En liten tanke


Londonresa dag 9 - Bilder

 

Londonresa dag 9

Onsdag 20/7
 
Sista dagen i London då, vi avslutade med en massa intressanta sevärdigheter som London Eye, Big Ben, Piccadilly Circus och mycket mer.
 
Vi vaknade tidigt som alla andra dagar och gjorde oss i ordning. Tog tunnelbanan ut till Waterloo och där gick vi vidare till London Eye. Det var otroligt vackert att se staden så högt uppifrån, fick många fina bilder. Tyvärr så var det lite molningt just då men det funkade ändå. Jag tycker det var mysigt, romantiskt och underbart att se London ur det perspektivet. När turen var färdig så gick vi över till Big Ben och kollade in och vilken klocka! Jag fotade en massa och sen gick vidare mot Trafalgar Square och fotade. Trafiken stod verkligen stilla på vägen dit och man blev glad för att man gick och inte satt i en av bussarna. Väl där så hittade vi National museumet så vi gick in i lobbyn, kollade lite och vilade lite också. Sen tog vi reda på närmaste tunnelbana men vi valde att gå till Piccadilly Circus som inte heller låg för allt långt borta. Så där vi fotade lite och sen åkte vi hem till hotellet. 
 
Väl hemma vid hotellet så duschade vi och vilade en stund. Sen passade vi på att fira vår förlovning och sista kväll på en av Jamie Olivers restauranger som heter Jamie´s Italian. Beställde något gott kött med vitlökssmör och strips. Passade även på att äta en supergod efterrätt. Jag bad personalen att fota oss också så vi blir med på bild. :P Personalen var supertrevliga och servicen var kanon. 
 
Efter maten så kände jag att jag inte ville gå till hotellet ännu utan vi satte oss i en av parkerna i närområdet och myste. En dag med kärlek, mycket att upptäcka och mycket gott att äta. En perfekt avslutning på ett underbart sätt kan jag tycka. När vi var tillbaka till hotellet var det dax för att förberda inför hemresan så mycket som man kunde i princip. 
 
 

Fantastic Beasts and where to find them - Trailer


Londonresa dag 8 - Bilder

 

Londonresa dag 8

Tisdag 19/7
 
En dag som började lite tokigt. Jag ville få tag på frimärken för att kunna posta vykorten vi köpte men ingen visste vart man får tag på dem. Vi fick bara veta vart man köper för inrikespost men ingen visst vart man får tag på frimärken för att skicka till andra länder vilket jag finner lite märkligt. Hotellpersonalen sa i stil med "Jag tror det ligger ett postkontor ner åt på gatan". Vad då tror? Ska man inte veta det? 
Så vi googlade på det och hittade ett närmare oss så vi drog dit. Så till slut fick vi tag på frimärken i alla fall. 
 
Sen tog vi tunnlbanan till Euston Station och där bytte vi till ett vanligt tåg och åkte vidare till Watford Junction för att sen ta bussen vidare ut till Harry Potter Studion. Det var en specialbuss som går direkt dit ut och det var fränt att se bussen och åka i den. När vi kom fram så var det otroligt varmt, vi fotade lite på utsidan och sen hämtade vi biljetterna så vi kunde komma in. Tog reda på lite fakta eftersom vi var tidiga ut och vår bokade tid var 15:30 på dagen och vi var där runt 11.30. Vi hade turen att få komma in ändå, så när vi är på väg in är det kontroll på våra väskor. Vilket jag tycker utmärkt och känns säkert och bra. 
 
Väl inne så var det svalt och skönt, kön in till utställningen gick snabbt och personalen arbetade ut efter ett toppen system. Första rummet är en välkomsthall där de visar posters på filmerna från olika länder, där fick vi lite information och grejer. Sen kom vi in i en biograf där de visade en lite kortfilm om stället där Daniel, Rupert och Emma pratade. De berättade lite om hur det var att arbeta och bo på inspelningsplatsen. Sen när det var klart rullades bioduken upp och bakom den fanns dörrarna till Stora Salen. De släppte in oss i Stora Salen och där med var man inne i utställningen. Det var magiskt att se den Stora Salen med alla borden, all dekoration och kostymer. Sen gick man vidare och jag måste säga att hela utställningen var magisk och det var så extremt fränt och jag är helt betagen så jag vet inte hur jag ska beskriva allt. Vissa delar var extremt intressant och man fick veta saker som man inte visste sen innan. Som gångbron som finns med i filmen, delar av den finns på riktigt och den fick vi gå på. Vi fick även veta att ugglor byggde bo där under inspelning och att det växte mossa på den vilket gör allt mer trovärdigt i filmen. 
 
Det fanns lite mat att köpa på plats och jag åt Mac´n Cheese och drack Butterbear (Honungsöl). Det smakade inte så gott som jag trodde, inte något av delarna. Sen efter maten så fick se Nightbus, Privet Drive, Potters Cottage och när vi kom in till mekaniken så fick man se mycket intressant. Jag kan inte beskriva känslan, upplevelsen alls med ord. Sen var det shoppen och där köpte jag en t-shirt och en klocka. (Det kommer en Haul såsmångom.) Tobias hade även köpt ett kompendium så jag har att läsa vid senare tillfälle och minnas. Hela utställningen med matuppehåll tog oss ca 5 timmar. Tobias hade sett på hemsidan att det skulle gå en tourbuss när man bokade biljetterna men du skulle få tre timmar på dig då. Men var det tre timmar även med bussresan då eller tre timmar på plats? Det framgick inte och Tobias tyckte att det verkade sämre och förstod att jag ville ha mer tid att få se allt. Han vet ju hur jag blir när det blir för mycket på en gång. :P Så han planerade en egen tur för oss två även om det blev snäppet dyrare och lite krångligare. Men vi fick mer tid till att upptäcka utställningen och fota och njuta helt enkelt. 
 
Sen var det bara att åka tillbaka till hotellt och njuta av dagens aktivitet och minnas.
 
 
 

Londonresa dag 7 - Bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Londonresa dag 7

Måndag 18/7
 
Vaknar upp som nyförlovade och är slitna som tusan, men vaknar tidigt ändå då det är för varmt att sova. Vi chillar lite till tv:n innan vi går upp för dagen, fixar frukost och gör oss i ordning. Tar sen bussen till Madame Tussauds och vi kom fram lite tidigt så vi fick gå runt och kolla på lite andra saker. 
 
Vi hittade Sherlock Holmes museum och butik, Beatlesbutiken, någon bokaffär och sen lite andra intressanta butiker. Till Sherlock var det en jättelång kö och ingen av oss är jättefan av Sherlock så vi brydde oss inte om det så mycket. Men ändå häftigt att se det. :)
När klockan var 11 så kunde vi bli insläppta på Madame Tussauds och där var det kontroll på våra väskor vilket jag tycker är superbra. Det var fränt att se alla vaxdockor och alla de kändisar, på vissa var det svårt att se. Hittade en docka som var otroligt frän, det förställde en kvinna som fotade och på håll såg det ut som en av gästerna. Vi gjorde det roliga misstaget och väntade på att hon skulle fota färdigt men så upptäckte vi att det var en vaxdocka. Så vi fnissade en hel del åt det och kollade in andra gäster hur de reagerade. Det var kul att se deras reaktioner i vilket fall. Det var fränt i alla fall men jag blev lite besviken för det var mycket krimskrams tycker jag med sånt som inte kändes så relaterat. Jag hade hoppats på mer vaxdockor än vad de visade, men jag är ändå nöjd med besöket.
 
Sen åt vi mat på en restaurang mitt emot vaxmuset och där åt vi fisch and chips vilket var också lite av en besvikelse för det var ju som det vi äter här hemma. Fiskpinne och potatis i princip. Jag har ju hört att det ska vara så speciellt men så speciellt var det ju inte tycker jag, men det var gott i alla fall som tur var. Efter maten så tog vi tunnelbanan ut till Green Park och Buckingham Palace. Det var otroligt vackert område och ett underbart djurliv med underbara fåglar och underbar natur. Vi fotade, åt glass och njöt av livet och hade det helt ljuvligt. Buckingham Palace var otroligt vackert att se och väldigt magnefikt byggnad.
 
När vi kände oss klara med det så kom vi på hur vi skulle ta oss ut till Harry Potter Studion dagen där på så vi åkte till Kings Cross och fick hjälp på stationen där. När vi hade ordnat med det så bar det av till hotellt för att vila och planera nästa dag.
 
 
 

Rogue One Celebration Trailer


Londonresa dag 6 - Bilder

 
 
 

Londonresa dag 6

Söndag 17/7
 
Går upp tidigt som palnerat och kommer iväg bara för att upptäcka att vi måste ändå vänta. Det visade sig att bussen vi skulle åka med inte gick den tiden som vi hade fått upp, någon ändring i tabellen tydligen. Så vi fick ändå vänta vid tunnelbanestationen för att ta tåget som kallas för DLR. När vi väntade där så träffade vi på tre trevliga människor från USA som vi snackade med. 
 
När vi kom fram till Star Wars mässan så fick vi skynda oss så vi skulle hinna få bra köplatser och grejer men först var det kontroll på våra väskor och sånt. Sen skyndade vi oss in i nästa hall och där köade vi för biljetter till två paneler. Sen när det var klart så skyndade vi oss ner till sista kön och det var den som skulle släppa in oss till själva mässan. I kön så satt de bekanta som vi träffade på tunnelbanan så vi gjorde dem sällskap. När klockan var 10 så drog allt igång och vi gick och kollade på Rogue One utställningen och fotade en del där. Sen var det dax för oss att gå och se panelen med Carrie Fisher och det var Warwick Davis som intrevjuade henne. Jisses vad jag skrattade och de var verkligen underhållande att se på. Sen blev jag så glad för att han intrevjuade henne för jag gillar verkligen honom. Sen hennes hund Garry var ju så otroligt söt också. :) Är verkligen glad för att vi kunde se detta. Om ni är nybörjare som jag och ska på något sånt här så säger jag se dessa om de är med för det var värt tiden. Jag fullkomligen älskade det! :)
 
Så när panelen var slut så uppsökte jag toaletten och sen gick vi runt och kollade på mässgolvet. Det fanns en del intressanta saker att se. Så mycket prylar, så mycket människor och så många utklädda. Det var väldigt många som cosplayar och det var kul att se dräkterna. En dräkt hade hon hållit på med ett år och den var verkligen fascinerande att se. Sen var vi in i mässans egna butik och där köpte jag en tröja men det mesta var slut sen länge tyvärr, jag var ju med på stängningsdagen så att säga och då är allt utrensat med andra ord. Vi gick runt och kollade, tog oss något att äta och vi hade med lite tilltugg för att orka med dagen och vatten såklart. Avslutade det hela med att sitta i en panel för att se livestreamen på skärmen. Först var jag så trött och lite seg men piggnade till lite sen. Det var ju så otroligt varmt och mycket folk, jag blir också extremt trött av mörker har jag märkt. Avslutade hela dagen med att gå runt på mässgolvet en sista gång och sen gick vi ut från mässan och njöt av det härliga vädret.
 
Väl ute från mässan så står vi vid en trapp och myser, Tobias öppnar sin väska och dricker lite vatten. Sen kliver han ner några steg, plockar upp en lite ask och frågor om jag vill bli hans på riktigt. :) Jag får tårarna i ögonen och kastar mig runt honom, pussar honom och bara JAAA DET VILL JAG!!! :D Så åker vi ifrån mässan som nyförlovade och äter mat på en restaurang som heter Ed´s och det var jättegoda burgare men extremt mycket mat. 
 
En dag fylld med massor av människor, fart och fläkt och mycket kärlek. :)
 
 

En liten tanke


Londonresa dag 5 - Bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Londonresa dag 5

Lördag 16/7
 
Ännu en dag själv och Tobias gick ju upp tidigt igen och jag vaknade ju till lite såklart och sen lyckades jag somna om som tur var. När jag sen vaknade så tog jag mig en dusch och gjorde mig i ordning för dagen. När klockan var ca 10 så gick jag ut på upptäcktsfärd och utforskade ännu mer av området.
 
Jag vandrade runt och hittade St Marys kyrka som var otroligt vacker. Tyvärr kunde jag inte få så bra bilder då det var en massa träd och bilar i vägen. Men jag fick några bilder i alla fall och man kunde gå in i trägården men det var så många människor där som njöt av solen så jag fotade inget alls. Jag ville gå in i kyrkan men det var någon aktivitet där så jag ville inte störa. Så jag gick in i enbart fojajen och kollade lite.
När jag kände mig klar där så gick jag vidare och hamnde på Islington Green park och fotade där lite grann. Väldigt vacker lite park där många satt och läste och solade. Gick vidare därifrån och ner till Duke of Camebridge som inte var öppet än när jag kom dit, men jag var inte så hungrig heller just då. Men jag ville se den omtalade restaurangen. 
 
När jag hade fotat färdigt så gick jag därifrån och ner till hotellet, väl framme på hotellet så blev det vila och lite dryck. Det var otroligt varmt och det är ju viktigt att dricka då. Sen när jag hade vilat färdigt så gick jag ut på ny upptäcktsfärd och gick nedåt på gatan istället för uppåt som innan. Jag visste att McDonalds låg neråt på den gatan så jag hade lite koll i alla fall. Tog kort på en restaurang som hette The Eagel och jag funderade på om jag skulle äta där men det fanns inget som lockade. Så jag gick vidare och helt plötsligt i en gränd får jag syn på ett intressant ställe. Den heter Fifteen och ägs av Jamie Oliver vilket fick mig att hoppa av glädje. :P Jag går in och får ett bord tilldelat och äter den godaste maten jag har ätit på länge. Personalen var fantastisk och maten var utsökt! Jag var i sjunde himlen och hade det underbart. 
 
Efter det så gick jag till hotellet och lyckades sova en stund efter att ha pratat med Tobias i mobilen en stund. Det var svårt för honom att ringa ut så jag fick ringa honom. Det fanns för många mobilsignaler på ett ställe just då. När klockan var närmare 19.00 så kunde jag vänta tillbaka Tobias till hotellet och gjorde som dagen innan. Jag följde med honom så han fick köpa bättre mat än mackorna.
 
 

Dagens skratt


Londonresa dag 4 - Bilder

 
 
 
 
 

Londonresa dag 4

Fredag 15/7
 
En dag själv i London, Tobias åkte iväg tidigt till mässan. Jag roade mig lite själv med att utforska närområdet och hittade ett köpcentrum. Jag vågade inte gå så långt då jag ville hålla mig till det vi har gått på innan, jag kollade in lite saker som jag ville kolla närmare på vid ett senare tillfälle. Jag letade restauranger och kollade in olika byggnader. Passade på att filma lite också till min vlogg som kommer upp senare.
 
Jag passade även på att läsa i Harry Potter och de vises sten, åt mat på McDonalds då jag inte hittade något som passade just då. Det hände inte så mycket denna dagen då jag var själv och behövde vila. Tobias var borta hela dagen och på eftermiddagen tog jag mig en tur upp till Starbucks och tog lite fika. Satt där och läste i boken och myste för mig själv. 
 
Sen när Tobias kom tillbaka så följde jag med honom så han fick äta mat och så. Sen blev det mys i sängen och sen sova. Även om jag inte hade gjort något specifkt under dagen så var jag ändå trött. Det var faktiskt jobbigt att vara utan Tobias, först var jag orolig att något skulle hända honom sen var jag lite rädd för att gå själv såklart. Men jag såg ju att det gick superbra. :) Skönt ändå att kunna göra saker på var sitt håll även om man är ett par, anledningen till att jag inte var på mässan var att jag skulle inte få ut så mycket av den eftersom jag inte är lika stort fan som vad han är. Så vi båda tyckte det skulle vara bortkastade pengar för mig.
 
 

Harry Potter and the Cursed Child


Londonresa dag 3 - Bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Londonresa dag 3

Torsdag 14/7
 
Det var meningen att vi skulle sova lite längre men det var såpass varmt så vi kunde inte sova tills klockan ringde utan vaknade innan. Tror klockan var runt 6.30 när vi vaknade, men även om vi vaknade så tidigt så myste vi lite innan det var dax att gå upp och kollade lite på tv.
 
När frukosten var avklarad och vi var redo så drog vi mot tunnelbanan och skulle åka mot ExCel där Star Wars Celebration skulle vara, dels för att kolla hur man tar sig dit och för att hämta passen. Men det visar sig att vi hoppade på fel tunnelbanelinje på ett ställe så vi fick hoppa av och byta. När vi kom fram till stället så gick vi runt och kollade lite, fick våra pass och jag tog lite bilder innan alla människor skulle samlas där. Vi satt också och kollade på hur vi skulle ta oss därifrån till andra ställen som vi hade planerat för dagen.
 
När vi var klara där så gick vi ner till en av busshållsplatserna och åkte ut till Doctor Who butiken, lustigt nog låg hållplatsen vi klev av på alldeles intill butiken. Så det var bara att gå direkt in med andra ord. Jag köpte några pins och en t-shirt. Det fanns så mycket som jag ville köpa men man måste tänka på att man ska få med sig hem och även att pengarna ska räcka till. :P Efter det blev det mat på något lokalt hak, det blev lasagne med grönsaker till. Bilden är inte den bästa men kameran är ny och grejer. :P Maten var god och billig och det var bra service.
 
Efter det så letade vi upp tunnelbanestationen och lyckades åka fel IGEN, men bytte direkt när vi såg felet. Det är lätt att byta om du upptäcker tidigt och åker inom de zooner du har köpt så det var ingen större fara. När vi kom fram dit vi skulle så skulle vi leta upp Forbidden Planet som är en nördbutik så gick vi förbi en bookshop som vi kollade in, sen hittade vi teatern där Harry Potter and the Cursed Child pågår just nu. Så jag tog lite bilder utanför och så kollade vi upp om det fanns biljetter kvar men alla var slutsålda och de som fanns kvar var sånna som lämnade tillbaka och det blir en chans på miljonen kände vi så vi brydde oss inte om det. Gick vidare mot Forbidden Planet och där köpte jag en bok och en nyckelring. Butiken var stor och mycket prylar av alla dess nördiga slag. När vi kände oss klara där så gick vi ner mot tunnelbanestationen igen och på vägen dit så gick vi in i en lokal godisbutik och köpte med lite gott. Sen åkte vi till Kings Kross stationen och gick in på butiken Perong 9 3/4. Där köpte jag världens snyggaste tröjan jag har sett på evigheter! Tog en massa kort också såklart. :P Sen åkte vi hem till hotellet och vilade. Jag hade huvudvärk och var sliten.
 
 
 

Dagens låt

 

Londonresa dag 2 - Bilder

 
 
 

Londonresa dag 2

Onsdag 13/7
 
Går upp tidigt som tusan, klockan är ca 4.30. Nervös som tusan, orkade inte äta den frukost vi hade ordnat själva. Försökte äta lite men det smakade inte så bra alls. Checkar uta från hotellet och går mot bagageincheckningen och lämnar resväskorna där. Sen vidare till incheckningen och kontrollen. Där fick jag plocka ur kameran och grejer så de fick se. Sen var det att sitta och vänta en stund och när vi fick komma ombord på planet så upptäckte vi att vi satt vid vingen på planet vilket var häftigt att se. Det var klart väder så man kunde se ut en del, efter en stund så kom det lite snacks och det var en supergod smörgås och juice. Så det fick bli mer en frukost för mig. Sen kunde jag sova en stund vilket var skönt och behövligt. Jag hade ju varit så nervös och grejer, Tobias satt och läste istället.
 
När vi kom fram till London så ska vi gå igenom kontrollen och då är det en maskin som läser av passaet för att sen läsa av mig. Men problemet är att jag var alldeles för kort så jag fick gå fram till en människa och göra som förr i tiden innan alla datorer och dyligt. :P Sen letade vi upp våra väskor, jag var på toaletten och när det var klart så letade vi upp för lokaltrafiken så vi kunde ordna ett Oystercard. Det är som ett busskort man lägger in zooner på. Vi köpte för 3 zooner  för det skulle vi använda som mest. Där använder de zooner istället för att lägga in en summa pengar som vi gör här. Tog sen tunnelbanan mot hotellet och åkte föbi Piccadilly Circus, vilket fick mig att tänka på Pernilla Wahlgrens låt. :D 
 
Väl framme på området så var vi tvugna att leta lite efter hotellet och när vi kommer dit så är inte vår lägenhet klar för uthyrning än. Så vi lämnade de stora väskorna där och letar upp en restaurang och matvarubutik. Vi hamnade på McDonalds första dagen, vilket inte spelade mig någon större roll då jag var superhungrig och bara ville äta något. Sen var vi in i mathandeln och handlade frukost. När vi kom ner till hotellet så var det fortfarande inte klart utan vi fick sätta oss i ett lugnare rum och vänta, men vi behövde inte vänta så värst länge dock. När vi hade fått in våra väskor i lägenheten och regnet slutade så gick vi ut och kollade området. Tog bussen ner till Madame Tussauds och kollade lite hur vi skulle ta oss dit. Sen blev det mys resten av kvällen. :) 
 
 

Londonresa dag 1 - Bilder

 
 
 
 
 

Londonresa dag 1

Tisdag den 12/7. 
 
Jag gick upp ca 6.30 men Tobias fick sova en stund till. När han hade vaknat och frukosten var avklarad så fixade vi med det sista innan den var dax för avfärd mot Stockholm- Arlanda flygplats. Vår buss ner till busstationen gick 9.40 och bussen som skulle ta oss till Stockholm var Netbus 4 you. En bekväm buss med verkligen fokus på kunden. Den gick klockan 11.00 och vi var framme ca 15.15. Men när vi kom fram till Arlanda så hade vi lite svårt att hitta hotellet. Det fanns fler hotell med Radison Blue och vi visste inte hur bussen körde exakt. Bussen stannade först vid terminal 5 och vi var osäkra så vi pratade med chaufören och han tyckte vi skulle åka med ner mot terminal 4. På vägen ner dit så fick jag se vårt hotellnamn som var Radison Blue Skycity så jag sa till och vi hoppade av där. När vi hade checkat in så gick vi runt, kollade upp vart vi skulle gå nästa dag för flyget som skulle ta oss till London.
 
När det var klart så fixade vi mat och det var gott. Gick runt lite och kollade olika saker. Men jag var så orolig så senare på kvällen fick vi gå ner igen för att kolla ännu mer och då kunde vi få våra boardingpass så det var klart inför morgonen där på sen. Jag har ju inte flugit sen 90-talet så jag var extra nervös för allting i princip. Jag tjatade och frågade en massa hela tiden, men Tobias lugnade mig bra. Sen var det dax för natten då vi skulle upp tidigt, så tidigt som 4.30 på morgonen så det blev inte så många timmars sömn.
 
 

Borta bra men hemma bäst

Efter en vecka borta så är det så extremt skönt att vara hemma. Det har varit en intensiv vecka med mycket trafik, mycket människor och många spännande möten.

Resan har varit fantastisk härlig på alla sätt och vis. Det bästa för mig var förlovningen såklart och Harry Potter studion. Det kommer komma massor av bilder och inlägg där jag berättar mer utförligt om resan. Jag brukar föra en resedagbok nu mer när jag är ute och reser. Även om det är över en helg. Det är väldigt svårt att komma ihåg allt annars.

Den nya kameran har fungerat alldeles utmärkt och jag har försökt filma en liten vlogg med den gamla kameran men jag vet inte ännu om det blev bra alls. Så fort jag orkar så ska jag jobba med både bloggen och youtube. Men med tanke på att vi kom hem nyss så vill jag nu slappa i soffan till svensk tv.

Nåväl, hoppas ni har haft det bra. Ha nu en fortsatt fin kväll. 😊


Åh, måste berätta!

Vi förlovade oss idag!! ❤️❤️❤️


Dagens skratt


Dagens skratt


Veckans kärlek


En liten tanke


En liten tanke


Ett litet uppehåll

Hej på er. Jag kommer inte blogga på någon vecka då jag har andra planer. Det kommer komma upp några tidsinställda inlägg men inte mer.

Tänkte förbereda er på att det inte kommer komma så mycket kommande vecka. Men när jag är tillbaka så har jag mycket att dela med mig av. :) Bara så ni inte tror att jag glömt bort er.

Ha det nu så fint så hörs vi om ett tag. All kärlek till er. ❤️


Svar på frågestund del 4 - Video


En liten tanke


God kväll

En dag men aktivitet och vila. Vi började dagen med att dra oss i sängen och mysa. Sen frukost och dusch. Började förbereda dagen och sen satt vi lite vid våra datorer.

Vi drog ner på stan till konventet igen då Tobias vann filmquizen igår så det var prisutdelning idag. När vi var klara där så åkte vi hem och Tobias fixade maten och jag ringde Evah. Sen efter maten så filmade vi vår första video som jag ska redigera i morgon och lägga upp. Så ni får hålla utkik efter de . :)

När det var klart så blev det film, godis och mys. Men nu är jag så himla trött och sliten, gick och la mig i sängen för att läsa lite. :) Här kommer det lite bilder från dagen.


En liten tanke


Spelkonvent Karlstad 2016

Idag har jag varit på spelkonvent och fått en ny vän och nya erfarenheter.

Började dagen med att chilla i soffan, Tobias satt och spelade. När jag hade chillat färdigt så tog jag mig en snabbdusch och gjorde mig i ordning för dagen. Tog bussen sen ner till centrum. Väl nere så uträttade vi några ärenden och åt mat. Sen gick vi över till spelträffen.

Väl där så var det toa besök och sen socialserde vi och kollade in alla aktiviteter. Det var några få försäljare och jag hittade en ny musmatta till datorn. Sen blev det filmquiz och det var kul. Många skratt och roliga skämt.

När det var klart så satte vi oss och spelade. Jag fick vara med på ett spel som heter Tsuro och det var kul. Enkelt att spela som nybörjare och kul om man är flera. Första omgången så var vi 5 personer som spelade och jag förlorade. Andra omgången var vi 3 som spelade och jag vann. Sen spelade Tobias ett annat spel och jag satt och snackade med en tjej. Sen kollade vi runt lite till och jag fick se att det skulle bli cosplayuppvisnig men när vi kommer dit så är den inställd. Då bestämde vi oss för att dra hem.

Nu i skrivande stund så är jag hos söta syster. Här kommer det lite bilder i alla fall.


En liten tanke


God morgon

En seg morgon, natten var lite jobbig då jag vaknade runt 4 tiden i natt och hade en jäkla huvudvärk och mådde illa. Så jag gick upp och tog en alvedon och hoppades på att värken skulle släppa. Tillslut kom John Blund och sövde mig.

Vad vi ska göra idag är att gå på spelkonvent och sen planera det sista. I övrigt händer det inte så mycket. Solen skiner, ca 20 grader varmt och blåser lite lätt. Ser ut att bli en fin dag ändå.

Ha det nu så gott allesammans. 😊


Harry Potter feber

Oh, längesen jag kände den här Harry Potter febern. Jag är så sjukt taggad och förväntansfull.

Jag ser just nu i skrivande stund på en av filmerna och ska sen börja läsa första boken. Planerar även att samla böckerna på engelska och längtar så tills filmen kommer i vinter. Det bästa är att jag har en underbar sambo som förstår känslan och verkligen förstår vad jag går igenom. För han känner på samma sätt för Star Wars.

I alla fall så laddar jag verkligen för fullt nu och känner mig verkligen taggad. Ser fram emot filmen så sjukt mycket.


Utflykt med Carola

Idag var jag på utflykt med Carola. Vi åkte till Säffle och sen åkte vi runt där. Tänkte åka ner till Ekenäs men det var så extrem långt dit så vi vände och åkte tillbaka istället.

Vi började med att äta på McDonalds och sen åkte vi och letade rätt på ett apotek. Sen iväg för att posta ett brev. Träffade på en vän till Evah så vi snackade lite. När vi var klara med det så åkte vi ut mot Ekenäs men det var ju världens längsta och krokigaste väg dit så vi vände efter ett tag och åkte tillbaka istället. Vi valde att åka ut till Duse Udde istället där vi tog en promenad på campingen och köpte glass och myste. Satt och tittade på sjön och bara njöt av naturen.

När vi kände oss klara så gick vi till bilen och åkte till Grums. Jag körde hem Carola och så satt vi lite i bilen och snackade. Nu är jag hemma i Karlstad och ska mysa med min älskling. Här kommer det lite bilder.


En liten tanke


Spelsnack med Stina

Idag började jag dagen med att planera och packa. Sen var det dax att bege sig ner på stan och fixa lite saker, när det var klart drog Tobias till jobbet och jag träffade min kompis Stina. Vi gick till Söta Grodan och jag åt lite mat där. Vi satt där och snackade om spelet Warcraft. Jag blev intesserad av det då jag såg filmen så hon ska hjälpa mig att komma igång. 
 
Jag vet ju inte om det är något spel för mig men man vet ju aldrig förrän man har provat. :) I alla fall så var det skönt väder och vi satt ute på balkongdelen på Söta Grodan. Pratade allt möjligt och hade det trevligt. Det är någon jag vill umgås regelbundet med i både spel/fest och andra sammahang. Hon verkar vara en varm och mysig person som har nära till skratt och så har vi liknande intressen. Hon är nördig och kul att hänga med.
 
Nu är jag hemma i alla fall och ska nu chilla en stund. Blir väl att glo på dumburken och sen ta sig en tupplur. Nåväl ha en fin dag allesammans. :)
 
 
 
 

Dagens outfit


En liten tanke


Att skaffa barn

Detta med att skaffa barn som 35 år eller äldre innebär en risk som kvinna. En massa risker som missfall, högtblodtryck, moderkaksavlossning, för tidig födsel, utdragna förlossningar och kejsarsnitt. Eller att barnen dör under graviditetens senare del. Jag säger inte att det blir så för alla men kom inte och säg att jag har hela livet på mig för det har jag inte. Jag är inte negativ men jag ser till fakta och försöker även minska risken för den depression som kan uppstå om man intalar sig det felaktiga att man har hela livet när man inte har det.
 
Jag tänker inte lyssna på dessa galna idér om att vänta då min kropp kanske inte kan få barn om 5 år, jag vill inte kämpa som en dåre med sex och alla tester utan jag måste se till fakta och försöka nu under tiden som jag är fertil. Bara för att Petra lyckas med att bli gravid när hon är 40 så kanske jag inte har samma tur och ska jag behöva bli barnlös för att andra tycker jag ska vänta? Det kanske tar 2 år innan vi ens får till första bebisen och redan där är det fullt med risker.
 
Det finns även risker för mannen så det är inte bara kvinnan. Det finns en mångdubbel risk att barnen får autism, schizofreni, Downs syndrom eller att de föds för tidigt kopplad till fäder över 40. 
 
Att få missfall är vanligare hos äldre förstföderskor än hos yngre, risken är allstå TRE gånger större bland kvinnor över 45 alltså 23 procent än bland tonåringar därmed 8 procent. Risken att barnet dör sent under graviditeten, under förlossningen eller inom de första levnadsdagarna är sex gånger så stor för en kvinna som är över 45 därmed 3 procent än för en i 20–25-årsåldern alltså 0,5 procent. 
 
Jag vet mycket väl om riskerna och därför tänker jag inte lyssna till att vänta då många säger att man har all tid i världen, men fakta är att den tiden finns inte!
 
All denna fakta är hämtad http://www.viforaldrar.se/bli-gravid/aldre-foralder-risker-och-
 
 

Vilken dag!

Vaknade när Tobias kom och väckte mig i morse. Jag märkte inte att han gick upp ens, jag var helt väck med andra ord. Jag gick upp och tog frukost. Sen chillade jag lite och när klockan var runt 9:30 så gick jag ner till affären.

Sen när jag kom hem så bakade jag matbröd med vetekli och morötter. Under tiden som degen jäste så löste jag lite korsord. Sen när baket var färdigt så började jag sy lite på duken till balkongbordet. Men det var inte lätt då jag är klantig. När jag kände mig färdig med det så fixade jag lite mat. Sen begav jag mig till Grums.

När jag kom hem så väntade en överraskning från Tobias. Sen fick jag en överraskning från en mysig vän också. 😊 Här kommer det lite bilder.


En liten tanke


Veckans sötnöt

Det är min kropp och inte någon turistattraktion!

Och där har helgen gått med festivaler och motorsport i Värmland. Många snackisar om vilka artister som man ska se, vad mycket alkohol man ska dricka, vem som vinner i motorsporten, hur sent man kom hem, hur full man var osv.

Många som står och trängs i ett publikhav men ingen som ser, ingen som hör och absolut ingen som bryr sig om vad som händer runt omkring för det viktigaste är ändå du själv och alkoholen. Spela roll om någon blir våldtagen, antastad eller skadad för livet bara andra har kul.

Gång på gång har jag fått läsa denna helgen att flertal flickor/tjejer/kvinnor blivit utsatta. Vem ger förövaren rätten att ta på dessa individer? Jag har börjat tänka såhär; min kropp är min kropp och inte någon sorts turistattraktion! Har du inte fått tillåtelse att ta på mig, ha sex med mig så låt bli!

Nej, alla kvinnor där ute! Nu är det dags för att stå upp för sig själv! Ingen annan tycks göra det och jag är trött på att ständigt kasta en blick bakåt utifall. Nu har jag tänkt att gå en kurs i självförsvar för det är jag värd! Jag är värd så mycket mer! Sök upp närmaste förening som har kurser i självförsvar och prata om detta i media. Vi måste lyfta fram frågan i ljuset och kunna påverka. Vi måste förändra denna hemska våldtäktskulturen vi lever i. Vi måste våga säga NEJ!!

Alla vi kvinnor är värda så mycket mer!


Dagens outfit

 
 

En liten tanke


Äntligen semester!

Som jag har längtat! Denna semestern är efterlängtad som tusan. Jag har massor att se fram emot och som vi ska hitta på med. Får stoppa in lite vila här och där så jag orkar med. :P Det kommer att bli massor av bilder att dela med sig av och visa. Kanske en och annan video också. :) Nä, nu ska jag göra mig i ordning. Ha en fin dag allesammans. :) Det tänker jag ha. :)
Långledig

Sådär, nu är jag långledig. Efter en tokig men rolig arbetsdag så åkte jag och Tobias ner till Bergvik och åt på MAX och sen in och handlade tvål och annat som man måste köpa.

Arbetsdagen var rolig då jag fick världens största beställning. Hela 45 menyer på en enda beställning. Så både köket och jag fick att göra. Sen var det härlig personal som jobbade vilket underlättar en hel del.

Nu i alla fall är vi hemma och jag har tagit mig en skön dusch och nu ska vi chilla i soffan. Se på film och mysa. Ha nu en fin kväll, det tänker jag ha. 😊


Lycklig

Jag har filosoferat lite och helt plötsligt från ingenstans kom en kittlande känsla i magen. Jag kände hur det började bubbla och första tanken som kom var tusan vad jag känner mig lycklig.

Jag har en fin sambo som jag älskar och trivs med. Han förgyller min dag, han finns där i svåra stunder och vi har kul tillsammans. Han är inte bara min stora kärlek, han är också som min bästa vän.

På jobbet har jag utvecklats och lärt mig massor av nya saker, fått en ny position och utvecklas hela tiden. Känner mig uppskattad och sedd. Några av arbetskamraterna ser jag som vänner också. Jag har börjat få ett sällskapsliv i den nya staden, nya intressen och nya vänner.

Det går bra med bloggen, youtube, jag är också ambassadör för Vårruset och stadsloppet och nu har jag även blivit uttagen som testpilot för Husqvarnas nya symaskin.

Nu börjar livet falla på plats och allt känns bara så mysigt och bra.


Dagens skratt


RSS 2.0