pappa var operation igår och opererades för Trigger i fingrarna. Själva operationen gick bra men han började må dåligt efter åt. Så jag satt där i väntrummet och väntade oroligt. Pappa sa till sköterskan att jag kunde åka hem och jag vill så kunde ha ta taxi hem sen. Men det ville jag inte, jag ville finnas där för honom som han och mamma finns där för mig. Till slut kunde vi åka hem och när vi kom hem så gick pappa och lade sig i sängen med en gång och somnade så skönt. Det var härligt att komma hem till de andra och få veta att jag har gjort något bra. Sen var det dags att sova och det var inte lätt, jag var så orolig i kroppen så jag håll på att bli tokig.
 
Idag då så kände jag mig så utsliten och orkeslös. Kände inte för att jobba alls men åkte iväg. Trots att jag har känt mig risig hela dagen så har dagen gått fort ändå, vilket är tur. Jag har ju så bra arbetskamrater som får mig att skratta och får mig att glömma allt jobbigt en stund. Nu är jag supertrött och ska snart sova. Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall.
 

Dippelidoppdoppa

Jag fick sova länge idag och sov jättegott i natt. Helt underbart! Idag har jag inte gjort så jättemycket, hade en tanke på att träna lite men orkade inte. Lagade spagetti med köttfärssås till middag och familjen gillade det mycket. Annars har vi softat och myst hela dagen, hjälpte pappa med att få upp saker på vinden och var ut med hunden på gården. På kvällen åt vi grönsaker som vi dippade. Underbart gott! :) Hoppas ni har haft en fin och bra dag.
 

Dagens låt

 

Svar...


 
 Malin:
1. Vad söker du för man? 
Svar: En man som vet vad han vill. Han ska vara snäll, trogen, mogen, barnkär och djurvän. Det är det som jag ser först.

2. Hur många killar har du haft? 
Svar: 3 seriösa förhållanden och några lösa förbindelser.

3. Vill du ha barn? 
Svar: Ja, jag vill 3 barn eller fler.

4. Sover du hos dina föräldrar ibland? 
Svar: Ja, det gör jag. :)
 
5. Har dina syskon män/barn?
Svar: Det är bara Evah som har ett stadigt förhållande men inga barn (än). Sofie är handikappad så hon kommer aldrig att få uppleva det på samma sätt som vi. :( Carola är singel som jag (så vitt jag vet).
 
Jag:
Hur lång är du?
Svar: 150 cm lång
 

Bågskytteträning

Var iväg idag och sköt lite pilar. Det gick väl sådär, då jag var extremt trött. Men jag försökte i alla fall. Sköt 42 pilar på 3 spot och som bäst satte jag 9,7,6. Men jag kände att kroppen är sliten. Sen så var jag hungrig och det är inte det bästa när man ska träna. Efter de 42 pilarna så gick jag över till 10 ring och sköt som bäst 9,5,2. Sammanlagt sköt jag bara 66 pil idag men så är det ju när man är trött. Kände till slut att det fick räcka så jag packade ihop mina saker och for där ifrån. Nåväl träning ger färdighet sägs det. ;)
 

http://villemo.webblogg.se - Bågskytteträning


Coola föräldrar

Jag har verkligen coola föräldrar! :D I julklapp 2011 så fick jag en laptop av dem och det känns så fränt och nu julen 2012 så får jag ett hemmabiopaket av dem. Shit asså, det kallar jag lyx! :D I paketet så är det 3D Blu-ray, 5.1 Hemmabiosystem, Inbyggd WiFi, iPhone/iPod-docka, Smart TV-funktione, USB-ingång. Så nu har man riktigt bra ljud och det är verkligen en upplevelse och titta på film och tv nu. :)
 
Tack mamma och pappa! <3
 
 
 

En liten tanke

 
Jag har tagit foto och det är jag som har redigerat det. :)

Veckans film #25

 
Liam Neeson är tillbaka som Bryan Mills, den skicklige CIA agenten som dragit sig tillbaka, men som tvingades nyttja sina mycket speciella kunskaper för att rädda sin dotter undan hänsynslösa slavhandlare i Paris. Bryans förflutna gör sig dock fortfarande påmint och de mord han tvingades begå för att rädda sin dotter måste sonas.

I ett försök att återförena familjen bjuder han sin ex-fru Lenore och dottern Kim på en välbehövlig semester i Istanbul. Men där befinner sig också fadern till en av de mördade kidnapparna, fast besluten att utplåna hela familjen Mills. Återigen får Bryan användning av sina speciella färdigheter för att rädda både sig själv och sin familj.
 
 
En riktigt spännande film precis som ettan! Uppföljaren brukar inte vara bra men här är den verkligen det. Det är spänning från början till slut. Rekomenderas! :)

Månadens bok

 
När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg. 

Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj. 

Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.
 
 
En mycker bra bok! Sorglig, ilsken, några skämt här och där och allvarlig. Har man börjat läst den så kan man inte lägga den ifrån sig. Jag rekomenderar den varmt!

Dagens låt


Halloj!

En seg morgon, men det gör inte så mycket då jag börjar jobba klockan tolv idag. Skönt med att vara lite seg ändå... men snart måste jag komma igång. Just nu slötittar jag på Simpsons och latar mig lite. Ute är det dimmigt/disigt, ser ut som våren och inte januari. :/ Nåja, vi fick ju en vit jul i alla fall som tur är. :) Nej, nu ska jag slöa vidare. :)
 

En bra träning

Var iväg idag igen och sköt pilar. Sköt 84 pilar och 42 av dem på en 3 spot. På sista serien på 3 spoten så fick jag 23 poäng och det kändes toppen! :) Sen gick jag över till 10 ring och på första serien så sköt jag 27 poäng. Men när jag räknar ihop alla poäng så blir det 376. Känner mig supernöjd men trött. Inte så konstigt med tanke på att det var 84 pilar allt som allt. :) Nåja här kommer det lite bilder.
 

http://villemo.webblogg.se - 3 Spot


Dagens låt


Dagens fråga

 
Vad ska denna sötnosen heta?
Det är min maskot som ska följa med mig på mina resor med bågskytten.

3 Spot

Idag var jag iväg och testade att skjuta på 3 spot. Det var svårt som tusan men fick in två nior i alla fall. Jag hade svårt med att kunna sikta bra men det var ju första gången som jag använde 3 spot. Jag skjuter ju i normala fall på en 10 ringare. Skillnade på 3 spot och 10 ringare är då att på 3 spoten är det ring 6, 7, 8, 9 och 10:orna. Så de har tagit bort en del ringar. Vet ej varför men det är väl för att göra det svårare antar jag. När jag sen hade skjutit på 3 spot ett tag så tröttnade jag eftersom det är svårt att träffa så då satte jag upp en 10 ringare istället. Orka träna bara 1 timme då det är ett tag sen man sköt också. Men det kändes bra att vara där i alla fal. :)
 

Dagens låt

 

Film och pizza dag

Idag har det verkligen varit en skön dag! Jag vaknade rätt sent och det var skönt att få sova så länge. Jag började dagen med en Harry Potter film, dels för att jag vill prova hemmabion och sen för att jag älskar ju filmerna. ;) Sen så har jah läst lite och bara mått skönt, känner mig så lat och gosig idag. Det var länge sen jag kände så här. Är så lat idag så jag ringde efter en pizza. :P Nåväl man måste ha sådan dagar ibland. Jag har småplockat lite men annars har jag bara slappat. Hoppas ni har haft en lika bra dag som mig. :)
 

Trettondags Pilen

Ja, igår var det dags för vår årliga tävling som heter Trettondags Pilen. Jag var i Cafeterian och jobbade och det var kul. Som tur är så var jag mer förberedd i år än förra året. Jag var även med och bakade och grejer. Det var en hel del att plocka med men under tävligen så kunde man gå runt och ta lite bilder. Det var sen i pausen det blev mycket att göra. När jag kom hem så var jag jättetrött och somnade ifrån filmen jag hade satt igång. Men det gör inte så mycket. Här kommer det nu lite bilder. :)
 
 
 
 

Frågestund


Dagens låt


Vilken dag!

Ja, idag så gick jag upp rätt så tidigt, packade ihop mina saker hemma hos mamma och pappa. Åkte hem med sakerna och packade upp, körde en maskin med tvätt också. Bäst att passa på liksom. Sen var det dags för jobbet och det hade kommit en jättestor leverans så det var kartonger över allt i leveransgången. Jag fick uppgiften att plocka i ordning där och snygga till. Så det gjorde jag. När jag kom hem efter jobbet så hade pappa och André varit här och kopplat in hemmabion. :) Så jag sätta igång med att spela musik och körde i gång tvättmaskinen med arbetskläderna. Sen var det dags att baka den glutenfria sockerkakan jag ska ha med i morgon. Tyvärr blev den välidgt låg men det går att äta ändå. ;) Nu är allt färdigt och jag ska bara måla naglarna och sen blir det mys i soffan. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 

Dagens låt

 

NYÅR 
 
 

 

Mitt 2012

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
15/9 då jag var till Hallsberg och tävlade och vann. :) Klarade även av att köra dit och hem.

 

Höll du några av dina nyårslöften?
Ger aldrig några, kan inte hålla dem

 

Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej

 

Dog någon som stod dig nära?
Nej

 

Vilka länder besökte du?
Norge

 

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha 2013?
Mer framgång inom bågskytte.

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag körde till Göteborg och till Hallsberg.

 

Vad var din största framgång 2012?
Samma som ovan

 

Största misstaget?
Inte den blekaste....

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, både och.

 

Bästa köpet?
Bilen, lampor, skor, väska

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Den nya bilen, mina guldpriser, familjen, att jag fick behålla jobbet

 

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?
Oj, vad svårt. Det är ju så många... Men Loreens vinnarlåt såklart! ;)

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare och harmonisk

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Hmmm....tränat mer bågskytte

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Inte en aning

 

Hur tillbringade du julen?
Med familjen och jobbat

 

Blev du kär i år?
Nja, hade en flirt men det var allt.

 

Favoritprogram på tv?
Julkalendern och X-factor.

 

Bästa boken du läste i år?
Svårt, kommer inte på.

 

Största musikaliska upptäckten?
Vet faktiskt inte... men gillar skivan Absolute Hits 2012

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jag firade den med min familj, vi åt gott, såg film.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Att jag inte skulle behövt vara så trött på min första semestervecka.

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Mer kvinnlig

 

De bästa nya människorna du träffade?
Jag träffa nya människor varje dag så det är svårt att svara på.

 

Årets besvikelse?
Att alla inte kan vara ärliga, att en del tar vissa saker förgivet.


RSS 2.0