Nytt i garderoben





Dagens låt

 

Make up





Dejt med min älskling

Idag har det varit chill och mys på schemat. Först så myste vi i var sitt rum då jag ville vila och han ville spela. Sen tog vi oss en promenad ner till city och där köpte jag ett par handskar och ögonskugga som jag länge har suktat efter. Vi kollade in bokrean men hittade inget, åt mat och fikade på Söta Grodan  och myste där. Vi satt och pratade om allt och bara hade trevligt. Sen gick vi runt lite innan det blev dax att gå till biografen. Filmen vi såg var Hail Caesar och det var en soft komedi. Inget jag skulle köpa hem till samlingen men rekommenderar den i alla fall. Den var värd att se. Efter filmen en kall promenad hem, ca -2 grader nu. Nu blir det mys i soffan som en avslutning på en underbar dag. :)





Dagens outfit





En liten tanke




Myskväll

Igår kväll var det mys till mello och älsklingen och jag hade fixat grönsaker och dipp. Sen en kort stund innan mellot så fick jag gömma mig i sovrummet och han fixade med en liten överraskning till mig. Han hade köpt min favoritgodisbit till mig. Så vi åt gott, kollade på melodifestivalen och myste. Alla bidrag var bra och det var svårt att få någon favoritlåt. Men jag gillade Linda Bengtzing och hennes låt och hyllningen till Sverige var ju helt underbar! Sen kom vi på att vi ville höra mer musik så vi satt och spelade Spotify via PS4 och snackade, myste, skrattade, busade och bara chillade. En perfekt kväll med andra ord. :) 




Dagens skratt





En liten tanke




God kväll

Vilken dag! Bihåleinflammationen håller i sig och så är mensen på väg. Var ju till läkaren i morse och fick medicin. Kan ju nu hoppas på att det blir bättre. När jag väntade på att apoteket skulle öppna så gick jag runt lite och såg att videkatterna har börjat komma. 

På jobbet har det gått sådär, mått lite risigt och fick gå hem tidigare. Men de stunder som jag mådde bra så har det varit kul. När jag kom hem så vilade jag och älsklingen spelade. Sen fixade han middag och jag dukade. Nu blir det mys i soffan och vila. Ha nu en fin kväll. :)




En liten tanke




Penicillin

Ja, nu har jag varit till läkaren och hon gav mig penicillin så att jag blir av med skiten en gång för alla. Börjar bli trött på att vara sjuk och vill nu vara frisk. Fredag idag i alla fall och jag ska snart iväg till jobbet. Var in på affären och köpte lite lunch så jag har med till jobbet. Sitter nu och väntar på att apoteket ska öppna så jag får mina tabletter så snabbt som möjligt. Det är kallt ute och jag skulle vilja krypa ner i sängen igen. Hoppas den är dagen går fort så jag får krypa ner i soffan och mysa med min älskling. Läkaren var bra och de jobbar snabbt på den här vårdcentralen. 

Igår på jobbet fick jag lära mig lite nytt och det var kul. Jag stod i kassan och råkade trycka fel när en gäst skulle betala så då fick jag lära mig hur man ändrar betalsätt. Det var kul och lärorikt. Sen på kvällen rullade det på i ett, lite tufft en sväng men kul. Nåväl ha nu en fin dag. :)




Veckans film #113

 
När bästisarna Kim, Momo och Bella dricker saften från en märklig blomma, händer något magiskt. De förvandlas till killar och börjar utforska världen och sig själva genom det andra könet. Njutningen och friheten pojkvärlden erbjuder dem är stor och kontrasten märkbar till de kränkningar de ofta upplever i sina flickkroppar. Med sprakande fantasi skildrar filmen uppväxt, förvandling, vänskap och kärlek, och ställer frågan om kön kanske är något vi skapar, inte föds till.

 

Efter Jessica Schiefauers Augustprisvinnande roman.

 

 
 
 

Dagens låt

 

Vart är lönen?

Jaha, trevlig morgon när man vaknar och kollar kontot och man upptäcker att lönen inte har kommit in som den ska. Fatta vad irriterad man blir när man uppräcker detta. Sen så bli inte bihåleinflammation bättre, som tur är så fick jag tid till vårdcentralen i morgon. Så jag är rätt frustrerad just nu och trött.  Det känns som det börjar krångla allt för mycket just nu. Fast kanske pms:en som spökar också. 

Ute skiner solen och det är nästan 7 grader kallt. Jag ska snart äta någonting och se om jag kan börja må bättre. Ha nu en fin dag. :)




En liten tanke




Inspiration LONDON

 
 
 
 
 
 
 
 

Vårkänslor

Hälsan är inte så superbra just nu, fortfarande problem med bihålorna och ringde vårdcenralen tidiagre och fick en tid till på fredag morgon. Var även till barnmorskan idag för livmoderhalscancerprovet och genom att jag har dåliga erfarenheter av undersökningen så ville jag att Tobias skulle vara med och eftersom han jobbar kvällen så funkade det tidsmässigt också. Gick oväntat bra och barnmorskan var lugn, behaglig och jobbade med en lätt och mjuk hand. Hon var inte lika hårdhänt, otrevlig och jobbig som andra barnmorskor jag har mött i mitt liv. Sen var ju Tobias med och gav mig både lugnet och styrkan. :)
 
I övrigt så är det mycket annat spännade som händer, mycket planering både för mig, Tobias och som min syster Evah. Nu är det verkligen min tur här i livet att komma någon vart och känna att jag är bra nog, att jag duger precis som jag är. Det är så spännande att få inreda den här lägenheten och göra den tillvår och det kommer bli superspännande att få hjälpa Evah sen också. :) Med all gläljde som finns i min kropp så kommer då pms:en och förstör allt just nu. Men samtidigt så finns det en lite glöd i mig som väntar in våren och så fort det är vacker väder så mår jag genast mycket bättre. Synd bara att det är så kallt än, längtar efter våren så man kan använda kjol, klänning och andra fina kläder. :) Hoppas ni har haft en fin dag så här långt, min dag har varit okej. 
 
 
 
 

Dagens skratt





En liten tanke




Årsmöte

Idag har jag varit till polisen och hämtat ut mitt pass, varit på ett möte på förmiddagen som gick väldigt bra, åkte därefter till Grums och var med Evah när hon skrev kontraktet till sin lägenhet. Myste lite med familjen och sen åkte jag hem och där väntade en mysig överraskning. Tog en dusch och gjorde mig i ordning för kvällens möte med den nya klubben. Det var årsmöte och det var kul att träffa alla. Pratade med några och bekantade mig. Sen hem och ner i myskläderna och chilla. En bra dag med andra ord. :)




Dagens skratt




En liten tanke




God morgon

Mår mycket bättre idag än igår morse. Visst värken finns kvar lite svagt men inte på samma sätt och jag är tät än i näsan. Men mycket bättre. :) 

Igår var det en mysdag med värk. Tobias tog hand om mig och vi skulle ha varit iväg på bio men fick ställa in det då jag kände mig för dålig. Så han cyklade ner till biografen och lämnade tillbaka biljetterna. Jag sms:ade att han skulle köpa med lite gott till filmen vi skulle se hemma och när han kommer hem hade han en lite överraskning till mig. Han hade även köpt min favoritgodisbit. :) Han är så söt som tänker på sånt. När han kom hem så åt vi mat och sen myste vi till film resten av dagen. På kvällen blev jag lite hungrig och då gjorde han i ordning äggröra. :) 

Idag ska jag till polisen och hämta mitt pass och till Grums och hjälpa syrran med något. :) Annars ska jag ta det lugnt. Ha nu en fin dag. :)




Dagens skratt





Bihåleinflammation

Nu har jag tagit reda på vad för sorts värk jag har haft i huvudet och örat. Det började tidigare i veckan, jag vaknade under natten med en hemsk huvudvärk på höger sida, halva huvudet, ansikte och örat. Jag gick upp och tog en värktablett och kunde som tur var somna om. Värken fanns kvar när jag vaknade men var mycket lättare och jag kunde gå iväg till jobbet. Värken har funnits där svagt de sista dagarna men nu i natt bytte det sida till vänster och tog ögat på den sidan istället för örat. 

Jag googlade och fick upp på 1177.se att det är bihåleinflammation. Så nu ska jag dricka mycket och hoppas på att det släpper så fort som möjligt. Så idag blir det mycket vila och mys. Ska försöka bli frisk nu och hålla mig frisk. Men på jobbet igår var det kul och jag trivs verkligen. Det rullade på bra och jag fick  också positiv feedback från Adnan. Efter jobbet så blev det chill i soffan och väntade på att älsklingen skulle komma hem. Han hade varit iväg på bortamatch och när han kom hem så myste vi till det med chips, dipp, dricka, levande ljus och melodifestivalen. Oscar Zias låt var bäst tycker vi och är glada för att den gick direkt till final. :)





God morgon

Mår bättre när det gäller förkylningen nu, fortfarande jobbigt men ändå bättre.  Jag ska snart göra mig i ordning för att gå iväg och jobba ett par timmar. Kortpass idag, men skönt med det. Natten var orolig men sov ändå rätt okej. Snöoväder på utsidan och plusgrader, önskar jag kunde stanna inne idag. 

Igår så fick jag lära mig lite nytt på jobbet och så fick jag ansvara för städlistan. Blev nöjd med uppgifterna jag kom på och det jag lärde mig var att ta beställning i DT1, alltså i lucka 1 där gästen betalar och jag knappar in beställningen. Det kändes härligt att få stå där och ta beställningar. :) Så en härlig arbetsdag med andra ord, men jag var rätt sliten sen när jag kom hem. Älsklingen och jag kollade på film och myste. Så trots all värk och förkylning så var dagen och kvällen fin. :) Jag börjar inse att allt är möjligt bara man har personer som tror på en och att de låter en växa som person i arbetet. Att se inte håller en tillbaka utan man får lära sig nya saker. :) 




En liten tanke




God morgon

En jobbig natt med värk. Vaknade vid flera tillfällen med att det värkte i halva ansiktet och huvudet. Men det känns bättre nu i alla fall. Fredag idag, vilket innebär mys ikväll. Älsklingen har fått bestämma film men jag vet inte vad än så det ska bli spännande att se vad han har valt. Jag ska snart göra mig i ordning för dagen och gå till jobbet. Jobbar 10-19 idag, skönt att börja sent ändå. 1.4 grader ute och grått väder i övrigt. En av de tråkigaste månaderna på året. Nåväl, ha nu en fin dag. :)




Dagens skratt





Förkylningen...

...vill verkligen inte släppa. Dagen på jobbet har varit bra och hörseln är bättre men nu känner jag mig sämre i övrigt. Sen är det menskänning också. På jobbet har det rullat på med uppgifter och härlig personal. :) Dagen gick fort och jag stod i kassan idag. Nu för tiden så är jag lite över allt på jobbet och rycker in där det behövs. :) Så skönt att få ha lärt sig så mycket på så kort tid. Jag trivs verkligen här i Karlstad och känner mig hemma här i stan. När jag kom hem från jobbet så tog jag mig en dusch och nu ligger jag på soffan och slöar. Tobias jobbar kvällen så det är några timmar kvar tills han kommer hem. Nu ska jag ta något att äta. Ha nu en fin kväll. :)




God morgon

Dax för jobb här då, Tobias ligger hemma och snarkar lite än. Han börjar sent idag och jag börjar snart. Förkylningen börjar bli bättre och idag känner jag mig mer pigg än vad jag gjort på länge. Men kan bero på alla positiva besked igår. :) Det är ca -2 grader ute och det snöar lite. Sitter nu i omklädningsrummet på jobbet och ska strax byta om. Ha nu en fin dag. :)




En liten tanke




Resväska

Yay!! Äntligen har jag fått min lila resväska jag har längtat efter! :D 

Idag har bag varit ledig och pysslat hemma. Tvättat, plockat, ringt samtal, fixat viktiga saker och myst framför tv:n.  När älsklingen hade slutat så möttes vi upp vid Rusta och jag köpte min lila resväska. Sen hem och älsklingen lagade mat och så får jag ett glädjande samtal. Nu känns livet helt underbart och jag glädjs åt att vi här hemma börjar komma tillrätta med våra planer och även andra i min omgivning. Nu är det vår tur att få lycka och välgång i livet. :) 

Just nu ligger jag i sängen och vilar och Tobias ska spela en stund. Jag har lite ont i huvudet och känner mig sliten så nu blir det vila för mig. Kommande period så blir det mycket jobb för min de. Men det ska bli kul och spännande också. :) Nåväl, ha nu en fin kväll. 

Här kommer det en skärmbild från rusta.se 




Anna tipsar



Nu kan man njuta av ljuvlig glass med krossad choklad även om man är allergisk mot laktos. Jag älskar GBs glass med krossad choklad men svärmor hittade den här och den är lika ljuvlig som GBs glass. :) 

Veckans film #112

 

Niceville (originaltitel: The Help) är en amerikansk dramafilm från 2011 i regi av Tate Taylor. Filmen är baserad på Kathryn Stocketts bästsäljande roman med samma namn.

Filmen skildrar bland annat situationen för afroamerikanska kvinnor som arbetar som hembiträden för vita överklassdamer i 1960-talets Mississippi. Emma Stone spelar rollen som socitetsflickan Skeeter som vill bli författare och kommer i kontakt med hembiträdena Minny och Aibileen, spelade av Octavia Spencer respektive Viola Davis. Filmen hade premiär 10 augusti 2011 i USA och 23 september 2011 i Sverige.

Inför Oscarsgalan 2012 erhöll Niceville fyra nomineringar, bland annat för Bästa film.

SkeeterAibileen och Minny är tre damer från olika samhällsklasser och etnicitet i Mississippi under 1960-talet. De bygger upp ett osannolikt vänskapsband kring ett hemligt skrivprojekt som bryter mot samhällets regler och som sätter dem alla i riskzonen. Från deras osannolika pakt framträder ett anmärkningsvärd systerskap, som bibringar dem alla modet att överskrida de linjer som avgränsar dem. Det ger dessutom insikten om att ibland kan dessa linjer passeras, som även kan innebära att de kan få en hel stad mot sig med tvinga stadsborna att stå öga mot öga med förändringens tider.
 
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Fixat pass

Idag har jag varit iväg och jobbat, kul som vanligt men lite svårt att höra. Var även lite tungt för andningen då jag är så tät i näsan än. Men det var kul och jag gick kortpass idag. Började 7:45 och slutade 14.00. Så dagen gick fort ändå, efter jobbet mötte jag upp Tobias och vi gick till polisstationen och fixade pass för vår resa i sommar. :) Jag är totalt borta på hur man gör det så jag var på väg att följa med fram på Tobias kölapp. Han fnissade lite och sa du får ta en egen kölapp. :P Sagt och gjort, det blev min tur och det var ju lätt att fixa. Jag har inte fixat pass sen början av 2002 och då på en liten station i Torsby. 

När vi kom hem så lade jag mig för att vila då jag kände mig sliten och älsklingen tog hand om disken. Sen kom han in till sovrummet, vi myste en stund och nu är han iväg på sin bowlingträning och jag chillar i soffan. Fick även veta av chefen att jag är ledig i morgon. Vilket jag ska passa på att utnyttja tiden. :) Vad jag gör vet jag inte än. Får se vad det blir. :) Ha nu en fin kväll. :)




Dagens låt

 
 

Månadens bok

 

"Den 3 juli 2012 föll jag ihop i joggingspåret längs Norr Mälarstrand i Stockholm. Jag fördes till St Görans sjukhus där jag fick ett svårt epileptiskt anfall. När jag vaknade hade jag slangar överallt och kunde inte prata.
Efter en vecka kom chocken: "Du har en tumör i hjärnan och vi kommer aldrig att kunna operera bort den."
"Hur lång tid har jag kvar att leva?"
"Det vet vi inte."
Samma kväll läkaren gav mig beskedet - när alla tårar tagit slut - beslöt jag mig för att slå tillbaka på det enda sätt jag kan. Jag måste tro att allt ska gå bra, och jag måste se till att jag är i bästa fysiska form. Jag tränar intensivt så mycket jag orkar för att öka konditionen inför det som blir mitt livs viktigaste match.

I min bok skildrar jag resan mellan hopp och förtvivlan, och kampen för att hålla huvudet klart och kroppen upprätt trots att oddsen är emot mig. Döden har följt i mina fotspår genom operation och strålningar och tuffa cellgiftsbehandlingar det senaste året.
Men mitt i det mörka har mitt hjärta också orkat öppna sig för kärleken!

Varje gång mina barn frågar: "Mamma, ska du dö?" ger jag dem samma svar som jag gjort sedan juli 2012.
- Alla ska dö någon gång; men jag ska inte dö idag. Och jag ska inte dö imorgon."

Det här är Pamela Anderssons berättelse om en resa med okänt slut. En resa hand i hand med ödet, där skelettsmärtor och hårbortfall blivit en del av vardagen. Men det är också en historia om en vilja som kan försätta berg. Och om hur mental styrka, fysisk träning och en spirande kärlek tillsammans kan jämna ut oddsen mot en till synes överlägsen motståndare.
 
 
 
 

En liten tanke




Dagens skratt




En liten tanke




Min alla hjärtans dag

Ja, den här dagen blev inte alls som jag hade tänkt. Jag förkyld och har hostat och snorat som jag inte vet vad. Men dagen har varit underbar ändå med mycket kärlek, mys, film, vila och gott att äta. Började dagen med att mysa i sängen så gott det gick med hosta. Åt sen god mysfrukost framför tv:n och chillade. Tittade på Lejonkungen och myste. Kollade även lite på Game of Thrones och sen fick älsklingen gå iväg och handla och jag tog en uppfriskande dusch och körde en tvätt. Vi fixade mat, dock inte så lyxig mat men god som tusan. Kollade på mer Game of Thrones. Började titta sen på något annat men vi tappade intresset och myste istället. Och vi kollade på Saltkråkan åt en semla och chillade lite till. Avslutade dagen med avslutningen på London Spy som vi har kollat på varje söndag. En kanonbra serie som vi gillar båda två. Nu ligger vi i sängen och jag känner mig typ halvdöd. Tobias kollar på någon film på tv:n och jag skriver här. Hoppas ni har haft en fin dag. Min dag blev fylld med kärlek trots att det inte blev som jag tänkte från början. 






Glad alla hjärtans dag


Till alla er läsare önskar jag er en glad alla hjärtans dag. :) Hoppas ni får en fin dag med nära och kära.<3

En liten tanke




Sjuk igen...

Tycker nu att sjukdomarna avlöser varandra. :( Inte alls kul får jag säga men så är livet, denna helgen blir inte alls som jag har tänkt. Jag ska nu vila och försöka bli frisk så fort jag kan. Ligger nu i sängen och tittar på Disney på Barnkanalen. Sen blir det Melodikrysset och vila ännu mer. Älsklingen fixade frukost och det var gott. Aptiten är det inga fel på som tur är. 

Vintern har kommit tillbaka och det är ca 4 minus ute. Tur för rallyt må jag säga. På jobbet igår så var det kul då jag fick stå själv i DT:n under en timme och ta beställningar. Det gick kanon och det kändes som jag hade gjort det i hela mitt liv. Det kändes så naturligt att stå där och inte alls svårt och lika läskigt som det har varit. Snart kan jag nog stå där under längre perioder och jag känner hur utveckligen förändrar min syn på mig själv. Jag känner mig mer självsäker och nu vågar jag tro på mig själv. Nä, nu ska jag vila lite till och hoppas att förkylningen går över fort. Ha nu en fin dag allesammans. :)




Ville bara önska er

En trevlig helg. Jag ska jobba som vanligt men tänker ändå ha det supermysigt och njuta av livet. Ta vara på tiden med varandra och vårda kärleken. <3



Dagens skratt





En liten tanke




JAG VÄGRAR!

Som rubriken lyder, JAG VÄGRAR!! Det är så många människor jag har mött i mitt liv som har tryckt ner mig, eller ja försökt i alla fall. Men det kommer till en punkt där man känner att nu är det nog. Att nu vägrar jag ta mer skit! 

Jag har många gånger fått höra att du är handikappad så du klarar inte att jobba här. Hur skulle det se ut om en annorlunda person jobbade här? Du har DAMP vilket är mycket aggression och därför kan vi inte anställa dig. Det har varit på en mängd olika arbetsplatser och just när man får höra orden så är det ett slag i magen. Främst när de berättar hur mitt temperament är när de aldrig har träffat mig innan, det svider verkligen och veta att man inte duger. 

Nu många år senare så är jag på en Burger King restaurang i Karlstad, där jag trivs jättebra och numer står jag i kassan, DT, kök, lite över allt där det behövs hjälp och jag får lära upp många nya. Jag kan även förbereda inför stora dagar där man måste planera in i minsta detalj och det händer även att arbetsledaren rådfrågar mig om diverse ting då jag har jobbat nu 6 år i branschen. Jag får ta stort ansvar och alla är villiga att lära mig nya knep och metoder. Jag har även hittat kärleken i mitt liv och blivit sambo. Jag har fått stått ut med mycket skit men jag är en tuff brud i en liten förpackning som vägrar ta mer skit! Nu äntligen har jag fått min revansch och känner mig starkare än på många år. Jag kan inte fatta hur jag stod ut i alla år men med stöd och kärlek från min underbara familj så orkade jag med att vänta på den rättan tiden för att förändra mitt liv. 






En liten tanke




Hihi...drive thru

Började dagen med att älsklingen och jag bokade flyget till London i sommar. Jag började jobba vid 11 och var stationerad i kassan idag (precis som igår) och vissa stunder hade jag även DT:n. Det bästa var att jag tog flera beställningar i driven idag och det kändes bra och naturligt. Det var kul att få vara den som tar beställningar men jag har lite öronproblem idag så jag hörde dåligt vissa stunder. Men jag hade kul och med tanke på att jag jobbade kortpass till 15.00 så gick dagen fort. Jag har bara jobbat här på våxnäs i 7 månader och jag står i både kassa och DT nu och jag svävar fram av lyckorus. :) Det trodde jag inte i början av 2015 att jag ens kunde kassan och det. Efter jobbet så gick jag hem och fixade mat och sen tog vi en promenad ner till city och tillbaka. Nu myser vi framför tv:n. :) 




En liten tanke




Bilder från igår
















God natt

God natt på er, är så himla trött efter dagens äventyr. Har varit på språng hela dagen och haft kul med mamma och mina systrar. Bilder kommer senare när jag orkar uppdatera mer och när jag har alla bilder. Köpte in lite saker, men hittade inte allt som jag ville ha dock. Så jag får leta vidare. Nåväl, sov gott med er. :)




Dagens skratt





En liten tanke




Middag och fika

Idag har det varit en soft dag, vi myste innan vi gick upp för dagen. Efter frukost så fixade älsklingen med lite saker på datorn och pysslade lite med mitt och körde igång en tvätt. Sen kollade vi på IronMan 2 och myste lite till. Sen gjorde mig i ordning för dagen och vi åkte över till svärmor på middag och födelsedagsfika. Inka fyller år idag då var dit och hälsade grattis. Satt sen ett tag och diskuterade lite olika saker och Birgit och jag plockade lite med saker som är Tobias grejer som skulle med hem till oss. Nu är vi hemma och jag ligger i sängen, är lite frusen och trött. Tobias pysslat med något men vet inte vad. Han hade lite uppgifter att göra i samband med bowling, bank och lite annat viktigt. Får se vad vi hittar på med sen. En god dag ändå, fast än jag var extremt irriterad förut idag. 





En liten tanke




Mellomys

Igår kväll så fixade jag mysigt här hemma inför mellot. Jag hade varit och köpt lösgodis, tände ljus, plockade i ordning runt omkring. Älsklingen fick gömma sig i sovrummet med mobilen och hörlurar under tiden jag pysslade här i vardagsrummet. 

Det var mysigt att så lyssna på mellot och ha levande ljus och älsklingen intill. Vår favorit gick vidare, det var ett bra startfält i år tycker jag. Favoriten är ju helt klart han Robin Bengtsson som gick till final. :) Både jag och Tobias gillade låte, jag älskade den snarare. Fast Samir och Victor, Mattias och Albin var också helgrymma! :D Bra partylåtar för mig i alla fall. Sen efter mellot så diskuterade vi lite musik. Myste lite till innan sovdax, men när vi kom till sängen så kände jag ett stort behov av kram så vi lade oss i sked och han kramade om mig, vi somnade typ så. Då skönt att få den närheten, den avslappningen och känna sig omtyckt, älskad och speciell. Så kvällen blev nästan som jag hade tänkt, nu när jag tänker efter så blev den ännu bättre än planerat. :)






Dagens skratt





Melodifestivalen

Oh, nu är det dax!!! Nu blir det Melodifestivalen med min finaste och med massa mys!! Jag har planerat och fixat så det ska bli mysigt och med mycket kärlek. Vi ska äta lite gott och bara slappa. Bilder kommer senare. :)




En liten tanke




Kassapersonal

Nu kan jag börja se mig själv som kassapersonal. :) Stod hela eftermiddagen i kassan och fick ha med en av våra nyanställda. :) Det gick väldigt bra och det var kul. Dagen började med kök och sen när lunchtimmen var över så fick jag gå ut i restaurangen och snygga till. Sam kom ut och frågade om jag skulle med över till Oliven och köpa lunch där. Så jag hakade på, vilken god mat de hade! :) Sen så rullade det på resten av mitt arbetspass och det har varit kul och jag har fått skratta mycket. Fick även ett uppdrag av chefen och det är att jag ska vara ansvarig för rengöringen på diskmaskinen varje vecka. :) 

Nu börjar jag nå mina mål och känner att jag utvecklas hela tiden. Både i privatlivet, jobbet och att jag har börjat med skyttet igen. Ha nu en fin fredagkväll. :)




En liten tanke




Trevlig helg


Ville bara önska er en trevlig helg. :) Passa på att njut av livet och ta vara på tiden med varandra. :) 

KASSA!!!!

Makalöst igår!! Först slet vi som djur med leveransen och jag fick många skratt. Dagen rullade på i en bra takt och allt kändes bra. Fram på eftermiddagen så fick jag stå i kassan för då hade allt lugnat ner sig. (Trodde vi!) Jag hade stått där en stund när jag tycker att något skymmer solen som försöker tränga sig fram på himlen, det står en buss precis utanför. Så jag i kassan själv men får hjälp av Sam och Linda med att dela ut maten. Det kändes skithärligt! :D När den bussen var borta kom nästa helt apropå och den var en dubbeldäckare. Som tur var så kom Emil och Patrik just då och skulle börja jobba. Så jag i kassan (igen!) tillsammans med Sam och vi tog beställningarna och Emil delade ut maten. Så jag har nu tagit emot två bussar på kort tid med ca 70 personer sammanlagt och sen övriga gäster på det. Känns ju helt superhäftigt!! :D 

Efter jobbet så kom älsklingen ner för att vi skulle gå in till stan. Det var träff på HIFI klubben om LPskivor och det var kul. Men jag var så trött tråkigt nog. När vi kom hem så blev det i princip sängen för mig direkt men Tobias kollade på tv en stund. 





En liten tanke




Bågskytteträningen

Ja, igår kväll var jag iväg till den nya klubben och tränade. Det var först lite jobbigt att komma in då allt är så nytt men några kända ansikten var där så jag kom snabbt in i gänget. Sen var det lite tungt att skjuta de första pilarna då jag inte har skjutit på länge. Men när jag hade värmt upp så blev det bättre, fick även massa tips och råd. 

Tobias kom förbi sen så vi kunde ta sällskap hem. Han var inte där så länge men han tyckte redan att en förändring är på gång. Han kände en annan närvaro hos mig som inte har funnit där på länge när det gäller skyttet. Fick tre bra bilder på några bra serier. :)







God kväll

Idag har det varit en rolig dag, massor av härliga skratt och fniss på jobbet, stått i kassan och lärt mig lite nytt. Blev lite stressigt ibland men det funkade ändå. Började ju sent idag, 10.30 och jobbade till 17.00. Tycker att dagen gick väldigt fort. Efter jobbet gick jag hem och bytte om, tog ett mellanmål och tog bussen sen ner till bågskyttehallen i city med bågskyttegrejerna. Men vid närmare eftertanke så är det bättre med bilen trots allt. Hur träningen gick kommer i ett eget inlägg i morgon. Nu har jag ätit lite kvällsmål och vi tittar på Game of Thrones. Sen blir det natten för oss då vi ska upp tidigt båda två i morgon.




Ny klubb

Efter 4 år i Älvenäs bågskytteklubb så har jag beslutat mig för att byta klubb. I samband med att jag har flyttat och bytt arbetsplats så funkar det bättre med Karlstads bågskytteklubb. För mig har de bättre träningstider med ledare och det är lättare att ta sig dit också. Jag tog det här beslutet nu när jag var utan bil, det blir komplicerat att dra med den stora bågskytteväskan och de andra grejerna jag behöver på bussen som oftast är knökfull på eftermiddagen. 

Jag ser fram emot det nya bågskytteåret i den nya klubben. Det ska bli kul att skjuta igen och som ni vet så har jag tappat lite av energin för skyttet. Hoppas detta blir vändningen för mig, dock ska jag inte tävla i år. Spännande, för nu ska jag göra min första träning med dem. :) 





En liten tanke




God morgon

I natt har jag sovit supergott. Solen skiner -1.3 grader ute och ljusblå himmel. Älsklingen lagade god frukost och nu sitter vi och myser en stund. Jag ska snart gör mig ordning för jobb och älsklingen ska jobba kvällen. 

Gårdagen var rolig, på jobbet var jag på alla stationer och jobbade. Härligt när man kan vara över allt. :) En skön dag på jobbet även om det blev stressigt en sväng. Efter jobbet så åkte jag till Vålberg och lämnade jag nycklar och sånt till badhuset då jag inte ska fortsätta där. Åkte sen till Grums för att hälsa på Evah och familjen. Evah mår dåligt så jag åkte dit för att ge min systerliga kärlek. Köpte en gullig liten nalle till henne. :) Nä, nu får jag ta och gör mig i ordning.




En liten tanke




Okej då!

Det är bara att inse, min laktosintolerant  blir bara värre och värre. :/ Nu får jag börja och tänka på vad jag äter och när jag äter ute. Så nästa gång jag äter ute först och främst så ska jag ta medicin och sen ta reda på om det är laktos i maten och om jag kan få laktosfritt. Blir lite besvärligare nu att äta ute innan man vant sig med allt. 

Idag har jag mått bättre men har fortfarande problem med magen. Jag har småpysslat här hemma och gjort i ordning lite mer, ringt en del samtal och kollat på tv. Tog även en promenad till affären. Älsklingen lagade middag och det var supergott men jag åt för mycket bearnaisesås och nu har magen börjat igen. :/ Så det är en av alla produkter jag får sluta med. Vi kollade på film efter maten och nu slöar jag i soffan och älsklingen diskar upp disken. En bra dag trots lite värk i magen. :)





En liten tanke




Gårdagen

Då var januari slut. Månaden har bjudit på mycket glädje, kärlek, jobbiga beslut och en hel del problem. Jag avslutade månaden med att vara sjuk. Ja, helgen blev inte som den var tänkt, men jag har fått vilat en hel del. Gårdagen var mysig, vi sov tills vi vaknade och jag låg kvar en stund i sängen och älsklingen gick upp. Fixade frukost och det var supergott för en vrålhungrig sjukling. Vi myste till film sen och vi kollade på Insidan ut och sen ett avsnitt på Game of Thrones. Solen sken och jag kände att det var dax för en promenad, så vi passade på. När vi kom hem så bråkade  magen och jag la mig på sängen för att vila och Tobias fixade en del av middagen och den fixade jag min del. Vi delar upp arbetet. :) Senare åkte vi ner till bion och kollade på The Revenant. En mysig dag med andra ord. :) 






RSS 2.0