En fantastisk midsommar

Ja då var midsommar över för i år och vi går mot mörkare tider. Jag har nu påbörjat min 3:dje arbetsvecka på mitt nya jobb och det känns helt fantastiskt men overkligt. Känner mig så himla nöjd och stolt.

Jag jobbade torsdag kväll förra veckan och sen på fredag, midsommarafton så var jag ledig. Vi åkte till lily's mormor och morfar och där var alla mostrar med och kusinen Melvin. Det var lek, bus och massa skratt. Ungarna röjde och de plaskade i poolen rejält. Moster Sofie var med i poolen en sväng också. Vi åt god mat, grillat blev det med massa goda sallader, färskpotatis gräddfil och gräslök och en massa goda tillbehör. Sen blev det tårta, jordgubbar, fikabröd och annat smått och gott.

Lördagen var vi väldigt trötta och jag sov en del på förmiddagen. Sen gick vi ut en stund så Lily fick åka på sin sparkcykel. Sen lekte hon i sandlådan och utforskade, dock var det alldeles för varmt så vi gick in. En lugn dag med andra ord.

Söndagen, igår så tog vi det lugnt också. Gjorde lite planering, fixade iordning saker hemma, tvättade och sen vid lunch så åkte vi till Kristinehamn och Retropiraten. Där lämnade Tobias in lite saker som han inte längre ville ha kvar. Sen åkte vi till McDonalds och hjälp vad folk det var. Jag var så tacksam över att jag inte jobbade i den branschen längre. Lily åt med god aptit och var så glad. Efter det så åkte vi och extra handlade lite mjölk mm. När vi kom hem så blev det dusch, kvällsmat och lite annat.

En fantastisk fin helg men jag är trött. Ha nu en fin vecka.



















Att våga göra något nytt

Allt för ofta så har jag velat testa saker i mitt liv men sen när jag ska göra det så vågar jag inte. Tankar som "Du kan inte det här", "Varför skulle dina åsikter betyda något", "De kommer inte att acceptera dig som du är" eller "De andra här kan mer så gå hem innan du gör bort sig helt" har snurrat i mitt huvud allt för många gånger. Jag har alltid känt att jag inte kan något, jag har ingen examen från universitetet eller något sånt. Jag kan inte flänga med fina ord så som ambivalent utan jag får googla det när jag hör det. Och siffror, fy vad jag avskyr dem!


Men trots allt detta så trotsar jag mina negativa tankar väldigt ofta egentligen då jag är extremt nyfiken av mig som person. Ja, jag kanske inte har världens bästa läshuvud som klarar magisterexamen men det måste jag inte heller. Det som är viktigt för mig är att någon faktiskt lyssnar på mina tankar och åsikter. Att den som lyssnar inte fördummar mig utan höjer mig istället och hjälper mig till att bli bättre.


Min familj har alltid varit där och jag har lärt mig mycket av Evah när det gäller att diskutera. Evah är väldigt bra på att argumentera för sin sak och hon är bra på att förklara. Och Carola kommer med egna påhittiga uttryck som jag bara älskar! Sen Tobias har lärt mig så mycket om politik och han förklarar för mig om USAs politik och ekonomi. Och tack vare allt detta så har jag nu gett mig in på att delta i en studiecirkel där vi diskuterar klass i samhället och i politiken. Det används ord som jag inte är bekant med alls och ja första gången så kändes det jättejobbigt för jag fick de negativa tankarna då. Men nästa gång kändes det ändå bättre för då var jag också bekant med gruppen, jag fick gehör för mina tankar och åsikter. En sa också att det jag sa i just den frågan var riktigt bra input och det kändes så sjukt bra. Men sen finns det stunder där jag sitter och läser inför studiecirkeln där jag tänker, vad har jag gett mig in på? För det är rätt avancerad text att läsa men jag läser igenom och förstår det jag kan förstå. För poängen med hela är ju att vi ska förstå tillsammans och inte jag ensam. Vi ska ju diskutera åsikter och hur vi tolkar texten. 


Jag har verkligen kommit långt de här senaste åren. Jag har alltid kunnat prata om man säger så men sällan någon har velat intresserat sig för mig. En gång fick jag höra att jag borde bli politiker eftersom jag pratar så mycket. 😂 Men det handlar inte om att kunna prata mycket utan man behöver har en bra retorik vilket jag har fått de senaste åren. I alla fall så känner jag mig stolt över mig själv över att jag gör detta och jag vill göra mer.





Nya möjligheter och nya äventyr

Ja som ni vet så har det varit många varv i mitt yrkesliv det senaste. Men jag har nu turen att få välja mellan 2 jobb och valde hemtjänsten på Hammarö i Skoghalls tätort. Jag har nu fått en anställning till september på 85% som undersköterska i sommar och nu i dagarna så ordnade jag med medicin deligering så jag kan utföra mitt arbete korrekt. Jag ser verkligen fram emot den här sommaren. Mitt mål är att få en anställning på längre sikt.

Mina 3 introduktions dagar har varit fantastiska men första dagen en blöt dag då det hällregnade vilket var mindre kul. Men det hindrade inte mig från att jobba, det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder. 😂 Efter första dagen så var jag trött som attans men det gick bra i alla fall. Härliga brukare och underbara kollegor att jobba med. Jag trivs bra och blivit insläppt i gruppen på en gång. Ja det är mycket att lära sig och mycket att hålla reda på men med kollegornas hjälp så kommer detta gå jättebra.

Lite tråkigt att inte få vara med Lily när hon och Tobias har semester men jag vill verkligen jobba också. Detta är min chans och jag vill inte missa den. Är så himla stolt! 🤩

Jag tror på det här och är taggad till tusen!!! 🤩


7 år

Tänk att det redan har gått 7 år sen vi blev tillsammans. Vad mycket vi har upplevt tillsammans och vad mycket som har ändrat sig under åren till det bättre.

Vi har en fantastisk dotter som berikar våra liv med sin underbara kärlek, omtanke och sin närvaro. Vi har varandra i vått och torrt, vi står vid varandras sida när det stormar omkring oss och tillsammans så klarar vi allt. Jag är så lyckligt lottad som fann dig och jag är så glad över att jag skrev till dig den där dagen på sajten. Att få vakna upp intill dig varje dag är en gåva. Att få somna intill dig varje kväll är en gåva. Jag mår så bra tillsammans med dig och även om vi har våra bekymmer som alla andra så älskar jag vårt liv som vi har skapat.

Nu är vi inne i en ny fas där vi ska utvecklas mer som familj och jag vet att allt kommer gå bra. Jag älskar dig min fina, underbara man!





Vilken härlig helg!

Ja, då är det ny vecka och massor har hänt även denna helgen. I fredags så kom Lily äntligen iväg till förskolan så hon mådde bra igen och var symtomfri i 2 dagar. Hon var så glad över att få komma iväg, hon har ju pollenallergi och vi har testat en ny medicin som verkar fungera bra. Jag var väldigt trött och sliten efter att ha jobbat 2 dagar på sjukhuset och varit uppe med tuppen. Men det var fantastiskt kul att få chansen att prova på i köket där. Jag vilade en del och så gjorde jag lite uppgifter som arbetssökande. Jag fixade sen med middagen och efter den så myste Lily och jag. På kvällen så kollade jag och Tobias på film, Nice guys. En av våra favoriter med Ryan Gosling. Men jag var så trött så jag somnade till och från.

Lördagen började med sovmorgon, det var skönt att sova så länge. Lily var verkligen trött och jag vaknade först av alla. Sen gick vi upp, fixade frukost och sen åkte vi in till stan med bussen. Vi gick på bio med Lily och vi såg på Alfons Åberg. Efter bion så blev det mat på McDonalds och det var kul tyckte Lily. När vi kom hem så var vi väldigt trötta och jag gick och la mig en stund. På kvällen så kollade jag och Tobias på film igen, Børning 2 och den var bra, lite smårolig. Dock inte lika bra som den första.

Söndag, började med sovmorgon igen och det var skönt. Innan frukosten så låg Lily och jag och myste i hennes säng. Hon kramade om mig och sa Min mamma med kärlek i rösten. 😍 Så himla mysig start på dagen. Sen fixade vi iordning, Tobias gjorde köttfärssås, diskade. Sen åkte Lily och jag till mormor och morfar en stund, där badade vi i ett uppblåsbar pool och lekte. Åt god mat också och bara hade det härligt. På vägen hem var hon så trött efter all utelek i vattnet. Väl hemma så blev det dusch och Bolibompa och förberedelser inför kommande vecka.

En fantastisk helg. Här kommer det lite bilder.














Helgen som gått

Haft en fantastisk fin helg.
I fredags så cyklade jag ca milen och åt sen god frukost. Tog det rätt lugnt efter att ha gjort mina saker. När Tobias och Lily kom hem så åt vi tacos och efter maten så åkte vi till XXL sport och fritid och köpte en sparkcykel till Lily. En tidig födelsedagspresent. Hon blev så glad över den och så var vi ute på eftermiddagen och åkte. På kvällen kollade jag och Tobias på film, Stowaway.

På lördagen så gick vi på tivoli och farfar var med. Lily fick åka några karuseller och vi var där ca 1 timme, hade med mellanmål. När vi kom hem så var vi ute en stund, åkte sparkcykel, blåste såpbubblor och hade roligt. Sen blev det våfflor till middag, farfar åt med oss. Efter maten så åkte vi ner till Skutberget och badade. Det blev premiär för oss alla, Lily var ett riktigt blötdjur som inte ville gå upp sen. Väl hemma en dusch och sen Bolibompa klubben innan kvällsmaten. Hon somnade snabbt sen efter sagorna och så. Jag och Tobias kollade på en film som heter Børning. Väldigt spännande, rolig och fånig film.

Söndag, började dagen med sovmorgon vilket var riktigt skönt. Jag vaknade först men sen kom Lily. Vi åt frukost på balkongen och hade mysigt. Sen några timmar senare var det dags för Lily att åka till farmor och bonusfarfar. Hon var så taggad på att få åka dit och hade bråttom ut genom dörren. Men jag fick massa goa pussar och kramar. Under tiden så gjorde jag mig klar för dagen och när Tobias kom tillbaka så åkte vi till Pizza Hut. Åt god mat och bara njöt av varandras sällskap. Sen kollade vi på film igen, Once upon a time in Hollywood. Vi åt lite choklad och drack lite gott. Efter filmen så åkte vi hem till farmor och bonusfarfar. Där fanns en glad liten tjej som var trött som attans. Hon blev så glad av att se mig så hon satt i mitt knä sen och sa förnöjt Min mamma. 😍 När vi kom hem så blev det Bolibompa klubben igen och sen natten.

Dock hade hon svårt att sova i natt, pollenallergi, värme och trött. Så hon fick vara hemma från förskolan idag och vi har myst hela dagen. En gång så sa hon att hon ville åka till mormor och morfar men de var inte hemma. I alla fall så kommer det lite bilder från helgen och dagen.











RSS 2.0